ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ένδεκα αλήθειες για μια συμφωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία διότι:

1) Επιλέχθηκε από την κυβέρνηση να έρθει σε λάθος χρόνο.

Οι Έλληνες κουρασμένοι ,από την πολύχρονη οικονομική κρίση, επιβαρύνονται ψυχολογικά, έτι παραπάνω ,από την “επίλυση” του προβλήματος.

2) Το θέμα διχάζει τον ελληνικό λαό.

3) Η κυβέρνηση δεν επέλεξε την εθνική προσπάθεια και την σύμπνοια όλων των πολιτικών δυνάμεων στις διαπραγματεύσεις.

4) Λόγω ακριβώς αυτής της μονομερούς διαπραγμάτευσης είναι εύλογη η απόδοση σκοπιμότητας, εκ μέρους της,διεμβολισμού της αντιπολίτευσης και προσπάθειας διαλύσεως των μικρότερων κομμάτων της.

5) Άμεσος στόχος ,η ηγεσία της νέας κεντροαριστεράς , που ήδη προσπαθεί ο Σύριζα να “επαναπροσδιορίσει” ,κάνοντας μία ακόμη ιδεολογική ανακυβίστηση.

6) Είναι ξεκάθαρο ότι με την συμφωνία εκχωρούμε το όνομα Μακεδόνες, Μακεδονικός λαός και Μακεδονική γλώσσα στους γείτονες μας.

7) Η “λύση” επιβάλλεται από το ΝΑΤΟ ,με το πρόσχημα της επίτευξης του ελέγχου και της σταθερότητας της περιοχής ,κάτι το οποίο δεν ισχύει όμως, μόνο του και εκ των πραγμάτων,καθόσον η ένταξη δύο χωρών σε αυτό δεν εξασφαλίζει και την φιλία τους. Παράδειγμα δύο άλλες, από ετών σύμμαχες χώρες, η Ελλάδα και η Τουρκία.

8) Το επιχείρημα της από , μετά την συμφωνία και οιονεί ,οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης των δύο χωρών δεν στέκει ,καθόσον και τώρα υφίστανται ανθούσες και χωρίς σημαντικά προβλήματα αυτές οι σχέσεις.

9) Οι αλλαγές και και οι αστερίσκοι στο σύνταγμα τους δεν διασφαλίζουν σημερινές και κυρίως μελλοντικές διεκδικήσεις σε βάρος μας.

10) Η μόνη αλήθεια, αυτή του γεωγραφικού όρου στη σύνθετη ονομασία του γειτονικού κράτους, έπρεπε να υπάρχει και να προσδιορίζει και την ονοματοδοσία της πανσπερμίας των πολιτών του , το δε όνομα της γλώσσας, ως Νοτιοσλαυική, θα απέδιδε ακριβώς την δική της αλήθεια.

11 ) Το επιχείρημα, ότι η μη λύση θα οδηγούσε όλο τον κόσμο να τους αποκαλεί Μακεδόνες δεν είναι ισχυρό , γιατί και τώρα και από ετών, έτσι τους αποκαλούν και έτσι όλοι θα τους ονομάζουν και μετά την συμφωνία.

Γιαννης Ξανθόπουλος

Υπ. Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Δράμας

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

top 30 ημερών

Exit mobile version