Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εγκαίνια Ναού στο Δοξάτο Δράμας από τον μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα πρώτα Εγκαίνια Ναού τέλεσε ο μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος την Κυριακή 18 Ιουνίου. Εγκαινίασε το Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου Δοξάτου στο όνομα του οσίου Πατρός Γεωργίου του νέου Ομολογητή (Καρσλίδη).

Κατά αγαθή συγκυρία ο Όσιος γεννήθηκε την 18η Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγ. Αθανασίου του Μεγάλου, και στη βάπτισή του έλαβε το όνομα «Αθανάσιος». Η ζωή του, ιδιαίτερα η παιδική του ηλικία, ήταν γεμάτη από τα σημεία του Θεού, όπως και του Αγ. Αθανασίου.

 

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σύσκεψη για τα δέντρα της Αγίας Βαρβάρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η πτώση του δέντρου στην Αγία Βαρβάρα και η φύτευση νέων δέντρων μετά την κοπή των επικίνδυνων, συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό το Δήμαρχο Δράμας

Με αφορμή το συμβάν της πτώσης καταπράσινου, υγιούς φαινομενικά πλατανιού στο Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος , είχε σύσκεψη με  σύσκεψη τον αρμόδιο για θέματα Περ/ντος και Πρασίνου αντιδημάρχο Σταμάτη Ρεμόντη και υπαλλήλους της Δ/νσης Περ/ντος και Πρασίνου, παρουσία και του Γεν. Γραμματέα του Δήμου, Δημήτρη Αμαραντίδη.

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, το συγκεκριμένο δένδρο δεν συμπεριλαμβανόταν, σύμφωνα με την ισχύουσα εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη  του πάρκου, στα μη υγιή ή θανόντα δένδρα και δεν προτείνονταν να απομακρυνθεί με υλοτόμησή του.

Το γεγονός αυτό προβλημάτισε ιδιαίτερα όλους και αποφασίστηκε, ομόφωνα, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ανατεθεί σε εξειδικευμένους ερευνητές δασολόγους του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών ο έλεγχος εκ νέου, της υγείας όλων των δένδρων που φύονται στα δύο μεγάλα πάρκα της πόλης, ο οποίος θα βασιστεί όχι μόνο σε μακροσκοπικά χαρακτηριστικά των δένδρων αλλά θα συνεκτιμήσει και άλλους παράγοντες, προκειμένου να αξιολογηθεί η υγεία των δένδρων και να προταθούν ειδικοί δασοκομικοί χειρισμοί εξυγίανσής τους ή η απομάκρυνσή τους.

Παράγοντες που θα ληφθούν υπόψιν είναι η ύπαρξη προσβολής από φλοιοφάγα ή ξυλοφάγα έντονα , η ύπαρξη μυκητολογικών ασθενειών, το περιβάλλον ανάπτυξης του κάθε δένδρου (συμπίεση εδάφους, ρύπανση κλπ), και πολύ σημαντικό, η συμπεριφορά των δέντρων στην παρατεταμένη φετινή λειψυδρία και ξηρασία.

Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της φύτευσης νέων δένδρων στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας μετά την υλοτομία των επικίνδυνων ατόμων λεύκης που πραγματοποιήθηκε. Ο αριθμός των δένδρων που θα φυτευτούν σύμφωνα με το σχέδιο φύτευσης της αρμόδιας υπηρεσίας είναι περίπου 39 Δένδρα και η φύτευσή τους θα πραγματοποιηθεί μέσα  Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Η επιλογή των ειδών έγινε με βάσει τους πίνακες των προτεινόμενων γηγενών ειδών δένδρων της διαχειριστικής μελέτης και είναι απολύτως εναρμονισμένα στο υπόλοιπο φυσικό περιβάλλον του πάρκου. Συμφωνήθηκε να φυτευτούν ανεπτυγμένα δενδρύλλια ώστε γρήγορα να αποκατασταθεί το ισοζύγιο πρασίνου στο πάρκο.

Ο δήμος σεβόμενος τόσο το φυσικό περιβάλλον και το πράσινο όσο και τους δημότες λαμβάνει καθημερινά όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε και το πράσινο της πόλης να διατηρηθεί και να εξασφαλιστεί η ασφαλής παραμονή των επισκεπτών στα πάρκα της πόλης.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μια Βραδιά Γεμάτη Γεύσεις, Μουσική και Διασκέδαση στο Οινοποιείο Château Nico Lazaridi

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το Château Nico Lazaridi με χαρά σας προσκαλεί σε μια μοναδική βραδιά διασκέδασης, γεμάτη από αρώματα κρασιού, μελωδίες και απολαυστικές γεύσεις, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:00. Στο ειδυλλιακό περιβάλλον της Αγοράς Δράμας, με φόντο τους αμπελώνες του Château Nico Lazaridi, ελάτε να υποδεχτούμε μαζί την έναρξη του φθινοπώρου στο μοναδικό μας event “Grapes & Beats”, που υπόσχεται να εντυπωσιάσει όλες τις αισθήσεις σας!

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2024
  • Ώρα: 19:00
  • Τοποθεσία: Château Nico Lazaridi, Αγορά Δράμας
  • Είσοδος: Δωρεάν
  • Μουσική: οι DJ Skinny και DJ Ekonpale θα ανεβάσουντη διάθεση με ζωντανούς ρυθμούς και fun beats 
  • Cocktail: ο Bartender Mois Babis θα δημιουργήσει πρωτότυπα κοκτέιλ με βάση τα κρασιά Nico Lazaridi          
  • Κρασί & Φαγητό: Πλούσια συλλογή κρασιών από το οινοποιείο για να απολαύσετε σε ποτήρι ή σε φιάλη
  • Το Food truck Giristroula θα προσφέρει εκλεκτές γεύσεις ιδανικές για να συνδυάσετε με κρασί και κοκτέιλ
  • Παροχές: Κρασί, κοκτέιλ και φαγητό θα είναι διαθέσιμα προς πώληση

Μη χάσετε την ευκαιρία να βρεθείτε σε μια ξεχωριστή βραδιά όπου οι νότες του κρασιού και της μουσικής θα ενώνονται αρμονικά, δημιουργώντας μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Σας περιμένουμε να απολαύσουμε μαζί αυτή τη μοναδική εμπειρία!

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Novoville, στον Δήμο Δοξάτου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και διαχείρισης αιτημάτων καθημερινότητας και διάδρασης Δήμου-δημότη, «Novoville», στον Δήμο Δοξάτου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι δημοτικές υπηρεσίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών κάνει ο Δήμος Δοξάτου, με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και διαχείρισης αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδρασης Δήμου-δημότη, «Νovoville».

Η επίλυση των ζητημάτων καθημερινότητας του δημότη και επισκέπτη του Δήμου, καθώς και η απλοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και δημοτών, βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής. Όραμα και στόχος μας είναι η δημοτική αρχή να ακούει, να επιλύει και να ενημερώνει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που συναντούν οι δημότες και επισκέπτες στον Δήμο μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Δοξάτου ξεκινά τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville. Η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία της πόλης.

Ο δημότης ή επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο ζητήματα που συναντά στην καθημερινότητά του, όπως π.χ. θέματα καθαριότητας και σκουπιδιών, θέματα ηλεκτροφωτισμού, οδοστρώματος, κ.α., μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.

Η αποστολή αιτημάτων είναι δυνατή μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για “έξυπνες” κινητές συσκευές με λογισμικό iOS και Android ή https://doxato.gr/aitimata-politon/ Γίνεται σε 4 απλά βήματα:

  • Επιλογή τοποθεσίας
  • Επιλογή κατηγορίας αιτήματος
  • Προσθήκη φωτογραφίας
  • Αποστολή του αιτήματος στο Δήμο

Στη συνέχεια, το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία, ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματος, μέχρι και την οριστική του διευθέτηση.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Δοξάτου, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των ζητημάτων της περιοχής, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και, κυρίως, είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκρισή τους προς τους πολίτες.

Παράλληλα, ο Δήμος μπορεί να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες και επισκέπτες του για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα, μέσω της αποστολής νέων και ανακοινώσεων, καθώς και να λαμβάνει τη γνώμη τους για θέματα ποικίλης θεματολογίας με την διεξαγωγή σύντομων διαβουλεύσεων.

Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, αναδεικνύοντας την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη/επισκέπτη.

Ο Δήμαρχος Δήμου Δοξάτου κ. Γιώργος Βογιατζής δήλωσε σχετικά: «Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών υπηρεσιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας, με όχημά μας τις νέες τεχνολογίες. Μέσω της πλατφόρμας Novoville, η  επικοινωνία με τους δημότες γίνεται άμεση και αμφίδρομη, ενώ παράλληλα διευκολύνεται η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην τοπική διακυβέρνηση και η αποτελεσματική διαχείριση των δημοτικών υπηρεσιών. Πλέον, οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν εύκολα και γρήγορα τα προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους, να ενημερώνονται άμεσα και να καταθέτουν την άποψή τους για σημαντικά θέματα, με απώτερο στόχο να κάνουμε τον Δήμο μας ακόμα καλύτερο!».

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στη Δράμα την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 21:00

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Hellenic Train: Διακόπτονται τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Μια Βραδιά Γεμάτη Γεύσεις, Μουσική και Διασκέδαση στο Οινοποιείο Château Nico Lazaridi

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Σε περίοπτη θέση στο Δημαρχείο Δράμας και στην καρδιά μας η “Άννα Κορακάκη”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Δράμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Η Αναστασία Τόλιου υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Δόξας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Η υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη “έδιωξε” τις αντιπολιτεύσεις του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Φωτιά στο Πανόραμα Δράμας – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ανησυχία αν εργαστεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου 80χρονος συνταξιούχος γιατρός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σίτνα στη Δράμα – Επιχειρούν και τρία ελικόπτερα

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Ηρακλής Μαινόμενος στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων την Τετάρτη 17 Ιουλίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Δράμα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Η Νατάσα Θεοδωρίδου την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 στην Καβάλα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Δοκιμαστική περίοδος μέχρι 21/7 για τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Δράμας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Οι μεταγραφικές κινήσεις στην Δόξα μέχρι σήμερα

Πολιτιστικά8 ώρες πριν

Σκέψεις για το επίπεδο της υποκριτικής τέχνης. Άρθρο, της ηθοποιού Μελίνας Μποτέλλη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Σύσκεψη για τα δέντρα της Αγίας Βαρβάρας

Εκλογές 20192 ημέρες πριν

Άμεση αναστολή της συγχώνευσης και κατάργησης σχολείων

Εκπαιδευτικά5 ημέρες πριν

Εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφής σε Δημόσιο Ημερήσιο ή Εσπερινό ΕΠΑ.Λ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Μια Βραδιά Γεμάτη Γεύσεις, Μουσική και Διασκέδαση στο Οινοποιείο Château Nico Lazaridi

Πολιτιστικά5 ημέρες πριν

Ελευθερία Αρβανιτάκη & Ελεωνόρα Ζουγανέλη «Ξανά Μαζί»

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

“Ο τόπος χρειάζεται αριστερή αντιπολίτευση, όχι ίντριγκες και ιδιοτέλεια

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Novoville, στον Δήμο Δοξάτου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Καταδίκη της Απειλής για Προσφυγή στη Δικαιοσύνη από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Πολιτιστικά1 εβδομάδα πριν

Πανδραμινό Θρακιώτικο Αντάμωμα το Σάββατο 31 Αυγούστου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Κική Παπαζώτου: Δημιουργία ΔΕΥΑ στο Δήμο Δοξάτου για την τακτοποίηση ημετέρων

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Εγγραφή αποφοίτων ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ κύκλου και Τ.Ε.Λ. σε Γ΄ εξάμηνο της Σ.Α.Ε.Κ. Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Η αυθαιρεσία και η κατάχρηση εξουσίας δεν έχουν θέση στο Δήμο Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας για την μεταφορά της Λαϊκής αγοράς

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών