Connect with us

Εκλογές 2019

Η Περιφέρεια χρειάζεται αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Κωστής Σιμιτσής: «Η Περιφέρεια χρειάζεται ανθρώπους με γνώσεις και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα»

Την ανάγκη που έχει ο τόπος για μια περιφερειακή διοίκηση με ανθρώπους που έχουν γνώσεις στα ευρωπαϊκά προγράμματα και αποτελεσματικότητα στη χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων, τόνισε από την κεντρική του ομιλία στην πόλη της Καβάλας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κωστής Σιμιτσής.

«Θέλουμε Περιφερειάρχη που δουλεύει ή Περιφερειάρχη που τον δουλεύουν; Ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα στη δική μας Περιφέρεια. Να βάλουμε τέλος στην οπισθοδρόμηση, να κλείσουμε τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών, να ξαναφέρουμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον δρόμο της ανάπτυξης. Όπλα μας η γνώση, το σχέδιο, η δουλειά, η αποτελεσματικότητα, η ενότητα. Γιατί εμείς δεν ερχόμαστε να διχάσουμε ούτε και να χωρίσουμε. Ερχόμαστε να συνθέσουμε και να ενώσουμε” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σιμιτσής και αναφέρθηκε στο συνδυασμό «Περιφέρεια σε Δράση» και στους ανθρώπους που απαρτίζουν την παράταξη, λέγοντας: «Ξέρουμε τί θέλουμε να κάνουμε, ξέρουμε να δουλεύουμε, όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά τον τομέα με τον οποίο καταπιανόμαστε, έχουμε πολύχρονη εμπειρία η οποία μας δίδαξε να μαθαίνουμε και από τα λάθη μας, επιδιώκουμε την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νομών, όλων των δήμων, όλης της περιφέρειας».

Ο κ. Σιμιτσής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ευκαιρίες για χρηματοδοτήσεις που πρέπει να σταματήσει να χάνει η Περιφέρεια ΑΜΘ. Αναφέρθηκε και στο Σχέδιο Γιούνκερ που άρχισε το 2015 αλλά η Περιφέρειά μας δεν διεκδίκησε ούτε ένα ευρώ από αυτό. «Και πώς να το κάνει όταν προσπαθεί ακόμα να αξιοποιήσει το δικό της περιφερειακό πρόγραμμα και είναι τελευταία των τελευταίων στο ΕΣΠΑ;» αναρωτήθηκε.

Τόνισε την ανάγκη η νέα διοίκηση της Περιφέρειας να στελεχωθεί από ανθρώπους που ξέρουν να σχεδιάσουν το επόμενο ΕΣΠΑ σημειώνοντας: «εμείς αποφασίζουμε αυτό που θέλουμε να γίνει στην πόλη, στον νομό, σε ολόκληρη την περιοχή από τον Στρυμόνα μέχρι τον Έβρο. Δεν μας ρωτάει η Αθήνα ποιες προτεραιότητες βάζουμε, ποια έργα θέλουμε να γίνουν, με ποια σειρά, με ποιον τρόπο.  Οι αποφάσεις ανήκουν σε εμάς. Άρα το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Ποιος θα διοικεί αυτόν τον θεσμό; Θα έχει γνώσεις; Θα έχει εμπειρία;»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΣΙΜΙΤΣΗ:

Αγαπητοί φίλοι,

Χαίρομαι που ξαναβρίσκομαι κοντά σας. Είτε ως δήμαρχος, είτε ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, δεκατρία ολόκληρα χρόνια τίμησα την ψήφο σας και έγινα η δική σας φωνή.

Η δυνατή φωνή, που ανέδειξε προβλήματα και πρότεινε λύσεις.

Που έφερε λύσεις.

Μαζί με τους συνεργάτες μου γίναμε η δύναμη που αγωνίστηκε για να πάνε καλύτερα τα πράγματα στον τόπο μας.

Και ήρθε τώρα η ώρα να διεκδικήσω μαζί σας μια θέση ακόμη πιο υπεύθυνη, ακόμη πιο παραγωγική.

Μια θέση που μπορεί να σημάνει πολλά για την πόλη και τον νομό μας.

Για όλη την Περιφέρεια.

Αγαπητοί φίλοι,

Ίσως ακόμη να είναι πολλοί εκείνοι που δεν έχουν κατανοήσει το μέγεθος και τη σημασία της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη το 2010.

Τι έφερε στη ζωή μας η αιρετή Περιφέρεια;

Ποιες είναι οι διαφορές της από τον αντίστοιχο κρατικό θεσμό που ίσχυε μέχρι το 2010;

Το πρώτο και πιο καίριο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι η δημοκρατία.

Πραγματικά, αγαπητοί φίλοι. Η αιρετή Περιφέρεια δυναμώνει τη δημοκρατία. Δίνει στον λαό τον έλεγχο.

Εμείς αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου μας.

Εμείς αποφασίζουμε αυτό που θέλουμε να γίνει στην πόλη, στον νομό, σε ολόκληρη την περιοχή από τον Στρυμόνα μέχρι τον Έβρο. Δεν μας ρωτάει η Αθήνα ποιες προτεραιότητες βάζουμε, ποια έργα θέλουμε να γίνουν, με ποια σειρά, με ποιον τρόπο.

Οι αποφάσεις ανήκουν σε εμάς.

Άρα το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό.

Ποιος θα διοικεί αυτόν τον θεσμό;

Θα έχει γνώσεις;

Θα έχει εμπειρία;

Θα ξέρει τις ιδιαιτερότητες του δημόσιου τομέα;

Θα τολμά να κάνει ρήξεις; Θα διεκδικεί; Θα πηγαίνει στα υπουργεία ως «μικρός πρωθυπουργός» ή ως φτωχός συγγενής;

Θα είναι σοβαρός συνομιλητής ή θα τον βλέπουμε ως θλιβερή φιγούρα στις γελοιογραφίες των εφημερίδων και στα πρωινάδικα της τηλεόρασης;

Θέλουμε Περιφερειάρχη που δουλεύει;

Ή Περιφερειάρχη που τον δουλεύουν;

Ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα στη δική μας Περιφέρεια.

Να βάλουμε τέλος στην οπισθοδρόμηση,

να κλείσουμε τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών,

να ξαναφέρουμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον δρόμο της ανάπτυξης.

Όπλα μας η γνώση, το σχέδιο, η δουλειά, η αποτελεσματικότητα, η ενότητα.

Γιατί εμείς δεν ερχόμαστε να διχάσουμε ούτε και να χωρίσουμε. Ερχόμαστε να συνθέσουμε και να ενώσουμε.

Αγαπητοί φίλοι,

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο τόπος μας, η περιφέρειά μας, διαθέτει τρομερή ποικιλομορφία, με απίστευτες δυνατότητες και όπως έχουμε δείξει, και πολλές δυνάμεις. Αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια γιατί ένιωσα την ανάγκη να κάνω κάτι σημαντικό και επιτέλους αποτελεσματικό για την Περιφέρεια.

Ο συνδυασμός λέγεται «Περιφέρεια σε Δράση» για να θυμίσει ότι επιτέλους οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας χρειάζεται να ξυπνήσουν,

να βγουν στη δράση,

να δουλέψουν σκληρά.

Η Περιφέρεια σε Δράση και οι άνθρωποι που στηρίζουν την παράταξη,

  • Ξέρουμε τί θέλουμε να κάνουμε
  • Μπορούμε να κάνουμε σχέδια για τους κατοίκους της περιοχής.
  • Ξέρουμε να δουλεύουμε
  • Τολμάμε να κάνουμε ρήξεις αλλά επιδιώκουμε και συνεργασίες για το κοινό καλό
  • Οραματιζόμαστε για το μέλλον με τα μάτια ανοιχτά και το βλέμμα ψηλά
  • Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά τον τομέα με τον οποίο καταπιανόμαστε
  • Έχουμε πολύχρονη εμπειρία η οποία μας δίδαξε να μαθαίνουμε και από τα λάθη μας
  • Επιδιώκουμε την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νομών, όλων των δήμων, όλης της περιφέρειας.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Στο σημείο αυτό πάντοτε έρχεται στη σκέψη μας το ίδιο αγωνιώδες ερώτημα: Όλοι μιλάνε για αναπτυξιακά σχέδια, για βοήθεια προς τους επιχειρηματίες και ιδίως τους νέους, για επιδοτήσεις. Μα πού θα βρεις τα λεφτά, επίδοξε Περιφερειάρχη;

Κι όμως, αγαπητοί φίλοι, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

Δεν βρίσκονται στο χρεοκοπημένο κράτος μας. Βρίσκονται αλλού.

Βρίσκονται στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα.

Στο Σχέδιο Γιούνκερ που ξεκίνησε το 2015 και λήγει το 2030 με 60δις ευρώ.

Από αυτό το πακέτο η Περιφέρειά μας δεν διεκδίκησε ούτε ένα ευρώ. Και πώς να το κάνει όταν προσπαθεί ακόμα να αξιοποιήσει το δικό της περιφερειακό πρόγραμμα και είναι τελευταία των τελευταίων στο ΕΣΠΑ;

Να πω κι άλλα; Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που συγχρηματοδοτεί το Σχέδιο Γιούνκερ έχει επενδύσει στην Ελλάδα 2,5 δισ. ευρώ από το 2015 μέχρι σήμερα.

Μήπως κάποιο από αυτά τα ευρώ ήρθε στη δική μας Περιφέρεια;

Μήπως πέρασε βιαστικά από κοντά μας και δεν το είδαμε αυτό το ευρώ επειδή ήρθε μαζί με το τρένο; (όχι το τρένο της ανάπτυξης αλλά αυτό το ΟΣΕ, που όλο το σχεδιάζουν και ποτέ δεν το υλοποιούν).

Μήπως ήρθε με το φυσικό αέριο;

Πράγματι, η ΕΤΕΠ χρηματοδότησε τον αγωγό ΤΑΡ. Είδατε εσείς κανένα όφελος για όλους μας από την επένδυση αυτή;

Δεν πήραμε ένα ευρώ γιατί πολύ απλά η σημερινή Περιφερειακή αρχή δεν κατέθεσε ούτε μια πρόταση!

Πώς θα πάμε έτσι μπροστά;

Για πόσο ακόμα θα περιμένουμε να έρθουν κάποιοι άλλοι να μας σώσουν;

Γι αυτό βασική μας προτεραιότητα είναι να ανοίξουμε διάπλατα τα παράθυρα προς την ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Αισιοδοξούμε μέσα από αυτόν τον συνδυασμό να προκύψουν τα νέα στελέχη της αυτοδιοίκησης που ξέρουν να λειτουργούν στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και να διασφαλίζουν τα συμφέροντα της Περιφέρειας διεκδικώντας ισότιμα αυτό που δικαιούμαστε και στα επόμενα χρόνια.

Στελέχη που θα ξέρουν να σχεδιάσουν το επόμενο ΕΣΠΑ.

Φίλοι και φίλες,

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αδιανόητη αντίφαση.

Αυτή η διοίκηση που δεν αξιοποίησε το τωρινό ΕΣΠΑ,

που δεν έριξε στην αγορά ούτε ένα ευρώ από τα 520 εκ. € του τωρινού ΕΣΠΑ,

αυτή η διοίκηση λοιπόν σχεδιάζει τον επόμενο ΕΣΠΑ, της περιόδου 2021-2027.

Θα την εμπιστευθούμε;

Γιατί διεκδικούμε την περιφέρεια;

Μέσα από τη θητεία μου ως Δήμαρχος αναγνωρίζω τις δυσκολίες που μπορεί να έχει μία πόλη αλλά και τα πλεονεκτήματά της. Πώς μπορεί να αναπτύξει περισσότερο τις ήδη υπάρχουσες και αποτελεσματικές δράσεις και υπηρεσίες αλλά και πώς μπορεί να βελτιώσει τα κακώς κείμενα. Όπως νοικοκυρέψαμε τον Δήμο έτσι θα νοικοκυρέψουμε την Περιφέρεια. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη των Δήμων, με τη καλύτερη δυνατή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και συνολικά όλης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.Στόχος είναι να βρισκόμαστε κοντά στον πολίτη διεκδικώντας αυτό που μας ανήκει για την Περιφέρειά μας.

Τις τελευταίες εβδομάδες που η εκστρατεία μου με έφερε πολύ κοντά σε περιοχές πανέμορφες της ΑΜΘ, και ευχαριστώ τον κόσμο για την φιλοξενία του.

Η Περιφέρεια σε Δράση θέλει να βάλει την περιφέρεια σε κίνηση, ώστε να φτάσει ψηλά ακολουθώντας τους εξής άξονες:

  • Εργασία: Τόπο στην επόμενη γενιά. Καταπολέμηση της φτώχειας και του αποκλεισμού. Πως; Μέσω δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας από την υψηλότερη απορρόφηση κονδυλίων, Ανάδειξη της διασυνοριακής περιοχής, Ενίσχυσης εισοδήματος πολιτών μέσω έργων στήριξης της αγροτικής παραγωγής και της τουριστικής ανάπτυξης.Μείωση της ανεργίας και τη μετανάστευσης του εργατικού δυναμικού.Στηρίζουμε τους νέους στον αγώνα τους για μόρφωση και προκοπή.
  • Υγεία: Διαμορφώνουμε τον Υγειονομικό χάρτη της Περιφέρειας και σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ διενεργούμε επιδημιολογικές έρευνες.Διεκδικούμε να αναλάβουν οι Περιφέρειες την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και αναβαθμίζουμε τους μηχανισμούς πρόληψης.Απλώνουμε δίχτυ προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες.
  • Αγροτική ανάπτυξη: Διαχείριση των βοσκοτοπιών και εξυπηρέτηση αγροτών. Πως; Διευκόλυνση δημιουργίας συνεργασιών προς όφελος των αγροτών, διεκδίκηση για την παροχή κινήτρων αξιοποίησης εύφορης γης. Δεν γίνεται να ζουν οι συμπολίτες μας με 3000€ το χρόνο (καπνά). Επαναφορά της επιδότησης των επιχειρήσεων με τρόπο που να μην αντιβαίνει στην κοινοτική νομοθεσία, την ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων σε βιομηχανικά και αγροτικά προϊόντα (βαμβάκι, καπνός, κεράσι, σπαράγγι κά),
  • Τεχνολογία και Ανάπτυξη: Αποτελεσματική διασύνδεση τριτοβάθμιας, και όχι μόνο, εκπαίδευσης, των ερευνητικών μας κέντρων ώστε να βοηθήσει τόσο τον αγρότη για την πιο αποτελεσματική διαχείριση του χωραφιού του, αλλά και αξιοποιώντας τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας ενθαρρύνοντας τη δημιουργία «έξυπνων» χωριών και πόλεων. Τρόπος  να ξεφύγει η περιφέρεια, η ύπαιθρος  από απομόνωση τη γεωγραφική λόγω των βουνών και εξασφάλιση στους κατοίκους συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
  • Υποδομές και περιβάλλον: Αξιοποίηση του φυσικού πλούτου προς όφελος του ανθρώπου. Ακούμε για αρδευτικά έργα και φράγματα. Ήρθε καιρός να ολοκληρωθούν με λύσεις αποτελεσματικές, προσοδοφόρες και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα. Αξιοποίηση ενέργειας φυσικού αερίου- Θερμοκήπια με το φυσικό αέριο. Θέλουμε και διεκδικούμε αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού και νέο χωροταξικό σχέδια αειφόρου ανάπτυξης.

Οι υποδομές διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών και αποτελούν το υπόβαθρο της ανάπτυξης και της οικονομικής ευημερίας. Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027, για την οποία σχεδιάζονται από τώρα μεγάλες αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, στην Κοινωνική Πολιτική και την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας.

  • Τουρισμός: Η ΑΜΘ έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια στον κλάδο αυτό. Καιρός είναι η αυτοδιοίκηση να υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάπτυξη αυτή. Πως; Θα προωθήσει ακόμη περισσότερο την περιφέρεια, στόχος είναι η δημιουργία ενός brandname διατηρώντας την κουλτούρα, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά και τα μνημεία, τον φυσικό μας πλούτο -θερμές πηγές, Ιαματικά λουτρά, πηλοθεραπευτήριο, λασπόλουτρο, αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων- μας αλλά και κάνοντας ένα βήμα επιπλέον προωθώντας τον εναλλακτικό τουρισμό, την άθληση και το βουνό -περιπατητικές διαδρομές.

Και φυσικά θα αγωνιστούμε για:

  1. Αξιοποίηση τοπικών πόρων με τη συμμετοχή των κατοίκων της Περιφέρειας και με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες.
  2. Τη διάχυση των αποτελεσμάτων σε όλη την περιφέρεια
  3. Ισόρροπη ανάπτυξη ορεινής και πεδινής περιοχής
  4. Αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού (πανεπιστήμια) 2 Πανεπιστήμια με έμπειρο επιστημονικό και στελεχικό προσωπικό
  5. Παραγωγή πλούτου σε όλα τα επίπεδα
  6. Ο κάτοικος της περιοχής μας αποκτά ρόλο, αποκτά φωνή, γίνεται συμμέτοχος στις αποφάσεις.
  7. Ξεκινάμε δράσεις που αξιοποιούν τους τοπικούς πόρους με τη συμμετοχή των κατοίκων της Περιφέρειας και με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες.
  8. Δημιουργούμε συνεργατικό κλίμα βασισμένο στο κοινό όραμα για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Και συμπολίτες μου! Δεν πάμε να ανακαλύψουμε τον τροχό! Ενέργειες έχουν γίνει από περιφέρειες στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Πού ήταν τη διοίκηση της ΑΜΘ? Μήπως δεν γνωρίζει? Μήπως κουράστηκε και δεν μπορεί άλλο? Που είναι τα τελευταία χρόνια που ο τόπος μας το έχει περισσότερο ανάγκη, τέτοιες ενέργειες ανάδειξης, ανάπτυξης, βελτίωσης του τρόπου ζωής μέσω άλλων, εναλλακτικών μορφών? Πού είναι οι παροχές που πρέπει να παρέχει ένα δημοκρατικό κράτος να εξασφαλίζει?

Αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα της ερήμωσης, τα παιδιά μας φεύγουν, δεν βρίσκουν δουλειά, εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Γιατί? Σας ρωτώ: Μπορεί η Περιφέρεια να συμβάλει στην αναστροφή αυτού του φαινομένου? Ναι μπορεί. Η πατρίδα μας είναι όμορφη με εξαιρετικές προοπτικές! Ήρθε η ώρα να τις αξιοποιήσουμε. Να σηκώσουμε τα μανίκια και Πάμε την Περιφέρεια Ψηλά, με έργο, με Δράση!

Δεσμευόμαστε, από αύριο κιόλας, ότι η περιοχή μας δεν θα έχει πια αυτή τη θλιβερή πρωτιά αλλά μια πρωτιά ως παράδειγμα προς μίμηση.

Ευκαιρία εκμετάλλευσης της γεωπολιτικής θέσης. Δεν είναι μια περιοχή στα άκρα της χώρας, της Ευρώπης, του κόσμου, αλλά στο σταυροδρόμι δύο ηπείρων και πολλών θαλασσών, μέσα στο επίκεντρο των εξελίξεων, μπορεί να έχει ένα σοβαρό και δυναμικό ρόλο στην εξέλιξη της περιοχής.

Η Περιφέρεια σε Δράση:

Αλλάζει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με Ανάπτυξη, Όραμα, Στόχους και Διεκδικήσεις που θα κατακτήσουμε, χωρίς στερεότυπα, χωρίς μικρότητες, χωρίς ανταγωνισμό, με Συνεργασία, πάθος για δουλειά και πάνω από όλα αγάπη για τον συμπολίτη.

Η επιλογή είναι δική σου

Διαβάστε όλο το άρθρο
Σχόλια

Εκλογές 2019

Διακόσμηση μπαλκονιού – Επιλέξτε το κατάλληλο στυλ σε φώτα Led

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Εάν σκέφτεστε να αναβαθμίσετε την αισθητική του μπαλκονιού σας, τώρα ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε σοβαρά. Με τη βοήθεια των φωτιστικών προφίλ αλουμινίου Led και των σποτ οροφής, μπορείτε να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε μια υπαίθρια όαση, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να διασκεδάσετε ή απλά να απολαύσετε τη θέα. Ακολουθούν μερικές μοντέρνες ιδέες για να εμπνευστείτε σχετικά με την αναμόρφωση του μπαλκονιού σας:

Άνετο υπαίθριο σαλόνι

Επεκτείνετε τον εσωτερικό χώρο σας στο εξωτερικό μετατρέποντας το μπαλκόνι σας σε ένα υπαίθριο σαλόνι. Κατασκευάστε έναν στιβαρό, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες καναπέ ή ανάκλιντρο. Ρίξτε μερικά αδιάβροχα μαξιλάρια για να κάθεστε άνετα και έτσι να μπορείτε να έχετε το τέλειο μέρος για να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα. Φωτίστε τον χώρο σας τοποθετώντας στην οροφή σποτ Led για να εστιάσετε στα σημεία που θέλετε όπως το καθιστικό η τον χώρο του BBQ. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε χωνευτή λεντοταινία μέσα σε προφίλ αλουμινίου περιμετρικά του μπαλκονιού σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα μειώνοντας τα φώτα το βράδυ ή ένα χαλαρό περιβάλλον για να απολαύσετε τον πρωινό σας καφέ. Επιπλέον, τα περισσότερα σποτ οροφής έχουν μηχανισμό και μπορούν να εστιάσουν σε συγκεκριμένα σημεία, όπως ένα τραπεζάκι του καφέ ή το καθιστικό, δημιουργώντας ένα μαγευτικό παιχνίδι φωτός και σκιάς.

Ο Παράδεισος του Κηπουρού

Για τους λάτρεις των φυτών, το μπαλκόνι είναι ένας ιδανικός χώρος για τη δημιουργία ενός μίνι κήπου. Μπορείτε να σχεδιάσετε μία κάθετη σχάρα ή μία πολυεπίπεδη βάση για φυτά όπου με την χρήση προφίλ αλουμινίου και λεντοταινίας θα φωτίσετε τα λουλούδια και τα φυτά σας δημιουργώντας μία διαφορετική αισθητική. Επιλέξτε προφίλ αλουμινίου γιατί είναι ανθεκτικά στην  σκουριά. Επίσης, τα καθιστούν ιδανικά για χρήση σε αυτό το υγρό περιβάλλον. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναδείξετε την πρασινάδα του σπιτιού σας, τοποθετώντας Led σποτ περιμετρικά της οροφής για να εστιάσετε γύρω από τα φυτά σας. Με αυτό τον τρόπο τα φυτά σας θα φαίνονται πιο ζωηρά και το σχήμα τους μεγαλύτερο.

Τραπεζαρία στο υπαίθριο

Μεταμορφώστε το μπαλκόνι σας σε μια γοητευτική τραπεζαρία με μπαρ. Κατασκευάστε ένα ανθεκτικό και κομψό χώρο τραπεζαρίας και πάγκου. Για το φωτισμό, τοποθετήστε ρυθμιζόμενα σποτ οροφής που παρέχουν έντονο φως στην τραπεζαρία. Για πιο οικεία ατμόσφαιρα, προσθέστε έναν διακόπτη dimmer για να ρυθμίσετε το φως ανάλογα με την περίσταση.

Χαλαρωτική διάθεση

Μετατρέψτε το μπαλκόνι σας σε ένα χαλαρωτικό σπα. Κατασκευάστε μια ελαφριά και κομψή ξαπλώστρα για ηλιοθεραπεία ή για τις ήσυχες στιγμές διαλογισμού. Προσθέστε μικρά led σποτ οροφής, για να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα – στοχεύστε προς το δάπεδο για απαλό, έμμεσο φωτισμό ή χρησιμοποιήστε έγχρωμους λαμπτήρες για μια μοναδική εμπειρία.

Δημιουργικός χώρος εργασίας

Η απομακρυσμένη εργασία έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Πέρα από το εσωτερικό γραφείο του σπιτιού μπορείτε να σχεδιάσετε έναν εμπνευσμένο υπαίθριο χώρο εργασίας στο μπαλκόνι σας. Χρησιμοποιήστε υλικά όπως ξύλο και μέταλλο για να δημιουργήσετε ένα κομψό γραφείο με ράφια. Μπορείτε να το διακοσμήσετε περιμετρικά ή από κάτω με χωνευτό προφίλ αλουμινίου led. Επίσης μπορείτε να  χρησιμοποιήσετε σποτ οροφής για να φωτίσετε στα σημεία που θέλετε τον χώρο εργασίας σας, τοποθετώντας ρυθμιζόμενα φώτα που ταιριάζουν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Η Τέχνη στον υπαίθριο χώρο

Εάν είστε λάτρης της τέχνης, μπορείτε να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε μία μικρή γκαλερί. Κατασκευάστε ανθεκτικά ράφια εξωτερικού χώρου ή βάσεις για τα γλυπτά ή τα έργα τέχνης σας. Χρησιμοποιήστε σποτ οροφής για να δώσετε έμφαση στα έργα τέχνης σας, δημιουργώντας στον χώρο σας μία καλλιτεχνική ατμόσφαιρα.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Εκλογές 2019

Εξοικονομώ Επιχειρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την Πρόσκληση της Δράσης για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» . Με την απόφαση ΥΠΕΝ/Δ ΕΠΕΑ/26201/171/2024 προκηρύσσεται το Πρόγραμμα με τίτλο «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον τριτογενή τομέα (εμπορίου και υπηρεσιών και του τομέα του τουρισμού), τη μείωση των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.

Από τις  12 Μαρτίου 2024 ως τις 31 Μαρτίου 2024 , μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα», προϋπολογισμού 176,75 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για κάθε επενδυτικό σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης που υποβάλλεται και επιχορηγείται στο πλαίσιο του προγράμματος, εξοικονομώ επιχειρώ , ο ελάχιστος ενεργειακός στόχος καθορίζεται ως ακολούθως:

– εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας τουλάχιστον κατά 40%

– μείωση εκπεμπόμενων ρύπων (CO2) τουλάχιστον κατά 35%

– για το/α κτίριο/α ή την κτιριακή μονάδα που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης, θα πρέπει να επιτυγχάνεται από την υλοποίηση του σχεδίου αναβάθμιση της ενεργειακής του/ς κατηγορίας, βάσει ΠΕΑ τουλάχιστον κατά δύο (2) ενεργειακές τάξεις σε σχέση με την υπάρχουσα κατάταξη (ή υποχρεωτικά Β+ κλάση όταν πρόκειται για ριζική ανακαίνιση), εφόσον πρόκειται για αναβάθμιση κτιριακών υποδομών που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν.4122/2013. Για τον υπολογισμό της ενεργειακής αναβάθμισης κατά δύο τουλάχιστον κατηγορίες δεν θα πρέπει να συνυπολογίζεται η συνεισφορά εφαρμογών ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε. ή/και ΣΗΘΥΑ. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση επενδυτικών σχεδίων ενεργειακής αναβάθμισης που δεν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια απορρίπτονται από την διαδικασία αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο της Δράσης «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΕΠΙΧΕΙΡΩ», επιλέξιμες είναι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια, σε επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών, της εστίασης, της παραγωγής αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων, καθώς και του τουρισμού, διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ και είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Ειδικότερα, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού δικαίωμα συμμετοχής έχουν εκείνες, οι οποίες, σύμφωνα με το σήμα λειτουργίας ή την υποβληθείσα γνωστοποίηση έχουν δυναμικότητα που δεν ξεπερνά τις 200 κλίνες.

Το ποσοστό ενίσχυσης για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών των επενδυτικών σχεδίων, φτάνει έως και 65%, αναλόγως του είδους της παρέμβασης  και του μεγέθους της επιχείρησης.

Αντιστοίχως, για τον επιχορηγούμενο προϋπολογισμό κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης ισχύουν τα εξής:

  • δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 500.000 ευρώ για τον κλάδο του τουρισμού.
  • δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 250.000 ευρώ για τους λοιπούς κλάδους

Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις θα λάβουν ενίσχυση, προκειμένου να υλοποιήσουν παρεμβάσεις:

  • ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακού κελύφους, όπως θερμομόνωση, εγκατάσταση συστημάτων σκίασης,
  • ενεργειακής αναβάθμισης συστήματος φωτισμού, από νέας τεχνολογίας LED, εγκατάσταση αυτοματισμών μείωσης κατανάλωσης λόγω απουσίας/παρουσίας χρηστών,
  • εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης χώρων, όπως αντικατάσταση λεβήτων από αντλίες θερμότητας,
  • εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα ψύξης χώρων, όπως αντικατάσταση ψυκτών,
  • εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα αερισμού χώρων,
  • εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα ζεστού νερού χρήσης,
  • εγκατάστασης συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως ηλιοθερμικά συστήματα,
  • εγκατάστασης συστήματος αντιστάθμισης,
  • εγκατάστασης συστημάτων αυτοματισμού, ελέγχου και διαχείρισης σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο,
  • αντικατάσταση ενεργοβόρου εξοπλισμού που αφορά στην παραγωγική διαδικασία των παρεχόμενων υπηρεσιών (π.χ. φούρνοι, ψυγεία)

Αιτήσεις με σκοπό τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος: «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα» υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr/.

Στο πρόγραμμα εφαρμόζεται η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).

Στο Επιμελητήριο Δράμας επίσης λειτουργεί την υπηρεσία HelpDesk για b2b πληροφόρηση – υποστήριξη των επιχειρήσεων μελών του στα πλαίσια της ανταποδοτικής υπηρεσίας:

  • Με αποστολή mail: ccidrama@dramanet.gr και θέμα «ενημέρωση προγραμμάτων»
  • Με συμπλήρωση φόρμας στο «e-ραντεβού»   στο www.dramanet.gr
  • Με τηλέφωνο στο 2521022750 εσωτ. 1

Διαβάστε όλο το άρθρο

Εκλογές 2019

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά της Γεωθερμίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η δαπάνη ενέργειας και χρημάτων που απαιτείται από τη λειτουργία ενός γεωθερμικού συστήματος κλιματισμού έναντι σε ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης με πετρέλαιο, και ψύξης με κλιματιστικά, ανέρχεται μειωμένη κατά 60% ετησίως. Αυτό συμβαίνει κυρίως διότι η θερμοκρασία του υπεδάφους είναι πολύ κοντινή στην επιθυμητή θερμοκρασία του εσωτερικού του κτιρίου. Έτσι, όταν χρησιμοποιείται γεωθερμία σε σπίτι, είναι ευκολότερο να θερμανθεί το κτίριο το χειμώνα και να ψυχθεί το καλοκαίρι.

Για να μπορέσει να επιτευχθεί η αναμενόμενη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία του γεωθερμικού συστήματος κλιματισμού, θα πρέπει να δίνεται η δέουσα σημασία στις παραμέτρους οι οποίες επηρεάζουν την απόδοση του συστήματος. Οι παράμετροι αυτές αφορούν το σχεδιασμό και τη συνδεσμολογία του συστήματος.

Ένα γεωθερμικό σύστημα κλιματισμού ανοικτού κυκλώματος, εκμεταλλεύεται τη θερμοκρασία του υπογείου νερού μέσω υδρογεωτρήσεων. Συνήθως απαιτούνται δύο υδρογεωτρήσεις, εκ των οποίων η μία χρησιμοποιείται ως υδρογεώτρηση άντλησης του νερού, και η δεύτερη χρησιμοποιείται ως υδρογεώτρηση επανεισαγωγής του υπογείου νερού στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα από όπου προήλθε, μετά την ενεργειακή του εκμετάλλευση. Ανάλογα με την ισχύ του συστήματος προκύπτει και η ζητούμενη παροχή του νερού.

Είναι απαραίτητο να έχουν μελετηθεί εξ’ αρχής στατιστικά στοιχεία της περιοχής σχετικά με τη διαθέσιμη παροχή υπογείου νερού στη θέση του έργου, ή να έχουν διερευνηθεί τυχόν κοντινές υδρογεωτρήσεις για να βεβαιωθεί το εκτιμώμενο ποσό αντλούμενου νερού. Κατόπιν, θα γίνει ο ακριβής σχεδιασμός του συστήματος.

Αν τελικά μετά την πραγματοποίηση της γεώτρησης προκύψει ότι η διαθέσιμη παροχή νερού είναι μικρότερη από την απαιτούμενη, τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλαπλές γεωθερμικές αντλίες θερμότητας συνδεδεμένες εν σειρά. Με τον τρόπο αυτό η συνολική απαιτούμενη παροχή μειώνεται.

Βέβαια στην περίπτωση αυτή αλλοιώνεται η θερμοκρασία εισόδου του νερού στις επιμέρους μονάδες και μειώνεται κατ’ άτι η απόδοση του συστήματος. Τη μείωση αυτήν όμως την αντισταθμίζει το γεγονός ότι το σύστημα πλέον θα λειτουργεί ως inverter λόγω των πολλαπλών συμπιεστών που θα διαθέτει, με αποτέλεσμα την απόλυτη προσαρμογή στην απαιτούμενη ισχύ κάθε στιγμή.

Ένας τρόπος να αυξηθεί η απόδοση του γεωθερμικού συστήματος ανοικτού κυκλώματος, είναι να χρησιμοποιηθεί σύστημα inverter στην υποβρύχια αντλία. Με τον τρόπο αυτό θα ρυθμίζεται επακριβώς η αντλούμενη παροχή σύμφωνα με τη ζήτηση και θα αποφεύγεται το υδραυλικό πλήγμα. Ακόμη, πρέπει να δοθεί προσοχή στη θέση που θα έχει η γεώτρηση εμπλουτισμού σε σχέση με τη γεώτρηση άντλησης. Η γεώτρηση εμπλουτισμού [επανεισαγωγής], θα πρέπει να τοποθετηθεί κατά το δυνατόν μακριά από τη γεώτρηση άντλησης, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα της υπερβολικής θερμικής αλληλεπίδρασης.

Ένας άλλος παράγοντας ο οποίος επηρεάζει την απόδοση του γεωθερμικού συστήματος κλιματισμού στα ανοικτά κυκλώματα, είναι το αν το σύστημα είναι άμεσου ή έμμεσου βρόχου. Ο παράγοντας αυτός καθορίζεται από την ποιότητα του αντλούμενου νερού.

Το σύστημα που χρησιμοποιεί απευθείας στην εγκατάσταση το αντλούμενο νερό είναι σύστημα άμεσου βρόχου, ενώ το σύστημα που χρησιμοποιεί ενδιάμεσο εξοπλισμό προστασίας του εξοπλισμού [εναλλάκτη θερμότητας ανοξείδωτο ή τιτανίου] είναι το σύστημα έμμεσου βρόχου.

Για παράδειγμα, σε παραθαλάσσιες περιοχές, το αντλούμενο νερό είναι συνήθως υφάλμυρο, οπότε δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας στην εγκατάσταση λόγω των διαβρώσεων που θα προκαλέσει η υφαλμυρότητα.

Έτσι λοιπόν κατά το σχεδιασμό του γεωθερμικού συστήματος ανοικτού κυκλώματος πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα που εμφανίζει ένα σύστημα άμεσου βρόχου και ένα σύστημα έμμεσου βρόχου. Είναι γεγονός ότι ένα σύστημα άμεσου βρόχου παρουσιάζει μικρότερο κόστος επένδυσης, αλλά μεγαλύτερο κόστος συντήρησης του εξοπλισμού.

Επιπλέον, συνήθως ένα τέτοιο σύστημα εμφανίζει μικρότερο χρόνο ζωής έναντι σε ένα σύστημα έμμεσου βρόχου. Αντιθέτως, το σύστημα έμμεσου βρόχου, εμφανίζει μεγαλύτερο κόστος επένδυσης, μικρότερο κόστος συντήρησης και μεγαλύτερο χρόνο ζωής.

Αναφορικά με την απόδοση των συστημάτων αυτών, είναι γεγονός ότι το έμμεσο σύστημα παρουσιάζει μικρότερες αποδόσεις από το άμεσο σύστημα, με σχεδόν ίδια ηλεκτρική κατανάλωση, διότι η θερμοκρασία του νερού ανακυκλοφορίας είναι αλλοιωμένη σε σχέση με τη θερμοκρασία νερού άντλησης. Ωστόσο όμως το έμμεσο σύστημα δίνει το πλεονέκτημα ρύθμισης της θερμοκρασίας ανακυκλοφορίας στο δεύτερο βρόχο, καθώς και του καλύτερου αυτοματισμού σχετικά με την τελική λειτουργία του συστήματος.

Ένας ακόμη τρόπος ελέγχου και βελτιστοποίησης της απόδοσης του ανοικτού γεωθερμικού συστήματος, είναι ο σωστός καθορισμός των θερμοκρασιών που απαιτούνται στην ανακυκλοφορία του νερού στο εσωτερικό του κτιρίου, για τη θέρμανση και την ψύξη του. Ο καθορισμός αυτός συνδέεται με τη θερμοκρασία του υπογείου νερού, και με τις επενεργοποιήσεις των γεωθερμικών αντλιών θερμότητας κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Σε συνέχεια των παραπάνω, εξετάζοντας τη λειτουργία ενός γεωθερμικού συστήματος κλειστού κυκλώματος, θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στη διαστασιολόγηση του γεωσυλλέκτη, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη απόδοση του συστήματος. Το συνηθέστερο λάθος στο οποίο υποπέφτει  ένας μελετητής γεωθερμίας είναι ότι σχεδιάζει ένα σύστημα ψύξης στην Ελλάδα σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Λόγω του ότι οι Ευρωπαϊκές προδιαγραφές αναφέρονται σε συστήματα θέρμανσης, ένα σύστημα ψύξης δε λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα τις υψηλές καταναλώσεις ενέργειας επομένως και το υψηλό κόστος λειτουργίας. Το πρόβλημα αυτό διορθώνεται μελετώντας τις Αμερικάνικες προδιαγραφές οι οποίες αναφέρονται σε συστήματα ψύξης. Άρα λοιπόν πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στην ακριβή διαστασιολόγηση του γεωσυλλέκτη.

Ένα κλειστό κύκλωμα κάθετου βρόχου έχει καλύτερη απόδοση όταν χρησιμοποιούνται υλικά πολύ υψηλής θερμικής αγωγιμότητας κατά την τσιμέντωση του. Το ποσοστό του μπεντονίτη κατά την τσιμέντωση των γεωτρήσεων πρέπει να είναι περίπου 20% κατ’ όγκο του νερού, ώστε να έχει την καλύτερη απόδοση η κάθε οπή. Εκτός αυτού, είναι γεγονός πως εάν στο μίγμα τσιμέντωσης προστεθεί άμμος (πυριτική ή τοιχοποιίας), τότε το παραγόμενο μίγμα δύναται να έχει ακόμα και διπλή θερμική αγωγιμότητα σε σχέση με το απλό μίγμα μπεντονίτη.

Όταν ένα κλειστό κύκλωμα οριζόντιου βρόχου αποτελείται από σωληνώσεις διαμορφωμένες σε σπειροειδή μορφή, τότε δίνεται το πλεονέκτημα μεγαλύτερης απόδοσης από μικρότερο διαθέσιμο χώρο. Ένα άλλο μυστικό που έχει προκύψει από μελέτες είναι ότι η εφαρμογή ενός κωνικού συστήματος είναι πολύ πιο αποδοτική ενεργειακά από ότι η εφαρμογή ενός κωνικού συστήματος, και αυτό διότι βελτιώνεται η θερμική διάχυση στον κατακόρυφο άξονα του κάθε κώνου.

Η μελέτη της μακροχρόνιας λειτουργίας των γεωθερμικών συστημάτων, οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία συνδυάζονται με βιβλιογραφικά στοιχεία, ώστε να προκύψουν περαιτέρω επεμβάσεις βελτιστοποίησης της απόδοσης τους και μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας κατά τη λειτουργία τους.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Νίκη Ευκαρπίας – Δόξα Δράμας 1-1: Προμελετημένο έγκλημα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Ανακαλύφθηκε μια ολόκληρη αρχαία πόλη κάτω από τη Δράμα.

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Κώστας Αποστολίδης (1948 – 2024): Το Made in Greece επιχειρηματικό όνειρο ενός σπάνιου ανθρώπου

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Μεγάλη επιτυχία του Δραμινού καθηγητή πληροφορικής Ραφαήλ Τζίμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 μήνα πριν

Στους αγώνες των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων στη Δράμα παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος

Εκπαιδευτικά2 μήνες πριν

Βραβείο στην Εικονική Επιχείρηση «Stalk Jet» του 1ου ΕΠΑΛ Δοξάτου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

16η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΔ 2023-2024

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

«Μπαμ» της BIANCO MONTE Δράμα κόντρα στην ΑΕΚ 29-26

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Βρέθηκε σορός ηλικιωμένου σε χωράφι στην Καλή Βρύση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Κρίνουμε απαράδεκτο το καθεστώς δυνητικής αργίας Γενικής Ιατρού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Προσκυνηματική εκδρομή στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ τον Μάιο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Ολοταχώς για το τοπικό η ΔΟΞΑ

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Παρουσίαση βιβλίου “Η Φλό στον δρόμο”, από την συγγραφέα Έλενα Αρτζανίδου

Χρηστικά2 μήνες πριν

Πότε η άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ισχύει για οδήγηση μοτοσυκλέτας έως 125 κ.εκ.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Πρόσκληση σε ομάδα διακοπής καπνίσματος

Εκπαιδευτικά2 ημέρες πριν

Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της First Lego League στη Δράμα

Εκπαιδευτικά2 ημέρες πριν

Μεγάλη διάκριση για την ομάδα του Δραμινού καθηγητή Ραφαήλ Τζίμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρομποτικης

Πολιτιστικά2 ημέρες πριν

ΒΥΖΑΝΤΙΝΉ ΜΕΓΑΛΟΠΡΈΠΕΙΑ με Ιερά κείμενα και ύμνους

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Στο τοπικό πρωτάθλημα μετά από 106 χρόνια – Μαύρη σελίδα για τη Δόξα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Οίνου «Βασικές αρχές οινογνωσίας»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Διάκριση σε βάρος των πολιτών της Δράμας από Κυβέρνηση και κτηματολόγιο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Παίζοντας με καρδιά και μυαλό κέρδισε την παραμονή στην National league 1

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 ημέρες πριν

Κ.Α.Ο.Δ. – Μακεδονικος: Ο τελικός για μια θέση στην National League 1

Εκπαιδευτικά7 ημέρες πριν

Αντάμωμα σχολείων και Πολιτισμών στις 19 Απριλίου 2024

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε την υγεία ως εμπόρευμα και τον ασθενή ως πελάτη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Την Τετάρτη 17 Απρίλη κάνουμε το βήμα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για μας και τα παιδιά μας

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι δίκαιος, γιατί έχει τον νου του στα παιδιά μας

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

5ο Δημ. Σχολείο Δράμας: Η θρεπτική αξία του Σαρακοστιανού τραπεζιού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Πίνακας διημερεύσεων διανυκτερεύσεων 16-30 Απριλίου 2024

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών