Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων Νομού Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α

Στη Δράμα σήμερα, 1η Μάη 2019, συγκεντρωθήκαμε όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι του Νομού Δράμας για να τιμήσουμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος που θυσιάστηκαν για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της Εργατικής Τάξης, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ισότητα, την Ελευθερία, την Ειρήνη και τα Εργασιακά Δικαιώματα.

Για μας, η ημέρα αυτή, είναι ορόσημο αγώνων, θυσιών και διεκδικήσεων, είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας. Η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων.

Το 8ωρο, η μόνιμη και πλήρης εργασία, δικαιώματα για τα οποία η εργατική τάξη πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος έχουν στην πράξη καταργηθεί.

Οι δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει κάθε ελληνική οικογένεια, με την ανεργία, τον αποκλεισμό, τις άσχημες οικονομικές συνθήκες, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, έχουν οδηγήσει ολόκληρη την κοινωνία σε εξάντληση των αντοχών και των ανοχών της.

Η δραματική εικόνα της αγοράς εργασίας, παρά την «Κυβερνητική προσπάθεια» να παρουσιαστεί βελτι­ωμένη έως και ικανοποιητική, έχει εντείνει το άγχος και την αγωνία των εργαζομένων, συντηρώντας ένα ζοφερό περιβάλλον.

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

Την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, τις αδικίες, τις διακρίσεις, την κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Απεργούμε, Διαδηλώνουμε και Απαιτούμε:                                   

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μι­σθωτούς και τους συνταξιούχους.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέρ­γων. Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.
  • Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφά­λισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη συνέχιση της φορο­λογικής επιδρομής.
  • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μι­σθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότη­τας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
  • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιω­μάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
  • Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.
  • Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

ME ΕΝΟΤΗΤΑ συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ μας

για να διασφαλίσουμε τα δίκαια αιτήματά μας,

για να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά μας!

Ενώνουμε τη φωνή μας με το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο τη ΓΣΕΕ που κάποια κόμματα επιχειρούν να την καπελώσουν και εν τέλει να μας φιμώσουν προκειμένου να καρπωθούν τους αγώνες μας και βροντοφωνάζουμε:

ΕΞΩ Η ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙ­ΝΗΜΑ!!!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Ε  ξ  ο  υ  σ  ι  ο  δ  ο  τ  ο  ύ  μ  ε :

Τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας να επιδώσει το παρόν ψήφισμα στην Κυβέρνηση και στους αρμόδιους φορείς.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Κώστας Δουβαλίδης για τον Μπάμπη Σδρόλα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Κύριε…Προπονητή μου , Δάσκαλε μου , Άνθρωπε μου….μα πάνω από όλα…Πατέρα μου…
Η λύπη μεγάλη.
Έφυγες για ένα ταξίδι μόνος σου.
Συνήθως τα κάναμε πλάι πλάι όλα αυτά τα χρόνια που ήσουν δίπλα μου και στήριζες το κάθε μου βήμα , την κάθε μου απόφαση.
Πάντα ήσουν εκεί για να μου δείχνεις τι πρέπει να κάνω!
Δυστυχώς ήρθε η ώρα να κανείς το πιο μακρινό ταξίδι από όλα μόνος σου.
Κάποια στιγμή θα συναντηθούμε ξανά.
Καλό παράδεισο να έχεις!
Θα σε αγαπάμε εμείς τα παιδιά σου και η οικογένεια σου!
Θα είσαι πάντα χαραγμένος στην καρδιά μας!

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περιοδεία Γραμματέα Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλου, σε Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Περιοδεία Γραμματέα Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Σπυρόπουλου, σε Δράμα και Ξάνθη

Επίσκεψη σε Δράμα και Ξάνθη θα πραγματοποιήσει το επόμενο διήμερο, 3 και 4 Οκτωβρίου 2023, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος. 

Αύριο, Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στις 19.00, θα παραβρεθεί στα εγκαίνια των Γραφείων της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Δράμας.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου ο κ. Σπυρόπουλος θα περιοδεύσει στην Ξάνθη. Ειδικότερα, στις 9.30 θα έχει συνάντηση με τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Βιστωνίδας και στις 10.15 με τους Λιμενεργάτες του Πόρτο Λάγος. Θα ακολουθήσουν στις 11.00 σύντομη περιοδεία στη Γενισέα και στις 11.45 κατάθεση στεφάνου στην Πλατεία Ελευθερίας της Ξάνθης. Στις 12.15, ο κ. Σπυρόπουλος θα παρακολουθήσει τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τα Ελευθέρια Ξάνθης και στις 13.30 θα έχει συνάντηση με στελέχη σε καφετέρια της Ξάνθης στο Κυβερνείο.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θυρανοίξια στο εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Κουδούνια

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 17:30μ.μ. Θα πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια στο εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Κουδούνια.

Θα ακολουθήσει δεξίωση με ζωντανή μουσική και εδέσματα!
Το εξωκλήσι βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο!
Σας περιμένουμε…!!!
Κοινότητα Κουδουνίων

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Δημοσκόπηση στο Δήμο Δράμας – Εκλογές 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Περιφερειακές 20234 εβδομάδες πριν

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι ΠΕ Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Η Υφυπουργός τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη στο 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας Δράμας

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Project για τη Δράμα: Πολιτισμός και Άνθρωπος

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι.

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Project για τη Δράμα: Λήξις συναγερμού!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ17 ώρες πριν

Ο Κώστας Δουβαλίδης για τον Μπάμπη Σδρόλα

Δημοτικές 202318 ώρες πριν

Πόλη + Ζωή: Αποτελέσματα Δημοσκόπησης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ20 ώρες πριν

Περιοδεία Γραμματέα Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλου, σε Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Θυρανοίξια στο εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Κουδούνια

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Δημοσκόπηση στο Δήμο Δράμας – Εκλογές 2023

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

H ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Τροποποίηση της Δράση 3δ.5-6.1 ΠΕΠ υφισταμένων επιχειρήσεων

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Πρόγραμμα Project για τη Δράμα (μέρος 5ο )

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Πλούσιος ο απολογισμός έργων του Δήμου Δοξάτου την περίοδο 2019-2023

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Επίσκεψη στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας και στα Δικαστήρια Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Να λειτουργήσουν άμεσα οι φυλακές Νικηφόρου Δράμας

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Κυριακή Παπαζώτου: «Στον Δήμο μας υλοποιούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 40.000.000 €»

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Ομιλία του υπ. Δημάρχου Δράμας Γ. Παπαδόπουλου και παρουσίαση υποψηφίων

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Project για τη Δράμα: Λήξις συναγερμού!

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Project για τη Δράμα: Επίσκεψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών