ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με την Υφυπουργό κ. Σ. Ζαχαράκη το 5ο Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας

Δημοσιεύθηκε

στις

1ο Δημοτικού Σχολείου Δράμας

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020  θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κι τελευταία ημέρα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του 5ου Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας από τις 10:00 έως στις 13:15 μ.μ. στον προαύλιο  χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας.

Έχουμε την τιμή ως σχολική μονάδα να παρευρίσκεται στις εργασίες του Φεστιβάλ η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζαχαράκη Σοφία, η οποία θα παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τις βιωματικές δράσεις των μαθητών υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας και όχι μόνο. Επίσης, την Υφυπουργό θα συνοδεύει ο κυβερνητικός βουλευτής Ν.Δ. του Ν. Δράμας κ. Μπλούχος Κωνσταντίνος. Τέλος, στις εργασίες του Φεστιβάλ θα είναι παρόντες ο Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Ν. Δράμας, ο Δήμαρχος Δήμου Δράμας και Εκπρόσωποι των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών.

Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:

Advertisement
  • Τραγούδια από τους μαθητές του 1ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας
  • «Mobile school» βιωματική δραστηριότητα από ομάδα επιστημόνων της Ένωσης Κυριών Δράμας
  • Συγγραφή και επίδοση ψηφισμάτων από τους μεγαλύτερους μαθητές του σχολείου προς την αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων του Παιδιού
  • Βιωματικό θεατρικό παιχνίδι από το σύνολο των μαθητών του σχολείου με τίτλο: «Πες μου μια συγγνώμη για να αλλάξω γνώμη»

Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί μουσικά από μαθητές του μουσικού γυμνασίου Δράμας μέσω της Ιδιωτικής Σχολής Modern Music Academy, υπό την καθοδήγηση του μουσικού τους κου Φαϊτά Μάρκου.

 

top 30 ημερών

Exit mobile version