Ήταν λάθος η γραμμή “ψήφο κατά συνείδηση ή απέναντι στις επιλογές του Μαξίμου”
Ο Γιάννης Ξανθόπουλος με ανάρτησή του εξηγεί γιατί κάλεσε τους ψηφοφόρους της παράταξης,(“Μαζί για την Αλλαγή”, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Δαμιανό Καγγελίδη),να συμβάλουν στην εκλογή του Μέτιου.
Η ανάρτηση
Γιάννης Ξανθόπουλος, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας
Ο χρόνος θα δείξει..
Με προηγούμενη ανάρτηση μου, μετά τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, καλούσα τους ψηφοφόρους της παράταξης μας,(“Μαζί για την Αλλαγή”, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Δαμιανό Καγγελίδη),να συμβάλουν στην εκλογή του Μέτιου.
Οι λόγοι ήταν δύο.
Ο πρώτος, τον οποίο ανέφερα, τότε , ήταν , ότι με Μέτιο Περιφερειάρχη εκλέγουμε 3 Περιφερειακούς Συμβούλους, ενώ με τον Τοπτσίδη μόνο 2.Τόσο απλά…
Ο δεύτερος και πιο σημαντικός λόγος , τον οποίον θα έπρεπε να λάβουν υπόψιν τους οι “παροικούντες την Ιερουσαλήμ” ήταν ότι ενδεχόμενη ήττα του Τοπτσίδη,( δεύτερη συνεχή), πιθανόν να οδηγούσε την παράταξη αυτή σε αποσύνθεσή και τελικά σε διάλυση.
Μια παράταξη που δημιουργήθηκε από δυσαρεστημένους : τον επικεφαλής ,στέλεχος της Ν.Δ, επειδή δεν πήρε το χρίσμα του κόμματος του, και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους δεξιούς, πρώην υποψηφίους βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς , δημοτικούς συμβούλους κλπ, ο καθένας, δυσαρεστημένος για τον δικό του λόγο…
(Στην Δράμα μάλιστα ,απ’ αρχής συμμετείχε, (εκλέχθηκε χθες για δεύτερη φορά ),γόνος, πρώην Αντιπεριφερειάρχη της παράταξης του Μέτιου, που εκδιώχθηκε απ’ αυτήν ,όταν εξέπεσε του αξιώματος του, (κατά την διάρκεια της θητείας του), καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος. Λόγω νομικού κωλύματος του ίδιου, προώθησε τον υιό του στην παράταξη Τοπτσίδη).
Το μόνο που τους συνέδεε όλους αυτούς ήταν η προοπτική της καρέκλας και της εξουσίας. Συνδετική ύλη πολύ ισχυρή, η οποία όμως όταν εκλείψει , η ομάδα διαλύεται στα “εξ ων συνετέθη”.
Η δική μας Περιφερειακή παράταξη ,του δικού μας πολιτικού χώρου, του ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκε με την προοπτική να βάλει τις βάσεις για την επόμενη, (μετά από 5 χρόνια), εκλογική αναμέτρηση.
Να κάνουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση τώρα , να αγωνιστούμε, τα χρόνια που θα μεσολαβήσουν, να γίνουμε “αξιόπιστη” δύναμη, και είτε μόνοι μας, είτε σε συνεργασία με όμορες πολιτικά και αυτοδιοικητικά παρατάξεις , να αντιπαρατεθούμε, στο τέλος, με τον κυβερνητικό υποψήφιο.
Όταν στόχος σου είναι αυτός, ανάλογη πρέπει να είναι και η στρατηγική σου. Αν αυτή η στρατηγική έχει την πιθανότητα να μειώσει τους μελλοντικούς σου αντιπάλους σε έναν από τους δύο ισχυρούς, τότε δεν “δίνεις γραμμή” για ψήφο κατά συνείδηση ή το χειρότερο για ψήφο “απέναντι στις επιλογές του Μαξίμου”. Στην πρώτη περίπτωση γνωρίζεις ή έπρεπε να γνωρίζεις, ότι δίνεις την ευχέρεια στους περισσότερους να ψηφίσουν Τοπτσίδη, ενώ πολλοί λιγότεροι θα ψήφιζαν, παρακάμπτοντας την συνείδηση τους, τον κυβερνητικό Μέτιο.
Η δεύτερη , από τα κεντρικά , παρότρυνση δεν θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να είναι καθολική, αλλά θα έπρεπε η στάση του κόμματος να εξειδικευτεί για κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά.
Στο κάτω κάτω περιφερειακές εκλογές είχαμε και όχι εθνικές.
Εν κατακλείδι αν κάποιοι, επαΐοντες ή μη νομίζουν, ότι με Τοπτσίδη περιφερειάρχη ο Μητσοτάκης θα έχει φθορά , περισσότερη από ότι με τον Μέτιο, τότε “πλανώνται πλάνην οικτρά”.
Ο χρόνος θα δείξει….