Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΑμεΑ Ν. Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανανέωση σύμβασης παραχώρησης ισογείου στρατιωτικού ακινήτου «Πρώην Στρατολογικού Γραφείου Δράμας»

Υποδέχθηκαν τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας την Πέμπτη 11/3/2021, στα γραφεία του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας (πρώην στρατολογικό γραφείο Δράμας) τον εκπρόσωπο του Ταμείου Εθνικής Άμυνας Λοχαγό(Πζ) κ. Ελευθεριάδη Παντελεήμων απο την Ε’ μοίρα καταδρομών, προκειμένου να υπογραφεί απο τον Πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας κ. Αποστολίδη Κων/νο η νέα σύμβαση παραχώρησης του Ισογείου Στρατιωτικού ακινήτου(πρώην στρατολογικό γραφείο Δράμας) στο οποίο στεγάζεται το Σωματείο ΑμεΑ Ν.Δράμας. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας ευχαριστούν θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Παναγιωτόπουλο Νικόλαο για την άμεση ανταπόκρισή του , τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Αλκιβιάδη Στεφανή, τον κυβερνητικό βουλευτή Δράμας ΝΔ κ. Μπλούχο Κων/νο για τις ενέργειές του, την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ ΑΜΘ για τη στήριξή της και όλους όσους εργάστηκαν και συνέβαλλαν στη δρομολόγηση και επίτευξη του κοινωνικού αυτού σκοπού.

Ο εν λόγω χώρος, εξυπηρετεί πολλαπλά τις ανάγκες του Σωματείου, δεδομένου ότι επειδή είναι ισόγειος, είναι προσβάσιμος για τα άτομα με κινητική αναπηρία και επιπλέον βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Το Σωματείο ΑμεΑ Ν.Δράμας από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, αγωνίζεται έντονα για την προάσπιση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Με αφορμή τα πρόσφατα μέτρα ανακούφισης των ευπαθών ομάδων και των οικονομικά αδύναμων ατόμων που έλαβε ο Δήμος Παρανεστίου, προγραμματίστηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δ. Παρανεστίου που εδρεύει στο Νικηφόρο Δράμας προκειμένου να συγχαρούν απο κοντά εκπρόσωποι του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας στο πρόσωπο του Δημάρχου, το Δήμο Παρανεστίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους συνεργάτες τους . Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαρτίου και παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ.Καγιάογλου Αναστάσιος, ο Προέδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας κ.Αποστολίδης Κωνσταντίνος, η Γεν.Γραμματέας του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας κ.Διαμαντή Παναγιώτα, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δασκάλου Θωμάς και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Παρανεστίου κ.Παπαδόπουλος Χρήστος.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας αφού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τους σκοπούς του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας, τη δράση του και για τις υπηρεσίες που προσφέρονται, παρέδωσε συγχαρητήρια-ευχαριστήρια επιστολή για την ενέργεια στην οποία προέβη ο Δήμος Παρανεστίου και αφορά την μείωση των δημοτικών τελών εως και 100% απαλλαγή και των τελών ύδρευσης με όριο μείωσης ή απαλλαγής τα 150 m3 κυβικά μέτρα ετησίως, για τους οικονομικά αδύναμους δημότες του Δ.Παρανεστίου και για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δ.Παρανεστίου, αλλά και για την εν γένει στήριξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ.Καγιάογλου ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Δράμας για τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί στις σχολικές μονάδες του Δ.Παρανεστίου (WC ΑμεΑ, ράμπες)αλλά και για την προσβασιμότητα των κτηρίων του Δήμου Παρανεστίου.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου, αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες που έχει ξεκινήσει το Σωματείο ΑμεΑ Ν.Δράμας για την επέκταση της οργάνωσης όλων των ΑμεΑ και των Γονέων και Κηδεμόνων αυτών και στους υπολοίπους Δήμους, πέραν του Δ. Δράμας και εξήγησε ότι σκοπός της προσπάθειας αυτής του Σωματείου είναι να διευκολύνει τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο, ιδρύοντας παραρτήματα στους κατα τόπους Δήμους προκειμένου να επισκέπτονται τα ΑμεΑ το χώρο αυτό και να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Δήμο Δράμας όπου και βρίσκεται το κεντρικό γραφείο του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας. Σε πολύ θετικό κλίμα εξελίχθηκε όλη η συζήτηση, με τον Δήμαρχο κ Καγιάογλου να τάσσεται υπέρ των προσπαθειών του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας και αρωγός σε κάθε προσπάθεια που αφορά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας για τη Λευκή Νύχτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Δελτίο Τύπου της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Δράμας.

Ως παράταξη που συμμετέχει στο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας και έχοντας εκφράσει τις αντιρρήσεις και την αντίθεσή μας μέσα στο Δ.Σ, θέλουμε να πάρουμε και δημόσια θέση στο θέμα της Λευκής Νύχτας που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιούλη από τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας σε συνεργασία και με οικονομική κάλυψη από τον Δήμο Δράμας και την Περιφέρεια με προϋπολογισμό 21.000 ευρώ.

Τα πραγματικά αίτια που έχουν οδηγήσει στη σημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση και βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωση των μικρών εμπόρων, είναι η ακρίβεια που δεν λέει να κοπάσει, τα χρέη που δημιουργήθηκαν στη δύσκολη περίοδο που διανύσαμε και για τα οποία δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης (όταν από την άλλη χαρίζονται απλόχερα χρέη στις μεγάλες επιχειρήσεις για να αυξήσουν κι άλλο την κερδοφορία τους), οι πλειστηριασμοί που κρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω απ’ τα κεφάλια μας, το υψηλό κόστος της Ενέργειας, οι υψηλοί φόροι, και γενικά η στοχευμένη πολιτική και η αδιαφορία των κυβερνήσεων για τον μαρασμό των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων.

Εμείς θέλουμε ένα Εμπορικό Σύλλογο που θα εκπληρώνει τον ρόλο του ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, έχοντας πρωταρχικό σκοπό να ενημερώνει, να μάχεται και να διεκδικεί λύσεις για τα ουσιαστικά και καίρια προβλήματα του κλάδου, ασκώντας πίεση και σε τοπικό επίπεδο και προς τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα (Ομοσπονδία και ΕΣΕΕ) και προς την ίδια την κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή.

Φιέστες και πυροτεχνήματα τύπου Λευκής Νύχτας όχι μόνο δεν συμβάλλουν ουσιαστικά στη λύση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά επιδρούν και αρνητικά βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι και στη διεύρυνση του ωραρίου και στην πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αλείφοντας έτσι από τη μια βούτυρο στο ψωμί των μεγάλων ομίλων και πολυκαταστημάτων που θέλουν να πάρουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα», ενώ από την άλλη πιέζουν ακόμα περισσότερο τις αντοχές αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων.

Δεν είμαστε αντίθετοι σε δράσεις και ενέργειες που πραγματικά θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την αγορά της Δράμας και την εξωστρέφεια της. Στην προκειμένη όμως περίπτωση τα ποσά αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με ουσιαστικό τρόπο, π.χ. για να βελτιωθεί η τραγική κατάσταση του κέντρου και όχι μόνο, που περισσότερο απωθεί παρά προδιαθέτει τον κόσμο να κατέβει σ’ αυτό, και όχι να δαπανηθούν σε μία ολιγόωρη φιέστα με αμφίβολα άμεσα αποτελέσματα και επικίνδυνες μελλοντικές συνέπειες για τη μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων.

Αυτοί που οδήγησαν τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις στο χείλος του γκρεμού και την αγοραστική δύναμη όλων μας στο ναδίρ είναι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και η πολιτική που ακολούθησαν, κι αυτό δεν διορθώνεται με φιέστες και πυροτεχνήματα που πιο πολύ αποπροσανατολίζουν και βάζουν τις βάσεις για να χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο η κατάσταση που βιώνουμε, αλλά με διεκδικήσεις για μέτρα ανακούφισης, για ζωή και δουλειά με όρους που μας αξίζουν στον 21ο αιώνα, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειες μας.

Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας.

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν και να προγραμματίσουν κάποια δράση, στα πλαίσια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, για την ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ που θα γίνει 1η φορά στην πόλη μας, την Παρασκευή 07 Ιουλίου 2023, όπως και οι συνάδελφοι από το χώρο των καφέ και της εστίασης, να το δηλώσουν έγκαιρα έως την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, ώστε να κινηθούν αναλόγως και οι υπεύθυνοι σχεδιασμού και υλοποίησης των δράσεων που θα πλαισιώσουν εκείνη τη βραδιά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται στο e-mail: empsyldr@yahoo.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κλειστή η αγορά της Δράμας τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, εορτή του Αγ. Πνεύματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Εμπορικός Συλλογος Δράμας

Η ημέρα της εορτής του Αγ. Πνεύματος έχει καθιερωθεί ως αργία κατ’ έθιμον. Ως  εκ τούτου, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας  ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους και το καταναλωτικό κοινό ότι η αγορά της πόλης μας, την Δευτέρα 05-06-2023, θα παραμείνει κλειστή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΑΚΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Ένωση ξενοδόχων Δράμας, πραγματοποιεί έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός.

Σας καλούμε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο, που απευθύνεται σε όλους και σκοπό έχει την καταγραφή της άποψής σας για το τουριστικό προιόν του Νομού Δράμας.

Οι απαντήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές προκειμένου να αποτυπωθεί η άποψη όλων για την υφιστάμενη κατάσταση του τουρισμού στη Δράμα και θα παρουσιαστούν στο Forum για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Δράμας στον τουριστικό χάρτη.

Συμμετοχή στην έρευνα

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Ο ¨Πλούτος” του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Κωνσταντίνου Μπλούχου για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαϊου 2023

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

2ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus στο Ελσίνκι της Φινλανδίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Καλή Βρύση: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Κυριακή Παπαζώτου: «Συνεργάζομαι για να συνεχίσουν να γίνονται τα λόγια πράξη»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Θρίλερ με τους σταυρούς στη Δράμα στο 34,84% (85 / 244 ΕΤ)

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

ΔραμΟινογνωσία 2023 – Συναυλία και τον Νίκο Πορτοκάλογλου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

80 ψήφοι διαφορά Κυριαζίδη – Μπλούχου απομένοντας 19 εκλογικά τμήματα

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ3 ημέρες πριν

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Δράμας έως 72 δόσεις

Βουλευτικές 20233 εβδομάδες πριν

Η Ερημίδου Άννα στο Dramatv και στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αναβολή του αγώνα Δόξα Βώλακα-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Δημήτρη Κυριαζίδη για τα αποτελέσματα των εκλογών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Θρίλερ με τους σταυρούς στη Δράμα στο 62,30 (152 / 244 ΕΤ)

Βουλευτικές 20233 εβδομάδες πριν

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ14 ώρες πριν

Στην 1η θέση η Δόξα Βώλακα μετά την νίκη στον εξ’ αναβολή αγώνα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας για τη Λευκή Νύχτα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Κλειστή η αγορά της Δράμας τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, εορτή του Αγ. Πνεύματος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αναβολή του αγώνα Δόξα Βώλακα-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ3 ημέρες πριν

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Δράμας έως 72 δόσεις

ΑΘΛΗΤΙΚΑ5 ημέρες πριν

Δόξα Βώλακα – Ηρακλής Αμμουδιάς 3-2 με ανατροπή από 0-2

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Καλή Βρύση: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

2ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus στο Ελσίνκι της Φινλανδίας

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Συμμετοχή Μουσικού Σχολείου Δράμας στη ΔραμΟινογνωσία 2023

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Δημήτρη Κυριαζίδη για τα αποτελέσματα των εκλογών

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Κωνσταντίνου Μπλούχου για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαϊου 2023

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ευχαριστήριο μήνυμα του βουλευτή Θ. Ξανθόπουλου για την επανεκλογή του

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Ο ¨Πλούτος” του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

80 ψήφοι διαφορά Κυριαζίδη – Μπλούχου απομένοντας 19 εκλογικά τμήματα

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών