ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δημιουργία χώρων αναμονής στο ΤΕΠ COVID

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση από το Νοσοκομείο Δράμας

Όπως είναι γνωστό το νοσοκομείο μας το τελευταίο διάστημα δέχεται τεράστια πίεση επειδή, δυστυχώς, ο νομός μας έχει την πανελλήνια πρωτιά εδώ και μέρες σε ιικό φορτίο. Οι προσελεύσεις και οι εισαγωγές ασθενών είναι ασταμάτητες και πολυάριθμες.

Για λόγους ασφαλείας και λόγω της ακαταλληλότητας του μικρού χώρου αναμονής του ΤΕΠ η αναμονή για εξέταση επιβάλλεται να γίνεται εκτός του κτιρίου του νοσοκομείου.

Οι προσερχόμενοι διαχωρίζονται από την/τον νοσηλεύτρια/λευτή της πύλης σε δύο κατηγορίες. Στους ήδη επιβεβαιωμένους θετικούς και στους ύποπτους για θετικότητα.
Επίσης γίνεται διαχωρισμός των ενηλίκων από τα παιδιά. Συνεπώς χρειάζονται διακριτοί χώροι.
Για τα παιδιά προκρίθηκε η λύση των δύο isoboxes περίπου 10 τ.μ. το καθένα.

Για τους ενήλικες μετά την αρχική επείγουσα λύση των στρατιωτικών σκηνών (που οι επιφάνειες απολυμαίνονται δύσκολα), επιλέχθηκε η λύση των «θερμοκηπίων» με διάσταση 4.00μ*10.00μ δηλαδή 40.τμ το καθένα. Το κάθε «θερμοκήπιο» μπορεί να προστατέψει προσωρινά τουλάχιστον 12 καθήμενους σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους.

Το βασικό πλεονέκτημα των θερμοκηπίων εκτός από το χαμηλό κόστος, την ποικιλία διαστάσεων και την ταχύτητα προμήθειας είναι ότι μπορούν να απολυμαίνονται ταχύτατα με καθολικό ψεκασμό όλων των επιφανειών.

Δυστυχώς όμως για τους προσερχόμενους λόγοι ασφαλείας επιβάλουν τον διαρκή φυσικό εξαερισμό των χώρων αναμονής. Συνεπώς αυτά τα θερμοκήπια θα προσφέρουν στους αναμένοντες προφύλαξη κατά ένα μέρος από το κρύο και πλήρως από βροχή, αέρα και χιόνι. Η θέρμανση που θα έχουν θα είναι απλά για τοπική μικροβελτίωση του μικροκλίματος.

Ευχόμαστε, όλοι, να απαλλαγούμε από τον φονικό ιό και όλα αυτά θα ξεχαστούν.
Θα μας μείνει μόνο η εικόνα των αγαπημένων και άκλαυτων φίλων και συγγενών που μας άφησαν τόσο άδικα και τόσο απρόσμενα.

top 30 ημερών

Exit mobile version