ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Δράμας: Η πεζοδρόμηση της Πλατείας Ελευθερίας

Δημοσιεύθηκε

στις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ

Για ακόμα μία αφορά η διοίκηση του Δήμου Δράμας χρησιμοποιώντας τη γνώριμη τακτική της να αιφνιδιάζει , προχώρησε στην πεζοδρόμηση μέρους δρόμου περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας. Μετά την αντικατάσταση του δαπέδου στο συγκεκριμένο κομμάτι και χωρίς μελέτη, χωρίς γνωμοδότηση της Τροχαίας, χωρίς τη γνώμη των επαγγελματιών του κέντρου της Δράμας που βιώνουν στο πετσί τους τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, χωρίς γνωστοποίηση στον Εμπορικό Σύλλογο και στο Επιμελητήριο, τοποθέτησε τρεις κώνους και άρχισε να υπερηφανεύεται ότι λίγο-πολύ το κέντρο της Δράμας έγινε «πράσινο».

                Για να δούμε τα πράγματα απλά και λογικά:

  1. Οι επαγγελματίες του κέντρου δεν συμφωνούν, σύμφωνα και με το κείμενο υπογραφών που επιδόθηκε στον Δήμο.
  2. Το Επιμελητήριο δεν συμφωνεί.
  3. Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν συμφωνεί.
  4. Το Αστικό ΚΤΕΛ Δράμας δεν συμφωνεί.
  5. Οι οδηγοί ταξί δεν συμφωνούν.
  6. Έχουμε την εντύπωση ότι και η Τροχαία δεν συμφωνεί.
  7. Με δηλώσεις τους στον τοπικό Τύπο, ειδικοί συγκοινωνιολόγοι είναι αντίθετοι με τη συγκεκριμένη πεζοδρόμηση.

Εμείς συμπληρώνουμε ότι μια κυκλοφοριακή μελέτη που επικαλείται ο Δήμος, η οποία έγινε πριν από 20 και πλέον χρόνια, είναι ακατάλληλη καθώς οι κυκλοφοριακές συνθήκες έχουν αλλάξει.

Επίσης, θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες που διαταράσσουν τις λεπτές ισορροπίες της αγοράς αυτήν τη δύσκολη περίοδο, πρέπει να γίνονται τεκμηριωμένα και εφόσον έχουν προβλεφθεί τα αντίμετρα που θα αμβλύνουν τις όποιες επιπτώσεις.

Εδώ και έναν μήνα στην πράξη βλέπουμε ότι η συγκεκριμένη πεζοδρόμηση μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει, γι’ αυτό ζητάμε την άμεση άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία στη συγκεκριμένη οδό καθώς και να έρθει το θέμα προς ψήφιση με τη μορφή του έκτακτου στο δημοτικό συμβούλιο.

top 30 ημερών

Exit mobile version