ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σωματείο ΑμεΑ Ν Δραμας: Με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρωί της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου 2021 αντιπροσωπεία του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας αποτελούμενη απο τον Πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας κ. Αποστολίδη Κων/νο τη Γενική Γραμματέα, τον αναπληρωτή Γεν.Γραμματέα και τον Ταμία του Σωματείου, επισκέφθηκε, μετά απο προγραμματισμένο ραντεβού, τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν την αναπηρία στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

Αφού καλοσώρισε η Διοικήτρια του ΓΝΔ τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Δράμας, εξέφρασε τη χαρά της που θα είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία στο χώρο του Νοσοκομείου που διοικεί και αναφέρθηκε αρχικά στο πολύ σοβαρό θέμα του εμβολιασμού και στην αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί απο τους κατοίκους της ΠΕ Δράμας.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Δράμας αφού συμφώνησε οτι το ζήτημα του εμβολιασμού είναι το πλέον επίκαιρο για την πόλη της Δράμας, ανέφερε οτι σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας είναι υπέρ του εμβολιασμού με τη συγκατάθεση Ιατρού.

Στη συνέχεια συνεχάρη το διοικητικό, επιστημονικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό στο πρόσωπο της Διοικήτριας για την αδιάκοπη προσπάθεια της εύρυθμης λειτουργίας του ΓΝ Δράμας σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Τα θέματα που τέθηκαν απο τη μεριά του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας ήταν

  1. η τήρηση της προτεραιότητας των ΑμεΑ στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου
  2. το ζήτημα της αναπλήρωσης της θέσης του ψυχιάτρου στο κέντρο ψυχικής υγείας
  3. η προσβασιμότητα στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου και
  4. η τήρηση μειωμένου ωραρίου και ειδικής άδειας των εργαζομένων ατόμων με αναπηρία.

Η Διοικήτρια κα Καρατζόγλου επιβεβαίωσε οτι εφαρμόζεται ευλαβικά η προτεραιότητα των ΑμεΑ σε όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ

  • προσβάσιμοι ανελκυστήρες,
  • WC ΑμεΑ δίπλα στο τμήμα Επειγόντων περιστατικών,
  • θέσεις πάρκινγκ ΑμεΑ στον προαύλιο χώρο,
  • οδηγός όδευσης τυφλών

και συνεχώς θα βελτιώνονται όλες οι υποδομές.

Επιπλέον τόνισε ότι το μειωμένο ωράριο και ειδική άδεια των εργαζομένων ατόμων με αναπηρία εφαρμόζεται κανονικά και για την αναπλήρωση της θέσης του Ψυχιάτρου στο κέντρο Ψυχικής υγείας Δράμας ανέφερε οτι έχουν γίνει οι ενέργειες από τη μεριά του ΓΝΔράμας και αναμένονται οι ενέργειες απο το αρμόδιο υπουργείο.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Δράμας ονομάτισε φλέγον το ζήτημα αυτό, διότι πολλά μέλη του Σωματείου ζητούν να εξυπηρετούνται στο συγκεκριμένο χώρο και για το λόγο αυτό θα ενεργήσει προσθετικά σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία για την γρηγορότερη επίλυση του θέματος.

top 30 ημερών

Exit mobile version