Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήλωση για τα 107 χρόνια από την απελευθέρωση της Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

«Χαράς ευαγγέλια! Ελευθερία και Ελευθέρια εορτάζομεν από της 4 μ.μ. έν τη Δράμα. Αναπνέομεν! Ζώμεν! Κινούμεθα! Ο ελληνικός μας στρατός νικητής και τροπαιούχος είσήλθεν είς την Δράμαν. Χαρά! Αγαλλίασις, άσματα! Ελευθερία!»

Κάθε Δραμινός και κάθε Δραμινή νοιώθει αυτά τα λόγια του Μητροπολίτη Αγαθάγγελου. Είναι το αγγελτήριο ελευθερίας, που άκουσαν οι Δραμινοί την 1 Ιουλίου 1913 και έκτοτε αποτελούν την ζώσα παράδοση όλων μας. Τιμή και δόξα στους ελευθερωτές. Ευθύνη δική μας να παραδώσουμε τη Δράμα καλύτερη απ’ ότι την παραλάβαμε. Χρόνια Πολλά.

Χρόνια πολλά!!

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση μνήμης για τον Ηπειρώτη ήρωα, Θεόφιλο Αθανασιάδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Πανηπειρωτική Ένωση Ν. Δράμας τιμά την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 τον  Ηπειρώτη  ήρωα, πρώην Δήμαρχο Δράμας, Θεόφιλο Αθανασιάδη, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Βουλγάρους στις 29 Σεπτεμβρίου 1941.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • 07:30: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας
  • 10:30: Μετάβαση στο μνημείο τού Δημάρχου Δράμας,  Θεόφιλου Αθανασιάδη
  • Επιμνημόσυνη δέηση
  • Ομιλία για τη ζωή και τη δράση τού Θεόφιλου Αθανασιάδη από τον  φιλόλογο, Γρηγόρη Μαρτίνη
  • Κατάθεση στεφάνων
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής
  • Λήξη Τελετής

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Επισφαλής η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Γενικό Νοσοκομείο Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την Παθολογική του Νοσοκομείου Δράμας

Η τραγική υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και ειδικότερα της Παθολογικής του Κλινικής, με την παραμονή πλέον μίας μόνο Παθολόγου Ιατρού (Διευθύντρια Ιατρός εκτελούσα και χρέη Συντονίστριας Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής), καθιστά αναπόφευκτα και αυτονόητα τη λειτουργία της Κλινικής όχι μόνο εξαιρετικά επισφαλή αλλά και τώρα πια επικίνδυνη.

Επικίνδυνη για την ασφάλεια τόσο των ασθενών όσο και του ίδιου του ιατρικού προσωπικού που, εκτός από τη μοναδική εναπομείνασα ιατρό την ώρα που ο ήδη ελλιπής οργανισμός προβλέπει 11 θέσεις, παρουσιάζει τραγική έλλειψη και ειδικευόμενων ιατρών.

Η παραπάνω κατάσταση δεν είναι τωρινή. Παρ’ όλες τις πολύμορφες και διαχρονικά παρεμβάσεις του ΚΚΕ και στη Βουλή για το Γ.Ν. Δράμας δεν υπάρχει η παραμικρή βελτίωση αυτής της πραγματικότητας, παρά μόνο εφήμερες λύσεις που ουσιαστικά «μπαλώνουν» περιστασιακά και μόνο τις ελλείψεις χωρίς να αντιμετωπίζουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι η Παθολογική Κλινική του Γ.Ν Δράμας, η μοναδική πανελλαδικά με 52 κλίνες, που λειτουργούσε από το 2023 με μόνο 2 ειδικούς παθολόγους ιατρούς:

  • εφημερεύει καθημερινά καλύπτοντας υγειονομικά όλη την ΠΕ Δράμας και όχι μόνο,
  • νοσηλεύει ασθενείς από όλες τις ιδιωτικές κλινικές της ΠΕ Δράμας (τουλάχιστον 5),
  • νοσηλεύει ασθενείς άλλων ειδικοτήτων είτε διότι δεν εφημερεύει η αντίστοιχη ειδικότητα (Ουρολογική) είτε διότι «όλα τα περιστατικά στο τέλος νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική».

Ενώ, παρ’ όλο που έχει στην ευθύνη της το Διαβητολογικό Ιατρείο του Γ.Ν. Δράμας και τα Παθολογικά Εξωτερικά Ιατρεία αδυνατεί τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω της τεράστιας έλλειψης Ειδικών Παθολόγων Ιατρών,  να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια επείγοντα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να προσληφθεί άμεσα ο αναγκαίος αριθμός παθολόγων με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όπως και όλων των υπόλοιπων υγειονομικών προκειμένου να λειτουργήσει η Παθολογική Κλινική του Γ.Ν Δράμας με  ασφάλεια τόσο των ασθενών όσο και του ίδιου του ιατρικού προσωπικού.

 

Οι Βουλευτές

  Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Λαμπρούλης Γιώργος

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας: Ανοιχτή επιστολή προς τον Yπουργό Yγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Θέμα: Ανοιχτή επιστολή προς τον Yπουργό Yγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Κ. Υπουργέ,

Στο εξαιρετικά επείγον έγγραφο με ημερομηνία 09/09/2024 που η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας απέστειλε σε εσάς τον ίδιο, σε όλους τους αρμόδιους διοικητικούς φορείς και στα σωματεία εργαζομένων του νοσοκομείου Δράμας, η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Δράμας χαρακτηρίζεται «όχι μόνο εξαιρετικά επισφαλής αλλά και τώρα πια επικίνδυνη».

Η μεγάλη κλινική με τις 52 κλίνες, που εφημερεύει καθημερινά καλύπτοντας υγειονομικά ολόκληρο το νομό και όχι μόνο και με πληρότητα που πολλές φορές ξεπερνά το 100%, έχει φτάσει να λειτουργεί σήμερα με μία μόνο μόνιμη παθολόγο που είναι και η διευθύντρια της κλινικής και με συνεχείς μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Επιπλέον υπάρχει τεράστια έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών που δυσχεραίνει την ήδη ασφυκτική κατάσταση.

Η έλλειψη ειδικών παθολόγων επηρεάζει, όπως αναφέρεται στο παραπάνω έγγραφο, τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών αλλά και τα Παθολογικά Εξωτερικά Ιατρεία, κυρίως το Διαβητολογικό που αδυνατεί τα τελευταία δύο χρόνια να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εξωτερικών ασθενών. Η φροντίδα που παρέχεται στους νοσηλευόμενους ασθενείς παραμένει σε υψηλά επίπεδα χάρη στην επαγγελματική ευσυνειδησία και αυταπάρνηση των γιατρών, των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού που εργάζονται πέραν των δυνατοτήτων τους.

  1.  Η κατάσταση όπως φαίνεται έχει φτάσει στο απροχώρητο και για τον λόγο αυτό σας ζητάμε να προχωρήσετε χωρίς καθυστέρηση στην προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο Δράμας με τα νέα κίνητρα που θεσπίστηκαν για τις άγονες περιοχές.
  2. Να προκηρυχθούν ταυτόχρονα και οι 9 κενές θέσεις ιατρών εσωτερικής παθολογίας όπως και οι κενές θέσεις των υπόλοιπων ιατρικών ειδικοτήτων.
  3. Μακροχρόνια και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν με την πρόσληψη ειδικών παθολόγων η μεγάλη Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας να διαχωριστεί και πάλι σε δύο μικρότερες παθολογικές κλινικές.
  4. Τα κίνητρα για τα άγονα νοσοκομεία να επεκταθούν στους επικουρικούς και στους ειδικευόμενους γιατρούς.
  5. Να θεσπιστούν ανάλογα κίνητρα για τους νοσηλευτές αλλά και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό των άγονων νοσοκομείων (το σωματείο μας έχει παραδώσει σχετική πρόταση στον κυβερνητικό βουλευτή του Νομού Δράμας κ. Δημήτριο Κυριαζίδη).
  6. Να ενταχτεί στα άγονα τύπου Α΄ και το Κ.Υ.  Προσοτσάνης το οποίο δεν καταλάβαμε για ποιο λόγο εντάχτηκε σε διαφορετικό καθεστώς.
  7. Με γενναίες προσλήψεις και επιτάχυνση των διαδικασιών να καλυφθούν τα κενά σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο και στα Κ.Υ. της Δράμας.

 Αναφέρουμε για μια ακόμη φορά ότι οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Δράμας φτάνουν το 50%.

  • Εκτός από την Παθολογική Κλινική και η ΜΕΘ λειτουργεί με έναν μόνο μόνιμο γιατρό.
  • Το νοσοκομείο διαθέτει έναν και μοναδικό ουρολόγο και έναν μοναδικό οφθαλμίατρο.
  • Σε καμία δημόσια δομή της Δράμας δεν υπάρχει γαστρεντερολόγος, ενδοκρινολόγος, δερματολόγος.
  • Κενές οι πέντε από τις εφτά θέσεις φυσικοθεραπευτών στο νοσοκομείο. Κενή εδώ και τρία χρόνια η θέση ψυχιάτρου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δράμας η οποία δεν προκηρύσσεται.
  1. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν στα Ιατρικά Εργαστήρια.
  2. Σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης στο Ακτινολογικό που διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα αλλά ελάχιστο προσωπικό και συγκεκριμένα 20 λιγότερους εργαζόμενους από αυτούς που προβλέπονται στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου.
  3. Ξεπερνούν το 50% τα κενά στην Τεχνική Υπηρεσία όπου το πρόβλημα θα μεγαλώσει καθώς αρκετοί από τους τεχνικούς βρίσκονται στο κατώφλι της συνταξιοδότησης.
  4. Η Νοσηλευτική Υπηρεσία είναι επίσης υποστελεχωμένη και το νοσηλευτικό προσωπικό που έχει μέσο όρο ηλικίας τα 52 έτη, βρίσκεται σε κατάσταση επαγγελματικής εξουθένωσης.
  5. Υπάρχουν νοσηλευτές που τους οφείλεται κανονική άδεια τριών χρόνων και πρέπει στο θέμα αυτό να δοθεί κάποια λύση.

Οι κενές οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων στο Νοσοκομείο Δράμας ξεπερνούν το 50%.

Το μόνιμο προσωπικό είναι γερασμένο με μέσο όρο ηλικίας τα 55 έτη.

Το προσωπικό του κλάδου εξαιτίας της υποστελέχωσης και της εντατικοποίησης της εργασίας είναι εξαντλημένο ψυχικά και σωματικά.

Αρκετοί συνάδελφοι τραυματιοφορείς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε συνέντευξη που δώσατε τη Δευτέρα 8/7/2024 στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 παραδεχθήκατε κι εσείς ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο ΕΣΥ που συνδέεται με τεράστιες αναμονές στα Επείγοντα, είναι το έλλειμμα σε τραυματιοφορείς και το θέσατε μάλιστα προσωπικό σας στόχο. Είπατε ότι αν βρούμε τραυματιοφορείς τότε η αναμονή θα μειωθεί στο 40%.

Συμφωνούμε μαζί σας και προτείνουμε ως άμεση λύση να ανοίξει η πλατφόρμα του επικουρικού προσωπικού για την κατηγορία ΥΕ μεταφορέων ασθενών όπως έγινε πρόσφατα για άλλες ειδικότητες ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά. Παράλληλα να προκηρυχθούν οι κενές οργανικές θέσεις μεταφορέων ασθενών ώστε να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό.  Ελπίζουμε επίσης ότι θα τηρηθεί η δέσμευση να μην απολυθεί κανένας επικουρικός που εργάζεται στο ΕΣΥ μέχρι τη μονιμοποίηση του.

Όλοι αναγνωρίζουν πλέον πως οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δουλεύουν σκληρά και σε αντίξοες συνθήκες. Η πρόσφατη πανδημία έφερε στο φως την επικινδυνότητα του χώρου εργασίας. Περιμέναμε ως έμπρακτη αναγνώριση την κυβερνητική απόφαση που θα ενέτασσε τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα σύμφωνα και με το σχετικό πόρισμα της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας.

Η φύση του επαγγέλματος, η υποστελέχωση των υπηρεσιών υγείας, οι εντατικοί ρυθμοί εργασίας, η ψυχική και σωματική καταπόνηση καθιστούν ουσιαστικά αδύνατη για τους περισσότερους εργαζόμενους την συνταξιοδότηση με τα όρια ηλικίας όπως σήμερα ισχύουν και είναι αναγκαιότητα να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς των ΒΑΕ.

Πρέπει επιπλέον να γίνει επέκταση της χορήγησης του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και άμεσα να αρθούν οι έκδηλες αδικίες. Στα τμήματα αιμοδοσίας για παράδειγμα συμβαίνει το παράδοξο οι νοσηλευτές να λαμβάνουν υψηλότερο επίδομα από τους τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων ενώ συνεργάζονται στον ίδιο χώρο εργασίας. Οι εργαζόμενοι στο ακτινολογικό και  στα μικροβιολογικά εργαστήρια πρέπει επίσης να ενταχθούν στην κατηγορία Α΄ του επιδόματος (200 ευρώ) για να αρθεί μια ακόμα αδικία.

Με πρωτοβουλία Δραμινών πολιτών συστήθηκε πρόσφατα Επιτροπή για τη στήριξη του ΕΣΥ και του νοσοκομείου Δράμας. Η επιτροπή διευρύνθηκε και εκτός από πολίτες συμμετέχουν πρόεδροι φορέων, σωματείων και συλλόγων του νομού που αναγνωρίζουν την απόλυτη αναγκαιότητα ενός ισχυρού συστήματος δημόσιας υγείας.

Όλοι αυτοί έχουν αποφασίσει να συντονίσουν τη δράση τους διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που επί χρόνια ταλανίζουν το νοσοκομείο Δράμας. Ο αγώνας των εργαζομένων για τη διαφύλαξη της ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου έγινε πια κοινός γιατί τον αγκάλιασε ολόκληρη η Δραμινή κοινωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                Η Γραμματέας

Παπαδόπουλος Ιωάννης                                                                       Κιορπέ Ζωή

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Hellenic Train: Διακόπτονται τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Δράμα

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στη Δράμα την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 21:00

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Μια Βραδιά Γεμάτη Γεύσεις, Μουσική και Διασκέδαση στο Οινοποιείο Château Nico Lazaridi

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Σε περίοπτη θέση στο Δημαρχείο Δράμας και στην καρδιά μας η “Άννα Κορακάκη”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ανησυχία αν εργαστεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου 80χρονος συνταξιούχος γιατρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Η Αναστασία Τόλιου υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Δόξας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Η υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη “έδιωξε” τις αντιπολιτεύσεις του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Φωτιά στο Πανόραμα Δράμας – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σίτνα στη Δράμα – Επιχειρούν και τρία ελικόπτερα

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Ηρακλής Μαινόμενος στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων την Τετάρτη 17 Ιουλίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Η Νατάσα Θεοδωρίδου την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 στην Καβάλα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Δοκιμαστική περίοδος μέχρι 21/7 για τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Η αυθαιρεσία και η κατάχρηση εξουσίας δεν έχουν θέση στο Δήμο Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ώρες πριν

Εκδήλωση μνήμης για τον Ηπειρώτη ήρωα, Θεόφιλο Αθανασιάδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ώρες πριν

ΚΚΕ: Επισφαλής η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Γενικό Νοσοκομείο Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ώρες πριν

Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας: Ανοιχτή επιστολή προς τον Yπουργό Yγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ώρες πριν

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον 1ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Εκδηλώσεις για τα 83 χρόνια από τη βουλγαρική θηριωδία του 1941

Εκπαιδευτικά2 ημέρες πριν

DRAMATEC – Το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νικηφόρου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Έκθεση φωτογραφίας για το προβιομηχανικό και βιομηχανικό παρελθόν της ΑΜΘ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Δράμας “Γη του Διονύσου”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

“Κυνήγι του θησαυρού”,  στην Δράμα

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Αδικαιολόγητη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου του Βώλακα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Μήνυμα του Δημάρχου Δράμας για τη νέα σχολική χρονιά

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Αναβολή του αγιασμού στα σχολεία για την Πέμπτη στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Πολιτιστικά2 εβδομάδες πριν

Σκέψεις για το επίπεδο της υποκριτικής τέχνης. Άρθρο, της ηθοποιού Μελίνας Μποτέλλη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Σύσκεψη για τα δέντρα της Αγίας Βαρβάρας

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών