ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Κ. Π. Καβάφης στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια και… στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο καθημερινές παραστάσεις 6.00 και 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας την Πέμπτη και την Παρασκευή 11 και 12 Απριλίου 2019.

“Ο  Κ. Π. Καβάφης, στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια” Με τον Γιώργο Χρονά

Ο  Κ. Π. Καβάφης φτάνει στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια – φανταστικό, μοναχικό ξενοδοχείο, σ’ αυτό το δρόμο που πουλούν μπαχαρικά και τσάι, και ζητάει ένα δωμάτιο για 48 ώρες. Δεν συνοδεύεται από τον Αλέκο Σεγκόπουλο. Ο Γιώργος Χρονάς – δουλεύει  ρεσεψιονίστ σ’ αυτό το ξενοδοχείο – του δίνει το δωμάτιο 17. Εσωτερικό. Ήσυχο. Με διπλές βελούδινες κουρτίνες.

Εκεί σ’ αυτό το σκοτεινό δωμάτιο, που φωτίζεται από ένα κερί μόνο, ο ποιητής ακούει τον ρεσεψιονίστ να διαβάζει ποιήματά του. Και πέντε μουσικές. Τρία τραγούδια και δύο έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ,  για εκκλησιαστικό όργανο, συμπληρώνουν  το μονόπρακτο.

Μια μαύρη γραβάτα, κι ένα πένθος στο μανίκι του σακακιού, του ρεσεψιονίστ, και το θαύμα  των ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη.

Μία παράσταση γεμάτη ποίηση και μουσική με αντηχήσεις ραδιοφωνικών εκπομπών και χαμένων φίλων, που ξεκίνησε το ταξίδι της μια βραδιά τον Αύγουστο που μας πέρασε στο 56ο Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου, Καβάλα,  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,  Ελευσίνα, Ζάκυνθο, Ίδρυμα Πορφυρογένη Αγριά Βόλου, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα,  Polis Art Café Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα,  Βρυξέλες, Ρώμη, Πειραιά,  Θέατρο Εκάτη Κυψέλη,  Χανιά, Ελληνοαμερικανική Ένωση Αθήνα, Κόρινθο, Κορακοχώρι Ηλείας, στο καφέ «Φίλιον», τώρα στο καφέ «Ζώγια» στη Θεσσαλονίκη, με τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά, να επιλέγει, να διαβάζει και να δημιουργεί τη δική του ατμόσφαιρα σε αυτό το ιδιότυπο “ανοικτό” μονόπρακτο.

Από τη θέση του ρεσεψιονίστ.

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

top 30 ημερών

Exit mobile version