ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Και οι Αθλητικοί Σύλλογοι ‘θύματα’ της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Γραφείο Τύπου “Πόλη και Ζωή”

Και οι Αθλητικοί Σύλλογοι ‘θύματα’ της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών, των αθλητών και των εργαζομένων, αποφάσισε να μην παραχωρηθούν στους αθλητικούς συλλόγους όσες αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν θετικές εκθέσεις καταλληλότητας. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητικοί σύλλογοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας έως να συνταχθούν οι προβλεπόμενες εκθέσεις καταλληλότητας.

Για μια ακόμη φορά η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου έχει συγκεκριμένα ‘θύματα’.

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μπορεί μια δημοτική αρχή να είναι τόσο ανίκανη, χωρίς να κάνει δεύτερες σκέψεις. Μια δεύτερη σκέψη είναι ότι πρόκειται για προμελετημένο ‘κουτοπόνηρο’ σχέδιο με στόχο να απαλλαγεί η Δημοτική Αρχή από την ευθύνη της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, χρεώνοντας την απόφαση σε άλλους. Η κουτοπονηριά που κρύβει αυτό το ενδεχόμενο, φανερώνει παράλληλα την πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου ότι οι Δραμινοί είμαστε χαμηλού νοητικού επιπέδου και μπορεί να μας ‘ταΐζει’ ό,τι θέλει.

Σε κάθε περίπτωση, το ιστορικό των εξελίξεων στο θέμα καταδεικνύει ότι πρόκειται για τρανταχτό παράδειγμα ανικανότητας. Παρουσιάζουμε, γυρνώντας προς τα πίσω τον χρόνο, όλο το ιστορικό.

Η Δημοτική Κοινότητα Δράμας, καλούμενη εκ του νόμου να γνωμοδοτήσει για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ζήτησε από 5-8-2020 τις εκθέσεις καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η αρμόδια υπηρεσία, με έγγραφό της, απάντησε ότι οι εκθέσεις καταλληλότητας είναι σε εξέλιξη και θα είναι έτοιμες έως 31-8-2020.

Στις 17-9-2020 συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας και αποφάσισε να γνωμοδοτήσει θετικά για την παραχώρηση για όσες αθλητικές εγκαταστάσεις προϋπήρχε έκθεση καταλληλότητας ή θα εκδίδονταν έως τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα αποφάσιζε οριστικά.

Φυσικά, προϋπήρξαν πολλές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας και πλήθος σχετικών εγγράφων, όπου επισημαίνονταν τα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα στο Κολυμβητήριο, του οποίου η επικινδυνότητα καταγράφεται και στη σχετική μελέτη που εκπονήθηκε με εντολή του Δήμου Δράμας από ειδικό μελετητή. Υπενθυμίζεται για πολλοστή φορά ότι ο συγκεκριμένος μελετητής δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν θα έστελνε το παιδί του στο Κολυμβητήριο εάν περνούσε 1 χρόνος χωρίς να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές. Και πέρασε ήδη πολύ περισσότερος χρόνος.

Με συναίσθηση της ευθύνης, ο επικεφαλής της παράταξής μας Κυριάκος Χαρακίδης, απευθυνόμενος στη Δημοτική Αρχή, ζήτησε να αποσυρθούν τα σχετικά με τις παραχωρήσεις θέματα, να συνταχθούν άμεσα οι εκθέσεις καταλληλότητας και να επανέλθουν τα θέματα ως κατεπείγοντα για να προχωρήσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο στις παραχωρήσεις. Δυστυχώς, η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Αυτή η στάση της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου, ενισχύει την πιθανότητα ότι υπήρχε προμελετημένο ‘κουτοπόνηρο’ σχέδιο με στόχο να απαλλαγεί η Δημοτική Αρχή από την ευθύνη της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, χρεώνοντας την απόφαση σε άλλους.

Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για ‘κουτοπονηριά’ είτε για απόλυτη ανικανότητα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και τα ‘θύματα’ οι αθλητικοί σύλλογοι.

Εξ άλλου, για την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου, «χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει».

top 30 ημερών

Exit mobile version