ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν είμαστε πεντάστερο ξενοδοχείο αλλά χώρος αντιμαχίας με τον θάνατο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανάρτηση της κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας

Δραμινά διαμάντια σε μαύρο φόντο…

Τις τελευταίες πολλές μέρες στο νοσοκομείο μας ξεχειλίσαμε από ασθενείς με covid 19 αλλά και αδρεναλίνη προσφοράς.

Όπου και να κοιτάξω βλέπω ανθρώπους κατάκοπους, βιαστικούς, σκυθρωπούς, νευρικούς αλλά και ΑΛΥΓΙΣΤΟΥΣ!
Τα αριθμητικά δεδομένα ανατρέπονται σε βάρος μας κάθε στιγμή γιατί αρρωσταίνουμε και εμείς. Κάθε μέρα και λιγότεροι, κάθε μέρα και αγώνας για να μείνουμε ασφαλείς. Μετρούμαστε και αναρωτιόμαστε πως θα μοιραστούμε στα βαριά καθήκοντα. Όσο όμως λιγοστεύουμε τόσο δεν τελειώνουμε γιατί έχουμε αστείρευτα αποθέματα ανθρωπιάς για όλους!

Δεν είμαστε πεντάστερο ξενοδοχείο αλλά χώρος αντιμαχίας με τον θάνατο, που βρήκε ευκαιρία να μας θερίσει, μιας και δεν έχουμε ακόμη ούτε δραστικό φάρμακο, ούτε εμβόλιο
για να τον νικήσουμε οριστικά.

Λυγίζουμε χωρίς να σπάμε, γιατί αγαπάμε την ζωή σας και τη δική μας που χωρίς να το καταλαβαίνουμε ίσως και να σας την χαρίζουμε.

Υπάρχει όμως εκεί έξω, δηλαδή ανάμεσά μας, μια δράκα “σοφών” που συνειδητά ποντάρουν στις δύσκολες μέρες που περνά η κοινωνία μας, μόνο για να προβληθούν.

Περιφέρονται καθημερινά στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου με ξύλινο λόγο και χαριτωμένα ποσταρίσματα ή με φωτογραφίες από κοινωνικές ή πολιτικές εκδηλώσεις “μας σώζουν” κάθε μέρα, προσβάλλοντας αδιάντροπα την λογική και την μνήμη μας.

Τους ξέρουμε όλοι. Αυτοί όμως επιμένουν να μας “διασκεδάζουν” κάθε μέρα, παίζοντας ξανά και ξανά τον ρόλο του μαθητευόμενου μάγου, που βγάζει το ίδιο ψόφιο κουνέλι από το ίδιο τρύπιο καπέλο, με αδέξιο τρόπο.

Ότι και να κάνουν, η ψυχική τους μαυρίλα ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.

Σε αυτή τους τη μαυρίλα λοιπόν, τα ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ αλτρουϊσμού και αυταπάρνησης που ΛΑΜΠΟΥΝ αυτή την περίοδο στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ μας, βρήκαν το καλύτερο φόντο.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….!!!!

top 30 ημερών

Exit mobile version