Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τσίπρας από Δράμα : Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις σκηνές βόρειας Ιταλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Να σταματήσουν να πανηγυρίζουν οι υπουργοί – Αυξήσεις μισθών, βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποιήσεις και όχι «φιλοδωρήματα»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Δράμας εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο, από το οποίο έχουν ξεκινήσει αεροδιακομιδές ασθενών.

«Το νοσοκομείο της Δράμας γνωρίζουν οι περισσότεροι ότι έχει μετατραπεί σε covid νοσοκομείο. Οι περιγραφές που έκαναν οι γιατροί και νοσηλευτές είναι σοκαριστικές. Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτές. Διότι τούτη την ώρα δεν έχει νόημα να τρομοκρατήσουμε τους πολίτες. Τούτη την ώρα έχει νόημα να δούμε αν μπορούν να υπάρξουν λύσεις και κινήσεις για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί εκεί τόνισε ότι είχε την ελπίδα ότι «στην χώρα μας δεν θα δούμε σκηνές παρόμοιες με αυτές που βλέπαμε στα δελτία ειδήσεων στα ειδησεογραφικά sites από τη βόρειο Ιταλία στο πρώτο κύμα της πανδημίας». «Δυστυχώς, διαψεύστηκα, δυστυχώς δεν το αποφύγαμε.

Η κατάσταση στην βόρειο Ελλάδα είναι δραματική. Ιδιαίτερα στη Δράμα, στο νοσοκομείο της Δράμας η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Προφανώς και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό. Όμως τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να βρεθούν λύσεις γι α να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

 

«Να σταματήσουν να πανηγυρίζουν οι υπουργοί»

Σε πολύ υψηλούς τόνους κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης να σταματήσουν να μιλάνε και να συναισθανθούν την πραγματικότητα . «Να μην ωραιοποιούν μια δραματική κατάσταση και κυρίως να μην μας λένε ότι πανηγυρίζουν. Να μην μας λένε ότι ευτυχώς που δεν έχουμε ΜΕΘ γιατί θα είχαμε περισσότερους νεκρούς και να μην μας λένε ότι είναι καλά τα πράγματα στα νοσοκομεία» είπε με αφορμή τις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης τις προηγούμενες μέρες και κάλεσε εμφατικά να αντιληφθούν ότι «έχει μεγαλύτερη σημασία η ανθρώπινη ζωή από τα κέρδη των ιδιωτών».

Όπως ανέφερε, τούτη την ώρα που η βόρεια Ελλάδα αιμορραγεί, αφού είναι γεμάτες όλες οι ΜΕΘ και γίνονται επιχειρήσεις για διακομιδές είτε οδικώς για νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων είτε αεροπορικώς στην Αθήνα «το Διαβαλκανικό και ο Άγιος Λουκάς στην Θεσσαλονίκη, δύο μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια παραμένουν κλειστά. Και εκατοντάδες κλίνες σε ιδιωτικές μονάδες αποκατάστασης που θα μπορούσαν κι αυτές να συνδράμουν , επίσης παραμένουν κλειστές. Και όποιες ιδιωτικές ΜΕΘ, ιδιωτικές κλινικές, εντός εισαγωγικών επιτάσσονται , δεν επιτάσσονται, ενοικιάζονται στην διπλάσια τιμή για να πάρουν δημόσια χρήματα ιδιώτες».

Χαρακτήρισε τις αποφάσεις αυτές «εγκληματικές» και υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη «να γίνουν χθες όλα αυτά, διότι διότι η κατάσταση που βιώνει η βόρεια Ελλάδα μπορεί να έρθει και στον νότο τις επόμενες ημέρες».

Αυξήσεις μισθών, βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποιήσεις και όχι «φιλοδωρήματα»

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη «τώρα που δεν έχουμε τη δημοσιονομική ασφυξία από την τρόικα όπως τα προηγούμενα χρόνια» να υπάρξει άμεση και έμπρακτη ενίσχυση των ανθρώπων του ΕΣΥ, επαναφέροντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Δεν μπορεί σήμερα να δίνεται ένα φιλοδώρημα απλά για να μην υπάρχουν αυξήσεις μισθών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών και μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών που τώρα δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας «χρέος της Πολιτείας» τις μόνιμες ενισχύσεις στους ανθρώπους του ΕΣΥ και τονίζοντας πως «ένα ευχαριστώ δεν αρκεί, πρέπει να γίνει έμπρακτα».

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, σημειώνοντας ότι πάνω από 100 γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό νοσούν, ενώ έδωσε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους, καθώς και στην ευρύτερη οικογένεια των νοσηλευτών που έχασαν μία συνάδελφό τους νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο.

«Έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να σώσει συνανθρώπους. Αυτό είναι , όχι απλά συγκινητικό, αλλά ένα μήνυμα αλληλεγγύης πάρα πολύ σημαντικό. Έχουμε χρέος να μην μείνουμε στις ευχές και στα συγχαρητήρια . Έχουμε χρέος σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή διακινδυνεύοντας τη ζωή τους να τους ανταμείψουμε έμπρακτα, κάνοντας τα αυτονόητα” κατέληξε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: tovima.gr

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Δράμα, ένας από τους πιο πολύτιμους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, κέρδισε τις εντυπώσεις σε μια επιτυχημένη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σερβία, του Δήμου Δράμας και της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας.

Η παρουσίαση που διοργανώθηκε σε φιλικό κλίμα, είχε ως κύριο ομιλητή τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ιωάννη Τσακίρη, ο οποίος ανέπτυξε τις μοναδικές πτυχές του προορισμού μας. Ο αντιδήμαρχος παρουσίασε ξεχωριστές ενότητες σχετικά με την πόλη της Δράμας, την γνωστή Ονειρούπολη και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, αναδεικνύοντας τα πλούσια τουριστικά και πολιτιστικά της στοιχεία.

Ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ Γιώργος Κακούτης, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την παρουσίαση και τόνισε τη σημασία της οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειας για την προώθηση του προορισμού μας. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, ξεκινούν πλέον σειρά επισκέψεων και συναντήσεων με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας Air Serbia και σε τηλεοπτικά κανάλια της Σερβικής τηλεόρασης, με σκοπό την ενίσχυση της επισκεψιμότητας της Δράμας από το σερβικό κοινό.

Αρχίζουμε με τον συνδυασμό πτήσεων της Air Serbia στο αεροδρόμιο της Καβάλας και την προώθηση του τουριστικού μας προορισμού από την ίδια την εταιρεία. Επιπλέον, σε Β2Β συναντήσεις με τοπικά τουριστικά γραφεία, θα προωθηθούν πακέτα διαμονής 7 και 10 ημερών για την Ονειρούπολη, ενώ παράλληλα θα οργανωθούν αφιερώματα στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας από σερβικά κανάλια.

Ο Δήμος Δράμας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Γιώργο Κακούτη, την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας για τη βοήθεια και την άψογη οργάνωση της αποστολής . Η δέσμευση του Δήμο Δράμας είναι να συνεχίζει την προσπάθεια με επιμονή και εμπιστοσύνη στο μοναδικό προϊόν, τη μαγευτική Δράμα.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας καλεί τα μέλη του και κάθε εργαζόμενο να καταδικάσει κατηγορηματικά τις θηριωδίες του Ισραηλινού κατοχικού κράτους στη Γάζα, που έχει δολοφονήσει πάνω από 60.000 Παλαιστίνιους στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

Οι δραματικές ώρες που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός, εξαιτίας της 80 χρόνης  κατοχής, γενοκτονίας και των κλιμακούμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος του, προκαλούν οργή και μεγάλη ανησυχία στον ελληνικό λαό, αλλά και σε όλους τους λαούς για την εξέλιξη αυτής της τραγικής κατάστασης.

Η άρνηση των ισραηλινών δυνάμεων να επιτρέψουν ακόμη και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας φέρνουν πάνω από 2 εκ. Παλαιστίνιους αντιμέτωπους με την απειλή του λιμού, ανάμεσά τους 14.000 μωρά να κινδυνεύουν με θάνατο λόγω ασιτίας και έλλειψη φαρμάκων. Χτυπούν σχολεία, νοσοκομεία μετατρέπουν  την “ανθρωπιστική βοήθεια” σε ζώνη μάχης και σκοτώνουν εκατοντάδες Παλαιστίνιους.

Εδώ και καιρό έχουν πέσει οι μάσκες για την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που έκαναν λόγο για δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ. ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα εγκλήματα του Ισραήλ, είναι  συνένοχοι αφού δίνουν πλήρη στήριξη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική για τη γενοκτονία, την κατοχή, τους εποικισμούς και τον εκτοπισμό του λαού της Γάζας.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.

-Να σταματήσουν όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του κράτους –δολοφόνου του Ισραήλ στη Γάζα.

– Να ανοίξουν τώρα όλες οι ανθρωπιστικές δίοδοι, ώστε να αποσταλεί άμεσα βοήθεια, νερό, τρόφιμα, φάρμακα και γιατροί, για να αντιμετωπιστεί ο λιμός για τους Παλαιστινίους.

– Να καταδικάσει η ελληνική κυβέρνηση τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ.

– Να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015 και να αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά.

 

Συμμετέχουμε στο Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεια.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Δράμας, μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ολοκλήρωσε με επιτυχία σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής παρέμβασης, με στόχο την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν ως εξής:

  • Τρίτη 4 Ιουνίου
    Καθαρισμός της περιοχής του άλσους βορείως του Γηροκομείου
    Κούρεμα χόρτων και απομάκρυνση αυτοφυούς βλάστησης
    Καθαρισμός της παρόδιας βλάστησης στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας
  • Τετάρτη 5 Ιουνίου
    Συμβολική δενδροφύτευση και καθαρισμός της περιοχής στο Κιόσκι του Πανοράματος, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος

Η θετική ανταπόκριση και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών ανέδειξαν την αξία της συλλογικής προσπάθειας και ενίσχυσαν το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, μέσα από απλές αλλά ουσιαστικές πράξεις για ένα καθαρότερο και βιώσιμο περιβάλλον.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Florian Zeller, από το Θεατροστάσιο στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Το Global Stone Congress 2025 στη Δράμα από 16 έως 20 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ο Χρ. Μαμσάκος παραιτείται από Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Στήριξη για άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ – Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Δωρεά της Raycap: Κέντρο Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας το στρατόπεδο Ανδρικάκη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

500.000 € για Εξοπλισμό Άθλησης και Παιδικών Χαρών στον Δήμο Δράμας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Τι (δεν) έκανε η Περιφέρεια ΑΜΘ όταν η Γάζα πνιγόταν στο αίμα και την πείνα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Σύνδεση της Δράμας με το Αεροδρόμιο Χρυσούπολης

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Ημερίδα για τις δυνατότητες εισαγωγής και σταδιοδρομίας στον Στρατό Ξηράς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Στα βήματα του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ – Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών