Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ι Δ Ρ Υ Τ Ι Κ Η   Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η –        ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗΣ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης,

Από το 2012 μέχρι και σήμερα βιώνουμε τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησε ο ίδιος ο θεσμός των Π.Π.Υ. με:

  • Συνέχιση της εργασιακής ανασφάλειας και της αβεβαιότητας για το μέλλον.
  • Διαχωρισμό μέσα από ένα στρεβλό καθηκοντολόγιο, που εφαρμόζεται από τις διοικήσεις κατά το δοκούν, σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας κατά παράβαση όμως των σχετικών διατάξεων.
  • Αποκλεισμό, παρά τις αυξημένες ανάγκες του Π.Σ. σε προσωπικό, από τις νυχτερινές βάρδιες και τις εξαιρέσιμες μέρες, Κυριακές, Αργίες κ.λ.π. για να κρατούν χαμηλά τις πιστώσεις για την υπερεργασία μας και κατά συνέπεια το ατομικό μας εισόδημα.
  • Εφαρμογή ωραρίων απασχόλησης και χορήγηση αδειών, μέσα από ένα ασαφές πλαίσιο διαταγών που «χωράει» σε πολλές ερμηνείες κατά την εφαρμογή του.
  • Ελλιπή μέσα ατομικής προστασίας.

Παρά το γεγονός όμως ότι έχουν περάσει έξι ολόκληρα χρόνια, τα προβλήματα αυτά παραμένουν τα ίδια κι απαράλλαχτα!

Καμία ουσιαστική προσπάθεια επίλυσης τους δεν έγινε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και την σημερινή και καμία ουσιαστική πίεση δεν ασκήθηκε από τους συνδικαλιστικούς μας εκπροσώπους.

Την ίδια παθητική στάση κράτησαν όλα τα αντιπροσωπευτικά συνδικαλιστικά όργανα, είτε από την πλευρά της Ομοσπονδίας, είτε από την άλλη πλευρά, της ευκαιριακής συμμαχίας, της επονομαζόμενης Ένωσης Σωματείων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα χορτάσαμε να διαβάζουμε, αλλά και βλέπουμε μέσα από ειδυλλιακές φωτογραφήσεις, συναντήσεις με διάφορους πολιτικούς παράγοντες, που πάντα ολοκληρώνονταν μέσα σε ένα “εγκάρδιο” κλίμα κατανόησης και βαρύγδουπων διαβεβαιώσεων για την επίλυση των προβλημάτων μας. Όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα εργασιακής ειρήνης χωρίς ουσιαστικές προσπάθειες αγωνιστικών διεκδικήσεων.

Και τα προβλήματα, καλά κρατούν…

[signoff predefined=”Google”][/signoff]

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, μπροστά λοιπόν σε όλα αυτά τα αδιέξοδα και τη στασιμότητα, πήραμε την πρωτοβουλία και συστήσαμε την

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ”

Το πράξαμε, διαπιστώνοντας πως οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι μας, παρά τις διακηρύξεις περί του αντιθέτου, δεν έχουν καμία διάθεση να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν λύσεις.

Η μέχρι σήμερα στάση τους, αυτό δείχνει!

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, σε αυτή τη φάση, διεκδικεί την ψήφο σου για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων.

Η βασική μας αρχή: κανένας Πυροσβέστης Πενταετούς υποχρέωσης να μην απομακρυνθεί  από τον τόπο συμφερόντων του.

Αγωνιζόμαστε & διεκδικούμε

  • Ένα κανονισμό μεταθέσεων, που να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.
  • Ένα κανονισμό μεταθέσεων, που δεν θα αποτελεί εργαλείο για την κάλυψη των κενών στο Π.Σ, που δημιουργεί η έλλειψη προσλήψεων και οι διαρκείς παραχωρήσεις υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
  • Για αποφάσεις του συμβουλίου, αξιοκρατικές κι όχι ρουσφετολογικές και αποτέλεσμα μαγειρεμάτων ή συμβιβασμών.

Παράλληλα όμως, μαζί με το υπόλοιπο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα στις τάξεις του Π.Σ. 

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε  

  • Ø Την άμεση μονιμοποίηση όλων των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης με σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας.
  • Ø Την ένταξη μας στα Βαριά Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα επαγγέλματα.
  • Ø Την άμεση χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας.
  • Ø Την αύξηση των μισθολογικών μας απολαβών.
  • Ø Την αξιοποίηση μας στις νυχτερινές βάρδιες και τις εξαιρέσιμες μέρες.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, ίσως κάποιοι από εσάς, να επαναπαύεστε από το γεγονός πως με βάση το ν. 3938/2011, τοποθετηθήκαμε στις υπηρεσίες που υπηρετούσαμε σαν εποχικοί συμβασιούχοι.

Αυτό που είναι πλέον σίγουρο, με τις αλλαγές που έρχονται με τον καινούργιο κανονισμό μεταθέσεων, είναι πως και για τους Π.Π.Υ θα ισχύσουν μετακινήσεις, με το πρόσχημα της κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών. Η διαρκής κινητικότητα στον δημόσιο τομέα έχει επιλεγεί για να καλύπτονται αυτές οι ανάγκες όχι με προσλήψεις αλλά από το υπάρχον προσωπικό.

Το πάθημα των συναδέλφων, που κάλυψαν θέσεις στα αεροδρόμια της FRAPORT είναι ακόμη νωπό.

Έρχεται η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και άλλων κρατικών δομών όπως αεροδρομίων, λιμανιών  και οδικών αξόνων.

Η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Π.Σ, παρά το γεγονός πως μέχρι τώρα δεν έγινε, φαίνεται πως δεν θα αργήσει σύμφωνα με πρόσφατη απάντηση της πολιτικής ηγεσίας σε ερώτηση πολιτικού φορέα.

Τα κενά στο προσωπικό, ολοένα και μεγαλώνουν.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι άλλες παρατάξεις, σας ζητάνε την ψήφο σας για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ποιοι απαρτίζουν όμως αυτές τις παρατάξεις;

  • Αυτοί που απαξίωσαν το θεσμό των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων, με την απουσία τους από τις συνεδριάσεις.
  • Αυτοί που σαν πειθήνια όργανα, ψήφιζαν ομόφωνα μαζί με την εργοδοσία, απορρίπτοντας αιτήσεις συναδέλφων.
  • Αυτοί που, ενώ μέχρι πριν κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο, τώρα δημιούργησαν « λυκοσυμμαχίες ».

Θα τους εμπιστευθείτε την ψήφο σας;

Γυρίστε τους μαζικά την πλάτη και στηρίξτε με την ψήφο σας την αγωνιστική προσπάθεια που δημιουργήθηκε στις τάξεις των Π.Π.Υ.!!

Για την

     ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ

Οι υποψήφιοι για το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων:

ΚΑΠΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΑΠΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΧΑΣΙΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΧΑΤΖΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

[alert variation=”alert-info”]Τηλ. επικοινωνίας: 6944916751, 6981892801,  email: asppy@yahoo.gr[/alert]

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την Παρασκευή 22/9 ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης επισκέπτεται τη Δράμα. Στις 10:00 π.μ. θα παραβρεθεί στην Διημερίδα για τον Τουρισμό.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΕΛΛΑΔΑ

Κατάθεση τροπολογίας για κατάργηση της ποινικής ασυλίας των τραπεζιτών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Κατάθεση τροπολογίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κατάργηση της ποινικής ασυλίας των τραπεζιτών με πρωτοβουλία του βουλυτή Δράμας Θ. Ξανθόπουλος-Επικαλούνται το δημόσιο συμφέρον, την ισονομία και τις δηλώσεις του υπ. Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη

Τροπολογία με την οποία καταργείται η ποινική ασυλία των τραπεζιτών για την ζημία που προκαλούν με τη χορήγηση “θαλασσοδανείων”, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Δράμας Θεόφιλου Ξανθόπουλου, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την Δικαστική Αστυνομία.

Την ασυλία επέβαλε με νομοθετική ρύθμιση τον Νοέμβριο του 2019 (Ν. 4637/2019) η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την δίωξη του εγκλήματος της απιστίας κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος ή επιχείρησης του χρηματοπιστωτικού τομέα και μάλιστα αναδρομικά, την κατάθεση έγκλησης εκ μέρους των ιδίων των Τραπεζών δηλ. εκ μέρους των ίδιων των δραστών! Με την νέα προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, θα είναι πλέον δυνατή η δίωξη και τιμωρία σοβαρών εγκλημάτων διασπάθισης χρήματος, χωρίς αυτή να εξαρτάται από τους ίδιους του δράστες.

Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, “η σκοπιμότητα αυτής της ρύθμισης δικαιολογείται από λόγους ισότητας στη μεταχείριση των προσώπων που βρίσκονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες, ανάγκης προστασίας του δημόσιου συμφέροντος και διάλυσης υπονοιών για ευνοϊκή αντιμετώπιση συγκεκριμένων υποθέσεων».

Τις θέσεις αυτές ενστερνίζεται άλλωστε και ο νυν Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδης, ο οποίος κατά τη συζήτηση των Προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης (7 Ιουλίου 2023), είχε πει ότι «Η απιστία δεν μπορεί να διώκεται κατ’ έγκληση, δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους. … Αυτά θα τα επαναφέρω, … Μην έχετε καμία αμφιβολία. Θα το κάνουμε. …» Τώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης καλείται να διασφαλίσει την αξιοπρέπεια αλλά και την αξιοπιστία του, δεχόμενος την ως άνω τροπολογία, το περιεχόμενο της οποία ασπάζεται.

Επισυνάπτεται το κείμενο της τροπολογίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογή Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων της Βουλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα για την εκλογή Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων του Σώματος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας το οποίο έχει ως εξής:

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας εκλέχθηκαν:

Για το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου ο  κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έλαβε 269 ψήφους, ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 299 ψηφισάντων.

Για το αξίωμα του Β΄ Αντιπροέδρου ο κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο οποίος έλαβε 269 ψήφους, ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 299 ψηφισάντων.

Για το αξίωμα του Γ΄ Αντιπροέδρου ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο οποίος έλαβε 269 ψήφους, ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 299 ψηφισάντων.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκλέχθηκε για το αξίωμα του Δ΄ Αντιπροέδρου η κ. Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έλαβε 270 ψήφους, ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για το αξίωμα του Ε΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έλαβε 270 ψήφους, ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εκλέχθηκε για το αξίωμα του ΣΤ΄ Αντιπροέδρου ο κ. Γεώργιος Λαμπρούλης, ο οποίος έλαβε 269 ψήφους, ενώ 31 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών ο προταθείς για το αξίωμα του Ζ΄ Αντιπροέδρου κ. Πέτρος Δημητριάδης έλαβε 25 ψήφους, ενώ 275 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων. Επομένως, ο κ. Δημητριάδης δεν εκλέγεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αφού δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία που προβλέπει το άρθρο 67 του Συντάγματος.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης εκλέχθηκε για το αξίωμα του Η΄ Αντιπροέδρου ο κ. Βασίλειος Βιλιάρδος, ο οποίος έλαβε 256 ψήφους, ενώ 44 βουλευτές ψήφισαν «Παρών» επί συνόλου 300 ψηφισάντων.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νίκης ο προταθείς για το αξίωμα του Θ΄ Αντιπροέδρου κ. Γεώργιος Αποστολάκης έλαβε 31 ψήφους, ενώ 269 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων. Επομένως, ο κ. Αποστολάκης δεν εκλέγεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αφού δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία που προβλέπει το άρθρο 67 του Συντάγματος.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας ο προταθείς για το αξίωμα του Ι΄ Αντιπροέδρου κ. Μιχαήλ Χουρδάκης έλαβε 95 ψήφους, ενώ 205 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων. Επομένως, ο κ. Χουρδάκης δεν εκλέγεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αφού δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία που προβλέπει το άρθρο 67 του Συντάγματος.

Για το αξίωμα των Κοσμητόρων εκλέχθηκαν οι βουλευτές: από την ΚΟ της ΝΔ, οι κ.κ. Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης και Βασίλειος Γιόγακας και για το αξίωμα των γραμματέων οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Γιώργος Βρεττάκος και Σπυρίδων Κουλκουδίνας.

Από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για το αξίωμα του κοσμήτορα εξελέγη η κ. Μαρίνα Κοντοτόλη και για το αξίωμα του γραμματέα ο κ. Πέτρος Παππάς.

Από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, για το αξίωμα του γραμματέα εξελέγη ο κ. Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Δημοσκόπηση στο Δήμο Δράμας – Εκλογές 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Περιφερειακές 20234 εβδομάδες πριν

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι ΠΕ Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Η Υφυπουργός τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη στο 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας Δράμας

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Project για τη Δράμα: Πολιτισμός και Άνθρωπος

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι.

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Project για τη Δράμα: Λήξις συναγερμού!

Περιφερειακές 202336 δευτερόλεπτα πριν

Όλγα Καρατζόγλου, υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ18 ώρες πριν

Ο Κώστας Δουβαλίδης για τον Μπάμπη Σδρόλα

Δημοτικές 202318 ώρες πριν

Πόλη + Ζωή: Αποτελέσματα Δημοσκόπησης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ21 ώρες πριν

Περιοδεία Γραμματέα Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλου, σε Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Θυρανοίξια στο εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Κουδούνια

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Δημοσκόπηση στο Δήμο Δράμας – Εκλογές 2023

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

H ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Τροποποίηση της Δράση 3δ.5-6.1 ΠΕΠ υφισταμένων επιχειρήσεων

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Πρόγραμμα Project για τη Δράμα (μέρος 5ο )

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Πλούσιος ο απολογισμός έργων του Δήμου Δοξάτου την περίοδο 2019-2023

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Επίσκεψη στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας και στα Δικαστήρια Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Να λειτουργήσουν άμεσα οι φυλακές Νικηφόρου Δράμας

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Κυριακή Παπαζώτου: «Στον Δήμο μας υλοποιούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 40.000.000 €»

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Ομιλία του υπ. Δημάρχου Δράμας Γ. Παπαδόπουλου και παρουσίαση υποψηφίων

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Project για τη Δράμα: Λήξις συναγερμού!

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών