Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η ανίκητη γραφειοκρατία «βουλιάζει» εδώ και 4 χρόνια το Φαράγγι της Πετρούσας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η περίπτωση ενός παραδοσιακού χωριού που τα έχει όλα, αλλά χρειάζεται πολιτική λύση για να δείξει τις ομορφιές του στο πανελλήνιο

Του Τάσου Αποστολίδη

Στην ακίνητη και ανίκητη ελληνική γραφειοκρατία «βουλιάζει» εδώ και 4 χρόνια ο σημαντικότερος υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων του νομού Δράμας, που όμοιός του δεν συναντάται στην Ελλάδα. Ο λόγος για το πέτρινο θέατρο που είναι χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στο Φαράγγι της Πετρούσας, λίγα μόλις λεπτά μακριά από την πόλη της Δράμας. Η αναστολή λειτουργίας το 2020 συνέπεσε με τις απαγορεύσεις της πανδημίας και δεν έγιναν ευρέως αντιληπτοί οι πραγματικοί λόγοι του κλεισίματός του.

Η Πετρούσα είναι ένα παραδοσιακό χωριό στους πρόποδες του όρους Φαλακρού. Απέχει μόλις 14 χλμ από την πόλη της Δράμας. Η περιοχή ξεχωρίζει για την ιστορία, την γραφικότητα του τοπίου και την έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, χειμώνα και καλοκαίρι, που την έχει καταστήσει ως έναν προορισμό για επισκέπτες κάθε κατηγορίας.

Λίγο πιο βόρεια, από το χωριό Πύργος, ξεκινάει ένα φαράγγι που με μια διαδρομή περίπου 10 χλμ καταλήγει στο χωριό της Πετρούσας. Τοπίο που κόβει την ανάσα, καταφύγιο άγριας ζωής με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, το φαράγγι Πύργων – Πετρούσας αποτελεί σημείο αναφοράς για τη βορειοανατολική Ελλάδα.

Η πρώτη οργανωμένη διάσχιση του φαραγγιού έγινε το 1968, από Ιταλούς ερευνητές. Έκτοτε έγιναν μικρά βήματα για την αξιοποίησή του. Υπήρξε, ωστόσο, μια καίρια παρέμβαση που έφερε επισκέπτες αφού τοποθέτησε το φαράγγι στους τουριστικούς οδηγούς και τις καμπάνιες προβολής.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με χιλιάδες ώρες εθελοντικής εργασίας, οι κάτοικοι του χωριού έχτισαν ένα πέτρινο θέατρο στην απόληξη του φαραγγιού, στην άκρη του οικισμού της Πετρούσας. Για την ολοκλήρωση του έργου «μπήκε μπροστά» και η τότε νομαρχία Δράμας, παρέχοντας χρηματοδότηση και τεχνική υποστήριξη.

Αυτό που δημιουργήθηκε εκεί, δεν θυμίζει καμία άλλη περιοχή της χώρας. Μονοπάτια, γεφύρια αλλά κι ένα υπαίθριο θέατρο, όλα φυσικά «καμουφλαρισμένα» αφού έχουν «ντυθεί» με την τοπική πέτρα. Είναι από τις σπάνιες φορές που η ανθρώπινη παρέμβαση έχει απόλυτη αρμονία με τη φύση.

Το ρέμα που διασχίζει το φαράγγι, περνάει ανάμεσα από τη σκηνή και τις κερκίδες του θεάτρου, δίνοντας μια μοναδική ενέργεια στο χώρο. Διάδρομοι, σκαλοπάτια, ξύλινες εξέδρες, μια μικρή πετρόκτιστη εκκλησία με καμπαναριό μέσα σε φυσική σπηλιά, δρόμοι πρόσβασης προς το φαράγγι και πέτρινη περίφραξη του χώρου, συνθέτουν το τοπίο.

Για σχεδόν δύο δεκαετίες, από το πέτρινο θέατρο της Πετρούσας των 4.500 θεατών, πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής ενώ φιλοξενήθηκαν δεκάδες θεατρικές παραστάσεις. Το 2019 ήταν η τελευταία χρονιά που ο χώρος αποτέλεσε σημείο συνάθροισης Δραμινών αλλά και τουριστών που επισκέπτονται τον τόπο. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έδωσαν συναυλίες εκείνο το καλοκαίρι ήταν οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Δήμητρα Γαλάνη, Νατάσσα Μποφίλιου.

Το 2020 ήρθε η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα. Τότε οι περισσότεροι νόμισαν ότι για αυτό τον λόγο έμεινε κλειστό το θέατρο. Ωστόσο είχε συμβεί κάτι που έμελε να αποτελέσει το σημερινό μνημείο γραφειοκρατικής αναλγησίας.

Όταν φτιάχτηκε το θέατρο στην απόληξη του φαραγγιού, περίπου 20 χρόνια πριν, δεν είχαν ακολουθηθεί όλες οι τυπικές διαδικασίες, πράγμα συνηθισμένο στην εποχή των παντοδύναμων νομαρχιών. Το θέατρο πάντα λειτουργούσε με το μεράκι των ανθρώπων της περιοχής και υπό τον δραστήριο σύλλογο Πετρουσσαίων, αφού προηγουμένως λάμβαναν κάθε καλοκαίρι μια τυπική άδεια παραχώρησης από τον δήμο Προσοτσάνης, στον οποίο υπάγεται η Πετρούσα.

Ύστερα… ήρθαν οι δασικοί χάρτες. Και οι εκπλήξεις διαδέχθηκαν η μία την άλλη. Το πέτρινο θέατρο είχε χτιστεί σε δασική έκταση, η οποία τυπικώς δεν παραχωρήθηκε ποτέ και ούτε είχε με κάποιον τρόπο εξαιρεθεί ή αποχαρακτηριστεί. Οι δασικές υπηρεσίες έφτασαν σε σημείο να θεωρούν, με καθυστέρηση… ολίγων δεκαετιών, ότι οι κατασκευές είναι παράνομες και πρέπει να κατεδαφιστούν.

Κάπως έτσι, το θέατρο δεν λειτούργησε ούτε το 2020, ούτε τα τρία επόμενα καλοκαίρια. Ο δήμος πλέον δεν μπορεί να δίνει άδεια χρήσης στον τοπικό σύλλογο κι έτσι το φημισμένο φεστιβάλ Πετρούσας αναγκάστηκε σε ένα τετραετές διάλειμμα. Στα χρόνια αυτά, ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί και οι φθορές είναι τεράστιες. Ορισμένα σημεία του θεάτρου και των διαδρομών, πρέπει να φτιαχτούν από την αρχή.

Μέσα σε αυτό το γραφειοκρατικό κουβάρι, ο τοπικός δήμος προσπαθεί να επιτύχει την παραχώρηση χρήσης 11 στρεμμάτων, δηλαδή ενός μικρού μέρους της δασικής έκτασης, για 25ετή χρήση, με μίσθωμα ή χωρίς, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει εργασίες επισκευών και συντήρησης και κυρίως να καταφέρει την επαναφορά του φεστιβάλ Πετρούσας. Ο δήμος έπεσε πάνω στα ίδια εμπόδια που αντιμετωπίζει κάθε πολίτης με τις δημόσιες υπηρεσίες, με ταλαιπωρία, αναβολές και καθυστερήσεις.

Για «βαθύ ελληνικό κράτος» μιλά ο δήμαρχος Προσοτσάνης Θόδωρος Αθανασιάδης, στα χέρια του οποίου έπεσε σαν «καυτή πατάτα» το θέμα του πέτρινου θεάτρου, με το που ανέλαβε καθήκοντα το φθινόπωρο του 2019. Ο δήμος έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων παρεμβάσεις βελτίωσης της πυρασφάλειας, προσβασιμότητας για ασθενοφόρο αλλά και για άτομα με αναπηρίες.

Ο επανεκλεγείς δήμαρχος τονίζει ότι το αίτημα παραχώρησης δεν αφορά μερικούς πολίτες, ένα χωριό ή έναν δήμο, αλλά ολόκληρο το νομό Δράμας και την ευρύτερη περιοχή. Αυτό που κάποτε αποτελούσε πόλο έλξης επισκεπτών και κοσμούσε τους τουριστικούς οδηγούς, σήμερα έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Έως τώρα, οι προσπάθειες που έχει κάνει ο τοπικός δήμος για αποχαρακτηρισμό της έκτασης και για παραχώρηση χρήσης έχουν πέσει στο κενό. Το «βαθύ Δημόσιο» φαίνεται να προτιμά τη φθορά του χρόνου, αποφεύγει οποιαδήποτε διαδικασία θα οδηγούσε σε νομιμοποίηση και μάλλον επιμένει στα περί κατεδάφισης.

Για την υπόθεση της Πετρούσας απαιτείται πολιτική λύση σε ανώτατο επίπεδο. Το οξύμωρο είναι ότι ο Θόδωρος Αθανασιάδης, στέλεχος της ΝΔ και δήμαρχος της περιοχής είναι ένας από τους παλιότερους αυτοδιοικητικούς στη βόρεια Ελλάδα, με συνολική θητεία 35 ετών, πέντε φορές εκλεγμένος δήμαρχος. Αλλά «πέφτει σε τοίχο».

*Δημοσιεύθηκε στη “ΜτΚ” στις 24.12.2023

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε την υγεία ως εμπόρευμα και τον ασθενή ως πελάτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας δηλώνει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του στη λειτουργία απογευματινών – επί πληρωμή – χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία.

Το μέτρο ακυρώνει τη δωρεάν περίθαλψη και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Ως εργαζόμενοι σε δημόσιο νοσοκομείο αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε την υγεία ως εμπόρευμα και τον ασθενή ως πελάτη. Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι σε σχεδιασμούς που στοχεύουν στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

     Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε, από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας, ότι απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία θα ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και στο Νοσοκομείο της Δράμας. Ένα νοσοκομείο που όλοι γνωρίζουν ότι αντιμετωπίζει τραγική έλλειψη γιατρών και παραϊατρικού προσωπικού, που η λειτουργία βασικών κλινικών του εξαρτάται από τις συνεχείς μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία, ενώ ειδικά για το προσωπικό του χειρουργείου, οι μέρες κανονικής άδειας που οφείλονται είναι εκατοντάδες.

     Αντί η κυβέρνηση να δώσει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών, να τους εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, να επαναφέρει τον 13ο-14ο  μισθό, ζητά από εργαζόμενους που ήδη δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς, να εργαστούν ακόμα περισσότερες ώρες για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους.

     Καλούμε τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία στα οποία οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους. Να μην πάρουν μέρος σε φιέστες και αναμνηστικές φωτογραφήσεις.Δεν θέλουμε ασθενείς δύο ταχυτήτων σε ένα σύστημα που την υγεία τους θα βρίσκουν μόνο όσοι μπορούν να την ακριβοπληρώσουν. Οι πολίτες πληρώνουν ήδη μέσω των εισφορών τους και έχουν δικαίωμα στην παροχή σύγχρονης και δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης.

     Δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται άλλο η απαράδεκτη κατάσταση με την εντατικοποίηση της εργασίας μας λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, με τις πολλές χρωστούμενες ημέρες άδειας, τους πετσοκομμένους μισθούς μας, την εργασιακή ομηρία διαρκείας για τους συμβασιούχους συναδέλφους μας αλλά και την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των ασθενών.

     Απαιτούμε:

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και ένταξη στα ΒΑΕ
 • Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού

·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για να λειτουργήσει το 40% των ανεπτυγμένων χειρουργικών αιθουσών στα δημόσια νοσοκομεία, που παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού

 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
 • Αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία
 • Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας, προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 11:00 ως τις 15:00 ενάντια στη λειτουργία απογευματινών – επί πληρωμή – χειρουργείων στο νοσοκομείο της Δράμας. Στις 14:30 καλούμε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.

Η ανθρώπινη ζωή και η υγεία δεν κοστολογούνται.

 

Ο Πρόεδρος                                                           Η Γραμματέας

               ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                             ΚΙΟΡΠΕ ΖΩΗ

Με εκτίμηση 
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Προέδρος Ε.Γ. Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ
Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας
Γενικός Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Την Τετάρτη 17 Απρίλη κάνουμε το βήμα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για μας και τα παιδιά μας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας τον άθλιο μνημονιακό νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε για άλλη μια χρόνια την απαράδεκτη πολιτική της απόφαση να κρατήσει τον κατώτερο ονομαστικό μεικτό μισθό καθηλωμένο στα 830€, επιβάλλοντας με το έτσι θέλω στην πλειοψηφία των εργαζομένων να ζουν με 714€ καθαρά το μήνα.

Και αυτό όταν τα τελευταία χρόνια το κόστος ζωής έχει διπλασιαστεί. Με τεράστιες ανατιμήσεις στα τρόφιμα, στα έλαια και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στα βρεφικά ήδη και στα ήδη προσωπικής υγιεινής, στα ενοίκια και στις δόσεις δανείων, στην ενέργεια και στα καύσιμα, με αποτέλεσμα η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων να έχει καταρρεύσει και ο μισθός να φτάνει μόνο για 15 μέρες.

Είναι πρόκληση να ισχυρίζεται ο κύριος Μητσοτάκης ότι «αυτά μπορεί να δώσει η κυβέρνηση» για να μη διαταραχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, όταν τα κέρδη προ φόρων των 500 μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων, το 2022 στη χώρα μας, προσέγγισαν το ιστορικό ρεκόρ των 20 δις.

Δίπλα στις δεκάδες νομοθετημένες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και στις μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών, οι καθηλωμένοι μισθοί παραμένουν ως κύριο στοιχείο αναπαραγωγής της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό συμβαίνει:

Γιατί με τους αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ψηφίσει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν σχεδόν καταργηθεί οι κλαδικές και επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κρατά παγωμένες τις τριετίες για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, κλέβοντας τις τριετίες που δούλεψαν οι εργαζόμενοι την περίοδο 2012- 2023. Έτσι ένας εργαζόμενος που μπήκε στην παράγωγη το 2012, θα πάρει την πρώτη του τριετία το 2027.

Και αντί η κυβέρνηση να του δώσει προσαύξηση σήμερα τα 249€ των τριών τριετιών που του κλέβει, που είναι δεδουλευμένα μιας δωδεκαετίας, του δίνει προσαύξηση 83€ ευρώ και αυτά το 2027. Που μας αναγκάζει να πληρώνουμε όλο και πιο ακριβά για την Εκπαίδευση και την Υγεία που ιδιωτικοποιούνται περισσότερο, για τα φάρμακα που ακριβαίνουν, για τη συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία και στο μακελειό στη Γάζα.

Γιατί το 50% των προσλήψεων που γίνονται τα τελευταία χρόνια είναι μερικής απασχόλησης ή με το καθεστώς άλλων μορφών ελαστικής απασχόλησης.

Γιατί με τον άθλιο νόμο της ΝΔ (Χατζηδάκη) οι εργαζόμενοι δουλεύουν έως και 10 ώρες την εβδομάδα απλήρωτες υπερωρίες.

Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι πανηγυρίζουν με ψέματα την ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν μείνει στο έλεος της ακρίβειας και των καθημερινών ανατιμήσεων. Την ίδια στιγμή γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις δίκαιες διεκδικήσεις των συνδικάτων και των εργαζομένων. Όμως γελιούνται αν νομίζουν ότι τα συνδικάτα θα κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα.

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή! Γι αυτό το σύνθημα μας απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας μπορεί να συνενώσει τον αγώνα όλων μας. Ενώνουμε  τις φωνές μας οι εργαζόμενοι από το εμπόριο, τα super market, τα εργοστάσια, τις αποθήκες , τα λατομεία, την καθαριότητα, με τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους, με τους φοιτητές, τους μαθητές, τους συνταξιούχους, την αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους.

Οι εργαζόμενοι με την οργάνωση και τον αγώνα δείχνουν τη δύναμη τους!

Αυτό απέδειξαν οι οικοδόμοι και οι μεταλλεργάτες της Ναυπηγεπισκευαστικής Ζώνης με την επιβολή των κλαδικών τους συμβάσεων. Συμβάσεις που επιβάλλουν μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς, κατοχυρώνουν το 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, επιβάλλουν να πληρώνεται η υπερωρία από την πρώτη ώρα, καταργώντας στην πράξη όλους τους άθλιους αντεργατικούς νόμους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό απέδειξε ο μεγάλος αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ, της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, των Πετρελαίων και των Λιπασμάτων της Καβάλας για να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας και τα συλλογικά τους δικαιώματα.

Αφήνουμε στην απέξω την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που όχι μόνο δεν πήρε απόφαση για απεργία στις 28 Φλεβάρη αλλά προπαγάνδιζε την απεργία για τις 17 Απρίλη με ξυλοπόδαρους σε αποκριάτικο δήθεν πνεύμα την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φάνε.

Αλλά  έτσι κι αλλιώς είναι για τα καρναβάλια αφού ακόμα και η ημερομηνία που διάλεξαν ήταν αφού θα είχε προηγηθεί η περιβόητη αύξηση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση. Συναγωνίζεται φαίνεται με την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ η οποία στο διαγωνισμό ξεφτίλας σκοράρει 1-1 με τη στάση της να μην πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 17 Απρίλη!

Μετά τη μεγαλειώδη απεργία στις 28 Φλεβάρη που στρίμωξε την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους μπροστά μας είναι η επόμενη μεγάλη μάχη, η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη, που δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Την Τετάρτη 17 Απρίλη κάνουμε το βήμα! ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για μας και τα παιδιά μας!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  σε γενικό απεργιακό ξεσηκωμό. Τη μάχη της απεργίας θα τη δώσουμε με αποφασιστικότητα και επιμονή. Και θα πετύχουμε γιατί αυτός ο δρόμος είναι η πραγματική διέξοδος για εμάς τους εργαζόμενους.

Με τον αδιάκοπο αγώνα μας θα βάλουμε στέρεες βάσεις για να γίνουν πράξη οι διεκδικήσεις των συνδικάτων μας:

 • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα Συνδικάτα.
 • Κατώτατος μισθός στα 900 ευρώ
 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
 • Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012-2023.
 • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κ.ο.κ.
 • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμιά ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
 • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
 • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, των τροφίμων, των βρεφικών ειδών και ειδών λαϊκής κατανάλωσης.

Στην κοροϊδία της κυβέρνησης και των εργοδοτών απαντάμε με οργάνωση και αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πίνακας διημερεύσεων διανυκτερεύσεων 16-30 Απριλίου 2024

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Νίκη Ευκαρπίας – Δόξα Δράμας 1-1: Προμελετημένο έγκλημα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Ανακαλύφθηκε μια ολόκληρη αρχαία πόλη κάτω από τη Δράμα.

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Κώστας Αποστολίδης (1948 – 2024): Το Made in Greece επιχειρηματικό όνειρο ενός σπάνιου ανθρώπου

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Μεγάλη επιτυχία του Δραμινού καθηγητή πληροφορικής Ραφαήλ Τζίμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 μήνα πριν

Στους αγώνες των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων στη Δράμα παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ο δρόμος για Αμφίπολη έχει… πολύ δρόμο μπροστά του

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Τη μεγαλύτερη ντροπή στα 106 χρόνια της ιστορίας μας φέτος δεν θα τη γλιτώσουμε

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Βραβείο στην Εικονική Επιχείρηση «Stalk Jet» του 1ου ΕΠΑΛ Δοξάτου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

16η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΔ 2023-2024

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

«Μπαμ» της BIANCO MONTE Δράμα κόντρα στην ΑΕΚ 29-26

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Βρέθηκε σορός ηλικιωμένου σε χωράφι στην Καλή Βρύση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Κρίνουμε απαράδεκτο το καθεστώς δυνητικής αργίας Γενικής Ιατρού

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Ολοταχώς για το τοπικό η ΔΟΞΑ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Προσκυνηματική εκδρομή στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ τον Μάιο

Εκπαιδευτικά2 ημέρες πριν

Αντάμωμα σχολείων και Πολιτισμών στις 19 Απριλίου 2024

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε την υγεία ως εμπόρευμα και τον ασθενή ως πελάτη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Την Τετάρτη 17 Απρίλη κάνουμε το βήμα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για μας και τα παιδιά μας

Εκπαιδευτικά3 ημέρες πριν

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι δίκαιος, γιατί έχει τον νου του στα παιδιά μας

Εκπαιδευτικά3 ημέρες πριν

5ο Δημ. Σχολείο Δράμας: Η θρεπτική αξία του Σαρακοστιανού τραπεζιού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Πίνακας διημερεύσεων διανυκτερεύσεων 16-30 Απριλίου 2024

Πολιτιστικά2 εβδομάδες πριν

Μαρία Κιόρτεβε: “Ηχηρή Σιωπή” το Σάββατο 06 Απριλίου 2024 στις 19:00

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Κ.Α.Ο.Δ.- ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Το Σάββατο στις 17:00 ΑΠΚ Κραχτίδη η πρεμιέρα των Play Out

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Ανακαλύφθηκε μια ολόκληρη αρχαία πόλη κάτω από τη Δράμα.

Χρηστικά3 εβδομάδες πριν

Cavalieri Assyrtiko ’23 Η νέα εσοδεία της οινοποιίας NICO LAZARIDI!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ήταν ένας απελευθερωτικός αγώνας. Δεν ήταν αγώνας συμφερόντων. Δεν ήταν αγώνας για την ύλη.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

1ο Βραβείο πήρε η σχολική εφημερίδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας σε διεθνή διαγωνισμό

Εκπαιδευτικά4 εβδομάδες πριν

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας και Νερού

Πολιτιστικά4 εβδομάδες πριν

Ευχαριστίες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δραμινών και φίλων Θεσσαλονίκης ΥΔΡΑΜΑ

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών