ΕΛΛΑΔΑ

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συσκέψεις σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Λάρισα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία και πάνδημη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν και οι 3 συσκέψεις των φορέων του αναπηρικού κινήματος για το συλλαλητήριο στις 2 Δεκεμβρίου, ενόψει της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3/12), στην Κομοτηνή, στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου και ώρα συγκέντρωσης έχει δοθεί η 11η πρωινή.

Οι συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρία του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη και σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ομοσπονδίες Ατόμων με Αναπηρία Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Στα πάνελ συμμετείχαν ο γ. γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Λυμβαίος, ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Χρήστος Κεσόγλου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ράλλης Τσιουλάκης, το μέλος της Εκτελεστικής της ΕΣΑμεΑ και υπεύθυνη για θέματα ατόμων με βαριά αναπηρία Φωτεινή Ζαφειροπούλου και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ομοσπονδιών ΑμεΑ Κεντρική Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αυγουστίδης, Σμαράγδος Κρεμύδας και Βασίλης Κούτσιανος αντίστοιχα.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σήμερα αλλά και διαχρονικά τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνια πάθηση και τις γονεϊκές δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας, καθώς επίσης και οργανωτικά θέματα της κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη στις 2 Δεκεμβρίου. Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις αγωνίες, τους φόβους αλλά και το δυναμισμό του αναπηρικού κινήματος μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αυτό που με σιγουριά διαφαίνεται, πέρα από τη συνοχή, την ενότητα, το δυναμισμό, τον παλμό και το πάθος, είναι η αγωνιστική ετοιμότητα και η βεβαιότητα ότι στη Θεσσαλονίκη στις 2/12 η φωνή των ατόμων με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, θα είναι στεντόρεια, πιο δυνατή από ποτέ και το μήνυμα θα είναι ένα:

Συνεχίζουμε μέχρι ενωμένοι, δυνατοί και αλληλέγγυοι των αγώνα μας για να διασφαλίσουμε το δικαίωμά μας στη ζωή με αξιοπρέπεια!

[signoff predefined=”Google”][/signoff]

top 30 ημερών

Exit mobile version