Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκλογικά Συστήματα στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας  Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Μάκη Μουρατίδη

Δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουνίου 2021 ο νόμος 4804/2021 ‘’Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών και άλλες διατάξεις’’. Για τις αλλαγές που επιφέρει ο νέος αυτός εκλογικός νόμος έχουν διατυπωθεί κατά τον δημόσιο διάλογο διάφορες απόψεις, είτε θετικές, είτε αρνητικές.

Στόχος του παρόντος άρθρου είναι να αναδείξει τις διαφορές τριών εκλογικών συστημάτων (Καλλικράτης, Κλεισθένης, ν. 4804/2021) σε μερικά μόνο βασικά σημεία: Συνολικός αριθμός δημοτικών συμβούλων, αριθμός συμβούλων της παράταξης του εκλεγόμενου δημάρχου, ποσοστό για την εκλογή δημάρχου, κατώτατο όριο συμμετοχής συνδυασμού στην κατανομή εδρών.

Τα βασικά αυτά στοιχεία στα τρία εκλογικά συστήματα διαμορφώνονται ως εξής:

Συνολικός αριθμός δημοτικών συμβούλων: ο πρόσφατος νόμος 4804/2021 μειώνει τον αριθμό δημοτικών συμβούλων που ίσχυσε με τον Καλλικράτη και τον Κλεισθένη στους μικρούς και μικρομεσαίους Δήμους, ενώ τον αυξάνει στους μεγάλους Δήμους. Έτσι ο Δ. Δράμας θα έχει 35 συμβούλους αντί των 33 σήμερα, οι Δήμοι Δοξάτου και Προσοτσάνης 25 αντί των 27 σήμερα, ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου 19 αντί των 21 σήμερα και ο Δήμος Παρανεστίου 15 αντί των 17 σήμερα.

 Αριθμός συμβούλων παράταξης δημάρχου: κατανομή απλής αναλογικής με βάση τα αποτελέσματα της Α’ Κυριακής με τον Κλεισθένη, απόδοση 3/5 του συνολικού αριθμού δημοτικών συμβούλων στην παράταξη του Δημάρχου με τον Καλλικράτη και τον πρόσφατο νόμο 4804/2021. Στους Δήμους του Νομού Δράμας θα έχουμε αύξηση (σημαντική σε μερικές περιπτώσεις) στον αριθμό συμβούλων στις παρατάξεις των εκλεγόμενων Δημάρχων σε σχέση με τον προηγούμενο νόμο του Κλεισθένη.

Ποσοστό εκλογής Δημάρχου: 50% + 1 ψήφο για την εκλογή Δημάρχου στον Καλλικράτη και στον Κλεισθένη, 43% + 1 ψήφο στο Ν. 4804/2021. Επισημαίνεται ότι στις εκλογές του 2006 εφαρμόστηκε εκλογικό σύστημα που προέβλεπε εκλογή Δημάρχου με 42% + 1 ψήφο. Από τους 58 Καποδιστριακούς Δήμους στην Περιφέρεια ΑΜΘ εκλέχτηκαν Δήμαρχοι με ποσοστό 42 έως 50%  την Α΄ Κυριακή των εκλογών μόνο σε 6 Δήμους.

Στο Νομό Δράμας από τους 8 Δήμους εκλέχτηκε Δήμαρχος με ποσοστό 42 έως 50% την Α΄ Κυριακή μόνο στον Δ. Προσοτσάνης (Μακρής Γ. Δήμαρχος με 42,68%, έναντι Λύσσελη Άγγ. 40,78% και Βουγιουκλή Ηλ. 16,55%).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εάν εφαρμόζονταν στους Καλλικρατικούς (σημερινούς) δήμους η διάταξη του Ν. 4804/2021 για εκλογή Δημάρχου με 43% + 1 ψήφο στις εκλογές του 2010 θα είχαμε εκλογή του ίδιου Δημάρχου στον Δήμο Δοξάτου από την Α΄ Κυριακή, αντί της Β΄ ( Χατζηλαζάρου Αν.  48,22% Α΄ Κυριακή, 53,05% Β΄ Κυριακή έναντι Καλογήρου Φ. 47,67% Α΄ Κυριακή, 46,95% Β΄ Κυριακή).

Στον ίδιο Δήμο όμως εάν εφαρμόζονταν η διάταξη του Ν. 4804/2021 για εκλογή Δημάρχου με 43% + 1 ψήφο στις εκλογές του 2014 θα είχαμε ανατροπή αποτελέσματος με εκλογή Δημάρχου την Α΄ Κυριακή. Δήμαρχος θα εκλεγόταν ο  Χατζηλαζάρου Αν.  (43,25%  Α΄ Κυριακή, 45,43% Β΄ Κυριακή) και όχι ο Δαλακάκης Δ. (36,30%  Α΄ Κυριακή, 54,57% Β΄ Κυριακή).

Στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού στις εκλογές του 2010, του 2014 (και βέβαια του 2019 με απλή αναλογική για το σύνολο των δήμων), δεν θα είχαμε επιπτώσεις από την εφαρμογή της διάταξης για εκλογή Δημάρχου με ποσοστό 43 έως 50% την Α΄ Κυριακή.

Κατώτατο όριο συμμετοχής συνδυασμού στην κατανομή εδρών: Σύμφωνα με το νόμο 4804/2021 για να έχει δικαίωμα εκλογής συμβούλου ένας συνδυασμός θα πρέπει να συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον 3% των εγκύρων ψηφοδελτίων κατά την Α΄ ψηφοφορία. Αντίστοιχη πρόβλεψη δεν υπήρχε ούτε στον Καλλικράτη, ούτε βέβαια στον Κλεισθένη.

Επισημαίνεται ότι στις εκλογές του 2010 και του 2014 με εκλογικό σύστημα του Καλλικράτη και χωρίς πρόβλεψη κατώτατου ορίου, η παράταξη του υποψήφιου Δήμαρχου Δοξάτου Μπατζέλα Στ. κατέλαβε ποσοστά 4,10% και 3,02% αντίστοιχα χωρίς να εκλέξει σύμβουλο.

Αντίθετα στο Δήμο Δράμας στις εκλογές του 2014  με το ίδιο εκλογικό σύστημα η παράταξη του υποψήφιου Δήμαρχου Στεφανίδη Ι. με ποσοστό 2,80% εξέλεξε σύμβουλο. Με σύστημα απλής αναλογικής (Κλεισθένης) στις εκλογές του 2019 στον Δήμο Δράμας εξέλεξαν σύμβουλο οι παρατάξεις των υποψήφιων Δημάρχων Μήτρου Γ. και Καλαϊδόπουλου Κ. με ποσοστά 2,55% και 1,24% αντίστοιχα, όπως επίσης και στον Δ. Δοξάτου εξέλεξε σύμβουλο η παράταξη του Αμανατίδη Μ. με ποσοστό 2,24%.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη του Ν. 4804/2021 αφορά κυρίως στους μεγάλους Δήμους (π.χ. Δ. Δράμας) και όχι στους μικρομεσαίους, στους οποίους ούτως ή άλλως οι συνδυασμοί με μικρά ποσοστά δεν εξέλεγαν συμβούλους.

Για να γίνουν κατανοητές οι διαφορές των τριών εκλογικών συστημάτων, όσον αφορά στον αριθμό και στην κατανομή των δημοτικών συμβούλων στην παράταξη του εκλεγόμενου δημάρχου και στις λοιπές παρατάξεις, παρουσιάζεται σχετικός πίνακας, ο οποίος συντάχθηκε με βάση την ακόλουθη υπόθεση εργασίας:

Εάν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών του 2019 στους Δήμους της Π.Ε. Δράμας ήταν τα ίδια εφαρμόζοντας εναλλακτικά τα τρία εκλογικά συστήματα (Κλεισθένης, Καλλικράτης, Ν. 4804/2021), ποιος θα ήταν ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων και ποια η κατανομή τους  ανάλογα με το εκλογικό σύστημα.

 

(Επεξεργασία με βάση τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών 2019)

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ξυπνήστε…..
Άρθρο του Μαργαρίτη Τζίμα, καθηγητή 
Είμαστε σε άλλες εποχές. Κακώς γίνεται η σύγκριση με το παρελθόν. Ποιός πρέπει να κυβερνά μια χώρα; Το κόμμα η οι άξιοι ανεξαρτήτως κομματικής ιδεολογίας;
Φιλελευθερισμός η σοσιαλισμός η κομμουνισμός;
Σήμερα δεν έχουν τόση αξία οι ετικέτες. Αξία έχουν τα αποτελέσματα σε μια διακυβέρνηση. Γίνεται καλλίτερη η ζωή των πολιτών από χρόνο σε χρόνο;. Τότε ναι αξίζει η πολιτική.
Η βελτίωση των συνθηκών της ζωής είναι το ζητούμενο σε μια κοινωνία.
Η δημοκρατία λένε έχει αξία. Ναι. Έχει τεράστια αξία.
Αλλά η διαβίωση;η απόλαυση των κοινωνικών αγαθών, του πολιτισμού δεν έχει μεγαλύτερη αξία;.
Πότε ο άνθρωπος χαίρεται περισσότερο;
Όταν έχει δημοκρατία με κοινωνικές ανισότητες η δημοκρατία με ισονομία και ισοπολιτεία;
Οι αλλαγές που γίνονται καθημερινά στη ζωή μας έχουν να κάνουν κυρίως με τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας παρά με την πολιτική βούληση των εξουσιών.
Πολιτική βούληση υπάρχει όταν υπάρχει πολιτικός και κοινωνικός στόχος, όταν υπάρχουν ικανοί διοικούντες σε κάθε επίπεδο εξουσίας. Η πολιτική βούληση μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός , ως κινητήρια δύναμη που μπορεί να ανατρέψει όλα τα κακώς κείμενα σε μια κοινωνία.
Το χάσμα των γενεών δεν είναι είναι μόνο χάσμα οικονομικό.
Η νεολαία προσδοκά ένα καλύτερο κόσμο, ένα καλύτερο αύριο.
Το εάν αυτά προέρχονται από την α η β ιδεολογία λίγο την ενδιαφέρει.
Σίγουρα έχουν γίνει βήματα βελτίωσης πολλά, όμως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα και γρηγορότερα. Άξιοι άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι στο περιθώριο της Δημοκρατίας μας γιατί δεν είναι του συστήματος, η γιατί έχουν μια φωνή ανεξαρτησίας που δύσκολα μπαίνει σε κομματικές προσταγές.
Εδώ κατά τη γνώμη μου είναι το πρόβλημα.
Επιστράτευση, ενεργοποίηση , αξιοποίηση.
Όσοι πιστεύουν στην Ελλάδα, όσοι και όσες είναι Έλληνες και Ελληνίδες με καθαρά οράματα, με στόχους έχουν θέση στη νέα πραγματικότητα.
Φωτισμένοι άνθρωποι δημιουργούν τη νέα πραγματικότητα. Αυτοί ξεφεύγουν από ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και μιζέριας και δημιουργούν αυτό που χρειάζεται η κοινωνία.
Είναι δυνατόν ακόμη να υπάρχουν άστεγοι άνθρωποι που κοιμούνται στα πεζοδρόμια μέσα σε χαρτοκιβώτια;
Ακούει κάνεις;
Η υψηλή πολιτική χρειάζεται. Όμως επείγοντα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε μέρα ο συνάνθρωπό μας.
Δε θίγεται το…. κόμμα μας αν επισημάνουμε τα αρνητικά. Είναι γεγονός πως πολλοί πολιτικοί, βουλευτές και υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας παρά τον πολίτη που τους έστειλε στην εξουσία.
Εδώ ο ηγέτης τους ξηλώνει.
Η φωνή της κοινωνίας είναι ισχυρότερη από τη σιωπή πολλών πολιτικών.
Είναι ώρα παντού σε κάθε επίπεδο να αναθεωρηθούν πολλά .Στην πολιτική στην Εκκλησία,στην αυτοδιοίκηση.
Ας ξυπνήσουν μερικοί από το λήθαργο τους και ας δουλέψουν για τον συνάνθρωπο και όχι για τον εαυτό τους.
Μαργαρίτης Τζίμας
Καθηγητής
Πρώην υπουργός

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στη Δράμα ο Ειδικός Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Νίκος Χρυσάκης

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

Σημαντική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Δράμας, στο πλαίσιο της περιοδείας του Ειδικού Γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Νίκου Χρυσάκη, με στόχο την επιτόπια αξιολόγηση του έργου που επιτελείται στους δήμους της χώρας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Δράμας, παρουσία του Δημάρχου, Γιώργου Παπαδόπουλου και του Αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα αδέσποτων ζώων, Κώστα Αμοιρίδη. Συμμετείχαν επίσης στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της ΠΕ Δράμας, υπηρεσιακοί παράγοντες και, βέβαια, εκπρόσωποι των τοπικών φιλοζωικών σωματείων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο ο κ. Χρυσάκης, όσο και οι συνεργάτες του, εξήραν το έργο που υλοποιείται από τον Δήμο Δράμας στον τομέα της προστασίας και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, κάνοντας λόγο για ένα φωτεινό παράδειγμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως αναφέρθηκε, ο Δήμος Δράμας συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων δήμων της χώρας, με συνέπεια, συνεργασία και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του Ν. 4830/2021.

Ο Ειδικός Γραμματέας στάθηκε ιδιαίτερα στην άρτια συνεργασία που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στον Δήμο, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα φιλοζωικά σωματεία, υπογραμμίζοντας πως τέτοιες συνέργειες αποτελούν προϋπόθεση για την επιτυχία. Δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα σε όλους τους εμπλεκόμενους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και ενθάρρυνε τον Δήμαρχο να υποβάλει άμεσα αίτημα χρηματοδότησης για την κατασκευή του δημοτικού καταφυγίου, καθώς η σχετική μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Η επίσκεψη του κ. Χρυσάκη εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικού ελέγχου που διενεργεί η Ειδική Γραμματεία, με σκοπό την αξιολόγηση της εφαρμογής της νομοθεσίας και την ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Ο Δήμαρχος Δράμας,  Γιώργος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα για την επίσκεψη και την εποικοδομητική συνεργασία, τονίζοντας πως ο Δήμος Δράμας συνεχίζει με αφοσίωση το έργο του, έχοντας ως προτεραιότητα τον σεβασμό προς τα ζώα και τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών – ανθρώπων και τετράποδων.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ
Έχοντας υπόψη:
  1.  Τα άρθρα 129-131 του ν. 4926 (ΦΕΚ Α΄82/20-04-2022) «Μέτρα αποτροπής κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές NATURΑ, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση»
  2. Την παρ. δ, άρθρο 25 του ν. 998/1979 (Α΄289) «Περί προστασίας των δασών και των δασικών εν γένει εκτάσεων της χώρας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  3. Το άρθρο 52 του ν.2696/1999 (Α΄52) «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  4. Το Π.Δ 575/1980 (Α΄157) «Περί κηρύξεως ιδιαιτέρως ευαίσθητων εις πυρκαγιάς περιοχών δασών και δασικών εκτάσεων ως επικινδύνων».
  5. Το ΦΕΚ Β 486 / 24-01-2024 αναφορικά με την “Μεταβίβαση άσκησης αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”
  6. Το 1309/28-04-2023 έγγραφό της Γ.Γ.Π.Π. «5η ‘Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “IΟΛΑΟΣ 2”,στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη “Ξενοκράτης”» (ΑΔΑ: ΡΣΛΘ46ΝΠΙΘ-ΝΛ5).
  7. Το με αριθμό πρωτοκόλλου 2902/27.04.2022 (ΑΔΑ:ΨΝΛΔ46ΝΠΙΘ-Μ57) έγγραφο αναφορικά με «Έργα και μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών –Προπαρασκευαστικές δράσεις εμπλεκομένων φορέων»
  8. Το με αριθμό πρωτοκόλλου 127659/1193 15-04-2025 έγγραφο μας.
  9. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 150616/22-04-2025 εισήγηση της Δ/νση Δασών Δράμας.
A ΠΟ Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Την απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, με εξαίρεση των περιπτώσεων που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν.4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, αποκλειστικά για την μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου), εντός των κάτωθι δασών, δασικών εκτάσεων, πάρκων και αλσών, όταν ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4 και 5) από την έναρξη της ημερολογιακής μέρας που αναφέρεται στο παραπάνω χάρτη και για την διάρκεια αυτής.
Η παρούσα απόφαση μπορεί να ενεργοποιηθεί και με δείκτη επικινδυνότητας 3, έπειτα από νέα εισήγηση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δράμας και της Διεύθυνσης Δασών Δράμας

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΕΛΛΑΔΑ3 μήνες πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Τι (δεν) έκανε η Περιφέρεια ΑΜΘ όταν η Γάζα πνιγόταν στο αίμα και την πείνα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη

ΕΛΛΑΔΑ2 μήνες πριν

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

Εκλογές 20192 μήνες πριν

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

Εκλογές 20192 μήνες πριν

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

ΕΛΛΑΔΑ2 μήνες πριν

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΕΛΛΑΔΑ3 μήνες πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών