ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έχουμε πόλεμο, χάσαμε και ο εχθρός έχει ακροβολιστεί στις γειτονιές μας…

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανάρτηση του Γιατρού Δημήτρης Τούμπανος

Νομός Δράμας, πληθυσμός 100.000.
Ένας ήσυχος και φιλόξενος τόπος γνωστός κυρίως από τη Δόξα και τη στρατιωτική θητεία στους παλαιότερους και άγνωστος ή αδιάφορος στους νεότερους Έλληνες μιας και δεν έχει ούτε παραλίες, ούτε φοιτητές, ούτε στρατό, ούτε εκθέσεις, βιομηχανίες, Εγνατίες κλπ, (ούτε Δόξα πλέον) .

Μέχρι και ο Δράμας-Αμφίπολης (τα μικρά παιδιά εδώ νομίζουν πως τον λέμε δρόμο καρμανιόλα επειδή περνά από την Πρώτη τη γενέτειρα γνωστού παρώνυμου πολιτικού) αποτελεί τροχοπέδη για τους φιλόδοξους επισκέπτες. Όλα αυτά θα έλεγε κανείς πως θα μας ευνοούσαν στη συγκεκριμένη συγκυρία που, ε, την θέλουμε την απομόνωση μας και πως θα είχαμε τα κρούσματα της απομονωμένης σήμερα Πάρου πχ, άντε της Χαλκιδικής .

Wrong. Αλλά τι πήγε στραβά; Σε τι διαφοροποιηθήκαμε σε σχέση με άλλες περιοχές που και πολυπληθείς είναι και τουρίστες, φοιτητές, ΜΜΜ, ΜΈΤΡΟ κλπ έχουν; common things come first λένε στο χωριό μου.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν γινόταν αλλεπάλληλα και όπως φάνηκε ιστορικής σημασίας για τον τόπο events (με προφορά Μπαμπινιώτη) ξεκινώντας ένα αναμενόμενο mini φαινόμενο της πεταλούδας, με αποτέλεσμα σήμερα η παροχή οξυγόνου του νοσοκομείου να φτάνει στα όριά της για τους 135 και πλέον νοσηλευόμενους με covid-19.
135
  • Σαν να λέμε 1400 στη Θεσσαλονίκη,
  • 6500 στην Αθήνα,
  • 14.000 ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ COVID(!!!) σε όλη τη χώρα.

Το νοσοκομείο έχει καταρρεύσει όπως αντιλαμβάνεστε (βασικά αν είχε κυριολεκτικά καταρρεύσει θα είχε περισσότερους γιατρούς και λιγότερους ασθενείς αλλά μου άρεσε η λέξη).

Λοιπόν κύριοι. Έχουμε πόλεμο, χάσαμε και ο εχθρός έχει ακροβολιστεί στις γειτονιές μας και ψάχνει εμάς και την οικογένεια μας. Δυστυχώς πολλούς από εμάς θα μας βρει ή μας βρήκε ήδη και κάποιους θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.

Βέβαια σε μια “ομαδική” προσπάθεια δε φτάνει μόνο ο Αντετοκούνμπο για να πάρεις το πρωτάθλημα. Όλοι μας λοιπόν και ο καθένας ξεχωριστά (σαν τις ευχαριστήριες αναρτήσεις των γενεθλίων ένα πράγμα)συμμετείχαμε σε αυτό, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Εγώ πχ δεν σε έπεισα γιατί ήμουν όπως είπες πολύ υπερβολικός και αψύς (ίσως βέβαια και να ήμουν λιγότερο απ όσο χρειαζόσουν για να πειστείς). Ας κάνει λοιπόν ο καθένας την αυτοκριτική του όσο κρυβόμαστε μήπως και όταν βγούμε έξω είμαστε μισό κλικ βελτιωμένοι και καλύτεροι για τους γύρω μας άρα και για μας.

Α, ξέχασα. Υπάρχουν και κάποιοι λίγο πιο υπεύθυνοι.
Κάποιοι που έπρεπε να διοικούν καλύτερα , κάποιοι που έπρεπε να ελέγχουν καλύτερα , κάποιοι που έπρεπε να καθοδηγούν καλύτερα. Κοινό χαρακτηριστικό τους; απογοήτευσαν να το πω ευγενικά. Δεν είναι βέβαια αυτή η ώρα για τον διαμοιρασμό των ευθυνών.

Εξαίρεση η συντεταμένη πολιτεία που πρέπει άμεσα να παραδεχτεί την ανικανότητα και την αποτυχία της γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να επιστρατεύσει και να πετάξει αυτούς που είναι να πετάξει μήπως σωθεί κανένας φουκαράς παραπάνω.

Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως η αναγκαία πλέον επίταξη του ιδιωτικού τομέα είναι κάτι άλλο από παραδοχή ήττας και ανικανότητας.

Καλή τύχη και προσευχή. Προσευχή και τύχη.

top 30 ημερών

Exit mobile version