ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νεκρός 45χρονος σε λατομείο του Βώλακα την Τρίτη 8/9/2020

Δημοσιεύθηκε

στις

Πηγή: kavalapoint.gr

Κατά τη διάρκεια της εργασίας του, σε λατομείο του Βώλακα Π.Ε. Δράμας, έχασε τη ζωή του 45χρονος με καταγωγή από τη Λιμνιά Καβάλας.

Ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από μεγάλο κομμάτι βράχου που αποκολλήθηκε χωρίς ο ίδιος να προλάβει να κάνει καμία ενέργεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιλήφθηκε καν τι συνέβη!

Το τραγικό περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια του αδελφού του, κατά τις μεσημβρινές ώρες σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο 45χρονος έμενε στη Δράμα και σήμερα είχε πάει να εργαστεί στην περιοχή του Βώλακα.

Εργατικό Κέντρο Δράμας

Ενα ακόμη εργατικό θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη σήμερα σε λατομείο της Δράμας.
Συγκεκριμένα, ένας συνάδελφος έχασε τη ζωή του ενώ εργαζόταν και κάτω υπό συνθήκες που πρέπει να διερευνηθούν, ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από μεγάλο κομμάτι βράχου που αποκολλήθηκε χωρίς ο ίδιος να προλάβει να κάνει καμία ενέργεια.
Το τραγικό περιστατικό έγινε τις μεσημβρινές ώρες σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2020.
Δυστυχώς, τα θανατηφόρα δυστυχήματα στα λατομεία της περιοχής μας είναι εδώ και καιρό πολύ συχνά συμβάντα.
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Δράμας για μια ακόμη φορά ζητάει τη διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων από την Επιθεώρηση Μεταλλείων, την επιβολή προστίμων στους εργοδότες που δεν συμμορφώνονται με τους Νόμους περί Υγιεινής και Ασφάλειας καθώς και τη δημιουργία τμήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Δράμα προκειμένου να γίνονται οι ανωτέρω έλεγχοι άμεσα και απρόσκοπτα.
Το αίτημά μας αυτό, αίτημα δεκαπέντε και πλέον χρόνων, έχει προσπεραστεί από όλες τις κυβερνήσεις και ζητάμε να υλοποιηθεί έστω και τώρα, για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα.
Πλέον, εάν δεν εισακουστούμε και τώρα θα προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά όργανα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και θα διεκδικήσουμε μέσα από εκεί την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς και ειδικά στα λατομεία.
Τέλος, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το χαμό του συναδέλφου και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

top 30 ημερών

Exit mobile version