Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν πέρασε στο Δ.Σ. η χρηματοδότηση του νοσοκομείου από ποσά της Ονειρούπολη

Published

on

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας που έγινε σήμερα, 09/12/2020 με Τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκε και τέθηκε σε ψηφοφορία, να δοθεί ένα ποσό της Ονειρούπολης για τις ανάγκες του νοσοκομείου. Η πρόταση αυτή διαμορφώθηκε από τον κ. Τσιαμπούση, τον κ. Ηλιόπουλο και τον κ. Μήτρου και ψηφίστηκε από τις παρατάξεις τους, Project Δράμα 2020, Αυτοδιοίκηση πολιτών και Λαϊκή Συσπείρωση. Οι άλλες Δημοτικές παρατάξεις Ενώνουμε τη Δράμα, Πόλη & Ζωή καθώς και ο κ. Καλαϊδόπουλος καταψήφισαν την πρόταση.

Ο Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος στη δευτερολογία είπε: “Το νοσοκομείο ότι και αν χρειαστεί, υπάρχουν τα χρήματα, με τα οποία μπορούμε να το χρηματοδοτήσουμε, μέσα από τις χρηματοδοτήσεις που έχουμε λάβει για τον covid.”

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος αναφέρεται στην ενίσχυση της ρευστότητάς του δήμου, από το Υπουργείο Εσωτερικών, λόγω της μείωσης των εσόδων του, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την εμφάνιση του κορονοϊού και για τον περιορισμό της διασποράς του, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές τους ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 καθώς και λοιπές δαπάνες του και χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 286.912,21 € 

Δείτε την απόφαση χρηματοδότησης στις 20 Νοεμβρίου 2020 

Δείτε τη δευτερολογία του Δημάρχου και την ονομαστική ψηφοφορία στη συνέχεια.

Δελτίο τύπου του Project Δράμα 2020

Μαμσάκος και Χαρακίδης καταψήφισαν τη μεταφορά χρημάτων από κωδικούς της Ονειρούπολης στο Νοσοκομείο Δράμας

Η παράταξή μας κατέθεσε μαζί με τις παρατάξεις Αυτοδιοίκηση Πολιτών και Λαϊκή Συσπείρωση την πρόταση για ακύρωση της Ονειρούπολης 2020-2021 και την ακύρωση όσων συμβάσεων δεν έχουν προχωρήσει από το Δήμο Δράμας και μεταφορά των χρημάτων σε νέο κωδικό για ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

Υπολογίζεται ότι 82.000€ δεν έχουν συμβασιοποιηθεί, αλλά και όσες αναθέσεις προχώρησαν θα μπορούσαν να επαναδιαπραγματευθούν με τους αναδόχους αφού η υγειονομική κατάσταση δεν επιτρέπει εκδηλώσεις που μπορεί να λειτουργήσουν υπέρ της συνάθροισης πολιτών.

Οι παρατάξεις του κυρίου Μαμσάκου και Χαρακίδη καταψήφισαν την πρότασή μας με την αιτιολογία ότι ούτως ή άλλως έχουν την πρόθεση να ενισχύσουν το ΓΝΔ με άλλα χρήματα.

Το ανεξήγητο είναι ότι στην επιχειρηματολογία τους αναφέρθηκε ότι χρησιμοποίησαν “μόνο” 92.000€ περίπου από τα 173.000€ και δεν έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν τα υπόλοιπα. Δεν γίνεται λοιπόν κατανοητό γιατί καταψήφισαν την πρότασή μας, που θα έδινε και ένα μήνυμα στην κοινωνία της Δράμας ότι το δημοτικό συμβούλιο αντιλαμβάνεται ότι αυτή τη στιγμή προέχει η στήριξη του ΓΝΔ.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το Global Stone Congress 2025 στη Δράμα από 16 έως 20 Ιουνίου

Published

on

By

Το όγδοο Παγκόσμιο Συνέδριο Πέτρας , της κύριας τεχνικοεπιστημονικής εκδήλωσης αφιερωμένης στον τομέα των Διακοσμητικών Λίθων, θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα μεταξύ 16 και 20 Ιουνίου 2025.

Το GSC2025 θα περιλαμβάνει μια σειρά από διαλέξεις, παρουσιάσεις πόστερ, στρογγυλές τράπεζες και εργαστήρια στους τομείς της Αρχιτεκτονικής, της Καινοτομίας και της Βιωσιμότητας. Εκτός από αυτές τις πρωτοβουλίες, προετοιμάζονται τεχνικές επισκέψεις και στιγμές δικτύωσης για να διασφαλιστεί η αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.

Τα θέματα του συνεδρίου θα επικεντρώνονται στα ακόλουθα θέματα:

Εξερεύνηση και χαρακτηρισμός φυσικών πετρωμάτων
Επιφανειακή και υπόγεια λατομεία
Μετασχηματισμός επεξεργασίας και νέα προϊόντα
Περιβαλλοντική και Κοινωνική Διακυβέρνηση (ESG)
Εξοπλισμός, εργαλεία και αναλώσιμα λατομείων και επεξεργασίας
Αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση στη βιομηχανία πέτρας
Υγεία και ασφάλεια
Κυκλική οικονομία και βιωσιμότητα
Πρότυπα, αδειοδότηση και επιθεώρηση
Φυσικές πέτρες στην αρχιτεκτονική και τις τέχνες
Γεωκληρονομιά και γεωδιατήρηση
Οικονομία και Αγορά

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Πέτρας 2025 διοργανώνεται από την Ελληνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλευτικών Ερευνών – ΕΕΓΜΕ και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μαρμάρων Μακεδονίας-Θράκης – ΣΕΜΜΘ.

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στήριξη για άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους

Published

on

By

Νέο Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας στη Δράμα

Σε μια εποχή που οι ανάγκες για ποιοτική και εξειδικευμένη φροντίδα ψυχικής υγείας γίνονται όλο και πιο επιτακτικές, η Δράμα κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Η δημιουργία Κέντρου Ημέρας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας, με ειδίκευση στην υποστήριξη ατόμων που πάσχουν από άνοια, έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στο πεδίο των κοινωνικών και υγειονομικών υπηρεσιών της περιοχής.

Το νέο κέντρο θα λειτουργεί με στόχο την ημερήσια υποστήριξη και φροντίδα ατόμων με άνοια, παρέχοντας παράλληλα καθοδήγηση και ανακούφιση στους φροντιστές και τις οικογένειές τους. Με σύγχρονες υποδομές και εξειδικευμένο προσωπικό, θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες, δίνοντας μια νέα διάσταση στην τοπική πολιτική πρόνοιας.

Ανθρώπινη προσέγγιση – Ολιστική υποστήριξη

Το Κέντρο Ημέρας δεν θα είναι απλώς μια μονάδα παροχής υπηρεσιών, αλλά ένας χώρος φροντίδας, αξιοπρέπειας και καθημερινής ενδυνάμωσης. Η προσέγγιση του θα είναι ολιστική: ιατρική παρακολούθηση, συμβουλευτική υποστήριξη, εργοθεραπεία, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, ακόμη και ενδυνάμωση κοινωνικών δεξιοτήτων για την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής των ωφελούμενων.

Ένα έργο με προοπτική

Η υλοποίηση του Κέντρου Ημέρας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα πολιτικών για την ψυχική υγεία και αναμένεται να συμβάλει ενεργά στην πρόληψη της κοινωνικής απομόνωσης και στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνικής συνοχής. Παράλληλα, προσφέρει ανακούφιση στους ανθρώπους που επιτελούν το δύσκολο έργο της καθημερινής φροντίδας στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της στελέχωσης και του εξοπλισμού του χώρου, ενώ ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών οικογενειών της περιοχής.

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βαρτζόπουλος δήλωσε: «Με σκοπό την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και της συμπλήρωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην χώρα, ιδίως για άτομα με Άνοια, όπου οι ανάγκες είναι πάρα πολλές και συνεχώς διογκούμενες, προχωράμε σε μία ακόμα προκήρυξη για την ανάπτυξη και λειτουργία Μονάδων Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας με εξασφαλισμένους πόρους από το Υπουργείο Υγείας, οι οποίες παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους πολίτες.

Σε αυτήν την προσπάθεια ουσιαστικός αρωγός θα είναι η Εκκλησία της Ελλάδος. Είναι μια καινούρια αρχή και η πρώτη κοινή δράση στον χώρο της μακροχρόνιας φροντίδας υγείας. Οι παρεμβάσεις μας σκοπό έχουν να καλύψουν ολιστικά τις ανάγκες των ωφελουμένων, να συνδράμουν τις οικογένειες στη μείωση του φορτίου φροντίδας και στην μείωση των δαπανών των νοικοκυριών που προκαλούν οι χρόνιες παθήσεις. Συνεχίζουμε σταθερά την ανασυγκρότηση της ψυχικής υγείας στη χώρα».

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δωρεά της Raycap: Κέντρο Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας το στρατόπεδο Ανδρικάκη

Published

on

By

Η Δράμα αποκτά Κέντρο Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας στο στρατόπεδο Ανδρικάκη – Ένα νέο κεφάλαιο πολιτιστικής και δημιουργικής ανάπτυξης

Μια νέα εποχή για την πολιτιστική ταυτότητα και την αναπτυξιακή δυναμική της Δράμας ξεκινά με την επίσημη υπογραφή της σύμβασης δωρεάς ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και την εταιρεία ΡΕΗΚΑΠ ΑΕ, που αφορά τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας στον χώρο του στρατοπέδου Ανδρικάκη. Ένα έργο που ενισχύει θεαματικά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και αναβαθμίζει τη Δράμα σε έναν κόμβο τεχνών, καινοτομίας και δημιουργικότητας για όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Περισσότερα για τη συμφωνία, τις μελέτες που θα εκπονηθούν και τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού, στη συνέχεια του άρθρου…

Το στρατόπεδο Ανδρικάκη γίνεται κέντρο Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας -Σύμβαση δωρεάς μεταξύ Raycap-ΥΠΠΟ

Ολοκληρώθηκε σύμβαση δωρεάς με αντικείμενο την εκπόνηση του συνόλου των αναγκαίων μελετών για τη δημιουργία Κέντρου Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας στη Δράμα.

Το κέντρο Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας θα δημιουργηθεί στο στρατόπεδο Ανδρικάκη, και τη σύμβαση υπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η εκπρόσωπος της εταιρείας ΡΕΗΚΑΠ ΑΕ, Καλλίσσα Αποστολίδου.

Ο πολιτιστικός πλούτος της Δράμας
Η δωρεά της εταιρείας αφορά στην εκπόνηση του συνόλου των μελετών αποκατάστασης τεσσάρων κτηρίων, εντός του στρατοπέδου Ανδρικάκη, καθώς και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου τους για τη δημιουργία ενός σύγχρονου οπτικοακουστικού κόμβου, προκειμένου να στεγάζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη: «Η Δράμα, με τη μακρά κινηματογραφική της παράδοση, αποκτά ένα χώρο διεθνών προδιαγραφών, αφιερωμένο στις οπτικοακουστικές τέχνες, ενισχύοντας όχι μόνον την τοπική, αλλά κυρίως την εθνική κινηματογραφική παραγωγή.

Η γενναιόδωρη δωρεά της ΡΕΗΚΑΠ ΑΕ, δια της οποίας εκπονείται το σύνολο των μελετών των τεσσάρων κτηρίων, εντός του Στρατοπέδου Ανδρικάκη, επιταχύνει την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου έργου, καθώς “ξεκλειδώνει” τη χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης- ΕΣΠΑ 2021-2027 και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Πολιτισμού. Με την ολοκλήρωση του έργου, το στρατόπεδο Ανδρικάκη θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία του κινηματογράφου και των νέων τεχνολογιών, στη χώρα μας.

Το Κέντρο Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας δεν είναι μόνο μια πρωτοποριακή επένδυση στον πολιτισμό, αλλά ένας σημαντικός αναπτυξιακός πυλώνας για τη Δράμα, και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Με την ολοκλήρωσή του, θα δημιουργήσει μοναδικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας στη χώρα μας. Ευχαριστώ από καρδιάς την οικογένεια του αείμνηστου Κώστα Αποστολίδη και την ομάδα της ΡΕΗΚΑΠ, για μια ακόμη γενναιόδωρη προσφορά τους στην πατρίδα μας».

Aνοιχτός χώρος συνάντησης και δημιουργικότητας στον περιβάλλοντα χώρο του HUB

Στο αντικείμενο της Σύμβασης Δωρεάς περιλαμβάνονται:

  • Αρχιτεκτονική Μελέτη, συμπεριλαμβανομένων των μελετών Παθητικής Πυροπροστασίας, Ακουστικής και Προσβασιμότητας
  • Μελέτη Περιβάλλοντος Χώρου και Φύτευσης
  • Στατική Μελέτη – Ενισχύσεις
  • Τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις
  • Μελέτη Η/Μ των Κτιρίων και του Περιβάλλοντος Χώρου
  • Μελέτη Συγκοινωνιακών Έργων
  • Μελέτη Υδραυλικών Έργων.

Οι μελέτες θα εκπονηθούν με τη συνδρομή και την εποπτεία της Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Στρατόπεδο Ανδρικάκη υφιστάμενη κατάσταση

 

Αυτοψία της Υπουργού Πολιτισμού στο Στρατόπεδο Ανδρικάκη

Πηγή: iefimerida.gr

Continue Reading

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Βουλευτές, Υπουργοί και Δικαστές. Διακριτές και Αδιάκριτες Εξουσίες !

Εκπαιδευτικά2 μήνες ago

3ο Γυμνάσιο Δράμας: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Μαζική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη Δράμα για την Επέτειο της Τραγωδίας στα Τέμπη

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Από τη Δράμα στα ΟΣΚΑΡ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Ο Μητσοτάκης διαγράφει τον Κυριαζίδη για το «κάνε ένα παιδί» στην Κωνσταντοπούλου

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Βράβευση της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Γιώργος Αγγελόπουλος, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων: Όλοι στην απεργία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας σχετικά με το τέλος ανθεκτικότητας

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Cinematherapy με τη συμμετοχή 1900 μαθητών των Σχολείων της Δράμας

Πολιτιστικά3 μήνες ago

“Μικρές Ταινίες, Μεγάλα Όνειρα”

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Florian Zeller, από το Θεατροστάσιο στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

28 Φλεβάρη 2025 – 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Δήλωση Άγγελου Καλλία, Προέδρου Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Ετήσιος Χορός Εμπορικού Συλλόγου Δράμας – FLASHBACK PARTY

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες ago

Το Global Stone Congress 2025 στη Δράμα από 16 έως 20 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες ago

Στήριξη για άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες ago

Δωρεά της Raycap: Κέντρο Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας το στρατόπεδο Ανδρικάκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες ago

Ο Χρ. Μαμσάκος παραιτείται από Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα»

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Florian Zeller, από το Θεατροστάσιο στη Δράμα

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Πρόσκληση εθελοντών για το 48ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Εργασιακές Σχέσεις – Χρόνος Εργασίας- Εργάνη και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Εκπαιδευτικά2 μήνες ago

Το 5ο Δημ. Σχολείο Δράμας στο Εθνικό Εκπαιδευτικό Δίκτυο «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Επιβολή Ειδικού Τέλους των Υδροηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ επί του ποταμού Νέστου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Δήλωση Άγγελου Καλλία, Προέδρου Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας σχετικά με το τέλος ανθεκτικότητας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Βουλευτές, Υπουργοί και Δικαστές. Διακριτές και Αδιάκριτες Εξουσίες !

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Βράβευση της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Ο Μητσοτάκης διαγράφει τον Κυριαζίδη για το «κάνε ένα παιδί» στην Κωνσταντοπούλου

Εκπαιδευτικά2 μήνες ago

3ο Γυμνάσιο Δράμας: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών