Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΟΛΗ + ΖΩΗ Κολυμβητήριο Δράμας. Από την αρχή ως το ΤΕΛΟΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μεταβίβαση του Κολυμβητηρίου στο Δήμο Δράμας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έγινε με τον νόμο 2880/2001 (ΦΕΚ 9 Α) που προέβλεπε για τον Δήμο Δράμας την υποχρέωση μεταγραφής τους στο Υποθηκοφυλακείο μέχρι τέλος Ιουλίου 2001.

Οι διοικήσεις του Δήμου μέχρι και το 2010 στις οποίες συμμετείχαν ο κ. Μαμσάκος και άλλα επώνυμα στελέχη ως αρμόδιοι αντιδήμαρχοι (Τεχνικών Υπηρεσιών και Αθλητισμού), όχι μόνο δεν είχαν ασχοληθεί με την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν είχαν φροντίσει επί μια ολόκληρη δεκαετία ούτε για τη μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο των εγγράφων κυριότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων (Κολυμβητήριο, Εθνικό Στάδιο, Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο) που είχαν μεταβιβαστεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο Δήμο Δράμας.

Σημειώνεται ότι για την έκδοση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει ο Δήμος να τις έχει στην κυριότητά του.

Με το Νόμο 2725/1999 ρυθμίζονται θέματα του Ερασιτεχνικού και Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο Νόμος συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε με τους νόμους 3057/2002 άρθρο 9 και 3207/2003 άρθρο 8 παρ. 18. Σε εφαρμογή αυτών των διατάξεων εκδόθηκε η σχετική  ΚΥΑ με τους όρους για την έκδοση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων ΦΕΚ 1793β/2004 που έθετε ως όριο την επόμενη χρονιά (2005) για την έκδοση των αδειών. Έκτοτε, ουσιαστικά δεν υπήρξε πλήρης εφαρμογή των όρων μέχρι σήμερα και κάθε χρόνο εκδιδόταν νέα ΥΑ που παρέτεινε τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων χωρίς άδεια.

Ειδικά για τα Κολυμβητήρια, από το 1973 !!! (ΦΕΚ 87β) επιβάλλεται να υπάρχει άδεια λειτουργίας της Κολυμβητικής Δεξαμενής. Για το Κολυμβητήριο Δράμας η πρώτη τέτοια άδεια εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2013 στο όνομα του αρμόδιου αντιδημάρχου Μιχάλη Μλεκάνη. Όχι μόνο δεν είχε φροντίσει κανείς πριν για την έκδοση της υποχρεωτικής άδειας, αλλά όταν μετά το 2014 ανέλαβαν πάλι τη διοίκηση του Δήμου οι και προ του 2011 διοικούντες, έως το 2018 δεν είχαν προχωρήσει σε αλλαγή του υπευθύνου για τη λειτουργία των Κολυμβητικών Δεξαμενών, παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις. Τόση αδιαφορία.

Όταν το 2012 διαπιστώσαμε το μέγεθος του προβλήματος, προχωρήσαμε, καταρχήν, στη μεταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Υποθηκοφυλακείο στην μερίδα του Δήμου Δράμας.

Αμέσως μετά, ξεκινήσαμε επαφές με την Επιτροπή Καταλληλότητας και προχωρήσαμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις (εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ) για την τακτοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τους όρους της σχετικής ΚΥΑ. Έγιναν επισκευές και ανακαινίσεις στο αποδυτήρια και τους χώρους υγιεινής, επισκευές στους φράχτες, στις κερκίδες, δημιουργήθηκαν ιατρεία, κ.ά. Ειδικά στο Κολυμβητήριο, έγινε πλήρης ανακαίνιση, επισκευές και συντηρήσεις στην οροφή, σύνδεση με το φυσικό αέριο (μοναδική στην Ελλάδα εκτός σχεδιασμού ΔΕΠΑ), αυτόματη χλωρίωση, ανακύκλωση του νερού, κ.ά’. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, και το Κολυμβητήριο, απέκτησαν προσωρινές άδειες λειτουργίας το 2013.

Παράλληλα, ξεκινήσαμε την αναζήτηση των αδειών δόμησης και τη διαδικασία της τακτοποίησης όσων ήταν αυθαίρετες κατασκευές με τη διαδικασία του Νόμου 4014 (ΦΕΚ 209/21-9-2011), επειδή ήταν προαπαιτούμενα για την έκδοση της άδειας λειτουργίας. Το Κολυμβητήριο ανήκει στην κατηγορία χωρίς άδεια δόμησης, επειδή έχει άδεια ως ανοιχτό, όπως πρωτοκατασκευάστηκε, ενώ για την κατασκευή της σκεπής υπάρχει μόνο η Μελέτη θεωρημένη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σημειώνεται ότι Μελέτη Στατικής Επάρκειας δεν απαιτούνταν για την έκδοση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά μόνο μακροσκοπική εξέταση για τη στατική αντοχή των κτισμάτων και την γενικότερη κατάσταση της κατασκευής τους. Όσο για την έλλειψη άδειας δόμησης, αρκούσε η υποβολή δήλωσης τακτοποίησης κάτι που είχαμε ήδη πράξει.

Ενώ είχαμε προχωρήσει τη διαδικασία και υποβλήθηκε η αίτηση τακτοποίησης, εκδόθηκε ο νέος Νόμος 4178 (ΦΕΚ 174/8-8-2013) για τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, που απαιτούσε και Μελέτη Στατικής Επάρκειας. Επομένως, ζητήματα στατικής μελέτης προέκυψαν από τις 8-8-2013 και μετά.

Άμεσα ξεκινήσαμε τη διερεύνηση και τις επαφές με πολιτικούς μηχανικούς για την εκπόνηση των στατικών μελετών, αφού η Τεχνική Υπηρεσία αδυνατούσε να τις εκπονήσει. Το κόστος που προέκυπτε ήταν πολύ υψηλό και έπρεπε να προγραμματιστεί για το 2014. Το 2014 ξεκίνησε η εκπόνηση της σχετικής μελέτης και ο προσδιορισμός του κόστους από τον πολιτικό μηχανικό κ. Αποστολίδη Χρήστο, ο οποίος παρέδωσε τον Μάρτιο του 2015 την «ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ : α) ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ & β) ΘΕΣΕΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ». Σύμφωνα με τη Μελέτη, συνολική προεκτιμώμενη αμοιβή μελέτης και αποτίμησης υλικών και δομικών στοιχείων ανέρχεται στο ποσό των 92,446,80 €. Μπορούσε πλέον να προχωρήσει η διαδικασία και οι απαιτούμενες εργασίες. Η Μελέτη αυτή ουδέποτε αξιοποιήθηκε από την Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου.

Τον Ιούνιο του 2016 ανακοινώνει επίσημα η Δημοτική Αρχή ότι ξεκινούν οι εργασίες για την καθαίρεση της στέγης του Κολυμβητηρίου και άλλων εργασιών και ότι θα διατεθούν 700.000 € άμεσα και το έργο κόστους άνω του 1.000.000 € θα ολοκληρωθεί εντός του 2017.

Φυσικά και πάλι ψέματα. Δεν έγινε απολύτως τίποτε.

Στις 9-11-2017 κατέπεσε τμήμα από την οροφή του Κολυμβητηρίου. Αν είχαν προχωρήσει όλα όσα ξεκινήσαμε σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ !!!! Και δεν ήταν θέμα χρημάτων, γιατί τα χρήματα υπήρχαν !!!

Προηγούμενα (πριν 8 μήνες), στις 9-3-2017 είχε υποβληθεί από την τριμελή Επιτροπή Ελέγχου Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Οικοδομών έκθεση (είχε ζητηθεί από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Δράμας) Έκθεση στην οποία διαπιστώνουν «ρωγμές μεγάλου εύρους, αποφλοίωση και αποκόλληση υλικού από τα φέροντα στοιχεία με αποτέλεσμα απώλεια διατομής σκυροδέματος και σημαντική οξείδωση οπλισμού». Προτείνουν την άμεση διενέργεια ελέγχου από ειδικευμένο μηχανικό και τη σύνταξη έκθεσης αποτελεσμάτων και αντιμετώπισής τους με συγκεκριμένο τρόπο και την άμεση σύνταξη προϋπολογισμού της όλης παρέμβασης.

Στις 20-3-2019 παρουσιάζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη στατικότητας του Κολυμβητηρίου, όπου διαπιστώνεται η μεγάλη επικινδυνότητα και σύμφωνα με τη δήλωση του μελετητή εντός ενός έτους το αργότερο πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα την άμεση έναρξη των εργασιών επισκευής.

Στον Προϋπολογισμό του 2020 εγγράφονται 725.000 € για την επισκευή του Κολυμβητηρίου.

Και πάλι δεν γίνεται τίποτε !!!

Ήταν ήδη προεκλογική περίοδος και ο κ. Μαμσάκος με τον κ. Τσιαμπούση προπαγάνδιζαν την κατασκευή νέου Κολυμβητηρίου, όπως και νέων Κερκίδων στο Δημοτικό (Εθνικό) Στάδιο, εκμεταλλευόμενοι την ευγενή διάθεση Δραμινού στην καταγωγή χορηγού για τη χρηματοδότησή τους. Αυτό που είχε σημασία, και για τους δύο, ήταν να ‘πουλήσουν’ προεκλογικές ελπίδες και να αποκομίσουν οφέλη στην κάλπη, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα που ήταν πλέον προδιαγεγραμμένο και το ζούμε σήμερα. Μέχρι και σήμερα, δυστυχώς, συνεχώς απομακρύνεται η προσδοκία κατασκευής και του Κολυμβητηρίου και των Κερκίδων. Το μεν νέο Κολυμβητήριο έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης χώρου, από το Γήπεδο Αβέρωφ στο πρώην Φρουραρχείο, από εκεί δίπλα στο Σκοπευτήριο Κορακάκη και τώρα στο πρώην στρατόπεδο απέναντι από το Μουσικό Σχολείο. Για τις δε Κερκίδες έχει ετοιμαστεί μια Μελέτη που απαιτεί 4.000.000 € για να υλοποιηθεί και, αν ευοδωθεί η υπόσχεση Αυγενάκη, θα υπάρχουν μόνο 700.000 €. Τα υπόλοιπα; Μάλλον μια ακόμη Μελέτη στα αζήτητα! Φυσικά κάποιοι ήδη πληρώθηκαν για την Μελέτη! Κάποια στιγμή πρέπει να μας πουν πώς κατάφεραν να απογοητεύσουν και να πικράνουν και τον χορηγό! Και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τις καθυστερήσεις που προέκυψαν στις παρεμβάσεις στο υπάρχον κολυμβητήριο από τους χειρισμούς τους για την κατασκευή νέου.

Στη διάρκεια του τρέχοντος έτους επανειλημμένα η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να ξοδέψει τα χρήματα για την επισκευή του Κολυμβητηρίου σε άλλες δαπάνες, ώστε να μπορεί να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι πλέον δεν υπάρχουν και χρήματα. Η αντιπολίτευση αρνήθηκε και τα χρήματα για το Κολυμβητήριο εξακολουθούν να υπάρχουν.

Επίσης, παρότι το Κολυμβητήριο παραμένει κλειστό για αρκετούς μήνες λόγω κορονοϊού, ο χρόνος περνάει ανεκμετάλλευτος, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές, όπως ζητήσαμε με το από 28 Απριλίου (πριν 5 μήνες) Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε και αναφέρουμε επί λέξει: «Κακώς δεν έχει αξιοποιηθεί ο χρόνος που είναι κλειστοί οι αθλητικοί χώροι για να γίνουν εργασίες επισκευών. Ιδιαίτερα στο Κολυμβητήριο, όπου οι αναγκαίες επισκευαστικές εργασίες είναι διαπιστωμένες και απαραίτητες για την ασφάλεια των χρηστών, έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Έστω και τώρα, πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Κολυμβητήριο για να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια όταν αυτό επιτραπεί».

Όσον αφορά τις εργασίες 1.127.000 που θα πραγματοποιηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: Καλώς γίνονται, αλλά ούτε το 10% αφορά εργασίες που απαιτούνται για τις αδειοδοτήσεις και θα μπορούσαν να καλυφθούν πρώρα άλλες προτεραιότητες, όπως το Κολυμβητήριο, στο οποίο καμιά εργασία δεν γίνεται για το δε Δημοτικό (Εθνικό) προβλέπεται μόνο η αποξήλωση της μεταλλικής κερκίδας στο γήπεδο του basket, τοποθέτηση σιτών στα παράθυρα και σημειακές παρεμβάσεις σε επιχρίσματα και χρωματισμούς.

Στις 28-9-2020 εισηγείται η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου διά της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Τόλιου την παραχώρηση του Κολυμβητηρίου στους Κολυμβητικούς Συλλόγους για χρήση. Η αντιπολίτευση αρνείται να συναινέσει χωρίς την ύπαρξη έκθεσης καταλληλότητας και άδειας λειτουργίας.

Στις 9-10-2020 αποφασίζει η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου να κλείσει το Κολυμβητήριο έως την ολοκλήρωση των εργασιών για την έκδοση άδειας λειτουργίας.

Προκύπτουν λοιπόν αβίαστα τα ερωτήματα:

Ποιος λογικός άνθρωπος στις 28 Σεπτεμβρίου θα ήθελε να παραχωρήσει το Κολυμβητήριο για χρήση από παιδιά και στις 9 Οκτωβρίου θα το έκλεινε επειδή δεν έχει άδεια λειτουργίας γιατί χρειάζεται επισκευές;;;

Ποιος λογικός άνθρωπος, προσπαθώντας να μεταβιβάσει τις δικές του ευθύνες στο δημοτικό συμβούλιο, θα έπαιζε επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες συλλόγων, γονέων και παιδιών εκμεταλλευόμενος την αγωνία τους;

Αυτά για να γίνει κατανοητό και τι δεν έγινε έως το 2011, που ακόμα  και η κυριότητα ήταν στον αέρα, αφού η Γενική Γραμματεία είχε παραχωρήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις πριν 10 χρόνια, αλλά ο Δήμος δεν τις είχε παραλάβει τυπικά και οι κολυμβητικές δεξαμενές λειτουργούσαν χωρίς άδεια και με μεγάλη επικινδυνότητα (το χλώριο έπεφτε με τους κουβάδες) κλπ

Για να γίνει κατανοητό τι έγινε από το 1-1-2011 έως 31-8-2014

Και τι δεν έγινε από 1-9-2014 έως σήμερα, και φτάσαμε να κλείσει το Κολυμβητήριο.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόσκληση σε ομάδα διακοπής καπνίσματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής  Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» σχεδιάζει την δημιουργία ομάδας (ομάδων) διακοπής του καπνίσματος.

Στόχος των ομάδων  αυτών είναι  η κινητοποίηση των μελών της  και η αξιοποίηση της ομαδικής διαδικασίας για την διακοπή του καπνίσματος.

Σκοπός των ομάδων αυτών είναι η ψυχοεκπαίδευση των συμμετεχόντων μέσω της βιωματικής μάθησης, η δημιουργία ενός κλίματος ασφαλείας και εχεμύθειας, μέσα στο οποίο τα μέλη της ομάδας θα μπορούν να μοιραστούν τις προσωπικές εμπειρίες τους, τους φόβους και τις δυσκολίες τους, να πάρουν και να δώσουν στήριξη στην ομάδα.

Επίσης θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τα αποθέματα τους και να συνδεθούν με τις αξίες και τις ικανότητες τους.

Ο αριθμός των συναντήσεων αυτών θα έχει βιωματικό χαρακτήρα και θα είναι έξι εβδομαδιαίες συναντήσεις. Η συνολική διάρκεια κάθε συνάντησης θα είναι 90΄ λεπτά. Ο αριθμός των ατόμων που θα συμμετέχουν σε κάθε ομάδα θα είναι μέγιστος 12 άτομα.  Οι συναντήσεις θα γίνονται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «ΔΡΑΣΗ»  ( Θεμιστοκλέους 2, 1ος όροφος) .

Οι  ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτές τις ομάδες  μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Κέντρου: 2521030053, από τις 22-04-2024 έως και 30-04-2024  ή μπορούν να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: drasidrama@gmail.com.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη ξεκινώντας από 15/05, 22/05, 29/05, 05/06, 12/06 και τελειώνουν στις 19-06-2024, και ώρες 11:00 12:30 πμ.

Υπεύθυνος των συναντήσεων αυτών είναι ο Βλάχος Κων/νος, Ψυχολόγος.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Οίνου «Βασικές αρχές οινογνωσίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» με στόχο την κατάρτιση των εργαζομένων στο χώρο της εστίασης και του εμπορίου οίνου στη Δράμα, καθώς και την ανάδειξη του επώνυμου Ελληνικού κρασιού, διοργανώνει με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δράμας, διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Βασικές αρχές οινογνωσίας».

Η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως σε ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, wine bars, ξενοδοχεία, κάβες, super markets, delicatessen και διακίνηση ποτών, αλλά και σε καταναλωτές που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις οινικές τους γνώσεις, καλύπτοντας πλήρως τις βασικές αρχές οινογνωσίας.

Το σεμινάριο διαρκεί 14 εκπαιδευτικές ώρες και θα πραγματοποιηθεί στη ΔΡΑΜΑ, σε δύο (2) ημέρες σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Τρίτη 14/05/24 – 10:00 – 17:00 Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη (Αδριανή)
  • Τετάρτη 15/05/24 – 10:00 – 17:00           Κτήμα Τέχνη Οίνου (Μικροχώρι)

Στη διάρκεια του εκπαιδευτικού αυτού διημέρου, τις βασικές αρχές οινογνωσίας θα πλαισιώσουν ξεναγήσεις στα οινοποιεία που θα φιλοξενήσουν το σεμινάριο, και  οινογευσίες, παρουσία των οινοποιών-μελών της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» στη Δράμα:   Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Nico Lazaridi και Oenops.

Πληροφορίες:

  1. Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η κα Μαρία Δήμου, οινοχόος, καθηγήτρια στη σχολή Le Monde και υπεύθυνη marketing στο Κατώγι Αβέρωφ.
  2. Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 100€ και περιλαμβάνει το εγχειρίδιο οίνου με την ύλη του σεμιναρίου καθώς και τη βεβαίωση παρακολούθησης.
  3. Το Επιμελητήριο Δράμας καλύπτει πλήρως 25 θέσεις εργαζομένων σε επιχειρήσεις εστίασης που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στην περιοχή (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
  4. Η εγγραφή πραγματοποιείται με τη συμπλήρωση των στοιχείων σας στην παρακάτω Google Form και θα λάβετε άμεσα email επιβεβαίωσης της συμμετοχής σας, καθώς και ενημέρωση για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Google Form
  5. Η μετάβαση στους χώρους του σεμιναρίου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με μέριμνα των συμμετεχόντων.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Τρίτη 14/05/24 – ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Αμπέλι & Οινοποίηση

09:45                      Προσέλευση

10:00 – 11:30          Ιστορική προσέγγιση του οίνου

Βασικά Στοιχεία Αμπελουργίας

Εισαγωγή στην οινοποίηση

11:30 – 12:00          Διάλειμμα-Καφές

12:00– 13:30           Παραγωγική διαδικασία κρασιών

Τύποι και κατηγορίες κρασιών

Οργανοληπτικός Έλεγχος/Γευσιγνωσία Κρασιών

(Θεωρητική Προσέγγιση)

13:30 – 14:00          Διάλειμμα (ελαφρύ γεύμα)

14:00 – 17:00         Ξενάγηση στο οινοποιείο και παρουσίαση της οινοποιητικής διαδικασίας

Γευσιγνωσία οίνων Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Οριζόντια γευσιγνωσία οίνων «Ασύρτικο & Sauvignon Blanc», το   χαρακτηριστικό «χαρμάνι/blend» της Δράμας από τα οινοποιεία:   Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Nico Lazaridi και Oenops

Τετάρτη,  15/05/24, ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ

Κρασί & Γαστρονομία

09:45                      Προσέλευση

10:00 – 11:30          Το κρασί στην εστίαση

Το σέρβις του κρασιού

11:30 – 12:00          Διάλειμμα-Καφές

12:00 – 12:45          Το σέρβις του κρασιού

Μύθοι και αλήθειες

12:45 – 13:45         «Κρασί και Φαγητό» – Θεωρητική και Βιωματική προσέγγιση της συνδυαστικής φαγητού-κρασιού

13:45 – 14:15          Διάλειμμα (ελαφρύ γεύμα)

14.15 – 15:30         Ξενάγηση στο οινοποιείο και παρουσίαση της οινοποιητικής διαδικασίας

15.30 – 17:00         Γευσιγνωσία οίνων από τα οινοποιεία της Δράμας:   Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Nico Lazaridi και Oenops

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διάκριση σε βάρος των πολιτών της Δράμας από Κυβέρνηση και κτηματολόγιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Θ. Ξανθόπουλος: Κυβέρνηση και κτηματολόγιο επιβεβαιώνουν την διακριτική μεταχείριση σε βάρος των πολιτών της Δράμας-Αρνούνται παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής δηλώσεων

Το Κτηματολογιο ΑΕ, με έγγραφη απάντησή του στην Αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας για διακριτική μεταχείριση των πολιτών της Δράμας αλλά και της Ξάνθης, στους οποίους αρνηθηκε να δώσει δίμηνη παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων και αιτήσεων διόρθωσης, έως τις 30 Απριλίου 2024, την οποία είχε ζητήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος. Και αυτό, όταν το Κτηματολόγιο, με άλλη απόφασή του, είχε εγκρίνει και σωστά, σχετική παράταση της καταληκτικής προθεσμίας για την Π.Ε Ροδόπης, έως τις 13-5-2024!

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας είχε χαρακτηρίσει πρόκληση την στάση του Κτηματολογίου και είχε ζητήσει να υπάρξουν πρωτοβουλίες ώστε να μην καταπατηθούν “τα συνταγματικά κατοχυρωμένα συμφέροντα των δραμινών πολιτών, οι οποίοι για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β κατηγορίας”.

Ωστοσο, το Κτηματολογιο, απαντώντας στην Αναφορά του κ. Ξανθόπουλου, επιμένει και δικαιολογεί την στάση “δύο μέτρων και δυο σταθμών”, που ακολουθεί, επικαλούμενο ως επιχείρημα ότι η σύμβαση για την Δράμα και την Ξάνθη(ΚΤ5-01), είναι διαφορετική από την σύμβαση για την Ροδόπη(ΚΤ5-02) και ότι δεν τίθεται θέμα διακριτικης μεταχείρισης, διότι οι συμβάσεις διέπονται από διαφορετικά χρονοδιαγράμματα!

Στην ίδια απάντηση του Κτηματολογίου, αποκαλύπτεται όμως ότι η σύμβαση για την Δράμα και την Ξανθη, ξεκίνησε στις 14-1-2019, ένα μήνα αργότερα από την σύμβαση για την Ροδόπη που τέθηκε σε εφαρμογή στις 10-12-2028! Και παρόλα αυτά, για την περιοχή της Ροδόπης, δόθηκε επιπλέον παράταση της καταληκτικής προθεσμίας, έως τις 13 Μαίου 2024 και ορθώς. Παράταση που το Κτηματολόγιο αρνήθηκε για τους κατοίκους τόσο της Δράμας όσο και της Ξάνθης, για τους οποίους η προθεσμία έληξε στις 28 Φεβρουαρίου 2024. Οπως επισημαίνει μάλιστα, “η ανωτέρω ημερομηνία αφορά μόνο στην υποβολή των αρχικών εκπρόθεσμων δηλώσεων και στην υποβολή αιτήσεων διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος. Οι δηλώσεις νέων δικαιωμάτων και η κατάθεση συμπληρωματικών στοιχείων συνεχίζει να επιτρέπεται μέχρι και την περαίωση της κτηματογράφησης.”.

Θεωρούμε απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά της κυβέρνησης και του  Κτηματολογίου απέναντι στους πολίτες της Δράμας και της Ξάνθης και ζητούμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίζει συνθήκες ισονομίας για όλους τους πολίτες της ακριτικής μας περιφέρειας

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Νίκη Ευκαρπίας – Δόξα Δράμας 1-1: Προμελετημένο έγκλημα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ανακαλύφθηκε μια ολόκληρη αρχαία πόλη κάτω από τη Δράμα.

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Κώστας Αποστολίδης (1948 – 2024): Το Made in Greece επιχειρηματικό όνειρο ενός σπάνιου ανθρώπου

Εκπαιδευτικά2 μήνες πριν

Μεγάλη επιτυχία του Δραμινού καθηγητή πληροφορικής Ραφαήλ Τζίμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Στους αγώνες των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων στη Δράμα παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος

Εκπαιδευτικά2 μήνες πριν

Βραβείο στην Εικονική Επιχείρηση «Stalk Jet» του 1ου ΕΠΑΛ Δοξάτου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

16η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΔ 2023-2024

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

«Μπαμ» της BIANCO MONTE Δράμα κόντρα στην ΑΕΚ 29-26

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Βρέθηκε σορός ηλικιωμένου σε χωράφι στην Καλή Βρύση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Κρίνουμε απαράδεκτο το καθεστώς δυνητικής αργίας Γενικής Ιατρού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Προσκυνηματική εκδρομή στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ τον Μάιο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Ολοταχώς για το τοπικό η ΔΟΞΑ

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Παρουσίαση βιβλίου “Η Φλό στον δρόμο”, από την συγγραφέα Έλενα Αρτζανίδου

Χρηστικά2 μήνες πριν

Πότε η άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ισχύει για οδήγηση μοτοσυκλέτας έως 125 κ.εκ.

Πολιτιστικά20 ώρες πριν

Πέντε Σιωπές… της Σίλα Στίβενσον από την ομάδα “Θεατροστάσιο”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ20 ώρες πριν

1ο Τουρνουά Μπάσκετ “ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΓΚΛΑΒΟΠΟΥΛΟΥ”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Πρόσκληση σε ομάδα διακοπής καπνίσματος

Εκπαιδευτικά4 ημέρες πριν

Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της First Lego League στη Δράμα

Εκπαιδευτικά4 ημέρες πριν

Μεγάλη διάκριση για την ομάδα του Δραμινού καθηγητή Ραφαήλ Τζίμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρομποτικης

Πολιτιστικά4 ημέρες πριν

ΒΥΖΑΝΤΙΝΉ ΜΕΓΑΛΟΠΡΈΠΕΙΑ με Ιερά κείμενα και ύμνους

ΑΘΛΗΤΙΚΑ5 ημέρες πριν

Στο τοπικό πρωτάθλημα μετά από 106 χρόνια – Μαύρη σελίδα για τη Δόξα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Οίνου «Βασικές αρχές οινογνωσίας»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Διάκριση σε βάρος των πολιτών της Δράμας από Κυβέρνηση και κτηματολόγιο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ5 ημέρες πριν

Παίζοντας με καρδιά και μυαλό κέρδισε την παραμονή στην National league 1

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Κ.Α.Ο.Δ. – Μακεδονικος: Ο τελικός για μια θέση στην National League 1

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Αντάμωμα σχολείων και Πολιτισμών στις 19 Απριλίου 2024

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε την υγεία ως εμπόρευμα και τον ασθενή ως πελάτη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Την Τετάρτη 17 Απρίλη κάνουμε το βήμα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για μας και τα παιδιά μας

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι δίκαιος, γιατί έχει τον νου του στα παιδιά μας

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών