Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στάση Εργασίας εργαζομένων Γ.Ν . Δράμας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Published

on

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν . Δράμας 

ΠΡΟΣ  Υπουργό και Αν. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Να καταργηθεί η απαράδεκτη τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων και ανθρώπων με αναπηρία

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ στους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων και ανθρώπων με αναπηρία προκαλεί η κυβερνητική πολιτική που – αντί για την ενίσχυση του αναγκαίου εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, συνεχή ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων για την αντιμετώπιση της επιδημίας – καλλιεργεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και ανοίγει τον δρόμο για αναστολή εργασίας και απολύσεις.

Με την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, γίνεται προσπάθεια να κρυφθούν οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την εξάπλωση του 4ου κύματος της επιδημίας, αφού, για άλλη μια φορά, τα υγειονομικά πρωτόκολλα «προσαρμόσθηκαν» στα συμφέροντα των τουριστικών, ναυτιλιακών και μεταφορικών ομίλων.

Με την επίκληση της «ατομικής ευθύνης» για την αντιμετώπιση της επιδημίας, προσπαθούν να κρύψουν τις κυβερνητικές ευθύνες για το ότι το πρόγραμμα για τον εμβολιασμό των φιλοξενούμενων στους οίκους ευγηρίας ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, 7 μήνες μετά την έναρξή του, το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει ενώ το 97% των φιλοξενούμενων προσφύγων στα 6 Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στα 35 Κέντρα Φιλοξενίας παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με επείγουσες προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, «στοχοποιούμαστε» οι εργαζόμενοι που για 17 ολόκληρους μήνες – μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες – δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας και συνολικά για ην υγεία των λαϊκών οικογενειών.

Μας στοχοποιούν για την εξάπλωση της επιδημίας για να κρύψουν αυτό που έχουν ήδη ομολογήσει, ότι δηλαδή, βασική πηγή εξάπλωσης δεν είναι η ενδονοσοκομειακή αλλά η ουσιαστική ανυπαρξία μέτρων προστασίας στους περισσότερους εργασιακούς χώρους και ο επικίνδυνος συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών.

Ταυτόχρονα, είναι τουλάχιστον προκλητικό να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι δήθεν εξάντλησε τα μέτρα ενημέρωσης των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας, ενώ η αλήθεια είναι ότι σε ελάχιστες μονάδες έγινε προσπάθεια ενημέρωσης για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και απαντήθηκαν τυχόν απορίες ή και ενδοιασμοί και την ίδια στιγμή οι κυβερνητικές παλινωδίες, αντιφατικές τοποθετήσεις και μέτρα αναπαρήγαγαν τον φόβο και τη διστακτικότητα που είναι αναμενόμενο να υπάρχει σε ένα τμήμα των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αντί να γίνουν επείγουσες προσλήψεις γιατρών Εργασίας για να αξιοποιηθούν για την ενημέρωση, προληπτικό έλεγχο και μετεμβολιαστική παρακολούθηση των εργαζομένων καθώς και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας, επιβάλλεται μόνο η υποχρέωση επίδειξης της εμβολιαστικής κατάστασης των εργαζομένων συνολικά στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για:

► να μην περάσουν οι διαχωρισμοί εργαζομένων, η αναστολή εργασίας και οι απολύσεις. Να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις, επέκταση των ΣΔΙΤ και συγχωνεύσεις μονάδων υγείας

► να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων

► να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες και να ενταχθούν, μαζί με το προσωπικό τους, σε ενιαίο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας και συνολικά για την προστασίας της υγείας των λαϊκών οικογενειών

► να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές. Άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών Εργασίας και Τεχνικών Ασφαλείας.

► να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, συνεχή ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.

Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιούμε  Στάση Εργασίας 11:00 με 1:00 και Συγκέντρωση στην πυλη του Νοσοκομείου , την Πέμπτη 29 Ιουλίου, στις 11 π.μ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

Published

on

By

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας για τις ανάγκες της υπηρεσίας

Ο Δήμος Δράμας, στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας με τις κρατικές αρχές και της έμπρακτης στήριξης στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, προχώρησε στην παραχώρηση ενός λεωφορείου ιδιοκτησίας του, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας.

Στην πράξη παραχώρησης η οποία έγινε σήμερα στο Γραφείο Δημάρχου, συμμετείχαν και υπέγραψαν ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος και ο, Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας Ιωάννης Παπαθανασίου, εκπροσωπώντας την Ελληνική Αστυνομία.

Το λεωφορείο παραχωρήθηκε για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών της αστυνομίας, ενισχύοντας έτσι την επιχειρησιακή της δυνατότητα και διευκολύνοντας τις καθημερινές μετακινήσεις προσωπικού.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και τον Δήμο Δράμας για την παραχώρηση του οχήματος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Σωμάτων Ασφαλείας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Δράμας δήλωσε:
«Ο Δήμος Δράμας στέκεται έμπρακτα δίπλα στα Σώματα Ασφαλείας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό τους έργο για την ασφάλεια των πολιτών και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Η συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας είναι σταθερή και ουσιαστική. Η πράξη αυτή επισφραγίζει μια σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας στήριξης, η οποία θα συνεχίσει να ενισχύεται με κάθε πρόσφορο τρόπο.»

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

Published

on

By

Ο Δήμος Δράμας ανακοινώνει με τη σημαντική δωρεά του διακεκριμένου Δραμινού ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη, ο οποίος προσφέρει στην πόλη ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων καθώς και ένα νέο Πολιτιστικό Κέντρο, έργα που αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την αποδοχή της πρόθεσης χρηματοδότησης, που γνωστοποιήθηκε μέσω επιστολής από τον νόμιμο εκπρόσωπο της ΑΜΚΕ «Κύκλωψ», κ. Αναστάσιο-Άρη Θεοδωρίδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρίδης εξέφρασε την επιθυμία του να χρηματοδοτήσει τη μελέτη και υλοποίηση έργων αξιοποίησης του χώρου του πρώην Στρατοπέδου Αποθηκών Πυρομαχικών, ανατολικά της πόλης επί της ΕΟ Δράμας Καβάλας στο αγρόκτημα Χωριστής Δράμας. Η αξιοποίηση αυτή αφορά, μεταξύ άλλων, την ανέγερση κολυμβητηρίου Ολυμπιακών διαστάσεων και σύγχρονου πολιτιστικού κέντρουσυνολικού προϋπολογισμού 34 εκ. ευρώ.

Η πρόταση του κ. Θεοδωρίδη, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, αποτελεί μια πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης και συνδέεται άρρηκτα με την αγάπη του ίδιου για τη γενέτειρά του.

Ο Δήμος Δράμας εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του προς τον κ. Θεοδωρίδη και την ΑΜΚΕ «Κύκλωψ» για την πολύτιμη προσφορά τους, που θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τη νεολαία και την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος ανέφερε: «Ανακοινώνουμε τη δωρεά ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων και ενός πολιτιστικού κέντρου από τον σπουδαίο Δραμινό ευεργέτη, κ. Θεοδωρίδη. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σταθμό για την τοπική μας κοινωνία, καθώς αναβαθμίζει ουσιαστικά τις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές του Δήμου μας, προσφέροντας νέες δυνατότητες στα παιδιά μας, στους νέους και σε όλους τους δημότες. Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στον κ. Θεοδωρίδη για την έμπρακτη αγάπη και προσφορά του προς τη Δράμα. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα κοινωνικής ευθύνης και πατριωτισμού.»

Τα έργα πρόκειται να ξεκινήσουν εντός του προσεχούς διαστήματος με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την πλήρη στήριξη του Δήμου Δράμας.

 

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη

Published

on

By

Διευκρινίσεις σχετικά με πρόσφατη αναφορά σε συνάντηση για την Ονειρούπολη

Με αφορμή τη δημοσίευση δελτίου τύπου που αναφέρεται σε συνάντηση φορέων και σωματείων για την Ονειρούπολη, και στο οποίο εμπλέκεται και η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας, κρίνεται αναγκαίο να διευκρινιστούν τα εξής:

Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν άτυπη, χωρίς θεσμικό χαρακτήρα, και πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εκπροσώπων φορέων. Δεν υπήρξε καμία συμφωνία για έκδοση κοινής ανακοίνωσης, ούτε διαμορφώθηκε κάποιο κοινό πλαίσιο ή επίσημη θέση που να δικαιολογεί την έκδοση δελτίου τύπου εξ ονόματος όλων των παρισταμένων.

Οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση που εμφανίζεται ως συλλογική, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και συναίνεση, είναι όχι μόνο εσφαλμένη αλλά και επιζήμια για το πνεύμα συνεργασίας που απαιτείται για μια τόσο σημαντική διοργάνωση όπως η Ονειρούπολη.

Η Ονειρούπολη αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τη Δράμα και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σεβασμό. Δεν ενδείκνυται για εργαλειοποίηση ή για επικοινωνιακή εκμετάλλευση, ούτε μπορεί να αποτελέσει αφορμή για πρόχειρους χειρισμούς σε επίπεδο δημόσιας εικόνας.

Τα δελτία τύπου είναι εργαλεία επίσημης επικοινωνίας και προϋποθέτουν τη συμφωνία όλων όσων εμπλέκονται. Αν κάποιος επιθυμεί να τοποθετηθεί προσωπικά, έχει τη δυνατότητα να το πράξει μέσα από τα δικά του κανάλια. Όταν όμως πρόκειται για κοινές διαδικασίες, οφείλουμε όλοι να τηρούμε κανόνες διαφάνειας και θεσμικής συνέπειας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας και ο Πρόεδρός της, κ. Άγγελος Καλλίας, παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στην υποστήριξη της Ονειρούπολης και στη δημιουργία συνθηκών ειλικρινούς και ουσιαστικής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους.

 

Με εκτίμηση,

Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας

Δράμα, Ελλάδα

Continue Reading

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Βουλευτές, Υπουργοί και Δικαστές. Διακριτές και Αδιάκριτες Εξουσίες !

Εκπαιδευτικά3 μήνες ago

3ο Γυμνάσιο Δράμας: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Βράβευση της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Ο Μητσοτάκης διαγράφει τον Κυριαζίδη για το «κάνε ένα παιδί» στην Κωνσταντοπούλου

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Florian Zeller, από το Θεατροστάσιο στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας σχετικά με το τέλος ανθεκτικότητας

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Πρόσκληση εθελοντών για το 48ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Δήλωση Άγγελου Καλλία, Προέδρου Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Ετήσιος Χορός Εμπορικού Συλλόγου Δράμας – FLASHBACK PARTY

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Εργασιακές Σχέσεις – Χρόνος Εργασίας- Εργάνη και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Επιβολή Ειδικού Τέλους των Υδροηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ επί του ποταμού Νέστου

Εκπαιδευτικά2 μήνες ago

Το 5ο Δημ. Σχολείο Δράμας στο Εθνικό Εκπαιδευτικό Δίκτυο «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Ο Χρ. Μαμσάκος παραιτείται από Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Στήριξη για άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

Το Global Stone Congress 2025 στη Δράμα από 16 έως 20 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ34 λεπτά ago

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ36 λεπτά ago

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ42 λεπτά ago

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ20 ώρες ago

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ20 ώρες ago

500.000 € για Εξοπλισμό Άθλησης και Παιδικών Χαρών στον Δήμο Δράμας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες ago

Τι (δεν) έκανε η Περιφέρεια ΑΜΘ όταν η Γάζα πνιγόταν στο αίμα και την πείνα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα ago

Σύνδεση της Δράμας με το Αεροδρόμιο Χρυσούπολης

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες ago

Ημερίδα για τις δυνατότητες εισαγωγής και σταδιοδρομίας στον Στρατό Ξηράς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

Στα βήματα του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ – Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

Το Global Stone Congress 2025 στη Δράμα από 16 έως 20 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Στήριξη για άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Δωρεά της Raycap: Κέντρο Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας το στρατόπεδο Ανδρικάκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Ο Χρ. Μαμσάκος παραιτείται από Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα»

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών