Όχι. Προς το παρόν δεν υπάρχουν οδηγίες για τη συμπλήρωση μικροθρεπτικών συστατικών για την πρόληψη της COVID-19 σε υγιή άτομα ή για τη θεραπεία της COVID-19. Τα μικροθρεπτικά συστατικά είναι ζωτικής σημασίας για ένα λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα και διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην προώθηση της υγείας και της διατροφικής ευεξίας. Όπου είναι δυνατόν, οι προσλήψεις μικροθρεπτικών συστατικών πρέπει να προέρχονται από μια θρεπτικά ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή, συμπεριλαμβανομένων φρούτων, λαχανικών και ζωικών πηγών.
Η βιταμίνη D μπορεί να παρασκευαστεί στο δέρμα με έκθεση στο ηλιακό φως ή να ληφθεί μέσω της διατροφής από φυσικές πηγές (π.χ. λιπαρά ψάρια όπως σολομός, τόνος και σκουμπρί, ιχθυέλαια, συκώτι βοείου κρέατος, τυρί και κρόκοι αυγών) ή από βιταμίνη D- εμπλουτισμένα τρόφιμα ή συμπληρώματα που περιέχουν βιταμίνη D.
Σε καταστάσεις όπου η βιταμίνη D είναι ήδη οριακή ή όταν δεν καταναλώνονται τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D (συμπεριλαμβανομένων των εμπλουτισμένων με βιταμίνη D) και η έκθεση στο φως του ήλιου είναι περιορισμένη, ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D με οδηγίες μπορεί να ληφθεί.
Υπάρχουν τσάι από βότανα ή συμπληρώματα βοτάνων που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη θεραπεία του COVID-19;
Όχι. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση τσαγιού από βότανα ή συμπληρωμάτων βοτάνων για την πρόληψη ή τη θεραπεία του COVID-19.
Μπορούν τα προβιοτικά να βοηθήσουν στην πρόληψη του COVID-19;
Όχι. Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προστίθενται γενικά σε τρόφιμα ή χρησιμοποιούνται ως συμπλήρωμα στη διατροφή για να αποφέρουν οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση προβιοτικών για την πρόληψη ή τη θεραπεία του COVID-19.
Μπορεί η κατανάλωση τζίντζερ να αποτρέψει το COVID-19;
Όχι. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωση τζίντζερ προστατεύσει τους ανθρώπους από το COVID-19. Ωστόσο, το τζίντζερ είναι μια τροφή που μπορεί να έχει κάποιες αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Μπορεί η κατανάλωση σκόρδου να αποτρέψει το COVID-19;
Όχι. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωση σκόρδου έχει προστατεύσει τους ανθρώπους από το COVID-19. Ωστόσο, το σκόρδο είναι μια τροφή που μπορεί να έχει κάποιες αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Μπορεί η προσθήκη πιπεριού στη σούπα σας ή σε άλλα γεύματα να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη θεραπεία του COVID-19;
Όχι. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η προσθήκη καυτερού πιπεριού στο φαγητό σας μπορεί να αποτρέψει ή να θεραπεύσει το COVID-19.