Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μυστικά του νερού στο σπήλαιο Μααρά της Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπερσύγχρονη κάμερα ρίχνει φως στο σκοτάδι

Eιδικοί αισθητήρες και μια κάμερα τελευταίας τεχνολογίας καταγράφουν πώς λειτουργεί το σύστημα του νερού σε ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια σπήλαια στον κόσμο

Από Μαρία Ριτζαλέου | voria.gr | Οι φωτογραφίες είναι των Χρ. Πέννου και Γ. Σωτηριάδη

Δέκα σύγχρονοι μετρητές της θερμοκρασίας αέρα και νερού και της στάθμης του ποταμού, καθώς και μια κάμερα τελευταίας τεχνολογίας, που χρησιμοποιεί υπέρυθρη ακτινοβολία, ρίχουν φως στα έγκατα του σπήλαιου των Πηγών Αγγίτη (Μααρά). Στόχος της ευρωπαϊκής συνεργασίας επιστημόνων είναι να καταγράψουν τις μεταβολές του νερού στο πέρασμα των χρόνων, στον μεγαλύτερο, γνωστό μέχρι στιγμής, καρστικό (σ.σ.διαβρωμένο από το νερό) αγωγό της Ελλάδας, μήκους άνω των 15 χλμ., από τα οποία έχουν χαρτογραφηθεί περίπου 10 χλμ.

Μια ομάδα σπηλαιολόγων, με επικεφαλής τον Χρήστο Πέννο, γεωλόγο, επισκέπτη καθηγητή στο πανεπιστήμιο Μπέργκεν της Νορβηγίας, τον επίσης γεωλόγο Γιώργο Σωτηριάδη και τον αρχαιολόγο Σταύρο Ζαχαριάδη, βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο σπήλαιο του Μααρά για να μελετήσουν πώς λειτουργεί υδρολογικά το σύστημα του νερού, αφού από εκεί ξεκινά ο ποταμός Αγγίτης, από τον οποίο αρδεύεται όλος ο κάμπος της Δράμας.

«Κατανοώντας τους μηχανισμούς που διέπουν τη λειτουργία του συγκεκριμένου σπηλαίου, θα μπορέσουμε να εξάγουμε συμπεράσματα και για άλλες πηγές του γλυκού νερού, καθώς στη χώρα μας το 90% κατατάσσονται στις καρστικές πηγές, που σημαίνει ότι εντοπίζεται διάβρωση του ασβεστόλιθου, όπως συμβαίνει και στο σπήλαιο Μααρά. Τα συστήματα αυτά και ειδικότερα όσα βρίσκονται στην περιοχή της Μεσογείου είναι πολύ ευαίσθητα στις κλιματικές μεταβολές και η μελέτη τους θα μας δώσει πολύτιμα στοιχεία για το πώς αντιδρούν στην κλιματική αλλαγή που βιώνουμε», δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Ζαχαριάδης.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ερευνούν την ποιότητα του νερού, που αρδεύει την πεδιάδα της Δράμας, πώς εμπλουτίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα οι βροχοπτώσεις, πώς επιδρά στο σπήλαιο ο τεράστιος όγκος νερού, ποιο είναι το ποσοστό νιτρικών στο νερό. Ήδη μάλιστα υπάρχουν κάποια πρώτα αποτελέσματα από παλαιότερες μετρήσεις που δείχνουν την ύπαρξη νιτρικών στο νερό, το οποίο διαρρέει το σπήλαιο και φτάνει ως τις καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Ειδικά η κάμερα που έχει τοποθετηθεί σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από την είσοδο θα δίνει ανά 6 ώρες και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού εικόνα, μέσω της οποίας οι επιστήμονες θα αντιλαμβάνονται πώς αλλάζουν οι συνθήκες στο εσωτερικό του σπηλαίου, το οποίο είναι γεμάτο νερό και πώς επηρεάζονται οι όχθες του ποταμού.

Για το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα έχει συμπράξει μια μεγάλη ερευνητική ομάδα, επιστημόνων, φορέων και σπηλαιολόγων, όπως το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας που κατασκεύασε και παραχώρησε την κάμερα, το πανεπιστήμιο του Μπέργκεν Νορβηγίας, μέσω της επίκουρης καθηγήτριας Rannveig Øvrevik Skoglund, ο Dr Aurel Persoiu από το Ινστιτούτο Σπηλαιολογίας της Ρουμανίας, ο Σπηλαιολογικός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης «Πρωτέας», αλλά και η Δημοτική Επιχείρηση του δήμου Προσοτσάνης Δράμας.

«Στην επίσκεψή μας αυτή συναντήσαμε πολλές δυσκολίες, σημαντικότερη από τις οποίες ήταν το γεγονός πως η πορεία μας εντός του σπηλαίου γινόταν μέσα από το ποτάμι και σε αρκετές περιπτώσεις απαιτούσε να κολυμπήσουμε κόντρα στο ρεύμα, έχοντας όλα τα υλικά στην πλάτη μας, μέσα σε ειδικά στεγανά δοχεία. Η ροή του ποταμού ήταν αυξημένη κι αυτό μας ζόρισε πολύ, αλλά οι εικόνες που αποτυπώθηκαν στη μνήμη μας είναι ανεπανάληπτες», ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

Το σπήλαιο Μααρά βρίσκεται σε απόσταση περίπου 25 χλμ βορειοδυτικά της Δράμας, στον δήμο Προσοτσάνης, δίπλα στο χωριό Πηγές και η μοναδικότητά του οφείλεται στο ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης.

Είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα σε όλο τον κόσμο, μήκους πάνω από 15 χιλιόμετρα, από τα οποία έχουν χαρτογραφηθεί περίπου 10 χιλιόμετρα, ενώ επισκέψιμα είναι τα πρώτα 500 μέτρα με τεχνητούς πεζόδρομους και γέφυρες πάνω από το νερό. Οι επιστήμονες μπορούν να περπατήσουν σε μήκος 7 χιλιομέτρων και από κει και πέρα οι όποιες έρευνες γίνονται με σπηλαιοκατάδυση.

Η φυσική είσοδος του σπηλαίου αποτελεί το σημείο εξόδου του υπόγειου ποταμού Αγγίτη και στο εσωτερικό του υπάρχουν εντυπωσιακοί λευκοί και ερυθρόμορφοι σταλακτίτες, ενώ η θερμοκρασία είναι σταθερή σε όλη τη διάρκεια του χρόνου στους 17° C.

Οι ανασκαφικές έρευνες που έγιναν από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας έδειξαν πως υπήρχαν ίχνη κατοίκησης από την παλαιολιθική και τη νεολιθική εποχή και η απόλυτη χρονολόγηση, που έγινε μετά από αναλύσεις στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», έδωσε ηλικία 34.000 – 27.900 έτη πριν από σήμερα.

Στο εσωτερικό του βρέθηκαν οστά από μαμούθ, δασύμαλλο ρινόκερο και μεγάκερο, καθώς και λίθινα εργαλεία της παλαιολιθικής από πυρίτιο και χαλαζία, ενώ στη νεολιθική εποχή παραπέμπουν τρεις λίθινες εστίες και η κεραμική, κυρίως όστρακα αγγείων καθημερινής χρήσης.

Στον επισκέψιμο χώρο του το σπήλαιο Μααρά χωρίζεται σε δύο αίθουσες: η«Ακρόπολη», μήκους 120 μέτρων έχει από τις μεγαλύτερες διαστάσεις για σπήλαιο στον ελλαδικό χώρο -πλάτος 65 μ. και ύψος 45 μ.-, και η «Αίθουσα Τροχού», η οποία πήρε το όνομά της από την παρουσία ενός μεγάλου τροχού, διαμέτρου 8 μέτρων, που χρησιμοποιούνταν κατά την οθωμανική εποχή για την ύδρευση των κατοίκων της περιοχής.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 στις 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Επιτροπή Αγώνα για την προάσπιση του Νοσοκομείου Δράμας

Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, τα μέλη τοπικών συλλόγων, σωματείων και φορέων, ενώνουμε τις φωνές μας για την προάσπιση της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου της Δράμας.

Δίνουμε τα χέρια και σχηματίζουμε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο. Στέλνουμε δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι απαιτούμε ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην περίθαλψη και ότι δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στο νομό.

Καλούμε σε Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 και ώρα 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου Δράμας.

Απαιτούμε ενίσχυση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας παντού. Νοσοκομεία πλήρως στελεχωμένα, ικανά να καλύπτουν τις ανάγκες των πληθυσμών που εξυπηρετούν, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργαζόμενους σε αυτά.

Σωματεία – Σύλλογοι – Φορείς :

 1.     Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Δράμας
 2.     Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας
 3.      Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
 4.     Ιατρικός Σύλλογος Δράμας
 5.     Εμπορικός Σύλλογος Δράμας
 6.     ΝΤ ΑΔΕΔΥ Δράμας
 7.     Επιμελητήριο Δράμας
 8.     Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας
 9.     Ο.Ε.Β.Ε Δράμας
 10.   Συνταξιούχοι ΙΚΑ Δράμας
 11.   Συνταξιούχοι Δημόσιου Δράμας
 12.   Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Δράμας
 13.   Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας
 14.   Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων
 15.   Σύλλογος Δικαστικών Υπάλληλων Δράμας
 16.   Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας
 17.   Ε.Λ.Μ.Ε Δράμας
 18.   Σ.Ε. ΕΦΚΑ ΑΝ. ΜΑΚ. ΘΡΑΚΗΣ “ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ”
 19.   Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Δράμας
 20.   Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 21.    Σύλλογο Γυναικών Δράμας (ΟΓΕ)
 22.   Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας
 23.   Σωματείο Ταξί Δράμας  «Ο Άγιος Χριστόφορος»
 24.  Πολιτιστικός Σύλλογος Καλής Βρύσης
 25.   Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου
 26.   Πολιτιστικός Σύλλογος  Ξηροποτάμου
 27.   Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου
 28.   Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούσας
 29.   Πολιτιστικός Σύλλογος “Μέγας Αλέξανδρος” Προσοτσάνης
 30.   Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργων
 31.   Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδερού και Δενδρακίων Δράμας

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Καραγιαννίδης και 22 στελέχη από τη Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν 22 στελέχη του κόμματος στη Δράμα.

Μεταξύ τους και ο πρώην βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης και τα μέλη της Ν.Ε. Μάρθα Μαλέζογλου και  Απόστολος Πανίδης.

Το κείμενο αποχώρησης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές διαδρομές έφτασε στο τέλος  της. Όχι με δική μας ευθύνη, ούτε ως δική μας επιλογή.

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυφασμένη στενά με τις ζωές μας και τις πολιτικές μας επιλογές κι αυτό κάνει πολύ δύσκολη την απόφαση αποχώρησης. Τα τελευταία είκοσι χρόνια μέσα από νίκες και ήττες δώσαμε έναν αγώνα πολλές φορές άνισο μα και τόσο συναρπαστικό.

Η συμβολή της ριζοσπαστικής αριστεράς στη σωτηρία του λαού από την κρίση και η έξοδος από τα μνημόνια είναι από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες μας. Η υπεράσπιση κοινωνικών κατακτήσεων, ο διαρκής αγώνας για ένα καλύτερο αύριο είναι αυτά για τα οποία μπήκαμε σε αυτή την όμορφη προσπάθεια και αυτά που μας ωθούν να συνεχίσουμε από διαφορετική πλέον θέση.

 

Δυστυχώς η λανθασμένη πολιτική στρατηγική που χαράχτηκε από την ηγεσία το 2019 και επικυρώθηκε στο τελευταίο συνέδριο του 2022 οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε οδυνηρές ήττες. Κυρίως όμως αυτή η στρατηγική μετέτρεψε μια συλλογική προσπάθεια σε ένα αρχηγικό κόμμα που σάρωσε οργανώσεις μελών και δημοκρατικές λειτουργίες.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε από τα κινήματα, έχασε την επαφή του με τον κόσμο του μόχθου, απεκδύθηκε τον κοινωνικό του ρόλο για την υπεράσπιση των από κάτω.

Όλα αυτά στο όνομα μια θολής ιδέας περί κυβερνησιμότητας και μιας διεύρυνσης από τα πάνω με ότι πιο πολιτικά φθαρμένο υπήρχε στην χώρα. Η ισχυρότερη απόδειξη για τη λαθεμένη στρατηγική είναι τα αποτελέσματα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του περασμένου Μαΐου και του Ιουνίου.

Σ’ αυτό το κλίμα ιδεολογικής και πολιτικής ρευστοποίησης ήρθε και η εξαρχής λάθος συνεδριακή απόφαση για εκλογή προέδρου από τον «λαό» για να δώσει τη χαριστική βολή και να ολοκληρώσει την πλήρη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την εκλογή του Στ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και την επικράτηση μιας λαϊκίστικης ηγετικής ομάδας δεν έχουμε ούτε ριζοσπαστική αλλά ούτε και αριστερά. Έχουμε πλέον το κόμμα Κασελάκη που οδηγείται από μια ομάδα σκληρών λαϊκιστών στο όνομα μιας «πατριωτικής αριστεράς».

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά επεισόδια που συνέβησαν σε αυτό το δίμηνο και μας πλήγωσαν αρκεί μόνο η αναφορά στην διχαστική και βαθιά προσβλητική ομιλία του Στ. Κασσελάκη στην τελευταία ΚΕ που έδειξε την πλήρη απουσία πολιτικής και κομματικής ενσυναίσθησης από μέρους του αλλά και από την ομάδα που τον καθοδηγεί. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον υιοθετήσει την αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα κι επιτίθεται ακόμα και στο κυβερνητικό έργο της τετραετίας 2015-19 απαξιώνοντας με τις δηλώσεις τους  τον Α. Τσίπρα τον οποίο υποτίθεται πως σέβονται και τιμούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον το κόμμα μας γιατί μετακινείται με γοργούς ρυθμούς προς τα δεξιά όπως εξάλλου είχε δηλώσει και ο πρόεδρός του πως θέλει να τον οδηγήσει μερικούς μήνες πριν σε συνέντευξή του. Το όνειρό του είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ. Ένα κεντροδεξιό κόμμα χωρίς όργανα  και χωρίς συλλογικές αποφάσεις που θα υπάρχει ελέω ενός αρχηγού-θεού.

Όχι στο όνομά μας!

Υπό αυτές τις συνθήκες είμαστε αναγκασμένοι/ες να συνεχίσουμε τον αγώνα για τις ιδέες της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής και οικολογικής αριστεράς από άλλα πολιτικά μετερίζια. Αφήνουμε με λύπη ένα κόμμα που μας τίμησε αλλά και το τιμήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με όλες μας τις δυνάμεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

 • Αγαθαγγέλλου Αναστασία
 • Αντώνογλου Πασχάλης
 • Αραμπίδης Διομήδης
 • Βάλλας Θάνος
 • Δεληγιαννίδου Νόπη
 • Ηλιάδης Ηλίας
 • Θεοχάρης Τάσος
 • Καραγιαννίδου Αθηνά
 • Καραγιαννίδης Χρήστος
 • Καρατζόγλου Κωνσταντινιά
 • Λιλίτσης Δημήτρης
 • Μαλέζογλου Μάρθα
 • Μωυσίδου Στέλλα
 • Πανίδης Απόστολος
 • Παπακωνσταντίνου Βάσω
 • Παπακωνσταντίνου Άννα
 • Ποτούρης Φώτης
 • Σταματιάδου Αικατερίνη
 • Σταματιάδου Μαρία
 • Σταματιάδου Ελένη
 • Σταματιάδης Δημήτρης
 • Τικοπούλου Κατερίνα

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δράμα: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, σε οικισμό της Δράμας.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί – μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και περί όπλων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ανωτέρω ημεδαπή σε οικισμό της Δράμας και με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει  να παραδώσει στους αλλοδαπούς συνεργούς του το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι δράστες να μεταβαίνουν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της παθούσας και να αποβιβάζεται ο ένας δράστης  παραλαμβάνοντας τα συμφωνηθέντα χρήματα τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην δικαιούχο τους, ενώ σημειώνεται ότι κατά σύλληψη του αντιστάθηκε σθεναρά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του ανωτέρου οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ρόπαλο, δύο πτυσσόμενοι σουγιάδες και μία μεταλλική σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Τραγωδία στη Δράμα: Πετάχτηκε στο δρόμο για να σώσει σκυλί και σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από λεωφορείο ΚΤΕΛ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Επίσημη έναρξη της 20ης επετειακής χρονιάς της Ονειρούπολης Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Νέο Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Δράμα. Νεκροί και οι δύο οδηγοί

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Εντυπωσιακό το μουσείο φωτογραφίας στο «Μαρμάρινο Σπίτι» στη Δράμα

Εκλογές 20193 εβδομάδες πριν

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Λύση στο ΕΣΥ μόνο με προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων και μισθοί του 2012

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Η βιωσιμότητα του νοσοκομείου μας αφορά όλους

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Τέλος ο προπονητής της Δόξας με γνώμονα το καλό της ομάδας

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

1ο ΕΠΑΛ Δράμας: Το μαθητικό πτυχίο επιχειρηματικότητας στην ΕΡΤ3

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Βράβευση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας με ΕΤΙΚΕΤΑ Σχολείου eTwinning 2023-2024

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Διακοπή νερού στη Δράμα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου από τις 15:30 έως 20:30

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Η νέα συντονιστική επιτροπή του Project για τη Δράμα!

Εκπαιδευτικά4 εβδομάδες πριν

Απορρόφηση από το ΔΠΘ των τμημάτων της Δράμας που φεύγουν από το ΔΙΠΑΕ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο “θάνατος του εμποράκου”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Αιμοδοσίας την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 8.30π.μ – 13μ.μ

Εκπαιδευτικά56 λεπτά πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Υποστελέχωση και υπολειτουργία του Τμήματος Οινολογίας στη Δράμα

Πολιτιστικά2 ώρες πριν

Αφιέρωμα στο Πολυφωνικό Τραγούδι τής Ηπείρου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ώρες πριν

Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 στις 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Καραγιαννίδης και 22 στελέχη από τη Δράμα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

ΜΕΡΑ25: Επιτρέπουν το κυνήγι όλων των ζώων που απέμειναν στον καμένο Έβρο

Εκπαιδευτικά3 ημέρες πριν

Αν οι υποψήφιοι επιλέγουν το τμήμα Δασολογίας και από το 4ο πεδίο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Δράμα: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Μεταφέρονται οι αγώνες κυπέλλου από 29 Νοεμβρίου στις 6 Δεκεμβρίου

Πολιτιστικά4 ημέρες πριν

Η Δράμα συμμετέχει στην 1η Συνάντηση του Δικτύου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Οι αποχωρήσεις δεν λύνουν κάποιο πρόβλημα – Δεν ήταν αγεφύρωτο το χάσμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Τα Βαλδίρκεια 2023 την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Ανοιχτή η αγορά από τις 11 έως τις 3 την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: ΟΧΙ στα οριζόντια μέτρα, ΟΧΙ στον αφανισμό μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Το κλείσιμο των καταστημάτων είναι προαιρετικό

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Η Μαρία Μάλλη για την πρόταση “Ειδικού οικονομικού – φορολογικού καθεστώς στο νομό μας”

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών