Connect with us

Πολιτιστικά

Νέα προθεσμία συμμετοχής στο 43o Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας

Published

on

43o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 20-26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
Παράταση προθεσμίας συμμετοχής έως τις 15 Iουνίου
Με αισιοδοξία πως θα βγούμε όλοι πιο δυνατοί από την μάχη με τον Covid-19 και πως θα επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα (και σε γεμάτες αίθουσες!), το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας περιμένει τις ταινίες
σας για την ερχόμενη, 43η διοργάνωσή του, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 20-26 Σεπτεμβρίου 2020.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας Γιάννης Σακαρίδης αποφάσισε να δώσει μια παράταση έως τις 15 Ιουνίου στην προσθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ώστε οι δημιουργοί να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να
προγραμματίσουν το πρότζεκ τους.
Η διαδικασία υποβολής συμμετοχής για το διαγωνιστικό πρόγραμμα του Εθνικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ήδη ξεκίνησε. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 15 Ιουνίου 2020 στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.
Αίτηση Συμμετοχής – 43ου Εθνικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Νέο Διεθνές Σπουδαστικό Τμήμα
Η φετινή διοργάνωση εγκαινιάζει ένα νέο διαγωνιστικό πρόγραμμα: το Διεθνές Σπουδαστικό Τμήμα είναι ένα από τα καινούργια και πιο ελπιδοφόρα προγράμματα του Φεστιβάλ Δράμας. Σε αυτό θα συμμετέχουν οι σημαντικότερες
κινηματογραφικές σχολές από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. Φιλοδοξεί να δώσει βήμα στους πρωταγωνιστές του κινηματογραφικού μέλλοντος και να αναδείξει καλλιτεχνικές τάσεις εν τη γενέσει τους. Ταυτόχρονα το διακριτό αυτό πρόγραμμα έχει σκοπό να αναδείξει την ελληνική παραγωγή σπουδαστικών ταινιών μικρού μήκους σε διεθνές επίπεδο. Σε συνδυασμό με την επικείμενη δημιουργία Κινηματογραφικής Σχολής στη Δράμα στόχος είναι να αποτελέσει ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό δίπολο για τον κινηματογράφο.
Το Φεστιβάλ Δράμας, ο Γιάννης Σακαρίδης και οι συνεργάτες του, είναι πανέτοιμοι για την επόμενη μέρα του φεστιβάλ και ανυπομονούν να υποδεχθούν τους μικρομηκάδες στη Δράμα.
Στείλτε την ταινία σας τώρα!
  • Περισσότερες πληροφορίες:
  • Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας
  • Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575
  • Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309

Πολιτιστικά

Βράβευση της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

Published

on

By

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ.Λαζαρος Κυριζογλου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παύλος Κεσόγλου σε συνεργασία με τον Μουσικό Καλλιτεχνικό σύλλογο Ευόσμου ”Φιλομηλα” θα τιμήσουν την ηθοποιό κ. Μελίνα Μποτέλλη για την προσφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.Κυριακη 9 Μαρτίου ώρα 7μμ.Θεατρο Αλέξης Μινωτής .

Continue Reading

Πολιτιστικά

“Μικρές Ταινίες, Μεγάλα Όνειρα”

Published

on

By

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας υποδέχεται τους μικρούς θεατές!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί τους μαθητές της Δράμας σε μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία! Μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα προβολών Μικρές Ταινίες, Μεγάλα Όνειρα, οι μικροί μας φίλοι, ηλικίας 9-12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ξεχωριστές ταινίες μικρού μήκους από το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Τι προσφέρει το πρόγραμμα;
Οι προβολές περιλαμβάνουν επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους, που αναδεικνύουν τη δύναμη της εικόνας, της αφήγησης και της φαντασίας, ενώ παράλληλα ενθαρρύνουν τη δημιουργική σκέψη και την έκφραση των παιδιών.

Πού και πότε;
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του κινηματογράφου σε ένα αυθεντικό φεστιβαλικό περιβάλλον.

Πώς μπορούν να συμμετάσχουν τα σχολεία;
Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δράμας καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Η είσοδος στις προβολές είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή λόγω περιορισμένων θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής εδώ: https://forms.office.com/e/KcdeytUjby

Η προϊσταμένη του Φεστιβάλ κα. Ελευθερία Καβάκα, καθώς και η ομάδα του Φεστιβάλ παραμένει στη διάθεση σας για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις στο τηλέφωνο 2521047575 ή στο email info@dramafilmfestival.gr

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας συνεχίζει να φέρνει τη μαγεία του κινηματογράφου πιο κοντά στα παιδιά, καλλιεργώντας την αγάπη για την τέχνη και τη δημιουργικότητα μέσα από τη δύναμη των ταινιών μικρού μήκους.

Continue Reading

Πολιτιστικά

Από τη Δράμα στα ΟΣΚΑΡ

Published

on

By

Με μεγάλη χαρά και τιμή είδαμε στην τελετή απονομής την ταινία «In the Shadow of the Cypress» (Στη σκιά του Κυπαρισσιού) να κερδίζει το Oscar καλύτερης ταινίας animation μικρού μήκους!

Η ταινία έκανε ελληνική πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στο πρόγραμμα #animation (head programmer Σπύρος Σιάκας) όπου και κέρδισε το βραβείο του καλύτερου animation.

Η ομάδα του Φεστιβάλ Δράμας συγχαίρει τους σκηνοθέτες Hossein Molayemi και  Shirin Sohani και όλους τους συντελεστές της ταινίας.

In the Shadow of the Cypress / Στη σκιά του Κυπαρισσιού / Dar Saaye Sarv Ιράν / Iran
Animation

Σκηνοθεσία / Directed by: Hossein Molayemi, Shirin Sohani | Σενάριο / Screenplay: Hossein Molayemi, Shirin Sohani | Animation: Azad Maroufi, Hessam Javaheri, Hossein Molayemi, Reyhaneh Sadat Mirhashemi, Sepehr Momeni, Mehdi Torabi | Μοντάζ / Editing: Hossein Molayemi | Πρωτότυπη Μουσική / Original Music: Afshin Azizi | Σχεδιασμός Ήχου / Sound Design: Hossein Ghoorchian | Καλλιτεχνικός Σχεδιασμός / Production Design: Hossein Molayemi, Shirin Sohani | Παραγωγοί / Producers: Hossein Molayemi, Shirin Sohani | Εταιρεία Παραγωγής / Production Company: Barfak Animation Studio.

Ένας καπετάνιος που πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες ζει με την κόρη του, πασχίζοντας να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής. Θέλει να γίνει ένας στοργικός πατέρας. Μια μέρα, κάτι απρόσμενο συμβαίνει: μπορεί να αποδειχθεί μπελάς ή κρυμμένη ευλογία.

Από τη Δράμα στα ΟΣΚΑΡΗ Shirin Sohani γεννήθηκε το 1986 στην Τεχεράνη. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Τεχνών της Τεχεράνης με μεταπτυχιακό (ΜΑ) στη Σκηνοθεσία Animation. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα το 2012. Εργάζεται ως concept και background artist, και ασχολείται με τη συγγραφή σεναρίου και τη διεύθυνση παραγωγής. Το In the Shadow of the Cypress είναι η πρώτη της επαγγελματική ταινία. Η πτυχιακή της ταινία animation The Fan (2014) απέσπασε κρατικά και διεθνή βραβεία.

Από τη Δράμα στα ΟΣΚΑΡΟ Hossein Molayemi γεννήθηκε το 1982 στην πόλη Σιράζ του Ιράν. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Τεχνών της Τεχεράνης με μεταπτυχιακό (ΜΑ) στη Σκηνοθεσία Animation. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2004. Εργάζεται ως σκηνοθέτης, σχεδιαστής χαρακτήρων, storyboard artist, σχεδιαστής animation, ενώ παράλληλα διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Το In the Shadow of the Cypress είναι η δεύτερη ταινία του. Η πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε, Run Rostam Run (2017), συμμετείχε στα φεστιβάλ της Ανσύ, της Βαρσοβίας και άλλα κορυφαία φεστιβάλ του δικτύου της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Oscar-qualifying), κερδίζοντας κρατικά και διεθνή βραβεία.

Continue Reading

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Πέτρος Τσολιάς –  Γενικός Διευθυντής κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»

Πολιτιστικά3 εβδομάδες ago

Αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε η Μελίνα Μποτέλλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι στο Δήμο Δράμας για το 2025

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Νίκου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευθερία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες ago

Παράταση ρύθμισης οφειλών προς το Δήμος Δράμας

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Ημερολόγιο 2025 με θέμα τους Αράπηδες Μοναστηρακίου

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Φεστιβάλ Δράμας: Ανοιχτή επιστολή προς την κινηματογραφική κοινότητα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Διακοπή νερού σήμερα Δευτέρα 30/12 ,από τις 23:00 έως τις 06:00

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Επιλογή νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για τον οδικό άξονα Δράμα – Καβάλα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Αθώος ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παναγιώτης Γκλαβόπουλος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Η Kourtidis Group αναγνωρίζεται ως “Great Place to Work” στην Ελλάδα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Δωρεά οικοπέδων από τον κ. Αναστάσιο – Άρη Θεοδωρίδη προς τον Δήμο Δράμας.

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Ανοιχτή πρόσκληση για την πλήρωση της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή

Πολιτιστικά4 εβδομάδες ago

Τρίτος κύκλος του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου

Πολιτιστικά4 ημέρες ago

Βράβευση της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες ago

Ο Μητσοτάκης διαγράφει τον Κυριαζίδη για το «κάνε ένα παιδί» στην Κωνσταντοπούλου

Εκπαιδευτικά4 ημέρες ago

3ο Γυμνάσιο Δράμας: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες ago

Ετήσιος Χορός Εμπορικού Συλλόγου Δράμας – FLASHBACK PARTY

Πολιτιστικά6 ημέρες ago

“Μικρές Ταινίες, Μεγάλα Όνειρα”

Πολιτιστικά6 ημέρες ago

Από τη Δράμα στα ΟΣΚΑΡ

Πολιτιστικά6 ημέρες ago

Cinematherapy με τη συμμετοχή 1900 μαθητών των Σχολείων της Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

Μαζική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη Δράμα για την Επέτειο της Τραγωδίας στα Τέμπη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων: Όλοι στην απεργία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ: Στάσης Εργασίας, 11:00-14:00, την Παρασκευή 28/02/2025

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

28 Φλεβάρη 2025 – 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία

Πολιτιστικά2 εβδομάδες ago

Γιώργος Αγγελόπουλος, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ

Χρηστικά3 εβδομάδες ago

Στρατηγική αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού

Πολιτιστικά3 εβδομάδες ago

Αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε η Μελίνα Μποτέλλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες ago

Παράταση ρύθμισης οφειλών προς το Δήμος Δράμας

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών