ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αεροδιακομιδή διασωληνωμένων με κορονοϊό από τη Δράμα στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Δραματικές περιγραφές από το νοσοκομείο Δράμας

Άμεση φαίνεται να είναι η ανάγκη αεροδιακομιδής ασθενών με κορονοϊο, για δεύτερη φορά μέσα σε μια ημέρα στη Δράμα.

Σήμερα το πρωί, έγινε η πρώτη αεροδιακομιδή από νοσοκομείο της Δράμας σε νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Δυο ασθενείς 76 ετών και ένας 75 ετών μεταφέρθηκαν αρχικά από το νοσοκομείο Δράμας στο νοσοκομείο της Καβάλας, όπου παρέμειναν για λίγες ώρες και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με C-130 από το αεροδρόμιο της Καβάλας στην Αθήνα, προκειμένου να διασωληνωθούν.

Ωστόσο, η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Δράμας παραμένει και αναγκαστικά δυο ασθενείς είναι προσωρινά διασωληνωμένοι σε χειρουργικά κρεβάτια στην αίθουσα των χειρουργείων. «Αυτό είναι μια προσωρινή λύση, δεν είναι ο κατάλληλος χώρος νοσηλείας για ασθενείς που πρέπει να είναι σε ΜΕΘ. Πιστεύω άμεσα θα χρειαστεί να γίνουν δυο ακόμα αεροδιακομιδές, αφού δεν μπορεί να βρεθεί διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας» δηλώνει στο makthes.gr η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών του νοσοκομείου Δράμας, Παρθένα Κιόρτεβε.

Το νοσοκομείο της Δράμας διαθέτει 12 κλίνες ΜΕΘ που είναι όλες καλυμμένες. Τα τρία κρεβάτια στο χειρουργείο χρησιμοποιούνται πρόχειρα, μέχρι να βρεθεί μια διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ σε άλλο νοσοκομείο. «Οι τρεις ασθενείς που μεταφέρθηκαν με C-130 σήμερα στην Αθήνα, χρειάστηκε χθες να διασωληνωθούν και νοσηλεύονταν στο χειρουργείο. Δεν βρέθηκε πουθενά διαθέσιμη κλίνη στη Βόρεια Ελλάδα και έτσι έγινε η αεροδιακομιδή σήμερα» αναφέρει η κ. Κιόρτεβε.

 

Εικόνες: ekabnews.gr

top 30 ημερών

Exit mobile version