ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έναρξη της λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου στη Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει φέτος το Λαϊκό Φροντιστήριο στη Δράμα με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων και του Συλλόγου Γυναικών Δράμας, σε ένδειξη αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες προσφέροντας δωρεάν μαθήματα στα παιδιά τους. 

Το Λαϊκό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει στο 8ο Δημοτικό Σχολείο (Ιπποκράτους 39).

Στην ανακοίνωσή τους τα δύο σωματεία αναφέρουν: «Για τέσσερα χρόνια δεκάδες μαθητές πέρασαν από τις τάξεις του Λαϊκού Φροντιστηρίου, πολλοί από αυτούς κατάφεραν να περάσουν σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ της χώρας.

Για τέσσερα χρόνια εθελοντές καθηγητές από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα δίνουν τη δική τους μάχη, με μεράκι και περηφάνια, για να στηρίξουν γονείς και παιδιά λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με το κόστος των φροντιστηρίων. Οι διοικήσεις του Σωματείου και του Συλλόγου Γυναικών τους ευχαριστούμε θερμά και απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους καθηγητές θέλουν να συμμετάσχουν, αλλά και σε όσους θέλουν να συνδράμουν με αναλώσιμα ή με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμούν.

Στόχος των μαθημάτων αλληλεγγύης δεν είναι σε καμιά περίπτωση να υποκαταστήσουμε το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα οι φορείς που το διοργανώνουμε, παλεύουμε για πραγματικά δημόσιο δωρεάν σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα και να μην απαιτούνται κανενός είδους επιπλέον φροντιστήρια και μαθήματα. Τα μαθήματα αλληλεγγύης έχουν στόχο να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να μη λυγίσουν στις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Η εμπειρία του Λαϊκού Φροντιστηρίου δείχνει ότι όταν οι εργαζόμενοι το πάρουμε απόφαση, μέσα από το Σωματείο μας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Το Λαϊκό Φροντιστήριο είναι αλληλεγγύη από εργαζόμενους σε εργαζόμενους, αλληλεγγύη για να οργανωθούμε και να αντισταθούμε στην αντιλαϊκή επίθεση που μας στερεί τη ζωή και τη μόρφωση.

Στο Λαϊκό Φροντιστήριο λειτουργούν τμήματα για όλες τις τάξεις του Γενικού Λυκείου και όλες τις Κατευθύνσεις. Επίσης, τμήματα Έκθεσης και Μαθηματικών Γ΄ Λυκείου ΕΠΑΛ.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

6972-755788, 6980-980772, 6932-427733, 6980-770628».

top 30 ημερών

Exit mobile version