Ενα ακόμη εργατικό θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη σήμερα σε λατομείο της Δράμας.
Συγκεκριμένα, ένας συνάδελφος έχασε τη ζωή του ενώ εργαζόταν και κάτω υπό συνθήκες που πρέπει να διερευνηθούν, ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από μεγάλο κομμάτι βράχου που αποκολλήθηκε χωρίς ο ίδιος να προλάβει να κάνει καμία ενέργεια.
Το τραγικό περιστατικό έγινε τις μεσημβρινές ώρες σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2020.
Δυστυχώς, τα θανατηφόρα δυστυχήματα στα λατομεία της περιοχής μας είναι εδώ και καιρό πολύ συχνά συμβάντα.
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Δράμας για μια ακόμη φορά ζητάει τη διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων από την Επιθεώρηση Μεταλλείων, την επιβολή προστίμων στους εργοδότες που δεν συμμορφώνονται με τους Νόμους περί Υγιεινής και Ασφάλειας καθώς και τη δημιουργία τμήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Δράμα προκειμένου να γίνονται οι ανωτέρω έλεγχοι άμεσα και απρόσκοπτα.
Το αίτημά μας αυτό, αίτημα δεκαπέντε και πλέον χρόνων, έχει προσπεραστεί από όλες τις κυβερνήσεις και ζητάμε να υλοποιηθεί έστω και τώρα, για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα.
Πλέον, εάν δεν εισακουστούμε και τώρα θα προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά όργανα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και θα διεκδικήσουμε μέσα από εκεί την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς και ειδικά στα λατομεία.
Τέλος, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το χαμό του συναδέλφου και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ