Connect with us

Πολιτιστικά

Γνωρίζοντας το “Πάρκο Φιλίππων” με τους “Οψόμεθα εις Φιλίππους”

Δημοσιεύθηκε

στις

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Η πεζοπορική αυτή εκδρομή είναι η πρώτη ανάμεσα σε αυτές που αντλούν την έμπνευσή τους από την Via Egnatia και έχει ως σκοπό να στρέψει το ενδιαφέρον μας στην αρχαία Εγνατία οδό, στα πλαίσια του έργου που έχει αναλάβει η Επιστημονική ομάδα με τίτλο “Πιστοποίηση πεζοπορικού μονοπατιού Via Egnatia από την European Ramblers Association”.  Μας καλεί να γνωρίσουμε ένα μαγευτικό κομμάτι της μέσα από την καθοδήγηση έμπειρων περιηγητών, που θα μας εξηγήσουν πώς προετοιμάζονται οι εν λόγω πεζοπορικές διαδρομές μέσα από μελέτη χαρτών, ιστορικών πηγών και όχι μόνο. Πρόκειται για μια ημερήσια πεζοπορική εκδρομή μέτριας δυσκολίας. Το μήκος της διαδρομής υπολογίζεται στα 13.5 χμ. και ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος είναι οι 3-4 ώρες.

Ημερομηνία: 7 Απριλίου – Κυριακή

Είδος: Πεζοπορία

Διαδρομή: Καλαμπάκι – Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων

Ώρα εκκίνησης: 10:00π.μ.

Σημείο εκκίνησης: Καλαμπάκι έμπροσθεν του δημαρχείου

Αντίτιμο συμμετοχής: 5€  – Θα υπάρχει λεωφορείο επιστροφής στο Καλαμπάκι.

 

——————————– Σημεία Ενδιαφέροντος ———————————-

Πιο αναλυτικά, τα σημαντικότερα σημεία που θα δούμε:

  1. Εκκλησία Αγίου Γεωργίου και Εκκλησάκι Αγίου Αθανασίου.

Χαρακτηριστικό το Έθιμο του Κουρμπανιού (θυσίας): Οι Κρυονερίτες πρόσφυγες έφεραν μαζί τους, το 1922, το έθιμο από την ανατολική Θράκη.  Ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι του Καλαμπακίου, την παραμονή αλλά και ανήμερα της γιορτής του Αγίου Αθανασίου φροντίζουν να κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις στήνοντας μεγάλο γλέντι.

  1. Καλαμπάκ Τεπέ.

Η περιοχή του Καλαμπακίου κατοικείται από αρχαιοτάτων χρόνων και τα ευρήματα που ανασκάφηκαν μας οδηγούν πίσω στην 5η χιλιετηρίδα π.Χ. Χαρακτηριστικά δείγματα των ευρημάτων αυτών βρίσκονται στους νεολιθικούς οικισμούς «Συκιά – Καλαμπάκ Τεπέ».

  1. Άνω Σταύλος.

Αρχαιολογική θέση στον κάμπο των Κυργίων με σημαντικά ευρήματα κεραμικής.

  1. Αψίδα του Θριάμβου.

Κρυμμένη καλά ανάμεσα στα αγριόχορτα ενός χωραφιού. Κοντά στο πεδίο της Μάχης των Φιλίππων.

  1. Βαπτιστήριο Αγίας Λυδίας.

Στις όχθες του Ζυγάκτη ποταμού βαφτίστηκε η πρώτη Ελληνίδα χριστιανή, Λυδία, από τον ίδιο τον Απόστολο των Εθνών, Παύλο. Στις όχθες αυτές χτίστηκε και ο Ναός- Βαπτιστήριο προς τιμήν της το 1974.

Τοπικές επιχειρήσεις που θα επισκεφθούμε:

  1. Ηλιοδώρα Κοιν.Σ.Επ.

Η Ηλιοδώρα Κοιν.Σ.Επ. είναι Συλλογικού και Παραγωγικού σκοπού, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εμπορία και μεταποίηση τοπικών προϊόντων. Τα μέλη της Ηλιοδώρα Κοιν.Σ.Επ. δημιουργούν χειροποίητα προϊόντα, από επιλεγμένες πρώτες ύλες, ακολουθώντας παραδοσιακές μεθόδους μεταποίησης για κάθε προϊόν και δίνοντας έμφαση στην ποιότητα.

  1. Φάρμα Μηλιάς

Μια φάρμα με λωτούς 1000 περίπου δέντρων. Το κτήμα είναι πιστοποιημένο Βιολογικό από την Δ.Η.Ω. και εφαρμόζονται αρχές Βιοκυκλικής. Από την επεξεργασία του φρούτου παράγονται μαρμελάδα, αποξηραμένα και όχι μόνο.

 ———————————- Πεζοπορικές Λεπτομέρειες ———————————-

Πεζοπορικός Χάρτης Διαδρομής

 

Μήκος Διαδρομής: 13.6 Km

Ελάχιστος Απαιτούμενος Χρόνος: 4-5h

Πεζοπορική Δυσκολία: Μέτριος βαθμός δυσκολίας σε τμήματα ασφαλτοδρομων και χωματόδρομους με πολύ καλή βατότητα και ήπιες γεωμετρικές Κλίσεις.

Βασικός Απαιτούμενος Εξοπλισμός: Αθλητικά υποδήματα ελαφριά για πορεία σε ασφαλτο και χωματόδρομο προτιμήστε τα αδιάβροχα. Κάλτσες μάλλινες ή συνθετικές που να καλύπτουν και τον αστράγαλο (και εφεδρικές απαραίτητα). Ελαφριά Αθλητική ενδυμασία όχι βαμβακερά και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αδιάβροχο και αντιανεμικό μπουφάν (εφεδρικές εσωτερικές αλλαξιές). Ορειβατικό σακίδιο με κατάλληλη αεριζόμενη στήριξη στην πλάτη. Καπέλο, σκουφάκι, και γυαλιά ηλίου (προαιρετικά). Χαρτομάντηλα και χαρτί υγείας. Φωτογραφική μηχανή. Εξοπλισμό και βοηθήματα πλοήγησης (ψηφιακή καταγραφή ίχνους διαδρομής). Φαρμακείο. Σουγιά ή πολυεργαλείο. Τροφή και νερό.

Φυσική Κατάσταση: Απαιτείται μέτρια αερόβια ικανότητα με δυνατότητα να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε ήπιες καρδιοαναπνευστικές επιβαρύνσεις μεγάλης χρονικής διάρκειας.

 ———————————- Περισσότερες πληροφορίες ———————————-

  • Η χαρτογράφηση της Αρχαίας Εγνατίας, η ξενάγηση, η παρουσίαση των βοτάνων και η σύνδεση επιχειρήσεων με την αρχαία οδό καθώς και όλες οι παροχές σε είδος από τις τοπικές επιχειρήσεις είναι Ευγενικές Χορηγίες από την Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” και τις επιχειρήσεις Ηλιοδώρα ΚΟΙΝΣΕΠ και Φάρμα Μήλιας.
    • Ξεναγός: Αγγελική Κόμσιου
    • Εκπαιδευτής: Δημήτρης Χατζηγεωργίου (Υπεύθυνος Χαρτογράφησης) – Θα μας συνοδεύσει δίνοντας μας πληροφορίες για το  πως η ομάδα έργου χαρτογραφεί την αρχαία οδό.
    • Βοτανολόγος: Ζαλίδας Ιωάννης – Θα μας συνοδεύσει δίνοντας μας πληροφορίες για τα βότανα, τις ονομασίες τους, τις ιδιότητες τους και τους μύθους γύρω από αυτά.
  • Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η εκδρομή μεταφέρεται την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο συνάντησης την επόμενη Κυριακή.

Στοιχεία επικοινωνίας

Νικόλαος Δαλγιαννάκης

culture@opsometha.org

(+30) 6948072894

Διαβάστε όλο το άρθρο
Σχόλια

Πολιτιστικά

Ο «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ  ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Σκηνοθεσία:  Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 & ΚΥΡΙΑΚΗ 11  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας.  Μετά από τον «Δον Ζουάν» το 2009 στο Εθνικό Θέατρο και τον «Ταρτούφο» το 2016, συνεχίζουν τη μελέτη τους πάνω στον κορυφαίο Γάλλο δραματουργό, ο οποίος, μέσα πάντα από το πρίσμα της κωμωδίας φώτισε τα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής, κατανόησε την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και δημιούργησε χαρακτήρες με οικουμενική εμβέλεια και έργα που παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα.

Με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» ο Μολιέρος βάζει στο στόχαστρό τη τους τσαρλατάνους και τους κομπογιαννίτες που λυμαίνονται το ιατρικό επάγγελμα. Σατιρίζει τους «ειδήμονες» της εποχής του που κρύβονταν πίσω από πομπώδες φράσεις και φανταχτερές ορολογίες πασχίζοντας έτσι να καμουφλάρουν την ανεπάρκεια των γνώσεών τους και το γεγονός ότι πάνω από τον ιπποκράτειο όρκο βάζουν το κέρδος και το προσωπικό συμφέρον.

Ο Μολιέρος – ως ένα από τα λαμπρότερα επαναστατικά πνεύματα της εποχής του – δεν μένει μόνο εκεί, αλλά κάνει και ένα πολιτικό σχόλιο καταγγέλλοντας κάθε μορφή εξουσίας και ασκώντας έντονη κριτική στη γαλλική κοινωνία και στα κακώς κείμενά της. Με ανάλαφρο αλλά καυστικό τρόπο, τα βάζει με τις παντός είδους αυθεντίες που τυφλωμένοι από αλαζονεία και έχοντας κατακτήσει προνόμια και εξουσία, υποτιμούν και καταπιέζουν τον απλό πολίτη.

Κατά τραγική ειρωνεία ο «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» ήταν το κύκνειο άσμα του. Το 1673, λίγο μετά την τέταρτη παράσταση του έργου στην οποία πρωταγωνιστούσε, ο Μολιέρος – άρρωστος και προδομένος από τους γιατρούς –  πέθανε στα παρασκήνια.

Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας και θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελεί την ένατη συνσκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις «Μήδεια», «Μη σου τύχει», «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», «Οθέλλος», «Αντιγόνη», «Ιφιγένεια», «Ταρτούφος» και «Μόνος με τον Άμλετ».

Το έργο

Στο κωμικό μικροσκόπιο του Μολιέρου μπαίνει ένας αριστοκράτης, ο Αργκάν, ο οποίος ζει μια άνετη ζωή μέσα στον πλούτο και στα προνόμια. Θεωρεί τον εαυτό του το κέντρο του κόσμου και καταδυναστεύει τους γύρω του απαιτώντας να υπηρετούν τις παραξενιές και τα καπρίτσια του. Παρ’ όλα αυτά, και ο ίδιος ο Αργκάν υποφέρει καθώς νιώθει ότι κάτι τού φταίει.

Τρομερά υποχόνδριος και αρρωστοφοβικός είναι πεπεισμένος ότι το πρόβλημά του είναι η πολύ κλονισμένη υγεία του. Γι’ αυτό και έχει καλέσει όλους τους γιατρούς για να του βρουν θεραπεία. Μάταια όμως. Οι γιατροί – αλλά και κάθε είδους τσαρλατάνοι – δοκιμάζουν πάνω του όλες τις δοκιμασμένες και πειραματικές θεραπείες με σκοπό να τον απαλλάξουν από την «άγνωστη» ασθένειά του, ενώ ταυτόχρονα τον απαλλάσσουν και από τεράστια χρηματικά ποσά ως αμοιβή.

Καθώς βλέπει ότι οι «επιστήμονες» προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν, αποφασίζει να παντρέψει την κόρη του, Αγγελική, με ένα γιατρό προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα, αδιαφορώντας αν εκείνη είναι ερωτευμένη με τον Κλεάνθη. Όταν η Αγγελική αντιδρά, ο Αργκάν με την προτροπή της δεύτερης συζύγου του της Μπελίνα, της ανακοινώνει ότι μοναδική της εναλλακτική είναι να κλειστεί σε μοναστήρι.

Αυτοί που αναλαμβάνουν να τον συνεφέρουν είναι η υπηρέτριά του η Τουανέτα και ο αδερφός του ο Βεράλδος. Τον πείθουν να παραστήσει το νεκρό ώστε να ανακαλύψει ποιος τον εκμεταλλεύεται και ποιος τον νοιάζεται, ποιος τον επιβουλεύεται και ποιος πραγματικά τον αγαπάει.

Είναι όμως ο Αργκάν πράγματι ασθενής; Και αν ναι, ασθενεί από μια αρρώστια που μπορεί η ιατρική να θεραπεύσει; Ή μήπως είναι ένας ανασφαλής, φοβισμένος άνθρωπος που ενώ τα έχει όλα, προσπαθεί να βρει τι του φταίει και δεν είναι ευτυχισμένος και με πρόσχημα την κλονισμένη του υγεία πασχίζει να προκαλέσει τον ενδιαφέρον των γύρω του και να σιγουρευτεί ότι νοιάζονται για αυτόν;  Και μήπως τελικά ο μολιερικός Αργκάν δεν διαφέρει και πολύ από τον σύγχρονο άνθρωπο που δεν ικανοποιείται με τίποτα και παρόλο που ζει μια άνετη οικογενειακή ζωή, συνειδητοποιεί τελικά ότι η βαθύτερη και σημαντικότερη ανάγκη του είναι να αγαπηθεί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας

Ελεύθερη απόδοση: Μανώλης Δούνιας

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς

Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Κίνηση: Έλενα Γεροδήμου

Βοηθός σκηνοθετών: Θάνος Χατζόπουλος

Γραφιστικός σχεδιασμός: Δημήτρης Γκέλμπουρας @frobidden.designs

Social Media: Renegade Media

Παραγωγή: Τεχνηχώρος

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη,

Θοδωρής Ρωμανίδης, Νίκος Γκέλια,

Παναγιώτης Γαβρέλας, Βίκυ Διαμαντοπούλου,

Γιώργος Ζυγούρης, Δημήτρης Φιλιππίδης

Ώρα έναρξης : 9.00 μμ

Προπώληση : more.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Πολιτιστικά

«Ικέτιδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Καλμπάρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων – Καβάλα

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 & ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Επίδαυρο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης-Καρόλου Κουν ανεβάζει τις Ικέτιδες του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη: ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες.

Στο έργο (που είναι το πρώτο και το μοναδικό που έχει διασωθεί από την τετραλογία του Αισχύλου «Δαναΐδες») πρωταγωνιστεί ένα συλλογικό γυναικείο πρόσωπο: ο Χορός των πενήντα Δαναΐδων που, μαζί με τον πατέρα τους Δαναό εγκαταλείπουν τη Λιβύη και την Αίγυπτο και ζητούν άσυλο στην πόλη του Άργους. Σαν την προγόνισσά τους την Ιώ, που η Ήρα καταδίωκε ανελέητα στέλνοντάς της μια ενοχλητική βοϊδόμυγα, τον «οίστρο», για να την βασανίζει, οι Δαναΐδες πασχίζουν τώρα να ξεφύγουν από τους πενήντα γιους του Αιγύπτου που απαιτούν να τις παντρευτούν με τη βία.

Ο μύθος θέτει το ζήτημα της ταυτότητας και της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, εξιστορώντας παράλληλα το χρονικό της εγκατάστασης και της επικράτησης του ελληνικού φύλου στη χώρα των Πελασγών, των λεγόμενων «Προελλήνων». Οι Δαναΐδες Ικέτιδες μιλούν για τις ανάγκες που οδηγούν τους ανθρώπους να ξεριζωθούν από τη γη τους, την άγρια μοίρα του πρόσφυγα, την αξία της δικαιοσύνης, τις αρχές της δημοκρατίας. Πάνω απ’ όλα όμως μιλούν για τον αγώνα της Γυναίκας ενάντια στον Άνδρα που με τη βία ζητά να της επιβληθεί.

Η παράσταση ενώνει λυτρωτικά τις φωνές των αρχαίων ηρωίδων με εκείνες των σημερινών, μέσα από έναν εντυπωσιακό Χορό δεκαπέντε νέων γυναικών, με προεξάρχουσες στο λόγο την Λένα Παπαληγούρα και την Λουκία Μιχαλοπούλου (στους ρόλους της Υπερμνήστρας και της Αμυμώνης αντίστοιχα) . Τον Χορό απαρτίζουν μέλη της γυναικείας χορωδίας Chóres, νέες ηθοποιοί- σπουδάστριες της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και χορεύτριες- ακροβάτισσες της ομάδας «Και όμως κινείται» (με κορυφαία την Χριστίνα Σουγιουλτζή). Στον ανδρικό ρόλο του Πελασγού, βασιλιά του προελληνικού πελασγικού φύλου-που πιστεύεται ότι υπήρξε μητρογραμμικό- η Λυδία Κονιόρδου. Τις δύο μορφές της πατριαρχικής εξουσίας ενσαρκώνουν ο Άκης Σακελλαρίου και ο Γιάννης Τσορτέκης.

Μετάφραση Ιωάννης Γρυπάρης • Επεξεργασία κειμένου και δραματουργίας – Σκηνοθεσία Μαριάννα Κάλμπαρη • Σκηνικά – Κοστούμια Χριστίνα Κάλμπαρη • Μουσική σύνθεση Χαράλαμπος Γωγιός • Χορογραφία Χριστίνα Σουγιουλτζή • Σχεδιασμός φωτισμών Στέλλα Κάλτσου • Βοηθός σκηνοθέτιδας Μαριλένα Μόσχου • Βοηθοί σκηνογράφου ενδυματολόγου Κυριακή Φόρτη, Κατερίνα Κυρτάτου • Μουσική διδασκαλία Ειρήνη Πατσέα, Σιμέλα Εμμανουηλίδου • Συντονισμός παραγωγής CHÓRES Βερονίκη Κρικώνη• Διεύθυνση παραγωγής Μαρίνα Γαβριηλίδου

Παίζουν (αλφαβητικά): Λυδία Κονιόρδου (Πελασγός), Λουκία Μιχαλοπούλου (Αμυμώνη), Λένα Παπαληγούρα (Υπερμνήστρα), Άκης Σακελλαρίου (Δαναός), Γιάννης Τσορτέκης (Αιγύπτιος Κήρυκας) • Κορυφαία χορεύτρια Χριστίνα Σουγιουλτζή

Κορυφαίες CHÓRES (αλφαβητικά) Ελένη Βασιλάκη, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Γιώτα Δημητρακοπούλου, Φανή Λύκου, Ιόνυ Μοσχοβάκου, Δάφνη Παγουλάτου, Ελένη Πούλιου, Ελίνα Σταμοπούλου, Δανάη Στεργίου, Νικολάια Τριανταφύλλου

Κορυφαίες Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης (αλφαβητικά) Νεφέλη Δοδοπούλου, Μυρτώ Καπώλη, Ρένια Κρητικού, Άννα Μωρόγιαννη

Συμπαραγωγή Θέατρο του Νέου Κόσμου – Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

 

Ώρα έναρξης : 9.15 μμ

Προπώληση : more.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Πολιτιστικά

Ολοκλήρωση της 3η Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας – DISMA 2024

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Με έδρα το Δημοτικό Ωδείο της Δράμας διεξήχθησαν από τις 2 έως και τις 7 Ιουλίου του 2024 τα masterclasses της 3η Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας στη Δράμα, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να παρακολουθήσουν τα υψηλού επιπέδου σεμινάρια, εργαστήρια, ομιλίες, διαλέξεις και συναυλίες υψηλών προδιαγραφών καθώς επίσης και να λάβουν μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ακαδημίας.

Μια σπουδαία διοργάνωση που πλέον έγινε θεσμός χάρη στην τόλμη των παραγόντων και στην αγάπη όλων των ανθρώπων (εκπαιδευτικών & διοικητικών) της οικογένειας του Πολιτιστικού Οργανισμού Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Στη διενέργεια αυτή συνέβαλλαν τα μέγιστα ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού και Δήμαρχος Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Πέτρος Παρασκευαίδης.

Πρόκειται για την συνέχιση ενός θεσμού που σηματοδοτεί τα μουσικά δρώμενα τόσο της πόλης της Δράμας όσο και της χώρας μας, και που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της συνάντησης μουσικών καλλιτεχνών και σπουδαστών, πραγματοποιήθηκαν μαθήματα που συνδυάσανε γενικές γνώσεις, πρακτική εξάσκηση και σκηνική εμπειρία, μέσω της σύμπραξης διεθνώς καταξιωμένων καθηγητών μουσικής.

Συμμετείχαν 17 Διδάσκοντες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό που καλύψανε πολυεπίπεδες δράσεις, όπως σεμινάρια (master classes), διαλέξεις, ομιλίες, εργαστήρια (workshops) και συναυλίες, σε θεματικές ενότητες και γνωστικά αντικείμενα της Κλασικής και Σύγχρονης τόσο οργανικής όσο και φωνητικής Μουσικής.

Συγκεκριμένα, οι καθηγητές μουσικής που τίμησαν με την παρουσία τους και το έργο τους, την διοργάνωση για τα masterclasses ήταν οι:

Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης – Πιάνο, Στέφανος Θωμόπουλος – Πιάνο, Δημήτριος Τηλιακός – Μονωδία, Noe Inui – Βιολί , Γιώργος Δεμερτζής – Βιολί, Άγγελος Λιακάκης – Τσέλο, Θάνος Μήτσαλας – Κιθάρα, Βιβή Γκέκα – Μαντολίνο, Βασιλική Κατσούκα – Διεύθυνση Χορωδίας/Φωνητικό Εργαστήρι, Γεράσιμος Ιωαννίδης – Πνευστά Μουσικά Όργανα & Οργάνωση Μπάντας,, Πέτρος Μαυρομμάτης – Όμποε, Καμπάνης Σαμαράς – Σύνθεση & Ανώτερα Θεωρητικά,

ενώ για τις διαλέξεις ήταν οι:
Χρίστος Παπαγεωργίου, Γεώργιος – Ιούλιος Παπαδόπουλος, Νιόβη Κλαυδιανού, Γιάννης Σακαρίδης, Βασίλης Μπακόπουλος & Καμπάνης Σαμαράς.

Την 3η Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία την παρακολούθησαν περισσότεροι από 120 ενεργοί σπουδαστές αλλά και πλήθος απλών ακροατών από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Στο διαγωνιστικό τμήμα της Ακαδημίας σε μια πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση απέσπασαν βραβεία οι παρακάτω σπουδαστές της Ακαδημίας:

Κατηγορία Α (γεννηθέντες μέχρι και 2010):

  • 1ο Βραβείο Σταύρος Παρασκευαΐδης (Πιάνο)

Κατηγορία Β (γεννηθέντες μέχρι και 2006):

  • 1ο Βραβείο Χριστίνα Μαυρίδου (Βιολί)
  • 2ο Βραβείο Μάριος Θωμαΐδης (Βιολί)
  • 2ο Βραβείο Ντορέτα Δρίζη (Τσέλο)
  • 3ο Βραβείο Κωνσταντίνος Σαββίδης (Πιάνο)
  • 3ο Βραβείο Θάνος Παπαθανασίου (Τσέλο)

Κατηγορία Γ (χωρίς όριο ηλικίας):

  • 1ο Βραβείο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (Κιθάρα)
  • 2ο Βραβείο Ηρακλής Αλεξόπουλος (Πιάνο)
  • 2ο Βραβείο Ζωή – Θωμαή Μπάρμπα (Τσέλο)
  • 3ο Βραβείο Θεοδώρα – Ειρήνη Παρασκευά (Μονωδία)
  • 3ο Βραβείο Παναγιώτης Καλαφάτης (Βιολί)

Σημαντικό εκτός από τα βραβεία στον διαγωνισμό είναι ότι θα προσφερθούν ως υποτροφίες και ως δυνατότητα προβολής των νέων καλλιτεχνών σε όλους τους βραβευθέντες, ρεσιτάλ που θα διοργανώσει το Δημοτικό Ωδείο Δράμας για το επόμενο σχολικό έτος 2024 – 2025 στον κύκλο συναυλιών “Νέοι Καλλιτέχνες” & “Μουσικές Στιγμές” που θα έχει την δυνατότητα να τους απολαύσει μέσα στο επόμενο σχολικό έτος το κοινό της Δράμας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Πολιτιστικά1 μήνα πριν

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στη Δράμα την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 21:00

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Η Ελένη Βιτάλη στις 11 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Δράμας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 εβδομάδα πριν

Σε περίοπτη θέση στο Δημαρχείο Δράμας και στην καρδιά μας η “Άννα Κορακάκη”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Ανακοίνωση του Γυμναστικού Συλλόγου ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Η υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη “έδιωξε” τις αντιπολιτεύσεις του Δήμου Δράμας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Η Αναστασία Τόλιου υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Δόξας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Φωτιά στο Πανόραμα Δράμας – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Η Καλίσσα Αποστολίδου επικεφαλής της Raycap

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Απολογισμός των πρώτων 100 ημερών της θητείας του Δημάρχου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Άντρη Παράσχου: Η δραμινή επιλογή στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Κέντρο Ερμηνείας Οίνου και Αποσταγμάτων

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σίτνα στη Δράμα – Επιχειρούν και τρία ελικόπτερα

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Η Δραμινή καλλιτέχνης Σάσα Παπαλάμπρου παρουσιάζει τη νέα της δουλειά “Σασπένς”

Εκπαιδευτικά2 μήνες πριν

Εγγραφή στην Επαγγελματική Σχολή Δράμας της ΔΥΠΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 ημέρα πριν

Ο ΠΑΟΠ Νέας Αμισού στη Γ’ Εθνική κατηγορία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Διανομή διατακτικών σε ευάλωτες οικογένειες

Πολιτιστικά1 ημέρα πριν

Ο «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων

Χρηστικά1 ημέρα πριν

Ώρα για παραλία!

Χρηστικά1 ημέρα πριν

Ονειρεμένα παπούτσια σε… αμέτρητες προτάσεις!

Χρηστικά1 ημέρα πριν

Βρείτε τα πάντα για την παραλία!

Χρηστικά2 ημέρες πριν

Για γατίσια και σκυλίσια γεύματα… πλήρους νοστιμιάς!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Να ελεγχθούν όσοι ευθύνονται για τα λάθη και τις επιχειρησιακές αστοχίες

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ για τη φωτιά στο Φαλακρό

Πολιτιστικά4 ημέρες πριν

«Ικέτιδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Καλμπάρη

ΚΟΣΜΟΣ5 ημέρες πριν

Οι δημοκρατικοί καταστρέφουν τη Δημοκρατία κυνηγώντας την εξουσία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Kαταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια με τη φωτιά στο Φαλακρό

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 εβδομάδα πριν

Δόξα Δράμας: Σύννεφα και ”σκιές” πάνω από το ακίνητο του ΓΣ!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού συναντήθηκε με την Υφυπουργό Τουρισμού

Χρηστικά1 εβδομάδα πριν

Αποκλειστικά για γυναίκες με άποψη!

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών