Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μέτρα και για τη Δράμα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Δημοσιεύθηκε

στις

Πηγή: newsit.gr

Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

– Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έφερε νέα σειρά μέτρων που ανακοινώθηκαν πριν λίγο. Πλαφόν 750 ατόμων την ημέρα για είσοδο από την Κακαβιά. Μόνο με αρνητικό τεστ 72 ωρών η είσοδος από πολίτες συγκεκριμένων χωρών. Κλείνουν μπαρ – εστιατόρια στις 00:00 σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.

Ακυρώνεται η φετινή ΔΕΘ!

Αρχικά, την ακύρωση της ΔΕΘ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Αριστοτελεία Πελώνη.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα

Έπειτα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με συναρμόδιους Υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα και σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα εξής:

1ον: Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.

2ον: Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

3ον: Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

4ον: Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

5ον: Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

6ον: Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

– Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Νωρίτερα, είχε κάνει παρέμβαση ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για ακόμα μια φορά, έκκληση στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα».

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε τα νέα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης»…

Χωρίς κρούσμα σήμερα η Δράμα

Σήμερα, 10/8/2020 δηλώθηκαν 126 επιπλέον κρούσματα.

Αναλυτικότερα:

– 10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– 26 εισαγόμενα κρούσματα, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν σε μετανάστες που αφίχθησαν στη Μυτιλήνη.

– 38 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή ιστορικό πρόσφατο ταξιδιού στο εσωτερικό της χώρας.

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας,

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου,

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης,

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας,

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας,

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς,

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας,

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας,

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας,

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρεβέζης,

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών,

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων,

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής, 2 εκ των οποίων συνδέονται με συρροή κρουσμάτων στο εργοστάσιο ελαιουργίας.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

  • Αχτσιόγλου 425
  • Κασσελακης 329
Την προηγούμενη Κυριακή
  1. Αχτσιόγλου 386
  2. Κασσελάκης 308
  3. Τσακαλώτος 102
  4. Παππάς 48
  5. Τζουμάκας 6

Olga Karatzoglou

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θ. Ξανθόπουλος: Θεωρώ βέλτιστη λύση την Εφη Αχτσιόγλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Θ. Ξανθόπουλος στο Blue Sky: Θεωρώ βέλτιστη λύση την Εφη Αχτσιόγλου-Το κρίσιμο είναι η νέα ηγεσία να συνθέσει, να εμπνεύσει και ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών

“Εχω εκφράσει από τη πρώτη στιγμή την υποστήριξη μου στην Εφη Αχτσιόγλου. Θεωρώ ότι είναι η βέλτιστη λύση. Το ποιός θα βγεί θα το αποφασίσουν οι πολίτες.

Η πεμπτουσία του ζητήματος όμως είναι την επόμενη μέρα ο επικεφαλής να πετύχει μια σύνθεση έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτή την ώθηση που του δίνει ο κόσμος, οι 150.000 που ήρθαν και ψήφισαν¨, τόνισε μιλώντας στον Blue Sky και την εκπομπή Παρεμβάσεις, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Και όπως συμπλήρωσε, αυτό είναι απαραίτητο, ώστε “να ξαναβρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο προσκήνιο, να επουλώσει τις πληγές του και κυρίως να εμπνεύσει αισιοδοξία στον κόσμο ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις είτε της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε της αυριανής κυβέρνησης”.

Οπως είπε, όποιος και να βγει “θα πρέπει να κάνει συνθέσεις για να οικοδομήσουμε τον τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας με βάση την εμπειρία, την ανάγκη της κοινωνίας και το αίσθημα της ευθύνης… Είμαστε δύσκολα, η κοινωνία έχει πολύ σοβαρά προβλήματα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αθροίζει κραυγαλέες εμφατικές αποτυχίες και πρέπει να δώσουμε στη κοινωνία μια νότα αισιοδοξίας ότι εμείς μπροούμε και αυτό δεν μπορεί να το απεμπολήσει κανένας. Με αυτή την έννοια είμαι αισιοδοξος”. τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Ξανθόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι διαρρηγνύει το παραδοσιακό 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες ύπνος. “Όταν το Σύνταγμα μιλά για προστασία του δικαιώματος στην εργασία, εννοεί την υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίσει εργασία στους πολίτες.

Εδώ προστατεύεται το δικαίωμα του ιδιοκτήτη να λειτουργεί η επιχείρησή του που είναι σε αντίθεση με το δικαίωμα του συνδικάτου να υπερασπίσει την απεργία του. Οι εργαζόμενοι είναι ουαιαστικά αφοπλισμένοι. Υπάρχει ανασφάλεια, αδήλωτη εργασία, ανεργία. Αυτό το νομοσχέδιο περιορίζει ουσιωδώς την θεσμική δυνατότητα όσων διεκδικούν και αυτό έχει σημασία και για την ποιότητα της κοινωνίας που θέλουμε να οικοδομήσουμε”, κατέληξε.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ενίσχυση της αυτοεικόνας και προσωπική ενδυνάμωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό σεμινάριο 5 συναντήσεων για ενήλικες με στόχο την ενίσχυση της αυτοεικόνας και την προσωπική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων/ουσών. Σας προσκαλούμε σε ένα «ταξίδι» διερεύνησης των αποθεμάτων και ικανοτήτων μας και της ανάδειξης της μοναδικότητάς μας μέσα σε ένα πλαίσιο εχεμύθειας, σεβασμού, εμπιστοσύνης και αποδοχής.

Το σεμινάριο θα γίνεται κάθε Τρίτη 10.30π.μ.-12.00 στο χώρο της «ΔΡΑΣΗΣ» (Θεμιστοκλέους 2, 1ος όροφος – Τηλ. 2521030053) και οι ημερομηνίες των συναντήσεων είναι 3/10, 10/10, 17/10, 24/10 και 31/10.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, είτε τηλεφωνικά στο 2521030053 (υπόψη Ευανθία Τάζογλου), είτε ηλεκτρονικά στο drasidrama@gmail.com, γράφοντας τα στοιχεία σας:  Όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Συντονίστρια: Ευανθία Τάζογλου, MScPhD Ψυχολόγος – Συστημική Θεραπεύτρια Ζευγαριών.

Θα δοθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής.

Όλες οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Δράμας  «ΔΡΑΣΗ» υλοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων/ουσών.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ15 ώρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Ψηφοδέλτιο “Project για τη Δράμα” – Δημοτικές Εκλογές 2023

Πολιτιστικά4 εβδομάδες πριν

Βρέθηκε αρχαίος κίονας στο κέντρο της Δράμας

Περιφερειακές 20232 εβδομάδες πριν

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι ΠΕ Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Αγιασμός θεμελίωσης Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου

Δημοτικές 20236 ημέρες πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Project για τη Δράμα: Πολιτισμός και Άνθρωπος

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ15 ώρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοτικές 202316 ώρες πριν

Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων

Πολιτιστικά16 ώρες πριν

Αγιασμός πολιτιστικής περιόδου 2023-2024 της Ένωσης Χορευτών Ν . Δράμας “ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Θεωρώ βέλτιστη λύση την Εφη Αχτσιόγλου

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Συγχαρητήριο μήνυμα για τον ιατρό – χειρουργό Γιώργο Βράκα

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Πρόγραμμα 2024 – 2028 / «Project για τη Δράμα»

Εκλογές 20193 ημέρες πριν

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Άρθρο του Θεόφιλου Ξανθόπουλου

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Αγαπάμε την πόλη μας – Ζωντανεύουμε τις γειτονιές της #2

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Επαφές του Γιώργου Παπαδόπουλου και υποψηφίων της Επανεκκίνησης

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Περιφερειακές 20234 ημέρες πριν

“Μαζί για την Αλλαγή” Παρουσίαση υποψηφίων στη Δράμα

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Ενίσχυση της αυτοεικόνας και προσωπική ενδυνάμωση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι.

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών