Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δοξάτου

Published

on

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δοξάτου.

Σας καλούμε να προσέλθετε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 15 μηνός Οκτωβρίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:30 μετά την ματαίωση των συνεδριάσεων της 8ης & 10ης Οκτωβρίου 2018, 41ης & 42ης συνεδρίασης, λόγω μη απαρτίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Καλαμπάκι, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που συμπεριλαμβανόντουσαν στις ανωτέρω προσκλήσεις.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 96 παρ. 3 του Ν. 3463/2006 «…αν μετά από δύο συνεχείς προσκλήσεις το συμβούλιο δεν έχει απαρτία, συνεδριάζει ύστερα από τρίτη πρόσκληση και λαμβάνει αποφάσεις μόνο για τα θέματα που είχαν εγγραφεί στην αρχική ημερήσια διάταξη, εφόσον τα μέλη που είναι παρόντα αποτελούν το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του. Στην τρίτη πρόσκληση γίνεται ειδική αναφορά των ανωτέρω.…….»:

1ο Θέμα: Λήψη απόφασης για μετεγκατάσταση του νηπιαγωγείου Φτελιάς στο νηπιαγωγείο Δοξάτου.
2ο Θέμα: Λήψη απόφασης περί έγκρισης της 26ης τροποποίησης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018. (Εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή)
3ο θέμα: Λήψη απόφασης περί έγκρισης της 27ης τροποποίησης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018. (Εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή)
4ο θέμα: Λήψη απόφασης περί έγκρισης της 28ης τροποποίησης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018. (Εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή)
5ο Θέμα: Ακύρωση της αριθμ. 227/2018 απόφασης του Δ.Σ. & λήψη νέας απόφασης περί διαπίστωσης αδυναμίας εκτέλεσης μέρους της συλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων με ίδια μέσα, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 61, παρ. 1 του Ν.3979/2011 (Εισηγητής: Δ.νση Περιβάλλοντος)
6ο θέμα: Ακύρωση της αριθμ. 249/2018 απόφασης του Δ.Σ. & έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ και του Δήμου Δοξάτου για: «Λειτουργική αναβάθμιση συστήματος συλλογικής εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών ή και άλλων προϊόντων κατά την έννοια του Νόμου 2939/2001 και βελτίωση μεθοδολογίας Διαχείρισής του – Υποστηρικτικές ενέργειες Δήμου ΔΟΞΑΤΟΥ» (Εισηγητής: Διεύθυνση Περιβάλλοντος).
7ο Θέμα: Λήψη απόφασης για παραλαβή υπηρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 219 του Ν.4413/2016 (Εισηγητής: Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών)
8ο Θέμα: Λήψη απόφασης για κατάθεση κεφαλαίου Κληροδοτήματος Γαλάτειας Κρικοπούλου σε έντοκο προθεσμιακό λογαριασμό (Εισηγητής: Δ/νση οικονομικών υπηρεσιών)
9ο Θέμα: Λήψη απόφασης για κατάθεση κεφαλαίου Κληροδοτήματος Δημοσθένη & Χαρίκλειας Νάννου σε έντοκο προθεσμιακό λογαριασμό (Εισηγητής: Δ/νση οικονομικών υπηρεσιών)
10ο Θέμα: Έγκριση Απολογισμού και Ισολογισμού χρήσεως του έτους 2017, Αυτοτελούς Κεφαλαίου Διαχείρισης Κληροδοτήματος Δημοσθένη & Χαρίκλειας Νάννου Δήμου Δοξάτου σύμφωνα µε τις διατάξεις του Ν.4182/2013 (ΦΕΚ 185/Α’) (Εισηγητής: Δ/νση οικονομικών υπηρεσιών)
11ο Θέμα: Έγκριση Απολογισμού και Ισολογισμού χρήσεως του έτους 2017, Αυτοτελούς Κεφαλαίου Διαχείρισης Κληροδοτήματος Γαλάτειας Κρικοπούλου Δήμου Δοξάτου σύμφωνα µε τις διατάξεις του Ν.4182/2013 (ΦΕΚ 185/Α’) (Εισηγητής: Δ/νση οικονομικών υπηρεσιών)
12ο Θέμα: Λήψη απόφασης για Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών του άρθρου 174 του Ν. 3463/2006.( Εισηγητής: Οικονομική υπηρεσία)
13ο Θέμα: Λήψη απόφασης για Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ»
14ο Θέμα: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με την εταιρεία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.) για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ» (Εισηγητής : Αυτ. Τμ.
Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Διαφάνειας)
15ο Θέμα: Λήψη απόφασης για την αποδοχή των όρων της υπ’αριθμ. 1174/30-07-2018 (ΑΔΑ:6Ε2Λ7ΛΒ-ΑΙΩ) απόφασης ένταξης, την αποδοχή της χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο «ΤΟΠΙΚΟ ΧΩΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ» με το ποσό των 462.735,96€ (με ΦΠΑ), την αναμόρφωση του προγράμματος εκτελεστέων έργων & προϋπολογισμού έτους 2018
16ο Θέμα: Λήψη απόφασης για την αποδοχή των όρων της υπ’ αριθμ. 38948/27-07-2018 (ΑΔΑ:ΩΝΥΧ465ΧΘ7-Φ5Μ) απόφασης ένταξης του Υπουργού Εσωτερικών, την αποδοχή της χρηματοδότησης για την πράξη με τίτλο «Επισκευή – συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Δήμου Δοξάτου» με το ποσό των 72.200,00€, την αναμόρφωση του προγράμματος εκτελεστέων έργων & προϋπολογισμού έτους 2018. (Εισηγητής: Αυτ. Τμ. Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Διαφάνειας)
17ο Θέμα: Λήψη απόφασης για καθορισμό τέλους νεκροταφείων Δήμου Δοξάτου. (Εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).
18ο θέμα: Λήψη απόφασης επί της αριθμ. 4167/17.04.2018 αιτήσεως του Ναλμπάντη Κων/νου.
19ο Θέμα: Λήψη απόφασης περί έγκρισης της 29ης τροποποίησης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018. (Εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή)
20ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση διενέργειας διαγωνισμού της μελέτης « Επέκταση νεκροταφείων Δ.Κ. Αγ. Αθανασίου Δήμου Δοξάτου». (Εισηγητής: Διεύθυνση Περιβάλλοντος).
21ο Θέμα: Λήψη απόφασης για διαγραφή προσαυξήσεων & τόκων εκπρόθεσμης Καταβολής. (εισηγητής: Δ/νση οικονομικών υπηρεσιών).
22ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση δαπανών κληροδοτήματος Κρικοπούλου χωρίς προϋπολογισμό του Ν. 4182/2013. (Εισηγητής: Δ/νση οικονομικών υπηρεσιών).
23ο Θέμα: Έγκριση πρότασης υποβολής χρηματοδότησης της πράξης «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης ΔΚ Κυργιων-ΤΚ Πηγαδιών Δήμου Δοξατου» Δήμου Δοξάτου προϋπολογισμού 1.788.617,89 (χωρίς ΦΠΑ) στο Ε.Π. Α.Μ.Θ 2014-2020 στον άξονα προτεραιότητας 2 δράση 6Β.11.1 της Π.Α.Μ.Θ. και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου. . (Εισηγητής: Αυτ. Τμ. Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Διαφάνειας).
24ο Θέμα: Έγκριση πρότασης υποβολής χρηματοδότησης της πράξης «Αντικατάσταση κεντρικού δικτύου ύδρευσης Καλαμπακίου» Δήμου Δοξάτου προϋπολογισμού 1.910,569,11€ (χωρίς ΦΠΑ) στο Ε.Π.Α.Μ.Θ 2014-2020 στον άξονα προτεραιότητας 2 δράση 6Β.11.1 της Π.Α.Μ.Θ. και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου . (Εισηγητής: Αυτ. Τμ. Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Διαφάνειας).
25ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση προμήθειας μεταχειρισμένου αυτοκινήτου για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Δοξάτου. (Εισηγητής: Αυτ. Τμ. Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Διαφάνειας).
26ο θέμα: Συμπλήρωση της αριθμ. 250/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου).
27ο Θέμα: Συμπλήρωση της αριθμ. 228/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου).
28ο Θέμα :Λήψη απόφασης επί της αριθμ. 10489/28.09.18 αιτήσεως της Νάννου Μαριάνθης.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Βουλευτές, Υπουργοί και Δικαστές. Διακριτές και Αδιάκριτες Εξουσίες !

Published

on

By

Όταν στο ίδιο πρόσωπο ή στο ίδιο κυβερνητικό σώμα βρίσκονται ενωμένες η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία δεν υπάρχει ελευθερία.                                                                     

 Μοντεσκιέ

Στο Άρθρο 26 του Συντάγματος της Ελλάδας προβλέπεται η διάκριση των εξουσιών:

  • H νομοθετική εξουσία (Βουλή) έχει την αρμοδιότητα ψήφισης των νόμων του Κράτους.
  • H εκτελεστική εξουσία (Κυβέρνηση) έχει την ευθύνη να ασκεί τη διακυβέρνηση του κράτους και να εκτελεί τους νόμους.
  • H δικαστική εξουσία έχει την ευθύνη να ερμηνεύει τους νόμους και να θέτει όρια στην αυθαίρετη άσκηση της εκτελεστικής λειτουργίας.

Ισχύει όμως στην πραγματικότητα η διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας;

Η ηγεσία της δικαστικής εξουσίας διορίζεται από την εκτελεστική εξουσία (Κυβέρνηση), η οποία παραβλέπει, τις περισσότερες φορές σκοπίμως, επετηρίδες ή και προσόντα των δικαστών.

Στην εκτελεστική εξουσία (Κυβέρνηση) συμμετέχει μεγάλο ποσοστό των μελών της νομοθετικής εξουσίας (Βουλευτές που διορίζονται Υπουργοί ή Υφυπουργοί διατηρώντας τις δύο ιδιότητες εξουσίας: τη νομοθετική και ταυτόχρονα την εκτελεστική). Συνήθως, πλέον του 50% των βουλευτών της κυβερνώσας παράταξης διορίζονται ως Υπουργοί ή Υφυπουργοί κατά τη διάρκεια μιας τετραετίας. Οι περισσότεροι μάλιστα έχουν ελάχιστες γνώσεις ή και πλήρη άγνοια των αρμοδιοτήτων του υπουργείου που αναλαμβάνουν. Ως αντίδωρο, οι βουλευτές / υπουργοί ψηφίζουν στη Βουλή νόμους για τους οποίους διατηρούν επιφυλάξεις ή δεν τους έχουν διαβάσει καν.

Επί της ουσίας λοιπόν δεν υφίσταται διάκριση των εξουσιών στην Ελλάδα.

Επηρεάζει το γεγονός αυτό την ορθολογική λειτουργία του κράτους και την ποιότητα της δημοκρατίας; Αναμφισβήτητα ναι.

Ας προβληματιστούμε λοιπόν και ας αναρωτηθούμε αν η λειτουργία του κράτους και η ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας θα είναι σε καλύτερη ή χειρότερη κατάσταση από τη σημερινή σε περίπτωση που:

  • H νομοθετική εξουσία ασκείται από τη Βουλή με βουλευτές που θα έχουν την αρμοδιότητα νομοθετικού έργου χωρίς τη δυνατότητα υπουργοποίησής τους (χωρίς δηλαδή συμμετοχή στην εκτελεστική εξουσία) ή ελάχιστοι εξ αυτών να αναλαμβάνουν μόνο υπουργεία συντονιστικού κυρίως χαρακτήρα (Αντιπρόεδρος κυβέρνησης, υπουργός επικρατείας κλπ).
  • H εκτελεστική εξουσία ασκείται από Κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή βουλευτών ή με τη συμμετοχή ελάχιστου αριθμού σε υπουργεία συντονιστικού κυρίως χαρακτήρα. Αυτόματα θα οδηγηθούμε εκ των πραγμάτων σε δραστική μείωση του αριθμού των υπουργείων, στα οποία θα τοποθετούνται υπουργοί με γνώση των αντικειμένων και όχι με κριτήρια εσωκομματικών ή γεωγραφικών ισορροπιών.
  • Η ηγεσία της δικαστικής εξουσίας δεν θα διορίζεται από την εκτελεστική εξουσία (Κυβέρνηση). Ας βρεθεί από τους ειδήμονες ένας κατά το δυνατόν αξιοκρατικός και αδιάβλητος τρόπος.

Στην παρούσα συγκυρία, τίθεται ως παλλαϊκό αίτημα η ριζική μεταρρύθμιση της λειτουργίας του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος. Η ανάληψη πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί ζητούμενο πρώτης προτεραιότητας, το οποίο θέτει η ίδια η κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει, ενόψει και της μελλοντικής τροποποίησης του Συντάγματος, να τεθούν σε δημόσιο διάλογο, μεταξύ των άλλων, τα θέματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά και ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι αρμοδιότητές του.

Είναι προφανές ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν τα μοναδικά θέματα που πρέπει να απασχολήσουν τον δημόσιο διάλογο. Αποτελούν όμως, κατά την άποψή μου, τους πυλώνες στους οποίους θα στηριχθούν όλες οι υπόλοιπες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις της λειτουργίας του κράτους. Μεταρρυθμίσεις και όχι ρυθμίσεις ή απορρυθμίσεις στον τομέα της οικονομίας, της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων, ουσιαστικές και ριζικές μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα όλων των βαθμίδων καθώς και στο εθνικό Σύστημα Υγείας κλπ είναι σημαντικές και θα πρέπει να προωθηθούν.

Η χώρα ωστόσο χρειάζεται ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό σοκ που θα κατοχυρώνει τη διάκριση των εξουσιών, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που τίθενται σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον.

Μάκης Μουρατίδης

 

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Μητσοτάκης διαγράφει τον Κυριαζίδη για το «κάνε ένα παιδί» στην Κωνσταντοπούλου

Published

on

By

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαγράφει τον βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη μετά το χυδαίο σχόλιο στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο Δημήτρης Κυριαζίδης παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με το ερώτημα της διαγραφής, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης μετά την ατάκα «πήγαινε κάνε κάνα παιδί»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπέμπει τον βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας με το ερώτημα της διαγραφής, μετά την χυδαία ατάκα προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη και του ζήτησε να μεταφέρει στον Δημήτρη Κυριαζίδη πως αν δεν ζητήσει συγγνώμη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την ατάκα «πήγαινε κάνε κανένα παιδί», θα διαγραφεί.

Νωρίτερα η φράση «κάνε κανένα παιδί» αλλά και η άρνησή του να ζητήσει συγγνώμη προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο της Μαρίας Ζαχαράκη όσο και του Θάνου Πλεύρη καθώς και του συνόλου της Βουλής.

Η ανακοίνωση για την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας έγινε από τον πρόεδρο Νικήτα Κακλαμάνη στη Βουλή, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από την κ. Κωνσταντοπούλου αλλά και από όλες τις γυναίκες, ενώ η απόφαση για την διαγραφή του θα γίνει γνωστή μέχρι την Δευτέρα.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι «ύστερα από επικοινωνία που είχα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπό την ιδιότητα του ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής κύριος Κυριαζίδης παραπέμφθηκε, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, στην επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής» και προσέθεσε: «Προσωπικά δε, στο πρόσωπο της προέδρου κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, ως πρόεδρος του Σώματος, θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλες τις κυρίες συναδέλφους και από όλες τις Ελληνίδες γυναίκες».

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν στο βήμα βρισκόταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον βουλευτή να ακούγεται να λέει «πήγαινε κάνα κάνα παιδί ή υιοθέτησε κανένα».

Η αντίδραση του προεδρεύοντος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ήταν άμεση και ζήτησε από τον Δημήτρη Κυριαζίδη να ζητήσει συγνώμη κάτι που δεν έγινε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε μετά το απαράδεκτο σχόλιο Κυριαζίδη πως «το θέμα δεν είναι να ζητήσει συγγνώμη ένας βουλευτής προς εμένα, αλλά να τελειώσουμε με αυτές τις πρακτικές», ενώ την δήλωσή αυτή αποδοκίμασε και ο Θάνος Πλεύρης.

Σε παρέμβασή της, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη κάλεσε τον βουλευτή να ανακαλέσει, τονίζοντας ότι δεν κρινόμαστε εδώ εάν έχουμε παιδιά αλλά όταν δουλεύουμε με αξιοσύνη και παράγουμε έργο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος είπε ότι, πιο προσβλητική από τη φράση που ειπώθηκε, είναι οι τρεις προσπάθειες, να αποφύγει ο κ. Κυριαζίδης να πει μία απλή λέξη: «Συγνώμη για την βλακεία που ξεστόμισα». «Είναι μια λέξη, είναι μια βαθιά νοοτροπία που βρίσκεται ριζωμένη μέσα στον ίδιο και δεν ξέρω ‘γω σε πόσους άλλους» είπε ο κ. Γερουλάνος.

«Καλώ τη ΝΔ να αποβάλλει από τις τάξεις της τέτοιες λογικές και τέτοιες νοοτροπίες» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης είπε ότι αυτό που είπε ο Δ. Κυριαζίδης είναι απαράδεκτο, προσβλητικό και απάνθρωπο και ότι μια συγγνώμη δεν λέει τίποτα διότι όπως λέει ο λαός από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο.

«Αυτό που εκφράσατε είναι, όχι ένα στερεότυπο αλλά η βαθύτερη αιτία της πατριαρχίας» είπε εκ μέρους της Νέας Αριστεράς η Έφη Αχτσιόγλου και σημείωσε μεταξύ άλλων πως «το χειρότερο δεν είναι αυτό που εκστόμισε αλλά ότι δεν κατανοεί αυτό που εκστόμισε».

«Είμαστε όλοι στο πλευρό της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Πιστεύω ότι έχει μετανιώσει ο συνάδελφος» είπε από την ΚΟ Σπαρτιάτες ο Ιωάννης Κόντης, ενώ από την ΚΟ Νίκη, ο Γεώργιος Ρούντας ευχήθηκε να είναι τελευταία φορά που απευθύνεται τέτοια ύβρις απέναντι σε γυναίκα, που είναι η βασίλισσα και το κόσμημα της κοινωνίας.

Καταδικάζουμε το αυτονόητο, και την ανοησία που ακούστηκε στο κοινοβούλιο είπε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήττας.

Ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης είπε ότι το κυβερνών κόμμα αποδοκιμάζει το σχόλιο του κ. Κυριαζίδη: «Η γυναίκα έχει πλήρως το δικαίωμα της επιλογής του αυτοπροσδιορισμού το πώς θα διαθέσει το σώμα της. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε να ακούγονται τέτοια σχόλια εδώ πέρα».

Η Ντόρα Μπακογιάννη, καταδικάζει με έντονο τρόπο την συμπεριφορά του Δημήτρη Κυριαζίδη εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, την ώρα που εξελισσόταν το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον κ. Κυριαζίδη, προσήλθε στη Βουλή και μετέβη στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για να προβεί σε δήλωση καταδίκης της συμπεριφοράς του.

«Θέλω ξεκάθαρα να καταδικάσω την φωνή που ακούστηκε από συνάδελφο της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, εναντίον της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Τέτοιες κουβέντες δεν μπορεί να λέγονται στην Βουλή των Ελλήνων, αλλά και δεν μπορεί να λέγονται πουθενά. Και παρότι η κυρία Κωνσταντοπούλου μπορεί να είναι όσο προκλητική θέλει απέναντι στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εμείς δεν επιτρέπεται ποτέ να αντιδράσουμε με αυτό τον τρόπο», δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ετήσιος Χορός Εμπορικού Συλλόγου Δράμας – FLASHBACK PARTY

Published

on

By

Σας περιμένουμε το Σάββατο 8 Μαρτίου, ανήμερα της Γιορτής της Γυναίκας, για μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη χορό, μουσική από όλες τις εποχές και ατελείωτο κέφι!
📅 Σάββατο 8 Μαρτίου 2025
📍 MYLOS Theama
🕘 Έναρξη: 21:00
🎟 Είσοδος: 12€ (με ποτό)
📞 Κρατήσεις: 6938984678
Γιορτάζουμε μαζί με ρυθμούς που θα μας ταξιδέψουν στον χρόνο, σε μια βραδιά αφιερωμένη στη διασκέδαση !!

Continue Reading

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Πέτρος Τσολιάς –  Γενικός Διευθυντής κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε η Μελίνα Μποτέλλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι στο Δήμο Δράμας για το 2025

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Παράταση ρύθμισης οφειλών προς το Δήμος Δράμας

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Ημερολόγιο 2025 με θέμα τους Αράπηδες Μοναστηρακίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Διακοπή νερού σήμερα Δευτέρα 30/12 ,από τις 23:00 έως τις 06:00

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για τον οδικό άξονα Δράμα – Καβάλα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Η Kourtidis Group αναγνωρίζεται ως “Great Place to Work” στην Ελλάδα

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Ανοιχτή πρόσκληση για την πλήρωση της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Τρίτος κύκλος του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες ago

Βουλευτές, Υπουργοί και Δικαστές. Διακριτές και Αδιάκριτες Εξουσίες !

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες ago

Μαζική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη Δράμα για την Επέτειο της Τραγωδίας στα Τέμπη

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Η Μελίνα Μποτέλη για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δράμας

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Η αθέατη πλευρά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Δράμας

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Πανηπειρωτική Ένωση Ν. Δράμας: Αρτοκλασία και κοπή βασιλόπιτας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες ago

Βουλευτές, Υπουργοί και Δικαστές. Διακριτές και Αδιάκριτες Εξουσίες !

Πολιτιστικά2 εβδομάδες ago

Βράβευση της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

Ο Μητσοτάκης διαγράφει τον Κυριαζίδη για το «κάνε ένα παιδί» στην Κωνσταντοπούλου

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες ago

3ο Γυμνάσιο Δράμας: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

Ετήσιος Χορός Εμπορικού Συλλόγου Δράμας – FLASHBACK PARTY

Πολιτιστικά2 εβδομάδες ago

“Μικρές Ταινίες, Μεγάλα Όνειρα”

Πολιτιστικά2 εβδομάδες ago

Από τη Δράμα στα ΟΣΚΑΡ

Πολιτιστικά2 εβδομάδες ago

Cinematherapy με τη συμμετοχή 1900 μαθητών των Σχολείων της Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες ago

Μαζική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη Δράμα για την Επέτειο της Τραγωδίας στα Τέμπη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες ago

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων: Όλοι στην απεργία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες ago

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ: Στάσης Εργασίας, 11:00-14:00, την Παρασκευή 28/02/2025

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες ago

28 Φλεβάρη 2025 – 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία

Πολιτιστικά3 εβδομάδες ago

Γιώργος Αγγελόπουλος, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ

Χρηστικά1 μήνα ago

Στρατηγική αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε η Μελίνα Μποτέλλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών