ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δυναμικό παρών της ΟΕΒΕ Δράμας στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η διοίκηση, τα μέλη και τα Σωματεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Δράμας έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας ενώνοντας τις φωνές τους με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού Δράμας, από κοινού με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού & δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της πανεθνικής ημέρας δράσης και κινητοποίησης.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Δράμας κ. Όθων Μουρμούρης, «η ραγδαία αύξηση, ιδίως των τιμών ενέργειας, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων καθίσταται αναγκαία για τη βιωσιμότητα τους. Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έναντι της καλπάζουσας ακρίβειας δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του.

Η λογική των οριζόντιων επιδοτήσεων ουσιαστικά προσφέρει πόρους σε ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει όσους βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη, όπως είναι οι χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες χρειάζονται ουσιαστική στήριξη».

top 30 ημερών

Exit mobile version