ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η υπομονή των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εξαντληθεί

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας λαμβάνοντας σοβαρά τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα με την επερχόμενη κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς και τα τεράστια προβλήματα στις Οικονομικές Υπηρεσίες που δημιούργησε η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου,

Διεκδικούμε:

  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, την κατοχύρωση του και την επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες.
  • Κατάργηση του συμψηφισμού του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με την προσωπική διαφορά.
  • Την άμεση κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 204 του Ν.4555/2018 με τις οποίες οι αιρετοί απαλλάσσονται κάθε ευθύνης των διαδικασιών εκκαθάρισης και πληρωμής των δαπανών Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και την έναρξη διαβούλευσης μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., για την δημιουργία, ρύθμιση και εφαρμογή ενός νέου, σύγχρονου και ουσιαστικά λειτουργικού και αποδοτικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των δαπανών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
  • Την επαναφορά του Προληπτικού Ελέγχου των δαπανών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
  • Την πλήρη απαλλαγή των εργαζομένων των Οικονομικών Υπηρεσιών από κάθε Πειθαρχική ή Ποινική ευθύνη σχετική με την Οικονομική Διαχείριση, και την εφαρμογή της μόνο σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται Βαριά Αμέλεια ή Δόλος.
  • Την κατάργηση δημιουργίας και λειτουργίας των Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου στους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
  • Την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ταυτόχρονη κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 και του άρθρου 43 του Ν.4257/2014.

 

Φτάνουν πια οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις.

Η υπομονή των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εξαντληθεί.

Άμεσες λύσεις τώρα!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσαπρασίδης Κίμων

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ζώνκες Γεώργιος

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

top 30 ημερών

Copyright © 2001 - 2021 | GoGrama.Gr - Η Πύλη μας

Exit mobile version