Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιβολή διοικητικών προστίμων για παραβάσεις πυροπροστασίας

Published

on

Στα  πλαίσια  της  διαρκούς  ενημέρωσης  των   πολιτών,  η  Διοίκηση  Πυροσβεστικών  Υπηρεσιών   Νομού  (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Δράμας,  έχοντας  ως   στόχο  την εξάλειψη   των κινδύνων  πυρκαγιάς για ξένες  περιουσίες   και  κυρίως   για  την προστασία  της  ανθρώπινης  ζωής ,  τη  μείωση  του αριθμού εκδήλωσης  πυρκαγιών   υπαίθρου και τον περιορισμό των   καμένων   εκτάσεων,  ανακοινώνει   ότι :

  • Από 11 Ιουνίου 2020 δημοσιεύτηκε και ισχύει η  υπ’ αρ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη  με θέμα «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας».
  • Οι διατάξεις της παρούσας εφαρμόζονται ανεξάρτητα από την τυχόν προβλεπόμενη επιβολή, από άλλο κανονιστικό πλαίσιο, διοικητικών μέτρων ή κυρώσεων ή/και την άσκηση ποινικής δίωξης.

1.3 Με την παρούσα ταξινομούνται τα διοικητικά πρόστιμα, καθορίζεται το ύψος και προβλέπεται η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης αυτών, ανά κατηγορία και είδος παράβασης, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) στο πλαίσιο άσκησης της εποπτείας των οικονομικών δραστηριοτήτων, επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων, κατόπιν διαπίστωσης μη τήρησης των απαιτούμενων από τις κείμενες διατάξεις πυροπροστασίας:

α) προληπτικών και κατασταλτικών μέσων, μέτρων και συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας,

β) στοιχείων δομικής (παθητικής) πυροπροστασίας,

γ) τυπικών προϋποθέσεων ως μέρος διοικητικών διαδικασιών,

δ) μέριμνας για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε οικοπεδικούς και ακάλυπτους χώρους, αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Ειδικότερα για την (δ) κατηγορία προβλέπονται τα εξής:

  • Για άναμμα φωτιάς, απόρριψη αναμμένου τσιγάρου – σπίρτων και άλλων υλών σε ξηρά χόρτα ή/και άλλα καυστά ή εκρήξιμα υλικά ή αντικείμενα κατά παράβαση της υπ’ αρ. 4/2012 Πυροσβεστικής Διάταξης προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.
  • Για εκτέλεση «θερμών εργασιών» σε υπαίθριους ή ημιυπαίθριους χώρους, όπως η ηλεκτροσυγκόλληση, η κοπή, η χρήση φλόγας ή ηλεκτρικού τόξου ή οποιουδήποτε εξοπλισμού που μπορεί να προκαλέσει θερμότητα, φλόγα ή σπινθήρα, καθώς και το καλαφάτισμα, η στεγανοποίηση, το πελέκημα, το τρύπημα, το κάρφωμα (καθήλωση) και οποιαδήποτε άλλη εργασία παραγωγής θερμότητας, εκτός εάν εκτελείται με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία των εργαλείων και της εργασίας κάτω των 100οC, με μέσα όπως συσκευές κοπής και συγκόλλησης μετάλλων, συσκευές χαλκοκόλλησης και κασσιτεροκόλλησης, λυχνίες συγκόλλησης (καμινέτο) κ.α., εφόσον δεν έχει εκδοθεί άδεια εργασίας του άρθρου 2 και δεν τηρούνται τα προληπτικά μέτρα του άρθρου 3 της υπ’ αρ. 7/1996 Πυροσβεστικής Διάταξης προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.
  • Για άναμμα φωτιάς για λόγους εστίασης εντός οργανωμένων χώρων, όπως κάμπινγκ χωρίς τη λήψη των μέτρων της παρ. 2 του άρθρου 4 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει. προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ.
  • Για άναμμα και διατήρηση φωτιάς εντός κατοικιών, ξενοδοχείων, εργαστηρίων, καλυβιών, ποιμνιοστασίων, σκηνών, αυλών ή περιφραγμένων ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός δασών και δασικών εκτάσεων και μέχρι την απόσταση 300 μέτρων, χωρίς την τήρηση των μέτρων της παρ. 4 του άρθρου 4 της υπ ́ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ.
  • Για καύση σιτοκαλαμιάς και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων σε ημέρες με δείκτη επικινδυνότητας 3, 4, 5 ή χωρίς την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων πυροπροστασίας της παρ. 1 του άρθρου 5 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει, στις ημέρες με δείκτη επικινδυνότητας 1 και 2 προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ.
  • Για καύση αγροτικών εκτάσεων που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων ή σε απόσταση μικρότερη από 300 μέτρα από αυτές και 50 μέτρα από δενδροστοιχίες, χωρίς άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατά το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου μέχρι και 30 Απριλίου του επόμενου έτους, στις επικίνδυνες περιοχές, όπως αυτές ορίζονται με το π.δ. 575/81, χωρίς να έχουν ληφθεί τα μέτρα της παρ. 1 του άρθρου 5, ενώ για τις λοιπές πριοχές της χώρας, χωρίς να έχουν ληφθεί τα μέτρα της περίπτωσης (δ) της παρ. 1 του άρθρου 5 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ.
  • Για τοποθέτηση, φύλαξη ή εγκατάλειψη εύφλεκτων υλών ή άχρηστων ειδών ή απορριμμάτων εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις αποστάσεως 300 μέτρων από αυτές και 50 μέτρων από δενδροστοιχίες με δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση, χωρίς άδεια του οικείου Δασάρχη και τήρησης των υποδεικνυόμενων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέτρων πυροπροστασίας, σύμφωνα με το άρθρο 6 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ.
  • Για δημιουργία χώρων απόρριψης και η καύση απορριμμάτων εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις αποστάσεως 300 μέτρων από αυτές, χωρίς τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων πυροπροστασίας των παρ. 2 και 4 του άρθρου 7 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 500 ευρώ.
  • Για λειτουργία ανθρακοκαμίνων, ασβεστοκαμίνων, λοιπών εργαστηριακών ή τεχνικών συγκροτημάτων που λειτουργούν εντός εκτάσεων που εμπίπτουν στις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας, χωρίς άδεια του οικείου Δασάρχη, πιστοποιητικού πυροπροστασίας σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου 8 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 250 ευρώ.
  • Για κάπνισμα κυψελών μελισσών εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων και μέχρις αποστάσεως 300 μέτρων από αυτές, χωρίς τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων πυροπροστασίας της παρ. 1 του άρθρου 9 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ.
  • Για καύση χορτολιβαδικών εκτάσεων χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Αρχής και θεωρημένης μελέτης από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία για τα αναγκαία μέτρα, μέσα και υλικά πυρασφάλειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 200  ευρώ.
  • Για άναμμα και διατήρηση για οποιοδήποτε σκοπό φωτιάς στην ύπαιθρο στους χώρους του άρθρου 1 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ.
  • Για απόρριψη αναμμένων τσιγάρων – σπίρτων και άλλων υλών στους χώρους του άρθρου 1 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.
  • Για την εντός δασών και δασικών εκτάσεων θήρα με όπλα, που έχουν βύσμα από ύλη, από την οποία μπορεί να μεταδοθεί φωτιά στους χώρους του άρθρου 1 της υπ’ αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 9α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη και ισχύει προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι με βάση τον  Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς  που εκδίδεται καθημερινά από τη Γ.Γ.Π.Π., στα προαναφερόμενα ποσά προστίμου θα υπάρχει  προσαύξηση με συντελεστή βαρύτητας. Σε περίπτωση διαπίστωσης όμοιας παράβασης εντός ενός (1) έτους, το επιβαλλόμενο πρόστιμο διπλασιάζεται. Σύμφωνα με την παρ. ε του άρθρου 167 του ν. 4662/2020(Α΄27) καθορίζεται ελάχιστο επιβαλλόμενο διοικητικό πρόστιμο τα διακόσια (200) ευρώ και μέγιστο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

Η Πράξη Επιβολής Προστίμου συντάσσεται επί τόπου από τους ελεγκτές του Π.Σ. και εφόσον το πρόστιμο δεν πληρωθεί εμπρόθεσμα εντός δεκαπέντε (15) ημερών, βεβαιώνεται και εισπράττεται μέσω της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.). Οι παραβάτες εντός πέντε (5) ημερών από την επίδοση της Πράξης δύνανται να υποβάλλουν εγγράφως αντιρρήσεις στο Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν. Δράμας.

 Ο  Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Δράμας

Παναγιώτης Νεόφ. Τιάγκος

Πύραρχος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στα βήματα του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου

Published

on

By

Προσκυνηματική εκδρομή ενορίας Αγίου Χρυσοστόμου Δράμας στην γη της Ιωνίας.

Θρησκευτική ανάταση, ιερά συγκίνηση, εθνική αυτογνωσία είναι μερικά μόνο από τα ανεκτίμητα δώρα που γευθήκαμε στην διάρκεια της πενθήμερης προσκυνηματικής εκδρομής της ενορίας του Αγίου Χρυσοστόμου Δράμας στην γη της Ιωνίας, στα βήματα του Εθνοϊερομάρτυρος του Γένους μας και Εθναποστόλου Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης του από Δράμας.

Από εκεί όπου για πρώτη φορά αντίκρισε το φως της επίγειας μαρτυρικής βιοτής του  ο Άγιος Χρυσόστομος, το 1867, στην Τρίγλια της Βιθυνίας με τις πέντε εκκλησίες και το Σχολείο που έχτισε, εκκίνησε το ευλαβικό προσκύνημά μας στην ηρωική και σεπτή μορφή του.

Μουδανιά, Προύσα οι επόμενοι σταθμοί με οδηγό μας την ιστορική εθνική μνήμη που εξυψώνει αλλά και ταυτόχρονα ματώνει, που φρονηματίζει αλλά και αναπτερώνει. Συνοδοιπόρος μας σε αυτήν την ιερή διαδρομή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, χαρισματικός και ευγενέστατος, ο οποίος ιδίοις αναλώμασιν υποδέχθηκε και δεξιώθηκε τον όμιλο των προσκυνητών, καθηλώνοντας τους πάντες με το εύχαρι και ευπροσήγορον της κατά Θεόν αγαπώσης καρδίας του.

Ακολούθησε η αγαπημένη και αλησμόνητη Σμύρνη, η αρχόντισσα και το διαμάντι της Ιωνίας μα και ο τόπος του φρικτού μαρτυρίου του Αγίου Χρυσοστόμου, η οποία και απετέλεσε το επίκεντρο του προσκυνήματός μας. Εδώ που έλαμψε ο Ελληνισμός από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά και που γράφτηκε μία από τις τραγικότερες σελίδες της υπερτρισχιλιετούς ιστορίας του, με το αίμα των ηρώων και των μαρτύρων να ποτίζει κάθε σημείο της πόλης και κάθε γωνιά της ψυχής μας.

Η σκέψη όλων με το πληγωμένο φτερούγισμά της ακουμπά τις ημέρες της μεγάλης συμφοράς και της ανείπωτης τραγωδίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού για να σταθεί ευλαβικά γονατιστή μπροστά στην ανυπέρβλητη θυσία του μεγάλου Ιεράρχη Αγίου Χρυσοστόμου, που ως «καλός ποιμήν» έθεσε «την ψυχήν αυτού υπερ των προβάτων» μη φεισθείς ούτε λεπτό της ζωής και της προταθείσας διάσωσής του, άξιος συνεχιστής της μακράς σειράς των ιερομαρτύρων της Πίστεως και του Γένους μας.

Εκ των ων ουκ άνευ το προσκύνημα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Παναγίας, ο οποίος παραχωρήθηκε από τον προσφάτως κοιμηθέντα πάπα Φραγκίσκο Α΄ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την κάλυψη των λατρευτικών αναγκών των Ορθοδόξων της Σμύρνης, καθώς και στον Ιερό Ναό της ισαποστόλου Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, ο οποίος επίσης παραχωρήθηκε από το Ολλανδικό Προξενείο στο Ελληνικό για χρήση από τους Ορθοδόξους.

Οδηγός και πλοηγός μας στην ιστορία και στο παρόν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος που υποδέχθηκε τους προσκυνητές στο τέλος του Εσπερινού και τους δεξιώθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Παναγίας με τον αρχιμ. Ευγένιο και τους συνεργάτες τους.

Στην βασιλίδα των πόλεων, την Κωνσταντίνου Πόλιν, την ιερά καθέδρα του Πάνσεπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ολοκληρώθηκε το προσκύνημά μας, στην Παναγία Βλαχέρνα, στην Ιερά Μονή Βαλουκλή και στην πληγωμένη αλλά αγέρωχη Αγιά Σοφιά, ζωντανό και εύλαλο κήρυκα «του μεγαλείου του ένδοξού μας βυζαντινισμού».

Αυτονόητη η παρουσία μας στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και ζώσα η ελπίδα ότι σε επόμενη, πρώτα ο Θεός, επίσκεψή μας θα έχουμε την ξεχωριστή ευλογία να καταφιλήσουμε την σεπτήν δεξιάν της προσκυνητής ημίν Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κκ. Βαρθολομαίου, ο οποίος εκείνο το διάστημα απουσίαζε στην Ίμβρο.

11-16 Μαΐου 2025: 5 ημέρες μεστές πλουσίων πνευματικών εμπειριών, έμφορτες θρησκευτικής ιερότητος και ζώσας εθνικής μνήμης σε τόπους παλλάδια του πολυφίλητου Γένους μας και της φιλτάτης Ορθοδοξίας.

Αρχιμ. Γεράσιμος Βλατίτσης

Δείτε το άλμπουμ φωτογραφιών

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ – Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ

Published

on

By

Όλοι και Όλες την Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ στην Κεντρική Πλατεία.

Να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Καταγγέλλουμε το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που έπειτα από 588 ημέρες σφοδρών και πολύνεκρων βομβαρδισμών και πολεμικών επιχειρήσεων και αφού έχει σφαγιάσει πάνω από 61.000 νεκρούς και 119.000 τραυματίες, στην συντριπτική πλειοψηφία άμαχο πληθυσμό, κλιμακώνει την επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας με νέα επιχείρηση με το όνομα «Άρμα του Γεδεών». Με ξεδιάντροπο τρόπο και αποθρασυμμένοι από τους συμμάχους τους, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, ισραηλινοί αξιωματούχοι, κάνουν λόγο ξεκάθαρα για κατοχή του συνόλου της περιοχής. Μάλιστα με την άρνηση να επιτρέψουν οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια, προκαλούν λιμό και προσπαθούν να διώξουν  τους παλαιστίνιους από τα σπίτια τους.Ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως στην Γάζα τις επόμενες 48 ώρες κινδυνεύουν με θάνατο 14.000 μωρά, λόγω υποσιτισμού και έλλειψης φαρμάκων!

Εδώ και καιρό έχουν πέσει οι μάσκες για την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που έκαναν λόγο για δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ. Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι εδώ, στον αγώνα για το δικαίωμα όλων των λαών να ζουν ειρηνικά στον τόπο τους και όχι με τα σφαγεία για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών όλου του κόσμου.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και γενικότερα το λαό της Δράμας που γνωρίζουν τι πάει να πει γενοκτονία να  εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό.

 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη επιχείρηση που στόχο έχει την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας

Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτος στα σύνορα του 1967 με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ

 

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε με πλήθος κόσμου, το Σάββατο 17 Μάη στον χώρο του Δημαρχείου Δράμας, η προγραμματισμένη εκδήλωση της Τ.Ε. Δράμας του ΚΚΕ και του Παραρτήματος Δράμας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης & Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Π.Ε.Α.Ε.Α.- Δ.Σ.Ε.),η οποία ήταν αφιερωμένη στα 80 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Δράμας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, Παύλος Ιμσηρίδης, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων για τα εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού.

Η Μαρία Μάλλη, γραμματέας της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ, στην ομιλία της με θέμα ” Η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και η συμβολή του Ε.Λ.Α.Σ.. Το Κ.Κ.Ε. στην πρώτη γραμμή του αγώνα” στάθηκε  στη συμβολή της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού καθώς και του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, του αντάρτικου αγώνα, κατά των καταχτητών, που αναπτύχθηκε με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές στα υπό κατοχή κράτη.

Ανέδειξε  την προσπάθεια που γίνεται , με κατεύθυνση της ΕΕ να σβήσει η μνήμη αυτού του μεγαλειώδους αγώνα, μετονομάζοντας την 9η Μάη σε “Ημέρα της Ευρώπης” αλλά και πώς επιχειρείται η παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας. Αναφέρθηκαν πολύτιμα συμπεράσματα για τις σημερινές συνθήκες, του οξυμένου ανταγωνισμού μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών και τη στάση των λαών για να βγουν στο προσκήνιο κατακτώντας  τη δική τους  εξουσία, την εργατική εξουσία, που μπορεί να διασφαλίσει την πραγματική ειρήνη.

Με αφορμή τα  80 χρόνια από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη, ως ένα μικρό αφιέρωμα στον πρωτοκαπετάνιο του Ε.Λ.Α.Σ., παρουσιάστηκε από τον Νικόλαο Θ. Γεωργιάδη η έρευνα – μελέτη του για την περίοδο του Θανάση Κλάρα στη Δράμα – στο βουνό Άρης Βελουχιώτης-, στα χρόνια πριν το ξέσπασμα του Β΄ΠΠ.

Στην ομιλία του με θέμα: “Θανάσης Κλάρας στη Δράμα, Άρης Βελουχιώτης στο βουνό”, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στοιχεία και μαρτυρίες από τα χρόνια, που μέσα από την επαφή του Θανάση Κλάρα με τους ακτήμονες και πάμφτωχους ανθρώπους “στα μικρά Μπούκια”, Παρανέστι σήμερα, ταυτίστηκε μαζί τους, ένιωσε τον πόνο τους, διέκρινε το άδικο.

Η  ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση του Βελουχιώτη με την περιοχή της Δράμας και κάποια πρώτα στοιχεία για τον  Λεωνίδα Τσιμπλίδη, από το Περιθώρι, έναν από τους μαυροσκούφηδες του Άρη, προκάλεσαν και κράτησαν το ενδιαφέρον των παραβρισκόμενων.

Η εκδήλωση έκλεισε με επιλεγμένα αντάρτικα και ρεμπέτικα τραγούδια από φίλους μουσικούς.

Continue Reading

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Βουλευτές, Υπουργοί και Δικαστές. Διακριτές και Αδιάκριτες Εξουσίες !

Εκπαιδευτικά3 μήνες ago

3ο Γυμνάσιο Δράμας: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Μαζική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη Δράμα για την Επέτειο της Τραγωδίας στα Τέμπη

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Από τη Δράμα στα ΟΣΚΑΡ

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Βράβευση της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Ο Μητσοτάκης διαγράφει τον Κυριαζίδη για το «κάνε ένα παιδί» στην Κωνσταντοπούλου

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Γιώργος Αγγελόπουλος, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας σχετικά με το τέλος ανθεκτικότητας

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Florian Zeller, από το Θεατροστάσιο στη Δράμα

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Cinematherapy με τη συμμετοχή 1900 μαθητών των Σχολείων της Δράμας

Πολιτιστικά3 μήνες ago

“Μικρές Ταινίες, Μεγάλα Όνειρα”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων: Όλοι στην απεργία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

28 Φλεβάρη 2025 – 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Δήλωση Άγγελου Καλλία, Προέδρου Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Ετήσιος Χορός Εμπορικού Συλλόγου Δράμας – FLASHBACK PARTY

Εκπαιδευτικά2 ημέρες ago

Ημερίδα για τις δυνατότητες εισαγωγής και σταδιοδρομίας στον Στρατό Ξηράς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες ago

Στα βήματα του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες ago

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ – Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες ago

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες ago

Το Global Stone Congress 2025 στη Δράμα από 16 έως 20 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Στήριξη για άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Δωρεά της Raycap: Κέντρο Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας το στρατόπεδο Ανδρικάκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Ο Χρ. Μαμσάκος παραιτείται από Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα»

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Florian Zeller, από το Θεατροστάσιο στη Δράμα

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Πρόσκληση εθελοντών για το 48ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Εργασιακές Σχέσεις – Χρόνος Εργασίας- Εργάνη και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Εκπαιδευτικά2 μήνες ago

Το 5ο Δημ. Σχολείο Δράμας στο Εθνικό Εκπαιδευτικό Δίκτυο «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Επιβολή Ειδικού Τέλους των Υδροηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ επί του ποταμού Νέστου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Δήλωση Άγγελου Καλλία, Προέδρου Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας σχετικά με το τέλος ανθεκτικότητας

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών