Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ με τον Υπουργό Οικονομικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στο Επιμελητήριο Δράμας συνάντηση αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Δράμας με τον Υπουργό Οικονομικών  κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο όπου και κατατέθηκε υπόμνημα με αιτήματα που αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ως αιτήματα αιχμής προτάξαμε στη συζήτηση που έγινε τα ακόλουθα:

  • Την καταβολή με πολιτική απόφαση των αναδρομικών δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του Επιδόματος Αδείας σε όλους τους συναδέλφους μας και την επαναφορά τους από εδώ και πέρα, προκειμένου να μην μεταβληθεί η χώρα σε ένα απέραντο δικαστήριο.
  • Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του δημοσίου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Την επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.

Ο κ. Υπουργός απάντησε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των αιτημάτων μας. Σχετικά με τη διεκδίκηση των αναδρομικών ο κ. Τσακαλώτος μας είπε ότι περιμένει την απόφαση της ολομέλειας του ΣΤΕ η οποία σε κάθε περίπτωση θα γίνει σεβαστεί από την κυβέρνηση.

Ακολουθεί το υπόμνημα που κατατέθηκε.

Κύριε Υπουργέ,

Σας υποβάλλουμε τα αιτήματα που διεκδικούμε ως δημόσιοι υπάλληλοι και ζητούμε την άμεση ικανοποίησή τους.

Διεκδικούμε:

  1. Με πολιτική απόφαση την καταβολή των αναδρομικών δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του Επιδόματος Αδείας σε όλους τους συναδέλφους μας, προκειμένου να μην μεταβληθεί η χώρα σε ένα απέραντο δικαστήριο και την επαναφορά τους από εδώ και πέρα χωρίς την ανάγκη δικαστικής διεκδίκησης. Είναι ξεκάθαρα πρωτίστως μια πολιτική απόφαση αλλά και προεκλογική δέσμευση που δε τηρήθηκε ποτέ.
  2. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του δημοσίου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  3. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
  4. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
  5. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
  6. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
  7. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
  8. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής.
  9. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
  10. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
  11. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
  12. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Για την Ε. Γ του Ν.Τ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  Ν. Δράμας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αρναούτης Ιωάννης

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χατζηπαλούσης Κωνσταντίνος

Διαβάστε όλο το άρθρο
Σχόλια

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόσκληση σε ομάδα διακοπής καπνίσματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής  Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» σχεδιάζει την δημιουργία ομάδας (ομάδων) διακοπής του καπνίσματος.

Στόχος των ομάδων  αυτών είναι  η κινητοποίηση των μελών της  και η αξιοποίηση της ομαδικής διαδικασίας για την διακοπή του καπνίσματος.

Σκοπός των ομάδων αυτών είναι η ψυχοεκπαίδευση των συμμετεχόντων μέσω της βιωματικής μάθησης, η δημιουργία ενός κλίματος ασφαλείας και εχεμύθειας, μέσα στο οποίο τα μέλη της ομάδας θα μπορούν να μοιραστούν τις προσωπικές εμπειρίες τους, τους φόβους και τις δυσκολίες τους, να πάρουν και να δώσουν στήριξη στην ομάδα.

Επίσης θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τα αποθέματα τους και να συνδεθούν με τις αξίες και τις ικανότητες τους.

Ο αριθμός των συναντήσεων αυτών θα έχει βιωματικό χαρακτήρα και θα είναι έξι εβδομαδιαίες συναντήσεις. Η συνολική διάρκεια κάθε συνάντησης θα είναι 90΄ λεπτά. Ο αριθμός των ατόμων που θα συμμετέχουν σε κάθε ομάδα θα είναι μέγιστος 12 άτομα.  Οι συναντήσεις θα γίνονται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «ΔΡΑΣΗ»  ( Θεμιστοκλέους 2, 1ος όροφος) .

Οι  ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτές τις ομάδες  μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Κέντρου: 2521030053, από τις 22-04-2024 έως και 30-04-2024  ή μπορούν να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: drasidrama@gmail.com.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη ξεκινώντας από 15/05, 22/05, 29/05, 05/06, 12/06 και τελειώνουν στις 19-06-2024, και ώρες 11:00 12:30 πμ.

Υπεύθυνος των συναντήσεων αυτών είναι ο Βλάχος Κων/νος, Ψυχολόγος.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Οίνου «Βασικές αρχές οινογνωσίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» με στόχο την κατάρτιση των εργαζομένων στο χώρο της εστίασης και του εμπορίου οίνου στη Δράμα, καθώς και την ανάδειξη του επώνυμου Ελληνικού κρασιού, διοργανώνει με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δράμας, διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Βασικές αρχές οινογνωσίας».

Η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως σε ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, wine bars, ξενοδοχεία, κάβες, super markets, delicatessen και διακίνηση ποτών, αλλά και σε καταναλωτές που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις οινικές τους γνώσεις, καλύπτοντας πλήρως τις βασικές αρχές οινογνωσίας.

Το σεμινάριο διαρκεί 14 εκπαιδευτικές ώρες και θα πραγματοποιηθεί στη ΔΡΑΜΑ, σε δύο (2) ημέρες σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Τρίτη 14/05/24 – 10:00 – 17:00 Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη (Αδριανή)
  • Τετάρτη 15/05/24 – 10:00 – 17:00           Κτήμα Τέχνη Οίνου (Μικροχώρι)

Στη διάρκεια του εκπαιδευτικού αυτού διημέρου, τις βασικές αρχές οινογνωσίας θα πλαισιώσουν ξεναγήσεις στα οινοποιεία που θα φιλοξενήσουν το σεμινάριο, και  οινογευσίες, παρουσία των οινοποιών-μελών της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» στη Δράμα:   Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Nico Lazaridi και Oenops.

Πληροφορίες:

  1. Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η κα Μαρία Δήμου, οινοχόος, καθηγήτρια στη σχολή Le Monde και υπεύθυνη marketing στο Κατώγι Αβέρωφ.
  2. Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 100€ και περιλαμβάνει το εγχειρίδιο οίνου με την ύλη του σεμιναρίου καθώς και τη βεβαίωση παρακολούθησης.
  3. Το Επιμελητήριο Δράμας καλύπτει πλήρως 25 θέσεις εργαζομένων σε επιχειρήσεις εστίασης που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στην περιοχή (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
  4. Η εγγραφή πραγματοποιείται με τη συμπλήρωση των στοιχείων σας στην παρακάτω Google Form και θα λάβετε άμεσα email επιβεβαίωσης της συμμετοχής σας, καθώς και ενημέρωση για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Google Form
  5. Η μετάβαση στους χώρους του σεμιναρίου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με μέριμνα των συμμετεχόντων.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Τρίτη 14/05/24 – ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Αμπέλι & Οινοποίηση

09:45                      Προσέλευση

10:00 – 11:30          Ιστορική προσέγγιση του οίνου

Βασικά Στοιχεία Αμπελουργίας

Εισαγωγή στην οινοποίηση

11:30 – 12:00          Διάλειμμα-Καφές

12:00– 13:30           Παραγωγική διαδικασία κρασιών

Τύποι και κατηγορίες κρασιών

Οργανοληπτικός Έλεγχος/Γευσιγνωσία Κρασιών

(Θεωρητική Προσέγγιση)

13:30 – 14:00          Διάλειμμα (ελαφρύ γεύμα)

14:00 – 17:00         Ξενάγηση στο οινοποιείο και παρουσίαση της οινοποιητικής διαδικασίας

Γευσιγνωσία οίνων Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Οριζόντια γευσιγνωσία οίνων «Ασύρτικο & Sauvignon Blanc», το   χαρακτηριστικό «χαρμάνι/blend» της Δράμας από τα οινοποιεία:   Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Nico Lazaridi και Oenops

Τετάρτη,  15/05/24, ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ

Κρασί & Γαστρονομία

09:45                      Προσέλευση

10:00 – 11:30          Το κρασί στην εστίαση

Το σέρβις του κρασιού

11:30 – 12:00          Διάλειμμα-Καφές

12:00 – 12:45          Το σέρβις του κρασιού

Μύθοι και αλήθειες

12:45 – 13:45         «Κρασί και Φαγητό» – Θεωρητική και Βιωματική προσέγγιση της συνδυαστικής φαγητού-κρασιού

13:45 – 14:15          Διάλειμμα (ελαφρύ γεύμα)

14.15 – 15:30         Ξενάγηση στο οινοποιείο και παρουσίαση της οινοποιητικής διαδικασίας

15.30 – 17:00         Γευσιγνωσία οίνων από τα οινοποιεία της Δράμας:   Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Nico Lazaridi και Oenops

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διάκριση σε βάρος των πολιτών της Δράμας από Κυβέρνηση και κτηματολόγιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Θ. Ξανθόπουλος: Κυβέρνηση και κτηματολόγιο επιβεβαιώνουν την διακριτική μεταχείριση σε βάρος των πολιτών της Δράμας-Αρνούνται παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής δηλώσεων

Το Κτηματολογιο ΑΕ, με έγγραφη απάντησή του στην Αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας για διακριτική μεταχείριση των πολιτών της Δράμας αλλά και της Ξάνθης, στους οποίους αρνηθηκε να δώσει δίμηνη παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων και αιτήσεων διόρθωσης, έως τις 30 Απριλίου 2024, την οποία είχε ζητήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος. Και αυτό, όταν το Κτηματολόγιο, με άλλη απόφασή του, είχε εγκρίνει και σωστά, σχετική παράταση της καταληκτικής προθεσμίας για την Π.Ε Ροδόπης, έως τις 13-5-2024!

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας είχε χαρακτηρίσει πρόκληση την στάση του Κτηματολογίου και είχε ζητήσει να υπάρξουν πρωτοβουλίες ώστε να μην καταπατηθούν “τα συνταγματικά κατοχυρωμένα συμφέροντα των δραμινών πολιτών, οι οποίοι για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β κατηγορίας”.

Ωστοσο, το Κτηματολογιο, απαντώντας στην Αναφορά του κ. Ξανθόπουλου, επιμένει και δικαιολογεί την στάση “δύο μέτρων και δυο σταθμών”, που ακολουθεί, επικαλούμενο ως επιχείρημα ότι η σύμβαση για την Δράμα και την Ξάνθη(ΚΤ5-01), είναι διαφορετική από την σύμβαση για την Ροδόπη(ΚΤ5-02) και ότι δεν τίθεται θέμα διακριτικης μεταχείρισης, διότι οι συμβάσεις διέπονται από διαφορετικά χρονοδιαγράμματα!

Στην ίδια απάντηση του Κτηματολογίου, αποκαλύπτεται όμως ότι η σύμβαση για την Δράμα και την Ξανθη, ξεκίνησε στις 14-1-2019, ένα μήνα αργότερα από την σύμβαση για την Ροδόπη που τέθηκε σε εφαρμογή στις 10-12-2028! Και παρόλα αυτά, για την περιοχή της Ροδόπης, δόθηκε επιπλέον παράταση της καταληκτικής προθεσμίας, έως τις 13 Μαίου 2024 και ορθώς. Παράταση που το Κτηματολόγιο αρνήθηκε για τους κατοίκους τόσο της Δράμας όσο και της Ξάνθης, για τους οποίους η προθεσμία έληξε στις 28 Φεβρουαρίου 2024. Οπως επισημαίνει μάλιστα, “η ανωτέρω ημερομηνία αφορά μόνο στην υποβολή των αρχικών εκπρόθεσμων δηλώσεων και στην υποβολή αιτήσεων διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος. Οι δηλώσεις νέων δικαιωμάτων και η κατάθεση συμπληρωματικών στοιχείων συνεχίζει να επιτρέπεται μέχρι και την περαίωση της κτηματογράφησης.”.

Θεωρούμε απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά της κυβέρνησης και του  Κτηματολογίου απέναντι στους πολίτες της Δράμας και της Ξάνθης και ζητούμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίζει συνθήκες ισονομίας για όλους τους πολίτες της ακριτικής μας περιφέρειας

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Νίκη Ευκαρπίας – Δόξα Δράμας 1-1: Προμελετημένο έγκλημα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Ανακαλύφθηκε μια ολόκληρη αρχαία πόλη κάτω από τη Δράμα.

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Κώστας Αποστολίδης (1948 – 2024): Το Made in Greece επιχειρηματικό όνειρο ενός σπάνιου ανθρώπου

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Μεγάλη επιτυχία του Δραμινού καθηγητή πληροφορικής Ραφαήλ Τζίμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 μήνα πριν

Στους αγώνες των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων στη Δράμα παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος

Εκπαιδευτικά2 μήνες πριν

Βραβείο στην Εικονική Επιχείρηση «Stalk Jet» του 1ου ΕΠΑΛ Δοξάτου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

16η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΔ 2023-2024

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

«Μπαμ» της BIANCO MONTE Δράμα κόντρα στην ΑΕΚ 29-26

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Βρέθηκε σορός ηλικιωμένου σε χωράφι στην Καλή Βρύση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Κρίνουμε απαράδεκτο το καθεστώς δυνητικής αργίας Γενικής Ιατρού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Προσκυνηματική εκδρομή στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ τον Μάιο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Ολοταχώς για το τοπικό η ΔΟΞΑ

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Παρουσίαση βιβλίου “Η Φλό στον δρόμο”, από την συγγραφέα Έλενα Αρτζανίδου

Χρηστικά2 μήνες πριν

Πότε η άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ισχύει για οδήγηση μοτοσυκλέτας έως 125 κ.εκ.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Πρόσκληση σε ομάδα διακοπής καπνίσματος

Εκπαιδευτικά2 ημέρες πριν

Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της First Lego League στη Δράμα

Εκπαιδευτικά2 ημέρες πριν

Μεγάλη διάκριση για την ομάδα του Δραμινού καθηγητή Ραφαήλ Τζίμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρομποτικης

Πολιτιστικά2 ημέρες πριν

ΒΥΖΑΝΤΙΝΉ ΜΕΓΑΛΟΠΡΈΠΕΙΑ με Ιερά κείμενα και ύμνους

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Στο τοπικό πρωτάθλημα μετά από 106 χρόνια – Μαύρη σελίδα για τη Δόξα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Οίνου «Βασικές αρχές οινογνωσίας»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Διάκριση σε βάρος των πολιτών της Δράμας από Κυβέρνηση και κτηματολόγιο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Παίζοντας με καρδιά και μυαλό κέρδισε την παραμονή στην National league 1

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 ημέρες πριν

Κ.Α.Ο.Δ. – Μακεδονικος: Ο τελικός για μια θέση στην National League 1

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Αντάμωμα σχολείων και Πολιτισμών στις 19 Απριλίου 2024

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε την υγεία ως εμπόρευμα και τον ασθενή ως πελάτη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Την Τετάρτη 17 Απρίλη κάνουμε το βήμα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για μας και τα παιδιά μας

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι δίκαιος, γιατί έχει τον νου του στα παιδιά μας

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

5ο Δημ. Σχολείο Δράμας: Η θρεπτική αξία του Σαρακοστιανού τραπεζιού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Πίνακας διημερεύσεων διανυκτερεύσεων 16-30 Απριλίου 2024

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών