Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Πορνογραφία ανηλίκων και παράνομη βία, μέσω διαδικτύου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και παράνομης βίας, μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και παράνομης βίας, μέσω διαδικτύου, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία σε αστυνομική Υπηρεσία στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και με την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσει άσεμνη φωτογραφία ανήλικης που δήθεν κατείχε, κατάφερε να αποσπάσει από την ανήλικη φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με την τεχνική συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε άμεση ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και κατόπιν επικοινωνίας με τον διαχειριστή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και τις εμπλεκόμενες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ημεδαπού καθώς και ο τόπος διαμονής του στην Αττική.

Ακολούθως το προανακριτικό υλικό διαβιβάστηκε, λόγω αρμοδιότητας, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικοί της οποίας πραγματοποίησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του ημεδαπού.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) κινητά τηλέφωνα με τις αντίστοιχες κάρτες SIM, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την Παρασκευή 22/9 ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης επισκέπτεται τη Δράμα. Στις 10:00 π.μ. θα παραβρεθεί στην Διημερίδα για τον Τουρισμό.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΕΛΛΑΔΑ

Κατάθεση τροπολογίας για κατάργηση της ποινικής ασυλίας των τραπεζιτών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Κατάθεση τροπολογίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κατάργηση της ποινικής ασυλίας των τραπεζιτών με πρωτοβουλία του βουλυτή Δράμας Θ. Ξανθόπουλος-Επικαλούνται το δημόσιο συμφέρον, την ισονομία και τις δηλώσεις του υπ. Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη

Τροπολογία με την οποία καταργείται η ποινική ασυλία των τραπεζιτών για την ζημία που προκαλούν με τη χορήγηση “θαλασσοδανείων”, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Δράμας Θεόφιλου Ξανθόπουλου, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την Δικαστική Αστυνομία.

Την ασυλία επέβαλε με νομοθετική ρύθμιση τον Νοέμβριο του 2019 (Ν. 4637/2019) η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την δίωξη του εγκλήματος της απιστίας κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος ή επιχείρησης του χρηματοπιστωτικού τομέα και μάλιστα αναδρομικά, την κατάθεση έγκλησης εκ μέρους των ιδίων των Τραπεζών δηλ. εκ μέρους των ίδιων των δραστών! Με την νέα προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, θα είναι πλέον δυνατή η δίωξη και τιμωρία σοβαρών εγκλημάτων διασπάθισης χρήματος, χωρίς αυτή να εξαρτάται από τους ίδιους του δράστες.

Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, “η σκοπιμότητα αυτής της ρύθμισης δικαιολογείται από λόγους ισότητας στη μεταχείριση των προσώπων που βρίσκονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες, ανάγκης προστασίας του δημόσιου συμφέροντος και διάλυσης υπονοιών για ευνοϊκή αντιμετώπιση συγκεκριμένων υποθέσεων».

Τις θέσεις αυτές ενστερνίζεται άλλωστε και ο νυν Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδης, ο οποίος κατά τη συζήτηση των Προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης (7 Ιουλίου 2023), είχε πει ότι «Η απιστία δεν μπορεί να διώκεται κατ’ έγκληση, δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους. … Αυτά θα τα επαναφέρω, … Μην έχετε καμία αμφιβολία. Θα το κάνουμε. …» Τώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης καλείται να διασφαλίσει την αξιοπρέπεια αλλά και την αξιοπιστία του, δεχόμενος την ως άνω τροπολογία, το περιεχόμενο της οποία ασπάζεται.

Επισυνάπτεται το κείμενο της τροπολογίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογή Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων της Βουλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα για την εκλογή Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων του Σώματος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας το οποίο έχει ως εξής:

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας εκλέχθηκαν:

Για το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου ο  κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έλαβε 269 ψήφους, ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 299 ψηφισάντων.

Για το αξίωμα του Β΄ Αντιπροέδρου ο κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο οποίος έλαβε 269 ψήφους, ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 299 ψηφισάντων.

Για το αξίωμα του Γ΄ Αντιπροέδρου ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο οποίος έλαβε 269 ψήφους, ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 299 ψηφισάντων.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκλέχθηκε για το αξίωμα του Δ΄ Αντιπροέδρου η κ. Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έλαβε 270 ψήφους, ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για το αξίωμα του Ε΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έλαβε 270 ψήφους, ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εκλέχθηκε για το αξίωμα του ΣΤ΄ Αντιπροέδρου ο κ. Γεώργιος Λαμπρούλης, ο οποίος έλαβε 269 ψήφους, ενώ 31 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών ο προταθείς για το αξίωμα του Ζ΄ Αντιπροέδρου κ. Πέτρος Δημητριάδης έλαβε 25 ψήφους, ενώ 275 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων. Επομένως, ο κ. Δημητριάδης δεν εκλέγεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αφού δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία που προβλέπει το άρθρο 67 του Συντάγματος.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης εκλέχθηκε για το αξίωμα του Η΄ Αντιπροέδρου ο κ. Βασίλειος Βιλιάρδος, ο οποίος έλαβε 256 ψήφους, ενώ 44 βουλευτές ψήφισαν «Παρών» επί συνόλου 300 ψηφισάντων.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νίκης ο προταθείς για το αξίωμα του Θ΄ Αντιπροέδρου κ. Γεώργιος Αποστολάκης έλαβε 31 ψήφους, ενώ 269 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων. Επομένως, ο κ. Αποστολάκης δεν εκλέγεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αφού δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία που προβλέπει το άρθρο 67 του Συντάγματος.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας ο προταθείς για το αξίωμα του Ι΄ Αντιπροέδρου κ. Μιχαήλ Χουρδάκης έλαβε 95 ψήφους, ενώ 205 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων. Επομένως, ο κ. Χουρδάκης δεν εκλέγεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αφού δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία που προβλέπει το άρθρο 67 του Συντάγματος.

Για το αξίωμα των Κοσμητόρων εκλέχθηκαν οι βουλευτές: από την ΚΟ της ΝΔ, οι κ.κ. Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης και Βασίλειος Γιόγακας και για το αξίωμα των γραμματέων οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Γιώργος Βρεττάκος και Σπυρίδων Κουλκουδίνας.

Από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για το αξίωμα του κοσμήτορα εξελέγη η κ. Μαρίνα Κοντοτόλη και για το αξίωμα του γραμματέα ο κ. Πέτρος Παππάς.

Από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, για το αξίωμα του γραμματέα εξελέγη ο κ. Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Δίκαια και επιτακτικά τα αιτήματα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο Χριστόφορος Παυλίδης εξαγόρασε το 100% όλων των εταιρειών του ομίλου “Παυλίδης Μάρμαρα”

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Αναζητώντας τη Δράμα στον τουριστικό χάρτη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

Πολιτιστικά3 εβδομάδες πριν

Βρέθηκε αρχαίος κίονας στο κέντρο της Δράμας

Περιφερειακές 20232 εβδομάδες πριν

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι ΠΕ Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Project για τη Δράμα: Πολιτισμός και Άνθρωπος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Αγιασμός θεμελίωσης Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Ψηφοδέλτιο “Project για τη Δράμα” – Δημοτικές Εκλογές 2023

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Αγωνιστές της ζωής

Περιφερειακές 20233 εβδομάδες πριν

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία – Οι υποψήφιοι Σύμβουλοι της ΠΕ Δράμας

Δημοτικές 20231 ώρα πριν

Επαφές του Γιώργου Παπαδόπουλου και υποψηφίων της Επανεκκίνησης

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Περιφερειακές 20232 ώρες πριν

“Μαζί για την Αλλαγή” Παρουσίαση υποψηφίων στη Δράμα

Δημοτικές 20232 ώρες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Ενίσχυση της αυτοεικόνας και προσωπική ενδυνάμωση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Δημοτικές 20231 ημέρα πριν

Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι.

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Μεγαλειώδης συγκέντρωση της παράταξης «συνΕργάζομαι»

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

Πολιτιστικά1 εβδομάδα πριν

Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμπακίου: Εκατό χρόνια μετά…

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών