ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γρηγόρης Αβανίδης: …πρέπει ή δεν πρέπει να λειτουργήσει φέτος η Ονειρούπολη;

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Γρηγόρης Αβανίδης με ανάρτηση του στην ομάδα “Η Δράμα μου – τα καλά, τα στραβά και ανάποδα (Drama)” εκθέτει την άποψη του για τη διοργάνωση της Ονειρούπολης τη φετινή χρονιά.

Η σχέση μου με την Ονειρούπολη είναι τέτοια που εκτιμώ πως μου δίνει το δικαίωμα, τουλάχιστον να έχω άποψη για το μεγάλο δίλημμα «…πρέπει ή δεν πρέπει να λειτουργήσει φέτος;»

Είναι αλήθεια ότι πριν από περίπου 2,5 μήνες μίλησα δημόσια και τάχθηκα υπέρ της δυναμικής «απάντησης» που πρέπει να δώσει η Ονειρούπολη, κόντρα στις αντίξοες υγειονομικές συνθήκες της εποχής. Προσοχή όμως, ταυτόχρονα μίλησα και για την απόλυτη ανάγκη η λειτουργία της να βασιστεί σε νέες Covit Free ιδέες, που θα αποτελέσουν την ασφάλεια αλλά και το συγκριτικό πλεονέκτημα της φετινής εκδήλωσης.

Στο σήμερα τώρα. Αυτές οι νέες ιδέες δεν ακούστηκαν ποτέ, αλλά τελικά ακόμη και υπήρχαν, θεωρώ ότι μας πρόλαβαν τα γεγονότα. Νιώθω τώρα, ότι η άποψη μου ήταν λάθος. Η κατάσταση στη Δράμα δεν είναι κακή, δεν είναι καν κρίσιμη. Η κατάσταση είναι περισσότερο τραγική απ’ ό,τι φανταζόμαστε και είναι πλέον δυστυχώς προκλητική πολυτέλεια να μιλάμε, να σχεδιάζουμε και να επενδύουμε στην Ονειρούπολη.

Θεωρώ ότι καλώς και πολύ σωστά μέχρι και την τελευταία στιγμή η δημοτική αρχή προγραμμάτισε (το πάλεψε) προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που «τα πράγματα πάνε καλά» να υλοποιηθεί η Ονειρούπολη. Τώρα όμως φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Αυτή η εξίσωση δεν βγαίνει και το βλέπουμε όλοι. Οι συνθήκες και τα δραματικά γεγονότα γύρω μας, φωνάζουν πως δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για υγειονομικά ρίσκα αλλά ούτε και καμία άνεση για περιττά έξοδα και σπατάλες.

Δεν γνωρίζω τα σχέδια και τους υπολογισμούς που κάνει «ο λογιστής του Αϊ Βασίλη» αλλά έχω εμπιστοσύνη στο δήμαρχο Δράμας ότι διαθέτει αίσθημα ευθύνης και την απαιτούμενη πολιτική ευελιξία να πάρει την σωστή απόφαση τώρα που είναι η κατάλληλη στιγμή. Να πληρωθούν οι προμηθευτές κι οι αγορές που ήδη έγιναν και κάπου εδώ να πέσει η αυλαία μιας προσπάθειας που δεν ευδοκίμησε και δεν φταίει κανείς. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να πω ή να γνωρίζω πού θα πάνε αυτά τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν, αλλά φαντάζομαι κάπου που θα είναι περισσότερο χρήσιμα και αναγκαία.

Μαζί με την  Vicky Vournia κάνουμε μια έκκληση… να προφυλάξουμε την υγεία μας, να προφυλάξουμε την Ονειρούπολη.
Ελπίζω στο επόμενο ραντεβού μας με την Ονειρούπολη τον Δεκέμβριο του 2021, να είμαστε όλοι εκεί (γαμ…ο, δεν πρέπει να λείπει κανείς), χαρούμενοι και υγιείς!

top 30 ημερών

Exit mobile version