Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η αποδυνάμωση του νοσοκομείου μας κάνει τη λειτουργία του οριακή έως επισφαλής

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 7/9/2021 ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

Είναι γνωστό σε όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και στην τοπική κοινωνία της περιφέρειας Δράμας από την έναρξη της πανδημίας ότι το ΓΝΔράμας είναι ένα τραγικά υποστελεχωμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, που βιώνει την τελευταία δεκαετία μια σταδιακή αλλά συνεχιζόμενη υποβάθμιση της λειτουργίας του.

Εμείς ως σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών εδώ και 1,5 χρόνο, και με αφορμή την πανδημία, κάναμε με κάθε τρόπο γνωστό το πρόβλημα και ζητήσαμε επανειλημμένα την στήριξη της λειτουργίας του νοσοκομείου με μόνιμους γιατρούς και λοιπό προσωπικό.

Δυστυχώς η προκήρυξη μόνιμων θέσεων τον Φεβρουάριο του 2021 δεν προσέλκυσε ενδιαφερόμενους και κατέληξε άγονη, με αποτέλεσμα το ιατρικό δυναμικό να ενισχυθεί ελάχιστα εν μέσω της πανδημίας με την πρόσληψη ελάχιστων επικουρικών ιατρών.

Η εφαρμογή του οριζόντιου μέτρου της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ( ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ) οδήγησε σε περαιτέρω αποδυνάμωση του νοσοκομείου μας με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η λειτουργία του να κρίνεται από οριακή έως επισφαλής ενώ σενάρια αναφέρουν ως πιθανό το κλείσιμο του ΓΝΔράμας ή την συνένωση του με νοσοκομεία όμορων νομών.

Εμείς ως εργαζόμενοι, που εδώ και 1,5 χρόνο δουλεύουμε ασταμάτητα , σε επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς ρεπό, με αναστολή αδειών και με πλήρη σωματική και ψυχολογική εξουθένωση θέλουμε με κάθε τρόπο και τίμημα να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο δραμινό λαό.

Όμως με τη διαμορφούμενη κατάσταση αυτό είναι πραγματικά αδύνατο.

ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ :

ANAIΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : μετά την αποχώρηση ενός αναισθησιολόγου προς το νοσοκομείο Σερρών, από τον Ιούλιο το ΓΝΔράμας λειτουργεί με 2 αναισθησιολόγους, κάνοντας από 15 εφημερίες έκαστος. Δυστυχώς η κατάσταση αυτή και η μη επίλυση της οδήγησε εχθές ( 6/9/21) τη διεθύντρια του αναισθησιολογικού να υποβάλλει την παραίτηση της. Έτσι από σήμερα στο ΓΝΔράμας απομένει ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ αναισθησιολόγος.

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ : 4 συνολικά παθολόγοι, από τους οποίους ο ένας δεν μπορεί να προσφέρει πλήρως τις υπηρεσίες του λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας , καλύπτουν την λειτουργία μιας κλινικής με 52 κλίνες και επιπλέον διαχειρίζονται τα περιστατικά Covid19 και τη λειτουργία της κλινικής για τα ύποπτα Covid19 , με την βοήθεια μίας και μοναδικής επικουρικής πνευμονολόγου.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ : λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια με 4 χειρουργούς. Μετά την αποχώρηση ενός με το μέτρο της αναστολής εργασίας , απέμειναν 3 μόνιμοι χειρουργοί.

ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ : λειτουργούσε για χρόνια με 2 ειδικούς ουρολόγους. Μετά την παραίτηση του ενός προς τον ιδιωτικό τομέα, απέμεινε ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ουρολόγος.

ΜΕΘ : λειτουργεί για non-Covid19 περιστατικά και δέχεται ασθενείς από όλη τη Β.Ελλάδα , με 7 κρεβάτια σε λειτουργία. Στελεχώνεται με 4 γιατρούς , από τους οποίους ο ένας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ : αναμένεται η συνταξιοδότηση του διευθυντή της τους επόμενους μήνες , οπότε και θα απομείνει ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ γιατρό.

ΩΡΛ : λειτουργεί με έναν μόνιμο γιατρό , ο οποίος θα συνταξιοδοτηθεί τους επόμενους μήνες . Οι 2 επικουρικοί γιατροί , που θα απομείνουν μετά την αποχώρηση του τρίτου τον επόμενο μήνα , θα αναγκαστούν να στηρίξουν τη λειτουργία της κλινικής χωρίς την παρουσία μόνιμου γιατρού.

ΜΤΝ : εξυπηρετεί 70 αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς σε μόνιμη βάση , με καθημερινή εφημέρευση και στηρίζει τη λειτουργία της ιδιωτικής ΜΧΑ για τα επείγοντα περιστατικά της , με 3 Νεφρολόγους , οι οποίοι κάνουν μηνιαίως 10-11 εφημερίες.

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ : έχοντας επωμιστεί τεράστιο φόρτο εργασίας , και λόγω Covid19, λειτουργεί με 2 μόνιμους και 2 επικουρικούς ακτινολόγους, ενώ αδυνατεί να λειτουργήσει τον μαστογράφο και το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας , λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού τεχνολόγων χειριστών.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ : λειτουργεί με 4 ειδικούς και 3 ειδικευόμενους , οι οποίοι δεν καλύπτουν όλο το πρόγραμμα εφημέρευσης με αποτέλεσμα οι ειδικοί να καλύπτουν σε διπλή εφημέρευση τον μήνα.

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ : αν και επαρκώς στελεχωμένη με ειδικούς γιατρούς, οι οποίοι ωστόσο δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν εδώ και χρόνια εξειδικευμένα χειρουργεία , πέρα από τα κατάγματα, λόγω της χρόνιας έλλειψης των αναισθησιολόγων

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ : λειτουργεί με 3 μόνιμους γυναικολόγους και μία επικουρική

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ : στελεχώνεται από 5 μόνιμους καρδιολόγους , από τους οποίους ο ένας απουσιάζει με μακροχρόνια αναρρωτική άδεια και από 2 επικουρικούς

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ : στελεχώνεται από 5 μόνιμους και από 2 επικουρικούς μικροβιολόγους

Μετά από αυτή την αναλυτική και ταυτόχρονα περιληπτική αποτύπωση του διαθέσιμου ιατρικού προσωπικού , που υπάρχει και θα απομείνει τους επόμενους μήνες γίνεται αντιληπτό ότι ένα νοσοκομείο , όπως το ΓΝΔράμας που εξυπηρετεί 100,000 κατοίκους του νομού μας αλλά και μεγάλο όγκο ασθενών από γειτονικά χωριά του νομού Σερρών, εν μέσω μάλιστα του 4ου κύματος της πανδημίας , που πλήττει την περιοχή μας, δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του με το υπάρχον προσωπικό.

Ας μην ξεχνάμε την τεράστια πίεση που δέχτηκε αυτό το νοσοκομείο τον μαύρο Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2020, που μας ανάγκασε να νοσηλεύσουμε έως και 140 ασθενείς με κορονοιό ημερησίως , αφού νοσήσαμε σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι και χάσαμε 3 νοσηλευτές μας και αφού 178 Δραμινοί έχασαν τη ζωή τους μέσα στο χώρο αυτό.

Ως γενική συνέλευση του συλλόγου ιατρών κάνουμε γνωστό σε όλους τα εξής :

  1. η λειτουργία του ΓΝΔράμας με έναν αναισθησιολόγο είναι αδύνατη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία
  2. δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία του χειρουργικού τομέα με το καθεστώς αυτό , οπότε και αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία ( γενικής χειρουργικής, ορθοπεδικής, ουρολογικής και ΩΡΛ)
  3. η πιθανή επαναλειτουργία κλινικής  Covid19 για τη νοσηλεία θετικών περιστατικών είναι αδύνατη
  4. υπάρχει μεγάλη δυσκολία και καθυστέρηση στη διαχείριση των ύποπτων περιστατικών Covid19 , καθώς δεν διενεργούνται πλέον PCR στο νοσοκομείο μας  με συνέπεια το αποτέλεσμα να καθυστερεί 2-3 μέρες , με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πιθανή ενδονοσοκομειακή διασπορά ενώ υπάρχει και τεράστια καθυστέρηση στην προώθηση των θετικών περιστατικών στα νοσοκομεία αναφοράς , λόγω της έλλειψης πληρωμάτων του ΕΚΑΒ.
  5. οι γιατροί της παθολογικής κλινικής , μετά από επανειλημμένες γνωστοποιήσεις προς τη διοίκηση ότι αδυνατούν να καλύψουν με ασφάλεια τη λειτουργία της κλινικής με 52 κλίνες καθώς και τη λειτουργία της κλινικής  Covid19 , προχώρησαν σε έγγραφη αναφορά προς την εισαγγελία Δράμας προκειμένου  να είναι ενήμερη για την κατάσταση μη ασφαλούς λειτουργίας του τμήματος και αναμένουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης.
  6. η εκπαίδευση που παρέχουμε στους νέους ειδικευόμενους συναδέρφους μας , ειδικά του χειρουργικού τομέα , είναι ανεπαρκής καθώς ο αριθμός των χειρουργείων βαίνει σταδιακά μειούμενος λόγω της έλλειψης των αναισθησιολόγων, κατάσταση η οποία θα επιδεινωθεί μετά την πλήρη αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργείων.

Ως εκ τούτου ζητάμε :

  • την άμεση μετάβαση , μετά από τη δημόσια πρόσκληση του συλλόγου μας , του διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη στο ΓΝΔράμας , προκειμένου να μας εξηγήσει πως θα συνεχιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου με τη δεδομένη κατάσταση και να μας δώσει τις άμεσες και επείγουσες λύσεις που απαιτούνται.
  • την άμεση κινητοποίηση όλων των αρμόδιων θεσμικών φορέων του νομού ( Ιατρικός σύλλογος, Περιφέρεια, Δήμοι και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι) προς την επείγουσα εξεύρεση λύσης
  • την αφύπνιση όλων των πολιτών του νομού Δράμας , οι οποίοι πρέπει αφ΄ενός να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της σημερινής κατάστασης και των πιθανών αρνητικών εξελίξεων , που μπορεί να ακολουθήσουν και αφ΄ετέρου να διεκδικήσουν δίπλα μας και να απαιτήσουν τη στήριξη του νοσοκομείου
  • την ξεκάθαρη απάντηση του Υπουργείου Υγείας για το ποιά είναι η πρόθεση της κυβέρνησης όσον αφορά στη λειτουργία του ΓΝΔράμας αλλά και συνολικά στη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας
  • την ενεργή στήριξη της  Διοίκησης του ΓΝΔράμας  με πράξεις και με όχι με λόγια και την σύμπλευση μαζί με τους εργαζομένους ώστε να διεκδικήσουμε και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ!!!

Κλείνοντας δηλώνουμε ότι  :

Εμείς , οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΓΝΔράμας είμαστε οι θεματοφύλακες της υγείας του δραμινού λαού και δεν ανεχόμαστε την πλήρη απαξίωση του έργου μας από την πολιτεία , που ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση

Εμείς δεν θα γίνουμε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι του συστήματος και οι αποδέκτες της δυσφορίας των ασθενών μας

Εμείς είμαστε οι μόνοι που δεν φταίμε , οι μόνοι που πραγματικά ανησυχούμε για την τύχη αυτού του ιδρύματος και οι μόνοι που λυπούμαστε για τις ανεπαρκείς υπηρεσίες  που θα προσφέρουμε στους συμπολίτες μας.

Η ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΝΔΡΑΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ξυπνήστε…..
Άρθρο του Μαργαρίτη Τζίμα, καθηγητή 
Είμαστε σε άλλες εποχές. Κακώς γίνεται η σύγκριση με το παρελθόν. Ποιός πρέπει να κυβερνά μια χώρα; Το κόμμα η οι άξιοι ανεξαρτήτως κομματικής ιδεολογίας;
Φιλελευθερισμός η σοσιαλισμός η κομμουνισμός;
Σήμερα δεν έχουν τόση αξία οι ετικέτες. Αξία έχουν τα αποτελέσματα σε μια διακυβέρνηση. Γίνεται καλλίτερη η ζωή των πολιτών από χρόνο σε χρόνο;. Τότε ναι αξίζει η πολιτική.
Η βελτίωση των συνθηκών της ζωής είναι το ζητούμενο σε μια κοινωνία.
Η δημοκρατία λένε έχει αξία. Ναι. Έχει τεράστια αξία.
Αλλά η διαβίωση;η απόλαυση των κοινωνικών αγαθών, του πολιτισμού δεν έχει μεγαλύτερη αξία;.
Πότε ο άνθρωπος χαίρεται περισσότερο;
Όταν έχει δημοκρατία με κοινωνικές ανισότητες η δημοκρατία με ισονομία και ισοπολιτεία;
Οι αλλαγές που γίνονται καθημερινά στη ζωή μας έχουν να κάνουν κυρίως με τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας παρά με την πολιτική βούληση των εξουσιών.
Πολιτική βούληση υπάρχει όταν υπάρχει πολιτικός και κοινωνικός στόχος, όταν υπάρχουν ικανοί διοικούντες σε κάθε επίπεδο εξουσίας. Η πολιτική βούληση μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός , ως κινητήρια δύναμη που μπορεί να ανατρέψει όλα τα κακώς κείμενα σε μια κοινωνία.
Το χάσμα των γενεών δεν είναι είναι μόνο χάσμα οικονομικό.
Η νεολαία προσδοκά ένα καλύτερο κόσμο, ένα καλύτερο αύριο.
Το εάν αυτά προέρχονται από την α η β ιδεολογία λίγο την ενδιαφέρει.
Σίγουρα έχουν γίνει βήματα βελτίωσης πολλά, όμως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα και γρηγορότερα. Άξιοι άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι στο περιθώριο της Δημοκρατίας μας γιατί δεν είναι του συστήματος, η γιατί έχουν μια φωνή ανεξαρτησίας που δύσκολα μπαίνει σε κομματικές προσταγές.
Εδώ κατά τη γνώμη μου είναι το πρόβλημα.
Επιστράτευση, ενεργοποίηση , αξιοποίηση.
Όσοι πιστεύουν στην Ελλάδα, όσοι και όσες είναι Έλληνες και Ελληνίδες με καθαρά οράματα, με στόχους έχουν θέση στη νέα πραγματικότητα.
Φωτισμένοι άνθρωποι δημιουργούν τη νέα πραγματικότητα. Αυτοί ξεφεύγουν από ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και μιζέριας και δημιουργούν αυτό που χρειάζεται η κοινωνία.
Είναι δυνατόν ακόμη να υπάρχουν άστεγοι άνθρωποι που κοιμούνται στα πεζοδρόμια μέσα σε χαρτοκιβώτια;
Ακούει κάνεις;
Η υψηλή πολιτική χρειάζεται. Όμως επείγοντα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε μέρα ο συνάνθρωπό μας.
Δε θίγεται το…. κόμμα μας αν επισημάνουμε τα αρνητικά. Είναι γεγονός πως πολλοί πολιτικοί, βουλευτές και υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας παρά τον πολίτη που τους έστειλε στην εξουσία.
Εδώ ο ηγέτης τους ξηλώνει.
Η φωνή της κοινωνίας είναι ισχυρότερη από τη σιωπή πολλών πολιτικών.
Είναι ώρα παντού σε κάθε επίπεδο να αναθεωρηθούν πολλά .Στην πολιτική στην Εκκλησία,στην αυτοδιοίκηση.
Ας ξυπνήσουν μερικοί από το λήθαργο τους και ας δουλέψουν για τον συνάνθρωπο και όχι για τον εαυτό τους.
Μαργαρίτης Τζίμας
Καθηγητής
Πρώην υπουργός

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στη Δράμα ο Ειδικός Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Νίκος Χρυσάκης

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

Σημαντική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Δράμας, στο πλαίσιο της περιοδείας του Ειδικού Γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Νίκου Χρυσάκη, με στόχο την επιτόπια αξιολόγηση του έργου που επιτελείται στους δήμους της χώρας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Δράμας, παρουσία του Δημάρχου, Γιώργου Παπαδόπουλου και του Αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα αδέσποτων ζώων, Κώστα Αμοιρίδη. Συμμετείχαν επίσης στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της ΠΕ Δράμας, υπηρεσιακοί παράγοντες και, βέβαια, εκπρόσωποι των τοπικών φιλοζωικών σωματείων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο ο κ. Χρυσάκης, όσο και οι συνεργάτες του, εξήραν το έργο που υλοποιείται από τον Δήμο Δράμας στον τομέα της προστασίας και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, κάνοντας λόγο για ένα φωτεινό παράδειγμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως αναφέρθηκε, ο Δήμος Δράμας συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων δήμων της χώρας, με συνέπεια, συνεργασία και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του Ν. 4830/2021.

Ο Ειδικός Γραμματέας στάθηκε ιδιαίτερα στην άρτια συνεργασία που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στον Δήμο, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα φιλοζωικά σωματεία, υπογραμμίζοντας πως τέτοιες συνέργειες αποτελούν προϋπόθεση για την επιτυχία. Δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα σε όλους τους εμπλεκόμενους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και ενθάρρυνε τον Δήμαρχο να υποβάλει άμεσα αίτημα χρηματοδότησης για την κατασκευή του δημοτικού καταφυγίου, καθώς η σχετική μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Η επίσκεψη του κ. Χρυσάκη εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικού ελέγχου που διενεργεί η Ειδική Γραμματεία, με σκοπό την αξιολόγηση της εφαρμογής της νομοθεσίας και την ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Ο Δήμαρχος Δράμας,  Γιώργος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα για την επίσκεψη και την εποικοδομητική συνεργασία, τονίζοντας πως ο Δήμος Δράμας συνεχίζει με αφοσίωση το έργο του, έχοντας ως προτεραιότητα τον σεβασμό προς τα ζώα και τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών – ανθρώπων και τετράποδων.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ
Έχοντας υπόψη:
  1.  Τα άρθρα 129-131 του ν. 4926 (ΦΕΚ Α΄82/20-04-2022) «Μέτρα αποτροπής κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές NATURΑ, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση»
  2. Την παρ. δ, άρθρο 25 του ν. 998/1979 (Α΄289) «Περί προστασίας των δασών και των δασικών εν γένει εκτάσεων της χώρας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  3. Το άρθρο 52 του ν.2696/1999 (Α΄52) «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  4. Το Π.Δ 575/1980 (Α΄157) «Περί κηρύξεως ιδιαιτέρως ευαίσθητων εις πυρκαγιάς περιοχών δασών και δασικών εκτάσεων ως επικινδύνων».
  5. Το ΦΕΚ Β 486 / 24-01-2024 αναφορικά με την “Μεταβίβαση άσκησης αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”
  6. Το 1309/28-04-2023 έγγραφό της Γ.Γ.Π.Π. «5η ‘Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “IΟΛΑΟΣ 2”,στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη “Ξενοκράτης”» (ΑΔΑ: ΡΣΛΘ46ΝΠΙΘ-ΝΛ5).
  7. Το με αριθμό πρωτοκόλλου 2902/27.04.2022 (ΑΔΑ:ΨΝΛΔ46ΝΠΙΘ-Μ57) έγγραφο αναφορικά με «Έργα και μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών –Προπαρασκευαστικές δράσεις εμπλεκομένων φορέων»
  8. Το με αριθμό πρωτοκόλλου 127659/1193 15-04-2025 έγγραφο μας.
  9. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 150616/22-04-2025 εισήγηση της Δ/νση Δασών Δράμας.
A ΠΟ Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Την απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, με εξαίρεση των περιπτώσεων που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν.4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, αποκλειστικά για την μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου), εντός των κάτωθι δασών, δασικών εκτάσεων, πάρκων και αλσών, όταν ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4 και 5) από την έναρξη της ημερολογιακής μέρας που αναφέρεται στο παραπάνω χάρτη και για την διάρκεια αυτής.
Η παρούσα απόφαση μπορεί να ενεργοποιηθεί και με δείκτη επικινδυνότητας 3, έπειτα από νέα εισήγηση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δράμας και της Διεύθυνσης Δασών Δράμας

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Florian Zeller, από το Θεατροστάσιο στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Το Global Stone Congress 2025 στη Δράμα από 16 έως 20 Ιουνίου

ΕΛΛΑΔΑ1 μήνα πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 μήνα πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Στήριξη για άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ο Χρ. Μαμσάκος παραιτείται από Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ – Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Τι (δεν) έκανε η Περιφέρεια ΑΜΘ όταν η Γάζα πνιγόταν στο αίμα και την πείνα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ώρες πριν

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

Εκλογές 20195 ημέρες πριν

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 μήνα πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΕΛΛΑΔΑ1 μήνα πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών