ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ολοκλήρωση του Εργαστηρίου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Επιμελητήριο Δράμας στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, και συγκεκριμένα του έργου ’Ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με τη χρήση καινοτόμων υποστηρικτικών δράσεων στη διασυνοριακή περιοχή (ReinFORCE SOCIAL Entrepreneurial Spirit through the setting up of innovative structures in the cross-border territory- Social Forces)’ , διοργάνωσε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 Εργαστήριο (Workshop) για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων.

Το Εργαστήριο με θέμα: ‘Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας-Βουλγαρίας’ είχε ως κύριο στόχο την καταγραφή των πρωτοβουλιών και των καλών πρακτικών στην κοινωνική επιχειρηματική δράση του τόπου καθώς και την επισήμανση των δυσκολιών και προβλημάτων που αυτές αντιμετωπίζουν .

Προσκεκλημένοι ομιλητές  της εκδήλωσης ήταν η κα. Λουλούδη Ανδρονίκη, Πρόεδρος της Ηλιοδώρας Κοιν.Σεπ. με την συνεργάτη της κ. Χριστίνα Καιρακτοπούλου, καθώς και ο κ. Κεφαλίδης Ευστάθιος, διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης. Τα ζητήματα που συζητήθηκαν επικεντρώθηκαν κυρίως στη ενημέρωση για τις νέες διαδικασίες δημιουργίας μιας κοινωνικής επιχείρησης καθώς επίσης και στους αποτελεσματικούς τρόπους προβολής της. Συγκεκριμένα, η κ. Λουλούδη αναφέρθηκε στην εμπειρία της από τα πρώτα στάδια της σύστασης της Ηλιοδώρας Κοιν. Σεπ. μέχρι και την μετέπειτα πορείας της έως σήμερα. Επιπλέον, ο κ. Κεφαλίδης τόνισε την ανάγκη για εντοπισμό των πραγματικών αναγκών της σημερινής κοινωνίας και το έλλειμμα αγοράς με σκοπό την σύσταση κοινωνικών επιχειρήσεων που θα απαντούν στα παραπάνω. Τέλος υπογράμμισε την ανάγκης ενεργής ενασχόλησης των πολιτών της με τα κοινά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε ανοιχτό διάλογο με τους ομιλητές και να θέσει τα ερωτήματά του. Ο διαδραστικός αυτός χαρακτήρας του Εργαστηρίου είχε ως αποτέλεσμα την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των πολιτών της Δράμας σχετικά με την καινοτόμα επιχειρηματικότητα, όπως αυτή ορίζεται από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιμελητήριο Δράμας

Πρόεδρος

Στέφανος Γεωργιάδης

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

top 30 ημερών

Exit mobile version