Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το 2 ΕΠΑΛ Δράμας «Ζωντάνεψε την ποίηση» με ποικίλες δράσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου – Πρωινός τύπος

Μια ξεχωριστή δράση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο 2ο ΕΠΑΛ Δράμας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ». Μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου, συμμετείχαν στην δράση «Ζωντανεύοντας την ποίηση», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Οι μαθητές του σχολείου, έχοντας ως στόχο να κάνουν την ποίηση προσιτή και αγαπητή, προσπάθησαν να την «ζωντανέψουν» με ποικίλους τρόπους, όπως με απαγγελίες ποιημάτων οι οποίες συνοδεύτηκαν από βίντεο και εικόνες, τραγουδώντας μελοποιημένη ποίηση, χορεύοντας και παίζοντας θέατρο.

Η εφημερίδα μας επισκέφθηκε το 2ο ΕΠΑΛ Δράμας, και μίλησε με την υπεύθυνη της δράσης και φιλόλογο του σχολείου, κα. Λίνα Γραμματίκα.

Όπως μας εξήγησε η κα. Γραμματίκα, η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως μας εξήγησε η κα. Γραμματίκα, οι μαθητές Αλεξία Αθανασίου, Μαρία Αλεξίου, Ελπίδα Λασπά, Αλκιβιάδης Μπάλλας, Χριστίνα Ρηγούλη και Ελένη Αδέμογλου, παρουσίασαν απαγγελίες ποιημάτων τις οποίες συνόδευσαν με βίντεο και εικόνες. Τα ποιήματα ήταν τα ακόλουθα, «Βρες χρόνο» του Γιάννη Ρίτσου, «Στο δάσκαλο» του Κωστή Παλαμά, « Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη, απόσπασμα από ομιλία του Γιώργου Σεφέρη, « Τα κρυμμένα» του Κωνσταντίνου Καβάφη, «Μόνο γιατί μ’αγάπησες», της Μαρίας Πολυδούρη, « Για τη φιλία» του Χόρχε Λουίς Μπόρχες και «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη.

Ακολούθως, μια άλλη ομάδα μαθητών αποτελούμενη από τους μαθητές Ελένη Αδέμογλου και τον Μάξ, τραγούδησαν μελοποιημένη ποίηση, από την «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου» σε στίχους Κώστα Βάρναλη, το «Παιδικό» σε στίχους Κώστα Καρυωτάκη, και το «Παράπονο» σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη.

Η μαθήτρια Χριστίνα Σακελλαρίου, που χόρεψε «Το τι και το ε» από το Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη

Στη συνέχεια, η μαθήτρια Χριστίνα Σακελλαρίου, χόρεψε «Το τι και το ε» από το Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη, ενώ η δράση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση σκηνών από το θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», στο οποίο συμμετείχαν οι ακόλουθοι μαθητές: Μάξ (Ρωμαίος), Σοφία Χατζησαββίδου (Ιουλιέτα), αφηγήτρια του έργου ήταν η Μαρία Σελμάνη, ενώ μουσικά συνόδευσε την παράσταση παίζοντας βιολί, η Ελένη Αδέμογλου.

«Οι μαθητές έπαιξαν την διάσημη σκηνή στο μπαλκόνι, την σκηνή όπου εξομολογούνται οι δυο νέοι των έρωτά τους. Ακολούθησε η σκηνή που οι δυο νέοι σχεδιάζουν τον γάμο τους και η τελευταία σκηνή του έργου όπου δυστυχώς δεν έχει αίσιο τέλος, καθώς πεθαίνουν οι δυο πρωταγωνιστές.

Τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ χαρά και προθυμία, καθώς αυτές οι δράσεις τους απελευθερώνουν και τους κάνουν πιο δημιουργικούς.

Στο πλαίσιο αυτό θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα ουσιαστικά το αφιέρωμα στην ποίηση, ζωγραφίζοντας την ποίηση, όπου τα παιδιά θα εμπνευστούν από κάποιους στίχους ποιημάτων και θα τους ζωγραφίσουν με τον δικό τους τρόπο όπως τους φαντάζονται οι ίδιοι», επεσήμανε μεταξύ άλλων η κα. Γραμματίκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην θεατρική παράσταση συνέβαλαν αρκετές ειδικότητες του 2ου ΕΠΑΛ ώστε να παρουσιαστεί αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, το σκηνικό δημιούργησε το Τμήμα Βρεφοκομίας, το Τμήμα Αισθητικής επιμελήθηκε το μακιγιάζ των συμμετεχόντων, και το Τμήμα Κομμωτικής επιμελήθηκε τα χτενίσματα των πρωταγωνιστών.

Το πρόγραμμα «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» είναι ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπάιδευση και δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το  «Σχέδιο Δράσης του 2ου ΕΠΑΛ», έχει  ως σκοπό την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της κοινωνικότητας, των δεξιοτήτων επικοινωνίας των μαθητών και τη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, ενισχύονται δράσεις εξωστρέφειας του σχολείου, οι οποίες παράλληλα προσφέρουν στους μαθητές ευκαιρίες για να βιώσουν επιτυχίες και να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους.

Βασικός στόχος,  είναι η ενίσχυση του σχολείου ως κοινότητας, η επαύξηση του κύρους του, η περαιτέρω σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία, η ανασκευή προκαταλήψεων της κοινής γνώμης και η βελτίωση της ελκυστικότητας του ΕΠΑΛ, μέσα από τη θεσμική υποστήριξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, και της κοινωνικής ευθύνης.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο
Σχόλια

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ημερίδα ΔΕΥΑΔ για την παγκόσμια ημέρα νερού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Πέτρος Τσολιάς υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Πέτρος Τσολιάς, Συντονιστής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα είναι στο ψηφοδέλτιο  του κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024

“Οι πρώτοι 10 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ”

Ο Πρόεδρος του κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ», κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ανακοινώνει τους πρώτους δέκα  (10) υποψήφιους Ευρωβουλευτές του συνδυασμού, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων:

 

  1. Πανταζίδου Όλγα – Συντονίστρια Κεντρικής Μακεδονίας
  2. Βασιλειάδου Όλγα – Ειδική Παιδαγωγός
  3. Μπίκα Γεωργία – Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
  4. Κούρου Ράνια – Επαγγελματίας
  5. Λάβδας Ελευθέριος – Καθηγητής Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
  6. Τσολιάς Πέτρος – Συντονιστής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
  7. Μπίθας Ορέστης – Χημικός Μηχανικός
  8. Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος – Νομικός, Συντονιστής Ημαθίας
  9. Κοσματόπουλος Αθανάσιος – Χειρουργός, τ. Δήμαρχος
  10. Μπέλλος Μιχάλης – Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

 

Ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου εύχεται «Καλό Αγώνα για την ΠΑΤΡΙΔΑ και τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ».

Την επόμενη εβδομάδα o κ. Εμφιετζόγλου θα ανακοινώσει τη «δεύτερη» δεκάδα υποψηφίων  ευρωβουλευτών του κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ».

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κλιμάκιο ΓΣΕΕ στο Δήμο Δράμας εν όψει της Γενικής Απεργίας στις 17 Απριλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τον Δήμο Δράμας επισκέφθηκε σήμερα Κλιμάκιο της ΓΣΕΕ το οποίο βρέθηκε στην πόλη εν όψει της προετοιμασίας της Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Το κλιμάκιο, λόγω απουσίας του Δημάρχου,  υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δ. Αμαραντίδης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γ. Τσακίρης.

Το κλιμάκιο της ΓΣΣΕ αποτελούμενο από τον Γεν. Γρ. ΓΣΕΕ, Ν. Φωτόπουλο, τον Οργανωτικό Γρ. ΓΣΕΕ, Ευ. Μουτάφη, το μέλος της ΓΣΕΕ και Πρ. της Ομοσπονδίας Χειριστών, Ν. Ηλιόπουλο και τον Πρ. Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών ΓΣΕΕ, Απ. Ραπτόπουλο  συνόδευε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γ. Σαβρίδης, και τα μέλη της Διοίκησης Κ. Γεωργιάδης, Δ. Ιωαννίδης και Β. Τσακαλίδου.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η προετοιμασία, από πλευράς ΓΣΕΕ, της Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 17 Απριλίου και την οργάνωση των σχετικών  κινητοποιήσεων. Ζητήθηκε από το Δήμο Δράμας να δηλώσει τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα της ΓΣΕΕ  και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αποσταλεί σχετικό ψήφισμα, προκειμένου  να προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

H Δράμα προικίζεται το 2024 με ένα νέο μουσείο φωτογραφικών μηχανών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Νίκη Ευκαρπίας – Δόξα Δράμας 1-1: Προμελετημένο έγκλημα

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Πρόγραμμα για όλα τα Δρώμενα του Δωδεκαημέρου 2024 στην Π.Ε. Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Για τον Σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος: «Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Κώστας Αποστολίδης (1948 – 2024): Το Made in Greece επιχειρηματικό όνειρο ενός σπάνιου ανθρώπου

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Δράμας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Λουτρά Ελευθερών: Εγκατάλειψη και παρακμή σε μια άλλοτε κραταιά και όμορφη λουτρόπολη

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Μεγάλη επιτυχία του Δραμινού καθηγητή πληροφορικής Ραφαήλ Τζίμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Στην πρώτη θέση η Πατάτα Κ. Νευροκοπίου στον παγκόσμιο διαγωνισμό Taste Atlas Awards 2023-24

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Αρχαία Διονυσιακά Δρώμενα αναβιώνουν σε πολλά χωριά της ΠΕ Δράμας

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Μπαμπούγερα Καλή Βρύσης στις 6, 7 και 8 Ιανουαρίου

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Η Μελίνα Μποτέλλη παρουσιάζει στη Δράμα τα «Δυο γυμνά άσπρα χέρια»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ο δρόμος για Αμφίπολη έχει… πολύ δρόμο μπροστά του

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Ημερίδα ΔΕΥΑΔ για την παγκόσμια ημέρα νερού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Ο Πέτρος Τσολιάς υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024

Εκλογές 20195 ημέρες πριν

Εξοικονομώ Επιχειρώ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Κλιμάκιο ΓΣΕΕ στο Δήμο Δράμας εν όψει της Γενικής Απεργίας στις 17 Απριλίου

Χρηστικά7 ημέρες πριν

Μέθοδοι απεντόμωσης : Πως οι δήμοι μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση παθογόνων παραγόντων που προσβάλουν σπίτι και επιχειρήσεις

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Απαιτούνται άμεσα μέτρα ενίσχυσης του νοσοκομείου Δράμας που βρίσκεται σε δεινή θέση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Συνάντηση του Δημάρχου Δράμας με τους εκπροσώπους των ΤΑΧΙ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

ΕΚΘΕΣΗ «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη»

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 εβδομάδα πριν

Στους αγώνες των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων στη Δράμα παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Μεγάλη επιτυχία του Δραμινού καθηγητή πληροφορικής Ραφαήλ Τζίμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Οι θέσεις του ΚΚΕ για την ψυχική υγεία – Απαντήσεις στα αδιέξοδα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Διακοπή κυκλοφορίας στην περιμετρική οδό Κορυλόβου μέχρι το Νοέμβριο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Περίπατος γυναικών στο άλσος Κορυλόβου

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών