ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

Αλέξανδρος Τσιαμπούσης: Ποια είναι τα όρια και ποιος τα ορίζει;

Δημοσιεύθηκε

στις

Για όσους δεν το ξέρουν, είμαι υποψήφιος δήμαρχος Δράμας με το Project Δράμα 2020. Είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφιος δήμαρχος και έχω δει πράγματα που όσο κι αν τα περίμενα, δυσκολεύομαι να τα αποδεχτώ.

Δε συζητάμε για τις προσωπικές επιθέσεις, στις οποίες διάφοροι επιδίδονται εδώ και αρκετό καιρό. Δε δίνω δεκάρα για αυτούς τους τελειωμένους από κάθε άποψη “πολιτικούς” ούτε για τα ψέματα που λένε. Άλλωστε, αυτοί είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν το ψέμα, εμείς φτάνει μόνο να λέμε την αλήθεια για να τους εκθέτουμε.

Αυτό που με ενόχλησε όλες αυτές τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα είναι η προσπάθεια κάποιων (εξαφανισμένων επί πενταετίας) να “φανούν”. Διαγκωνίστηκαν με ανθυποψήφιους τους για να ανέβουν στην εξέδρα του επιτάφιου της Μεγάλης Παρασκευής. Πήγαν και κάθισαν πρώτη σειρά στις εκκλησίες κορδωμένοι. Έτρεχαν πίσω από τις εικόνες στις περιφορές με τους παρατρεχάμενους τους. Γιατί, άλλωστε, μόνοι δεν μπορούν να πάνε πουθενά.

Δεν το έκανα ποτέ, δεν το κάνω ούτε τώρα. Μπορώ να κάθομαι πίσω στην εκκλησία, να περπατώ με το πλήθος στις περιφορές, να κάθομαι στην πλατεία μαζί με όλους τους Δραμινούς. Κι ας χάνω, όπως λένε, σε αναγνωρισιμότητα. Δεν θα αλλάξω το ποιος είμαι για να φαίνομαι. Ελπίζω να μου δοθεί η δυνατότητα να δείξω ποιος είμαι δουλεύοντας από τη θέση του δημάρχου Δράμας για τα επόμενα 4 χρόνια. Δε νιώθω μπροστά από την κοινωνία, νιώθω κομμάτι αυτής.

Σήμερα, έγινε ένα περιστατικό που με έβαλε σε σκέψεις. Για το ποια είναι τα όρια και ποιος τα ορίζει. Κάναμε μια επίσκεψη, ως Project στο Νοσοκομείο της Δράμας. Μπαίνοντας στη Χειρουργική κλινική και έπειτα βεβαίως από τη σύμφωνη γνώμη του ιατρικού προσωπικού, μπήκαμε στον προθάλαμο των χειρουργείων για να μιλήσουμε με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Βγαίνοντας 2-3 πολίτες μας κατηγόρησαν για αυτήν την κίνηση. Ότι δεν έπρεπε να μπούμε μέσα. Ίσως και να είχαν δίκιο. Βέβαια, αν δεν έχεις ο ίδιος εικόνα για την κατάσταση στο νοσοκομείο, δεν μπορείς ίσως να κάνεις κάτι για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση. Αλλά, εγώ αποδέχομαι γιατί μπορεί να τους φάνηκε κακή εικόνα. Πάντως, από αυτό το γεγονός, όπως και από ένα ποστ του φίλου Νίκου Ταχιαου, που είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πήρα αφορμή για να γράψω τα παραπάνω.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δίχως έπαρση, δίχως ψέματα, δίχως προσωπικές επιθέσεις, αλλά με σθένος, σιγουριά για το τελικό αποτέλεσμα και όρεξη, όχι απλώς να γίνουμε καλύτεροι από τους άλλους, αυτό δεν είναι δα και τόσο δύσκολο αν σκεφτεί κανείς πόσο χαμηλά είναι ο πήχης. Συνεχίζουμε με σκοπό να γίνουμε μια δημοτική αρχή, για την οποία θα μιλάει όλη η Δράμα, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γιατί εμείς είμαστε κομμάτι της κοινωνίας που ζούμε όλοι μας και όχι οι σοφοί ή οι αυτόκλητοι σωτήρες.

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

top 30 ημερών

Exit mobile version