ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόγραμμα «Role Models» στο 2 ΕΠΑΛ με τον Κώστα Δουβαλίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΤΙΒΟΥ κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΟΥΒΑΛΙΔΗ ΜΕ ΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤHN ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  “ROLE MODELS”.

Το 2ο ΕΠΑΛ Δράμας συμμετέχει για 2η συνεχή χρονιά στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος «Role Models», το οποίο πραγματοποιείται σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του ΙΚΥ ως Εθνική Μονάδα διαχείρισης του Προγράμματος Erasmus+, με συμμετοχή συγκεκριμένων σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η πρωτοβουλία αυτή του προγράμματος αφορά τη δημιουργία ενός δικτύου ατόμων (ROLE MODELS)που μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα και να εμπνεύσουν μαθητές/νέους, οι οποίοι κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν το σχολείο λόγω καταγωγής ή κοινωνικής και οικονομικής θέσης, και κατά συνέπεια να οδηγηθούν σε κοινωνικό αποκλεισμό.

Ο ρόλος των ROLE MODELS /θετικών προτύπων στο συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα είναι να αναδείξουν το προσωπικό τους βίωμα και τον τρόπο επίτευξης των στόχων τους, παρά τις όποιες δυσκολίες συνάντησαν σε κοινωνικό- οικονομικό ή άλλο επίπεδο, ώστε να δημιουργήσουν όραμα στα παιδιά και να δώσουν έμφαση στον σημαντικό ρόλο του σχολείου.

Στις 7 Μαρτίου oι μαθητές του σχολείου μας λοιπόν, θα υποδεχτούν και θα πάρουν συνέντευξη από τον πρωταθλητή του στίβου, τον κ. Κωνσταντίνο Δουβαλίδη ο οποίος μπορεί να υπηρετήσει εξαιρετικά τους στόχους του προγράμματος τόσο με το ήθος του όσο και με τις υψηλές αθλητικές του επιδόσεις αποτελώντας πηγή έμπνευσης και θετικό πρότυπο για τους μαθητές μας.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

    ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

top 30 ημερών

Exit mobile version