ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θαμμένη στις χωματερές η ανακύκλωση

Δημοσιεύθηκε

στις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

Στις 16/4, μετά από καταγγελία , το μέλος της  Οικολογικής Κίνησης Δράμας κ. Σταύρος Νταγλής   επισκέφτηκε το Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών(Κ.Δ.Α.Υ.) Δράμας. Διαπίστωσε ότι δέκα κοντέινερ με ανακυκλώσιμα υλικά φορτώθηκαν για να μεταφερθούν στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) των Σερρών.

Υλικά που συγκεντρώθηκαν από τους μπλε κάδους προκειμένου να ανακυκλωθούν. Υλικά που καταστράφηκαν από την εναπόθεσή τους στο προαύλιο χώρο του ΚΔΑΥ λόγω και των καιρικών φαινομένων με ευθύνη της ΔΙΑΑΜΑΘ. Η Οικολογική Κίνηση Δράμας απευθύνει τα παρακάτω ερωτήματα προς κάθε υπεύθυνο:

  1. Γιατί αφήσατε να καταστραφούν τόσα ανακυκλώσιμα υλικά ώστε να μεταφέρετε στον ΧΥΤΑ Σερρών  10 κοντέινερ; Ποιο το ποσό που χάνεται από την πώλησή τους και ποιο το κόστος που πληρώθηκε για τον διαχωρισμό τους;
  2. Έχει ξανασυμβεί;
  3. Το ΚΔΑΥ Δράμας   μπορεί να απορροφήσει τα  ανακυκλώσιμα του ν. Δράμας ;
  4. Είναι στον σχεδιασμό σας η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων   και η αύξηση της δυναμικότητάς τους;
  5. Σχεδιάζετε να πράξετε κάτι σχετικά με αποθηκευτικούς χώρους και  με τους πολλούς κάδους χωρίς καπάκι ώστε να μην καταστρέφονται τα ανακυκλώσιμα υλικά;
  6. Ποιος πρόκειται να αναλάβει το κόστος μεταφοράς και εναπόθεσης στον ΧΥΤΑ των υλικών που θα μεταφερθούν;

   Κύριοι, δεχόμαστε  συχνά καταγγελίες πολιτών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι συχνά εντοπίζουν τα συμβατικά απορριμματοφόρα να συλλέγουν τα απορρίμματα των μπλε κάδων.

Και  δεν είναι μόνο η κοροϊδία προς όλους τους ευσυνείδητους πολίτες που μαζεύουν και πηγαίνουν στους ειδικούς κάδους τα ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και η απώλεια χιλιάδων ευρώ που θα μπορούσαν να ελαφρύνουν τους δημότες με τη μείωση   των δημοτικών τελών, την καλύτερη λειτουργία του ΚΔΑΥ και την πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες καθαριότητας της περιοχής μας η οποία είναι εμφανέστατα ελλιπής.

                                                                                             Με εκτίμηση

                                                                                             Ο πρόεδρος

                                                                                           Ανδρέας Χ. Μπακιρτζής

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

top 30 ημερών

Exit mobile version