ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Γιατρός κατηγορείται για παρενόχληση ασθενών του στη Δράμα
Δημοσιεύθηκε
3 έτη πρινστις
Από
Admin
Μία απίστευτη υπόθεση για έναν γιατρό, ο οποίος κατηγορείται από ασθενείς του πως τις παρενόχλησε φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το iefimerida.gr.
Πηγή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ | iefimerida.gr
Ο γιατρός μάλιστα συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ πλέον αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ασέλγειας. Σύμφωνα με τις περιγραφές του φερόμενου ως θύματος του γιατρού, εκείνος της έκανε… μασάζ σε επίμαχα σημεία μετά από ένεση κορτιζόνης, καθώς έπασχε από κρίσεις βήχα. Η κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και διαπίστωσε πως υπήρχαν και άλλες αναφορές σε βάρος του γιατρού.
Το χρονικό της υπόθεσης…
Όλα ξεκίνησαν στις 9 Ιουνίου για μία γυναίκα, η οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού με πνευμονολόγο. Η άτυχη γυναίκα κατέθεσε αρχικά στους αστυνομικούς ότι:
«Λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε με προηγούμενα άτομα από εμένα, εισήλθα στον χώρο του γραφείο του και ταυτόχρονα στον χώρο που εξετάζει τους ασθενείς του γύρω στις 19:40. Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω είναι κρίσεις βήχα. Μου ζήτησε να βγάλω την μπλούζα μου προκειμένου να με εξετάσει με το στηθοσκόπιο. Αρχικά με εξέτασε με το στηθοσκόπιο στην πλάτη και εν συνεχεία μου ζήτησε να βγάλω τον στηθόδεσμο μου αν δεν ντρέπομαι προκειμένου να με εξετάσει καλύτερα. Έχοντας του εμπιστοσύνη διότθι ήταν και γνωστός του πατέρα μου, εγώ σήκωσα το στηθόδεσμο, με τον γιατρό να με εξετάζει με το στηθοσκόπιο. Αφού τελείωσε η εξέταση και κάναμε σπυρομέτρηση, μου είπε ότι επιβάλετε να κάνω ένεση κορτιζόνης γιατί τα χάπια που θα μου έδινε θα τα έπαιρνα για εννιά μέρες και θα πρηζόμουν».
Η γυναίκα που κατήγγειλε τον πνευμονολόγο συνέχισε στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς, λέγοντας πως εκείνος την πίεσε για να κάνει ένεση κορτιζόνης και στη συνέχεια άρχισε να της κάνει μασάζ σε επίμαχα σημεία:
«Του εξήγησα ότι δεν θέλω να κάνω την ένεση και μου απάντησε ότι είναι μία στιγμή και θα τελειώσει και το κάνουμε για το καλό της υγείας μου. Του εξήγησα ότι δεν είμαι σύμφωνη με την ένεση και αν μπορούμε να την αποφύγουμε και αυτός μου απάντησε με αυστηρό ύφος ότι είναι απαραίτητο να μου κάνει ένεση κορτιζόνης προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας μου. Εγώ του ζήτησα να μην κάνουμε ένεση και αν γίνεται να πάρω κάποια αγωγή με αυτόν να μου απαντάει ότι έτσι πρέπει να γίνει.
Την στιγμή που ήμουν ξαπλωμένη στο εξεταστήριο, με ρώτησε δύο φορές από που θέλεις να στην κάνω και του απάντησα από την δεξιά πλευρά. Εγώ κράτησα το κολάν μου προκειμένου να μου κάνει την ένεση, με αυτόν να τραβάει το κολάν και το εσώρουχό μου λίγο παραπάνω με εμένα να νιώθω ότι φάνηκαν τα επίμαχα σημεία του σώματός μου. Η ένεση μου προκάλεσε αφόρητο πόνο.
Πονώντας πάρα πολύ και αφού το κατάλαβε άρχισε να μου κάνει μασάζ με τα χέρια του στο σημείο όπου μου έκανε την ένεση και στη συνέχεια σε όλο τον δεξί γλουτό, από πολύ χαμηλά έως πολύ ψηλά. Κάποια στιγμή χτύπησε το κουδούνι και μου είπε να περιμένω εκεί και να μην σηκωθώ προκειμένου να ανοίξει στους επόμενους. Όταν επέστρεψε και αφού πονούσα ακόμη μου ζήτησε να γυρίσω στα πλάγια.
Με το αριστερό του χέρι με κρατούσε κόντρα από το πλάγιο άνωθεν μέρος και συνέχισε να μου κάνει μασάζ με το σώμα του πολύ κοντά στο δικόι μου. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα άβολα και ταυτόχρονα σηκώθηκα όρθια. Αυτός με το αριστερό του χέρι με κρατούσε από την κοιλιακή χώρα και με το δεξί του χέρι να βρίσκεται ακόμη στον γλουτό μου. Εκεί του είπα φτάνει και πήγα στο γραφείο όπου έκατσα στην καρέκλα περιμένοντάς να μου δώσει τις εξετάσεις που είχα κάνει και ταυτόχρονα τον πλήρωσα.».
«Στη αρχή ένιωθα ενοχές αλλά μετά τον κατήγγειλα…»
Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τη γυναίκα αν υπήρχαν άλλοι στον χώρο απάντησε αρνητικά, ενώ στη συνέχεια τους ξεκαθάρισε πως «αρχικά ένιωθα ενοχές για αυτό που μου συνέβη και δεν ήρθα κατευθείαν στην αστυνομία. Επιθυμώ την ποινική δίωξή του.
Η γυναίκα μετά από μερικές ημέρες επανήλθε στο αρμόδιο τμήμα ασφαλείας και κατέθεσε στους έμπειρους αστυνομικούς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την καταγγελία που έκανε. «Κατά τη διάρκεια της εξέτασης είχε ιδιαίτερα διαχυτική συμπεριφορά απέναντί μου αποκαλώντας με μάλιστα ομορφιά μου και κούκλα μου. Ακόμη, η διάγνωσή του ήταν ότι δεν πάσχω από άσθμα και τα αποτελέσματα της σπυριομέτρησης ήταν πολύ καλύτερα από την προηγούμενη φορά.
Του είπα μετά την ένεση πως ‘’γιατρέ δεν θα κάτσω ξανά να μου κάνεις κορτιζόνη’’ και αυτός μου απάντησε ‘’γιατί αλλιώς θα μου καθόσουν;’’», είπε στους αστυνομικούς και συνέχισε λέγοντας πως βγαίνοντας από το ιατρείο, ζαλισμένη, πήρε τηλέφωνο τον παθολόγο που την είχε στείλει στον συγκεκριμένο πνευμονολόγο.
«Στο τηλέφωνο μίλησα με την γραμματέα του γιατρού, που είναι σύζυγό του και με κλάματα της ζήτησα να μου πει με ποιον τρόπο γίνονται οι ενέσεις κορτιζόνης. Αυτή, χωρίς να αναφέρω τι είχε συμβεί, μου είπε ότι υπήρξαν κι άλλες κοπέλες που κατά τη διάρκεια της εξέτασης τους από τον ίδιο γιατρό είχαν παρενοχληθεί σεξουαλικά. Μάλιστα, μου είπε επί λέξει΄΄ αχ κορίτσι μου δεν περίμενα να γίνει αυτό και σε σένα’’.
Στη συνέχεια μου είπε ότι μετά την ένεση κορτιζόνης δεν απαιτούνται μαλάξεις, παρά μόνο η τοποθέτηση βαμβακιού στο σημείο. Μου είπε να πάω στο γραφείο της και το συζητήσαμε και της είπα ότι θα τον καταγγείλω στην αστυνομία. Μάλιστα μου έδωσε το τηλέφωνο μίας κοπέλας, η οποία είχε βιώσει παρόμοια πράγματα με εμένα, επικοινώνησα μαζί της και έμαθα ότι μετά από εμένα τον είχε καταγγείλει και εκείνη», επισήμανε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Στους αστυνομικούς είχε καταθέσει και μία γυναίκα για παρόμοιο συμβάν παρενόχλησης το 2018. Πλέον η υπόθεση οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες.
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν
-
Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας
-
Επαφές του Γιώργου Παπαδόπουλου και υποψηφίων της Επανεκκίνησης
-
“Μαζί για την Αλλαγή” Παρουσίαση υποψηφίων στη Δράμα
-
“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;
-
Ενίσχυση της αυτοεικόνας και προσωπική ενδυνάμωση
-
2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας
Δημοσιεύθηκε
2 μήνες πρινστις
13 Ιουλίου 2025Από
GoDrama
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων
Δημοσιεύθηκε
2 μήνες πρινστις
11 Ιουλίου 2025Από
GoDrama
Στη Δράμα ο Ειδικός Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Νίκος Χρυσάκης
Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων
Σημαντική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Δράμας, στο πλαίσιο της περιοδείας του Ειδικού Γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Νίκου Χρυσάκη, με στόχο την επιτόπια αξιολόγηση του έργου που επιτελείται στους δήμους της χώρας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Δράμας, παρουσία του Δημάρχου, Γιώργου Παπαδόπουλου και του Αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα αδέσποτων ζώων, Κώστα Αμοιρίδη. Συμμετείχαν επίσης στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της ΠΕ Δράμας, υπηρεσιακοί παράγοντες και, βέβαια, εκπρόσωποι των τοπικών φιλοζωικών σωματείων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο ο κ. Χρυσάκης, όσο και οι συνεργάτες του, εξήραν το έργο που υλοποιείται από τον Δήμο Δράμας στον τομέα της προστασίας και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, κάνοντας λόγο για ένα φωτεινό παράδειγμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως αναφέρθηκε, ο Δήμος Δράμας συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων δήμων της χώρας, με συνέπεια, συνεργασία και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του Ν. 4830/2021.
Ο Ειδικός Γραμματέας στάθηκε ιδιαίτερα στην άρτια συνεργασία που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στον Δήμο, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα φιλοζωικά σωματεία, υπογραμμίζοντας πως τέτοιες συνέργειες αποτελούν προϋπόθεση για την επιτυχία. Δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα σε όλους τους εμπλεκόμενους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και ενθάρρυνε τον Δήμαρχο να υποβάλει άμεσα αίτημα χρηματοδότησης για την κατασκευή του δημοτικού καταφυγίου, καθώς η σχετική μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Η επίσκεψη του κ. Χρυσάκη εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικού ελέγχου που διενεργεί η Ειδική Γραμματεία, με σκοπό την αξιολόγηση της εφαρμογής της νομοθεσίας και την ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία των ζώων συντροφιάς.
Ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα για την επίσκεψη και την εποικοδομητική συνεργασία, τονίζοντας πως ο Δήμος Δράμας συνεχίζει με αφοσίωση το έργο του, έχοντας ως προτεραιότητα τον σεβασμό προς τα ζώα και τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών – ανθρώπων και τετράποδων.
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών
Δημοσιεύθηκε
2 μήνες πρινστις
8 Ιουλίου 2025Από
GoDrama
- Τα άρθρα 129-131 του ν. 4926 (ΦΕΚ Α΄82/20-04-2022) «Μέτρα αποτροπής κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές NATURΑ, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση»
- Την παρ. δ, άρθρο 25 του ν. 998/1979 (Α΄289) «Περί προστασίας των δασών και των δασικών εν γένει εκτάσεων της χώρας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
- Το άρθρο 52 του ν.2696/1999 (Α΄52) «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
- Το Π.Δ 575/1980 (Α΄157) «Περί κηρύξεως ιδιαιτέρως ευαίσθητων εις πυρκαγιάς περιοχών δασών και δασικών εκτάσεων ως επικινδύνων».
- Το ΦΕΚ Β 486 / 24-01-2024 αναφορικά με την “Μεταβίβαση άσκησης αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”
- Το 1309/28-04-2023 έγγραφό της Γ.Γ.Π.Π. «5η ‘Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “IΟΛΑΟΣ 2”,στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη “Ξενοκράτης”» (ΑΔΑ: ΡΣΛΘ46ΝΠΙΘ-ΝΛ5).
- Το με αριθμό πρωτοκόλλου 2902/27.04.2022 (ΑΔΑ:ΨΝΛΔ46ΝΠΙΘ-Μ57) έγγραφο αναφορικά με «Έργα και μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών –Προπαρασκευαστικές δράσεις εμπλεκομένων φορέων»
- Το με αριθμό πρωτοκόλλου 127659/1193 15-04-2025 έγγραφο μας.
- Την με αριθμό πρωτοκόλλου 150616/22-04-2025 εισήγηση της Δ/νση Δασών Δράμας.
Αναζήτηση στην Google
Αναζήτηση στο GoDrama



Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη
