Θ. Ξανθόπουλος: «Πανδραμινό αίτημα να στηριχθεί το νοσοκομείο και να επισπευσθούν οι διαδικασίες προσλήψεων του αναγκαίου προσωπικού»-Δέσμευση Γκάγκα: «Δεν θα κλείσει το νοσοκομείο Δράμας, ούτε θα μειωθούν δραστηριότητες σε τμήματα και κλινικές»
«Η Δράμα είναι μια από τις πλέον πληγείσες περιοχές. Μετρήσαμε πάνω από 300 νεκρούς της πανδημίας κατά την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020. Είμαστε πρώτοι σε θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Φάνηκε η ανεπάρκεια του νοσοκομείου, και οι σοβαρές αδυναμίες στην αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης η οποία ήταν εκτός ελέγχου», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου της Δράμας και την ανάγκη άμεσης ενίσχυσής του.
Ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε την προκλητική στάση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία αδιαφόρησε και αρνήθηκε να απαντήσει σε αναλυτικές ερωτήσεις που είχε υποβάλει σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου, όσον αφορά την νοσηλεία των ασθενών, τις ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και εργαζόμενους, στα προβλήματα με το οξυγόνο και τους μοριακούς ελέγχους.
«Τώρα περνάμε ένα δεύτερο, μίνι lockdown. Κινητοποιήθηκε όλη η κοινωνία της Δράμας, για να στηρίξει του γιατρούς του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους απέναντι στην κυβερνητική αδιαφορία. Υπάρχει πανδραμινό αίτημα να κηρυχθεί άγονο το νοσοκομείο ώστε για να επισπευθσούν οι διαδικασίες προκηρύξεων και προσλήψεων προσωπικού. Εχουν επανέλθει οι νοσηλείες ασθενών covid. Πρέπει να αντιληφθείτε ότι το θέμα αυτό δεν επιδέχεται κωλυσιεργία και αναβολή. Χρειάζεται μακροπρόθεσμη στρατηγική και επίσπευση των διαδικασιών», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.
Απαντώντας από την πλευρά της κυβέρνησης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μ. Γκάγκα, παραδέχθηκε ότι τα μικρά νοσοκομεία πιέστηκαν περισσότερο κατά την πανδημία και ακυρώνοντας ουσιαστικά όσα είχε πει ο πρωθυπουργός περί συγχώνευσης περιφερειακών νοσοκομείων που βρίσκονται σε μικρή απόσταση, δεσμεύθηκε ότι το νοσοκομείο Δράμας δεν θα κλείσει ούτε θα μειώσει δραστηριότητες και κλινικές. «Η Δράμα έχει και θα εξακολουθήσει να έχει νοσοκομείο, όπως η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη και όλες οι άλλες πόλεις. Δεν θα κάνουμε δε καμία μείωση λειτουργιών και δραστηριοτήτων όσον αφορά τμήματα και κλινικές και προχωράμε συγκροτημένα στον χάρτη υγείας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε τις υποσχέσεις περί προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και οικονομικής ενίσχυσης του νοσοκομείου.