ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η άλλη άποψη για το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του νεοελληνικού κράτους ήταν η «ασυνέχεια» της πολιτικής του έκφρασης και η μεταβαλλόμενη πολιτική του ανάλογα με τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και σήμερα με τον «καυγά»που γίνεται για το όνομα του γειτονικού κράτους. Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις και το σύνθημα η «Μακεδονία είναι Ελληνική» (αδόκιμο αφού φαίνεται να διεκδικούμε κάτι) χωρίς συγκεκριμένη πρόταση, αφού η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι πρόταση αλλά πειθαναγκασμός. Από πουθενά δεν άκουσα άποψη και θέση ουσίας πέρα από μεγαλόστομες  «αρλούμπες»της μιας ή της άλλης πλευράς.

Μόνο που ποτέ σ΄ αυτόν τον τόπο δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε ότι δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα.

Μέσα στη σημερινή διεθνή συγκυρία μπορούσαμε σίγουρα κάτι καλύτερο μια και οι γείτονες μας ….καίγονται για την είσοδο τους στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Και φυσικά διαφωνώ με τον γεωγραφικό προσδιορισμό. Όχι γιατί είμαι «κολλημένος, ακροδεξιός, φασίστας ή θρησκόληπτος», αλλά γιατί πολύ απλά δεν δέχομαι να συμβιβαστώ με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ η τραπεζικής ΕΕ του ΔΝΤ και του μεγάλου κεφαλαίου που για μια ακόμη φορά έστειλε στο περιθώριο τις εκλεγμένες κυβερνήσεις και ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας.

Διαφωνώ και με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ και των ακολούθων του και με τη ΝΔ (αλήθεια έχει θέση;) και φυσικά με τους υπόλοιπους εντός του κοινοβουλίου.

Η πρόταση που λόγω συνθηκών θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή τόσο το 1991 ( όταν ο μακεδονομάχος Σαμαράς υπέγραφε την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και δεχόταν τα Σκόπια ως Μακεδονία) όσο και στη συνέχεια είναι η εξής:

  • ΟΝΟΜΑ: Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής. Πολύ απλά γιατί με γεωγραφικούς όρους βρίσκεται στο κέντρο περίπου των Βαλκανίων
  • ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ: Διπλή. Αλβανική και Σλαβική (άντε λόγω διαπραγμάτευσης Σλαβομακεδονική)
  • ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ: Διπλή και εδώ. Αλβανική και Σλαβική (άντε Σλαβομακεδονική)  με «κάθετο»που θα αναγράφεται Πολίτης της Δημοκρατίας της Κεντρικής Βαλκανικής
  • ΓΛΩΣΣΑ: Διπλή. Αλβανική και Σλαβική (άντε λόγω διαπραγμάτευσης Σλαβομακεδονική).
  • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Δυο περιφέρειες. Περιφέρεια Τετόβου με πρωτεύουσα το Τέτοβο και Περιφέρεια της Βόρειας Μακεδονίας με πρωτεύουσα τα Σκόπια. (κατά το ελληνικό πρότυπο των περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας που φέρουν τα προσωνύμια Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία)

Έτσι θα λυνόταν το πρόβλημα με μια σκληρή διαπραγμάτευση, διότι εκείνοι, οι γείτονες…. καίγονται για την εισδοχή στους διεθνείς οργανισμούς.

ΥΓ. Ούτε διχασμός θα υπήρχε ούτε συσπειρώσεις κομματικών στρατών και κυρίως θα έπαυαν να έχουν λόγο οι διάφορες ακροδεξιές ναζιστικές και …. «πατριωτικές» οργανώσεις.

Ανδρέας Σακελλίων – Εκπαιδευτικός

Σχόλια

top 30 ημερών

Exit mobile version