Νοσηλεύτρια 52 ετών από Δράμα διασωληνωμένη δίνει μάχη στη ΜΕΘ Αλεξανδρούπολης. Ένας τραυματιοφορέας και μια διοικητικός μεταφέρθηκαν με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει, ξέφυγε η κατάσταση με σημαντικές ευθύνες στη κακή διαχείριση των περιστατικών που οδήγησε σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου
Μάλιστα, η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως συνολικά, στο νοσοκομείο της Δράμας έχουν νοσήσει 70 εργαζόμενοι, με έναν τραυματιοφορέα και μια διοικητικό να έχουν μεταφερθεί από το νοσοκομείο της Δράμας σε αυτό της Αλεξανδρούπολης με βαριά συμπτώματα.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
“ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ.
Νοσηλεύτρια 54 χρονών από το νοσοκομείο της Δράμας έχασε τη ζωή της σε ΜΕΘ Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Συλλυπητήρια στους συναδέλφους και τους οικείους.
Μαζί με τη θλίψη όμως υπάρχει και οργή. Για τα λάθη και τις παραλήψεις που οδήγησαν σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου..
Επίσης άλλη μια νοσηλεύτρια διασωληνωμένη 52 χρονών από το ίδιο νοσοκομείο δίνει τη μάχη για τη ζωή στη MEΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Πριν βρέθηκε θετική η κόρη της που γέννησε με καισαρική στο νοσοκομείο η οποία μάλλον κόλλησε τον ιό στο νοσοκομείο.
Ακόμη δύο συνάδελφοι από το νοσοκομείο Δράμας μεταφέρθηκαν με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Ένας τραυματιοφορέας και μια διοικητικός. Συνολικά 70 συνάδελφοι νοσούν στο νοσοκομείο Δράμας.
Ξέφυγε η κατάσταση με σημαντικές ευθύνες στη κακή διαχείριση των περιστατικών που οδήγησε σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου”.
Πηγή: news247.gr
Αποδεκατισμένο είναι σε υγειονομικό προσωπικό το νοσοκομείο της Δράμας
Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος, αυτήν τη στιγμή νοσεί ή βρίσκεται σε καραντίνα περίπου το 15% του υγειονομικού προσωπικού, με αποτελέσματα να δημιουργούνται πολύ μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου. Ειδικότερα, λόγω ασθένειας ή καραντίνας, είκοσι γιατροί και άλλοι 65 εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς. Το σύνολο του προσωπικού στο νοσοκομείο της Δράμας φτάνει τα 650 άτομα.
«Το νοσοκομείο μας βρίσκεται στα όριά του και αναγκαζόμαστε να προχωρούμε σε διακομιδές ασθενών σε άλλες περιοχές, αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους περιθάλψουμε. Μόνο το Σαββατοκύριακο αναγκαστήκαμε να στείλουμε περίπου 30 ασθενείς στην Αλεξανδρούπολη και στη Θεσσαλονίκη. Αυτήν τη στιγμή στο νοσοκομείο μας έχουμε ενεργούς μόνο έναν παθολόγο και τρεις πνευμονολόγους. Συνολικά έχουμε τέσσερις παθολόγους, αλλά οι δύο νοσούν από κορονοϊό και ένας βρίσκεται σε άδεια ειδικού σκοπού. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σχεδίαζε να ανοίξει και μία ακόμα κλινική για covid-19, ωστόσο, οι εργαζόμενοι αντιδράσαμε, αφού δεν υπάρχουν τα άτομα, για να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια σε ασθενείς», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Παπαδόπουλος.
Γεμάτες οι κλίνες
Κατά τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, με πολύ μεγάλη δυσκολία αυτήν τη στιγμή μπορεί να βρεθεί κάποιο άδειο κρεβάτι. Και οι 12 κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι γεμάτες από ασθενείς με κορονοϊό, ενώ από τις 140 απλές κλίνες οι 136 είναι κατηλειμένες.
«Ουσιαστικά έχουμε γίνει νοσοκομείο μίας νόσου, αυτή της covid-19, την οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με πολύ μειωμένο προσωπικό. Μας ανησυχεί πάρα πολύ το γεγονός ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύκολα άλλες παθήσεις. Τα χειρουργεία έχουν μείνει πολύ πίσω και φοβόμαστε, μήπως έρθει σύντομα η στιγμή που θα χάνουμε ασθενείς από άλλες παθήσεις», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.