Σαν σήμερα 15 Δεκεμβρίου του 1964 συμπληρώνονται 54 χρόνια που έφευγε από την ζωή ο μεγάλος πρόεδρος της κραταιάς ομάδος της Δόξα Δράμας ο Αντώνιος Καστρινός. Ότι και να πούμε για τον άνθρωπο αυτόν είναι λίγα.. Δεν χρειάζεται να πούμε ποιος ήταν, τι έκανε, τι πέτυχε.
Αξίζει ν’ αναφέρουμε την μαρτυρία ενός ανθρώπου που ήταν κοντά του αυτά τα χρόνια. Όταν τον ρωτήσαμε τον άνθρωπο αυτόν να μας πει ποιος ήταν τελικά ο Αντώνιος Καστρινός μας απάντησε: Ότι και να σας πω δεν μπορείτε να καταλάβετε την ισχυρή προσωπικότητα που είχε και τον σεβασμό που είχε με το έργο του στην ομάδα της πόλης μας, της καρδίας μας την Δόξα Δράμας.
Για να καταλάβετε θα σας πω ένα γεγονός που γινόταν κάθε Κυριακή στην πλατεία της Δράμας. Τελείωνε η λειτουργία κι έβγαινε ο κόσμος από την εκκλησία. Η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο τότε. Περνούσε ο δήμαρχος, ο νομάρχης οι βουλευτές και άκουγες ένα απλό καλημέρα.
Όταν στην πόρτα της εκκλησίας εμφανιζόταν ο Αντώνιος Καστρινός επικρατούσε ησυχία και άκουγες να μέλανε ψιθυριστά απ’ όλα τα τραπέζια: “Παιδιά έρχεται ο πρόεδρος” και από όποιο τραπέζι περνούσε σηκωνόντουσαν όλοι όρθιοι και με σκυμμένο το κεφάλι από σεβασμό προς τον πρόσωπο του, του έλεγαν: Καλημέρα κύριε πρόεδρε. Αυτός ήταν ο Αντώνιος Καστρινός όπως μας εξιστόρησε ο άνθρωπος που μας είπε αυτό το γεγονός.
Ο σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Δόξα Δράμας απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που έκανε την Δράμα “Ιερουσαλήμ του ποδόσφαιρου” και την Δόξα “Βαφτιστήριο ανερχόμενων τεραστίων ποδοσφαιριστών”.
*το γεγονός αυτό μας το εξιστορεί ο γενικός αρχηγός εκείνης της εποχής ο κ. Σωτηρόπουλος γνωστός και ως “Απόλλων”
Σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Δόξα Δράμας
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1904, Σπούδασε Νομικές Επιστήμες στην Αθήνα, Αξιωματικός Της Εθνικής Αντίστασης,Διευθυντής Της Ηλεκτρικής Εταιρείας Δράμας,Βουλευτής Ένωσης Κέντρου.
Έγινε πρόεδρος Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Δράμας από το 1954 έως το 1959.
Το 1952 αναλαμβάνει πρόεδρος του Γ.Σ.ΔΟΞΑΣ έως τον θάνατό του (1964).
Το 1962 φρόντισε οι ομάδες της Δράμας να αποτελέσουν ανεξάρτητή τοπική Ε.Π.Σ. με έδρα την Δράμα, και με πρόεδρο (ομόφωνα ) τον ίδιο.
Τα μακροχρόνια σχέδιά του και το όραμα για μια μεγάλη ΔΟΞΑ, τον καταξίωσαν πανελληνίως σαν προσωπικότητα και επιβλητική παρουσία στον αθλητικό χώρο.
Ο Πρόεδρος που έκανε το όνομα Δόξα Δράμας να ταξιδέψει παντού και να γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος που έστειλε τον μόνο και μοναδικό Έλληνα προπονητή τον Πάνο Μάρκοβιτς,να σπουδάσει στην Ιταλία στο Coverciano,έδρα της Iταλικής Oμοσπονδίας και η μόνη σχολή προπονητών στην Ιταλία
Πολιτική καριέρα
Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε από την Πάτρα στον Αλμυρό Θεσσαλίας όπου ο πατέρας του, Βασίλειος, υπηρέτησε ως αξιωματικός της χωροφυλακής. Ο Αντώνης σπούδασε Νομικά. Εργάστηκε ως δικηγόρος και ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες “Μακεδονία”, “Ταχυδρόμος” και “Εφημερίς των Βαλκανίων”. Κατά την Κατοχή υπηρέτησε στην αντίσταση. Στη Δράμα εγκαταστάθηκε μόνιμα μετά το γάμο του και ήταν πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Ορειβατικού Συλλόγου, της Ε.Π.Σ. Δράμας, διευθυντής της Ηλεκτρικής Εταιρείας και της τοπικής ομάδας της πόλης. Το 1959 εξελέγη Δήμαρχος Δράμας αλλά δεν ανέλαβε καθήκοντα, επειδή έπεσε θύμα συναλλαγής[1]. Στις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου 1964 εξελέγη βουλευτής Δράμας με την Ένωση Κέντρου.
Θάνατος
Ο Καστρινός βρέθηκε νεκρός στις 10 το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου 1964 και διαπιστώθηκε από τη νεκροψία ότι είχε υποστεί ανακοπή της καρδιάς την προηγούμενη νύχτα. Κηδεύτηκε στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Την έδρα του στη Βουλή κατέλαβε ο επιλαχών Θεοφύλακτος Παπαπαναγιώτου. Το όνομα του Καστρινού δόθηκε σε ποδοσφαιρική ομάδα Νέων της Δράμας, με το όνομα “ΔΟΞΑ Αντώνης Καστρινός”.