ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

Δήλωση του συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο περιφέρειαρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προέβη σε μία δήλωση με την οποία εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δεν σεβάστηκε τις εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων όσον αφορά στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.
Εγκαλεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι παραδίδει ¨”εθνότητα” και “γλώσσα”. Ασφαλώς ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για την θέση του περιφερειάρχη δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την “γραμμή” Γεωργιάδη Σαμαρά Μητσοτάκη.
Να του υπενθυμίσουμε ότι καμία διεθνής συνθήκη δεν ορίζει εθνότητα και όσον αφορά την γλώσσα αυτή είχε αναγνωρισθεί επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1977 στην συνδιάσκεψη του Ο.Η.Ε. στην Αθήνα και εκπρόσωπος της Ελλάδας ήταν ο καθηγητής Μπαμπινιώτης.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που οφείλει να κάνει τον λίγο καιρό που θα είναι ακόμη περιφερειάρχης είναι να ασχοληθεί με τα προβλήματα της περιφέρειας που διοικεί που εξαιτίας της αβελτηρίας του έχουν διογκωθεί.
Παρεμπιπτόντως θα περιμέναμε μιας και μπήκε στο κόπο να αναφερθεί στην συμφωνία των Πρεσπών να βρει και δυο λόγια καταδίκης των επεισοδίων που προκάλεσαν τα “τάγματα εφόδου” των ακροδεξιών. Αλλά μάλλον περιμένουμε μάταια. Τέτοια “γραμμή” δεν ήρθε από την Πειραιώς.
Σταμάτης Σακελλίων
Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

top 30 ημερών

Exit mobile version